Hae
Monna Pursiainen

Rintaliivit, treeniliivit, tissiliivit – Tarinaa tisseistä ja niiden tukemisesta!

Tiesittekö te sitä, että rinnat venyvät 1-3mm vuodessa? Eli n.3-9cm 30 vuodessa. Ja tämä on pelkkää venymistä, ei kasvamista. 😉 Esim. omat rintani ovat pienentyneet kuppikoon verran taas menneen vuoden aikana. (enkä pidä sitä yhtään huonona asiana 😉 ) Mutta kudos on silti venynyt varmasti.
Mikään treeni ei palauta rintojen venyneitä sidekudoksia, sillä lihas on siellä varsinaisen ”tissin” alla. Mutta käyttämällä tukevia treeniliivejä voi ehkäistä kudosvaurioita.

Mä ajattelin kirjoittaa tänään ihan rehellistä tekstiä tisseistä. Sen enempää kaunistelematta tai hienostelematta. Joten, älkää ottako nokkiinne – tämä ei ole seksuaalista. Tai tietysti voihan se jollekin olla.. Noniin, mutta asiaan. 😉 😀

IMG_5684

Joillekin naisille on suotu luonnostaan pyöreät pakarat ja joillekin pyöreät rinnat, no minä olen tätä jälkimmäistä porukkaa. Aina en ole ollut siihen asiaan tyytyväinen. Pyöreiden pakaroiden eteen oon joutunut tekemään aika kovasti hommia, koska siellä sitä massaa ei oo ollut mistä rakentaa. 😉 Ala-asteella taisin olla ensimmäinen tyttö meidän luokalla, jolla alkoi vähän tulla muotoa rintoihin ja sekös vasta sopan keitti. Poikia kiinnosti ja tyttöjä ärsytti. Vanhemmalla iällä taisi olla samoin, poikia kiinnosti ja joitain tyttöjä ärsytti. Sain kuulla monesti olevani tyhmä isotissinen blondi, ihan vain sen vuoksi että rintani sattuivat olemaan hiukan isommat kuin tällaisen laukojan omat.

Treenatessa isoista rinnoista ei myöskään ole mitään iloa. Rintojen heiluriliike A-kupilla on 4cm ja G-kupilla 15cm!!! Että siinä sitten kun miettii sitä miltä huonoilla treeniliiveillä juokseminen tuntuu.. Huh. Joskus aikonani jumppatunneilla paljon käyneenä, pidin aina kaksia treeniliivejä päällekkäin. Koska pelkäsin aina jos tunnilla olisi paljon hyppyjä tai sitä ihanaa pikajuoksua paikallaan, niin pelkkä yksi huono tuki ei olisi riittänyt.

Mitkä on sitten hyvät treeniliivit?

Mä olen sitä mieltä, että Shock Absorberilla on ihan ehdottomasti parhaimmat treeniliivit. Mä olen käyttänyt Shock Absorberin liivejä monta vuotta ja enää ei tartte laittaa kaksia liivejä päällekkäin, jotta rinnat pysyis paikallaan. Esittelen teille nyt kolmet erilaiset, mun suosikkimallit heiltä.

RUN-mallin liivejä mulla on tällä hetkellä kahdet. Kolmannet jouduin heittämään juuri pois, koska olin käyttänyt niitä niin paljon ettei mukava hienhaju meinannut lähteä enää edes pesussa pois. RUN-malli on tosi tukeva ja siinä on pehmeä ja saumaton sisäosa.
IMG_5678 IMG_5706 IMG_5724

Tästä mallista mulla on tällä hetkellä käytössä musta pinkeillä yksityiskohdilla ja pelkkä pinkki. Molemmat ihania värejä!!

Toinen malli, mikä on RUN-liivin lisäksi mun suosikki on CLASSIC-liivi.
Se on tueltaan hiukan vähäisempi kuin tuo juoksuliivi, mutta erittäin tukeva. Tää on sellainen malli mitä käytän monesti salitreenissä, kun en tarvi niin paljon tukea rintojen heilumiselle.

IMG_5788 IMG_5792

Tästä mallista mulla on käytössä tämä uusi pinkkiväri, sekä edellinen väri pinkki-lila. Ihana malli tämäkin ja helppo pukea päälle.

Kolmantena esittelen teille mulle ihan uutuuden RUN HRM-liivin.
Tässä malli on sama kuin juoksuliivissä, mutta siihen on rinnanympärysnauhaan integroitu sykeanturi! Toimii mm. Polarin sykemittarien kanssa. Tää on mun mielestä tosi huikea juttu, koska huomaan monesti ettei mulla pysy sykemittari paikallaan kovassa treenissä.

IMG_5753 IMG_5761

Mulla tulee tästä myös hyvällä tavalla mieleen jotkut Madonnan 90-luvun musavideot! 😀

Jos siis oikeasti haluat kunnon tukea rinnoille treenin aikana, niin suosittelen täydestä sydämestäni Shock Absorberin liivejä. Eikä tarvitse olla mitkään jättimelonit, että niistä olisi jotain hyötyä. Pienemmätkin rinnat tarvitsee tukea! Älkää siis treenatko ilman tukea! Ikinä!!

Yhteistyössä:
Shock Absorber Finland

 

47 kommenttia

  1. Miina kirjoitti:

    Mullakin on yhdet ShockAbsorberit ja ne on kyllä hyvät! Tosin ne ovat jotain vanhempaa pallopeli-mallia (ostettu siis isosta alesta pari vuotta sitten…) ja niihin ujuttautuminen on tosi hankalaa, kun niissä on selässä vain yksi hakanen vaikka onkin kaksi tuollaista yhtymäkohtaa. 😀 Käytänkin niitä vain juostessa, ja salitreeneissä käytän GinaTricotin tosi tukevia urheilurintsikoita. Ne ovat oikeasti yllättävän hyvät vaikka merkki onkin vähän mitä on. 🙂 En tosin tiedä, olisiko ne riittävät oikeasti suurille rinnoille…

    • Monna kirjoitti:

      Joo, jotkut mallit SA:lta on vähän ”hankala” pukea päälle, mutta toisaalta se tuki on sitten niin pirusti paljon parempi kun monissa muissa. Sen vuoksi jaksaakin vähän äheltää. 😉

  2. Tiina Laura Katariina kirjoitti:

    Tuuletan myöskin Shock Absorberin puolesta ja kunnon liivien puolesta ylipäätään! Nimimerkillä alusvaatteiden erikoisliikkeessä työskennelleenä. Puhut täyttä asiaa, ja koskee myös niitä muita rintaliivejä! Ne pitää olla kunnolliset ja oikean kokoiset ja -malliset, halvalla EI saa hyvää, piste. Ja ammattilaisen kanssa katsotaan oikea koko! Koot menevät aivan nurinkurisesti noissa halpakaupoissa ja sitten otetaan ”se perinteinen seiskaviisbee koska se se on ollu aina”. Halpakaupoissa ei tunneta edes sellaista kokoa mikä mulla on; 65C tai 60D, koska oletetaan että pieni ympärys, pieni kuppi, vaikka ne nimenomaan kompensoivat toisiaan. Jos ympärys pienenee, silloin otetaan isompaa kuppia eikä mitään aata kuusvitoselle automaattisesti. Nojoo, mä voisin paasata tästä loputtomiin 😀

    Mutta mulla on juurikin noi kahdet ensimmäiset liivit! Tosin vanhempaa mallia varmaan, koska ovat täysin mustia. Tätä viimeisinta olen myöskin himoinnut tuon polar-yhteensopivuuden takia! Noita ilmoiteltiin tulevaksi markkinoille muistaakseni keväällä (???) mutta ainakaan silloin ei ollut saatavilla Seinäjoella. Pitää tsekata asia uudelleen!

    • Monna kirjoitti:

      Kyllä! <3
      Joo, siis muitakin rintaliivejä nimenomaan. Valitettavasti niitä(kään) ei tosiaan saa halvalla hyviä.
      Haha! 😀 Hyvä paasauksen aihe!!
      Noi "polar-liivit" on nyt kyllä tullut kauppopihin, käy tsekkaamassa uudestaan! 🙂

  3. Tiina Laura Katariina kirjoitti:

    Ainiin, ja vielä pakko paasata kun vauhtiin pääsin: hakasettomat sporttitopit EIVÄT OLE LIIVEJÄ (joskus niin nääntää kuunnella kaupoissa kun ihmiset ostaa toppeja liiveinä argh). Kunnon urheiluLIIVEISSÄ on hakaset ja kunnon tuki. Ilman hakasia sitä tukea ei vaan voi olla tarpeeksi. Ja jos on, niin sellaisten pukeminen on varmaan tosi mukavaa 😀

    Ugh, olen puhunut :DD

  4. nennae kirjoitti:

    Mie tarvisin juoksu liivit mitkä tukis kunnolla! Siks noi ensimmäiset kuulostaa hyviltä! Pystyykö näitä tilaamaan (ei varmaankaan) tietääkseni lappeenrannassa ei kyseistä toimipistettä taaskaan ole 🙁 missä hinnoissa nää pyörii?

  5. KaisuS kirjoitti:

    Loistopostaus, Monna!

    Pienirintaisena täytyy kyllä sen verran marmattaa, että esim Shock Absorberilta ei löydy juuri malleja tarpeeksi pienellä kuppikoolla ilman että niissä ois jotain f*cking toppauksia – kuka kumma haluaa sellaset hienkerääjät tissiensä päälle? Samoin A-rinnat + 85 cm rintakehä on hankala yhdistelmä.. ja SA:n A-kuppia varten saa kyllä olla mun mielestä B:n rinnat. (vali vali – pahoittelut, eihän tää teidän vika oo!) Vaikka rintojen liikkuminen ei niiden koon puolesta olekaan iso ongelma, tykkäisin käyttää vauhdikkaissa harrastuksissa hyvin tuettuja liivejä, mutta aika pitkälle olen joutunut tyytymään toppeihin.

    • heartbeat kirjoitti:

      Oon huomannut ihan saman… ei A -kuppisille löydy valittevasti moneltakaan merkiltä sopivia urheiluliivejä ja siksi täytyy tyytyä toppeihin, jotka ei ainakaan mulla meinaa pysyä edes kunnolla paikoillaan vaan rullautuu ylös kesken juoksun…

      • Monna kirjoitti:

        Voi harmi. 🙁 Tää ongelma ei oo mulle tuttu ja siksi en tästä osannut sanoa Kaisu ja Heartbeat. Oon kyllä kuullut, että pienirintaisillekin löytyisi hyviä tuettuja liivejä myös SA:lta. Kannattaa käydä jossain liikkeessä, jossa on asiantunteva ja osaava myyjä. 🙂

  6. Mirva kirjoitti:

    No oon kyllä täysin samaa mieltä! Noi Shock Absorberin RUN brat on ihan parhaat, pysyy tissit paikoillaan kaikenlaisessa treenissä zumbasta juoksuun ! Edellä kyseltiin hintoja, ne on mun mielestä pyöriny 40-50 euron kieppeillä ja ainakin Amazonista saa tilattua. Muuten en Suomen verkkokaupoista tiedä kun itse oleskelen Irlannissa 🙂 Mut toivottavasti tuosta nyt on jotain apua, suosittelen lämpimästi kurkkaamaan amazonia. Siellä hinnatkin mun mielestä on olleet kohtuulliset muihin paikkoihin verrattuna.

  7. nina kirjoitti:

    Pakko varmaan testata noita Run-liivejä kanssa 🙂 Shock absorber on ihan ykkönen urheiluliiveissä.

  8. juuh kirjoitti:

    äääh äsyttää niin paljon etten käyttänyt urheilurintsikoita sillon kun vielä oli isot rinnat ja harrastin aktiivisesti ratsastusta, siellä hevosen selässä sitä liikettä nimittäin tulee ja uskon että se on osasyynä siihen ettei rintojen iho ole todellakaan palautunut laihtuessa. -25kg ja jäi vaan tyhjät nahkapussit roikkumaan entisistä D-kupin tisseistä 🙁 sen oikein näkee miten toi rintojen iho on revennyt ja täynnä pientä raskausarpea, että ei kai se palaudukaan kun on ihan revennyt koko iho.. Ja luulen tosiaan että toi isot rinnat+huonoilla normirintsikoilla ratsastaminen on suuri syy tähän. Toki ne rinnat pienenee laihtuessa mutta eikö toi iho voi pienentyä myös prkl! >:D
    Noh nyt öljyän rintojani bio-oililla, syön spirulinaa ja chlorellaa kun ne kuulema tekee ihon uusiutumiselle hyvää, toivottavasti nämä riipparit edes vähän palautuisivat. Seuraavaks sitten silikoneihin säästämään jos ei mikään auta 😀 käyttäkää niitä tukevia rintsikoita!

    • Monna kirjoitti:

      Voi että. 🙁
      Ratsastuksessa tulee varmasti yhtä paljon ellei enemmänkin sitä liikettä kuin juostessa.

      Tää oli kyllä tosi hyvä pointti ja kommentti! Toivottavasti moni lukee tämän myös! 🙂
      Ja toivotaan, että spirulinat ja muut auttaa!

  9. Nanna kirjoitti:

    Juuri ostin ko.merkin rintsikat ihan Prismasta. Täytyykin hankkia tuollaiset RUN-rintsikat kevään lenkeille: nim.85F.

  10. 159 cm ja 85D kirjoitti:

    Mä voin olla se säännön vahvistava poikkeus 😛 Mulle ei mitkään sovitetut Shok Absorberit ole vielä istuneet. Olen mallia, lyhyt, leveä ja rintava, enkä millään saa noiden olkaimia niin kireiksi, että ne oikeasti tukisivat. Samaten mulla vetää liivien alakaistale tosi helposti rullalle. Kymmenien liivisovitusten jälkeen voisin suositella Casallin High Impact-liivejä, jos kokee olevansa yhtään saman mallinen kuin minä.

  11. Krista kirjoitti:

    Pakko kysyä, että millä ihmeellä saat kiinni nuo run -urheilurintaliivit, kun niissä on kahdet hakaset eri korkuudella? Itse kävin koittamassa liivejä ja on kyllä pirun hyvät päällä. Ainoo vaan että piti mies ottaa mukaan sovitukseen että saatiin liivit kiinni 😀

  12. Pia kirjoitti:

    Mun tissi parat, kun itse tosiaan käytän Primarkista ostettuja urheilutoppeja :’D Tai siis kuten Tiina totesi, että hakasettomat ei ole rintaliivejä.
    Mulla on kuitenkin sen verran pienet tissit ettei ne tosiaan ainakaan tunnu heiluvan näissä, mutta ei se varmaan kerro siitä tuesta niin paljoa. en tiiä.

    Sunnuntaina en löytänyt mun urheilutoppeja ja oli pakko käyttää normi rintsikoita ja olin ihan hämmentynyt, kun crossarissa tuntu tissit heiluvan xD Siis sen takia tuntu oudolle, kun näin pieni rintaisena ei tissit yleensä mitenkään heilu.

  13. Irkku kirjoitti:

    KIITOS! Paljon puhutaan liikunnasta ja vaikkapa juostessa hyvistä kengistä, mutta lenkkipolulla näkee valitettavan paljon naisia, joilla varusteet on kohdillaan, mutta tukevaan liiviin ei satsata, vaan urheiluun otetaan ne vanhat arkiliivit. Sitten tuki on olematon.

    Itse tykkään myös noista SA:n liiveistä. Parhautta on myös se, että uusi värejä on tullut mallistoon. Ootko kokenut tuon sykepannan sisältävän liivin toimivaksi käytössä? Tunnistaako sykemittarin hyvin?

    • Monna kirjoitti:

      Se on ihan totta Irkku!
      Liiveistä ei puhuta, eikä niihin satsata tarpeeksi. Se on kuitenkin todella tärkeä juttu, eikä missään tapauksessa toissijainen verrattuna vaikka niihin treenikenkiin.

      Mulla on ainakin toiminut hyvin tuo sykemalli. Oon tosin ehtinyt käyttää sitä vain kerran. 🙂

  14. Mimmi kirjoitti:

    Hei! Ei liiry aiheeseen mutta kiinnostais tietää että minkälaisia jalkatreenejä vedät yleensä, kuinka monta eri liikettä vai onko siinä tiettyä määrää montako liikettä kannattaa tehä yms 🙂 kiitos jo etukäteen!

    • Monna kirjoitti:

      Moi!
      Kannattaa etsiä täältä blogista hakusanalla jalkatreeni. 🙂 Tai kuntosali. Täältä löytyy aika paljon erilaisia vinkkejä.
      Se mitä hakee (lihasmassaa, painonpudotusta jne) niin siitä riippuu sitten toistomäärät ym.

  15. LauraR. kirjoitti:

    Mä en kokenut SA:n liivejä itselleni hyviksi, vaikka kuinka oli tukevin mahdollinen malli. Vasta kun löysin Panachen Sport bran löysin liivin joka oikeasti pitää tissit paikoillaan. Tämä vinkkinä jos joku ei tykkää SA:n liiveistä.
    Itselläni on 75F kuppi ja vaikka olen yli 15 kiloa tuossa yhdessä välissä laihtunut, ei kuppi muuttunut minnekään harmikseni. Ilmeisesti tissit täynnä rauhaskudosta, harmi koska olisin mielelläni pienirintaisempi. Niska-hartiaoireet on jatkuvasti olemassa, vaikka aktiivisesti harrastaa liikuntaa ja koettaa pitää huolta asennoista jne…Tässä taas hoikistuessa huomaa miten järjettömä suuret ne ovat ja jos (ja toivottavasti kun) vielä kovempaan kuntoon pääsen, niin saatan ihan vakavissani harkita pienennysleikkaukseen hakeutumista, tai ainakin selvittämistä mitä se pitäisi sisällä ja mihin sitä voisi mennä.

    • Monna kirjoitti:

      Tosi hyvä kun oot löytänyt sellaiset mitkä sopii sulle. Eihän tietenkään SA:n liivitkään ihan kaikille sovi. 🙂
      Niska-hartiaoireista on täälläkin kärsitty koko pieni ikä. :/ Tiedän tosiaan mistä puhut. Oon myös joskus miettinyt pienennysleikkausta. Niitä tehdään aika paljon nykyään ja hinnat pyörii jossain 3000-5000€:n sisällä. About saman verran kun silarit. 😉

    • Titi kirjoitti:

      Jos isoista rinnoista on terveydellisiä haittoja (niska-, hartia, selkäkipuja) niin pienennysleikkaukseen on mahdollista päästä myös kunnalliselle puolelle. Leikkaukseen pääsyyn on toki muitakin ehtoja. Myös rintojen pienennysleikkaus kuuluu hoitotakuun piiriin, joten leikkaukseen tulisi päästä puolen vuoden sisällä.
      Löysin tuolta Eveliinan blogista myös muut leikkaukseen pääsyyn vaikuttavat asiat: http://eveliinap.blogaaja.fi/rintojen-pienennysleikkaus/

  16. Hanna kirjoitti:

    Multa löytyy itseltäni samoja liivejä kun sulla kuvissa, paitsi noi uusimmat missä on sykemittari (toi on tosi hyvä idea!). Lisäksi löytyy jokin vanhempi malli. Hyvin ovat muotonsa pitäneet ja tyytyväinen olen niihin ollut!

  17. Nanna kirjoitti:

    Äh, kun voisikin pitää tuollaisia! Itse olen rinnanympärykseltäni tosi kapea muuhun kroppaan verrattuna, vaikka tissiäkin löytyy. Mistäpä löytää tukevia urheiluliivejä koossa 65H, kun niissä ei lajivalinnan takia (kamppailulaji) saisi olla isoja hakasia oikein missään eikä ainakaan selkäpuolella? Kuitenkin pitäisi pystyä treeneissä myös juoksemaan, hyppimään, pomppimaan, temppuilemaan akrobatiaa,.. Ajatus kilpaurheilijanaisesta isoilla luomutisseillä on ehkä kaunis, mutta alaston totuus saattaa olla hyvinkin toinen. Vapaa-aikana sentään saa käyttää kunnon neljän hakasen panssareita 😀 Terv. Ikää 24v ja tissit täynnä 3cm venymisarpia 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Ootko kokeillut Shock Absorbereita? Jos sulla on mahdollisuus mennä Go Expoon, niin suosittelen käymään SA:n pisteellä siellä sovittamassa ja kuulemassa neuvoja asiantuntijoilta.

      Toivottavasti löydät hyvän tuen vielä!!

  18. paula kirjoitti:

    Tasan ei käy pelimerkit 😉 isorintaisilla on vaikeaa ja sitten olen minä, joka saa kaikkiin urheilutoppeihinkin ommella jotku toppaukset, että viittii ees missään näyttäytyä. Tissejä kun EI OLE. Oh, no kai mä pärjään, kun oon pienen ikäni tähänkin asti pärjännyt… 38vee. 😀

    • Monna kirjoitti:

      Pelimerkit ei kyllä tosiaankaan aina käy tasan. 😀 Mä taasen voisin hyvin antaa osan omistani pois ja ottaa pakaroihin vähän lisää. 😉

    • Kati kirjoitti:

      Et ole Paula yksin rinnattomuutesi kanssa. Olen viime vuosina tullut sinuiksi asian kanssa, käytän pelkkää toppia ihan ylpeänä urheillessa ja toivon, että katse kääntyisi muhkeaan perään ja olkapäihin 😀 Sitä paitsi, maitoa noista (mitä ei voi rinnoiksi kutsua) on tullut niin paljon, että ylpeä voi siksikin olla. Hankalimpia on juhlapaidat ja mekot, joita ei helposti löydä.

  19. Minä kirjoitti:

    SA on hyvä (omistan kolmet Runit ja yhdet muuta mallia), mutta jos venymistä on jo tapahtunut, niin kaarituettu Panache sport on huippu! Niitä saa kätevästi ”supisuomalaisesta” verkkokaupasta. Samaisesta kaupasta löytyy myös urheiluliivejä, joissa hakaset on edessä. Ja muutenkin liivejä D-kupista alkaen.

  20. Anniina kirjoitti:

    Voihan tissit! Komppaan edellistä kirjoittajaa, että tasan ei mene tässä maailmassa tissitkään, täällä yksi A-kuppinen 😀 Mutta tottumis- ja asennekysymyshän tämäkin on, kaikkeen tottuu ja ne on kuiteskin mun omat (pikku) tissit 🙂

    Monesti ollaan kaverini (=kohtaloni toverini) kanssa naurettu, että jos ei saada pulleita purjeita, niin panostetaan sitten mahtavaan peräsimeen – peppu-treenille siis mars! 😉

  21. Maija kirjoitti:

    Shock absorberit on tosiaan ihan parhaat. Joogassa tms voi käyttää jotain vähemmän tukevia mutta heti jos tulee hyppimistä tai juoksemista niin on pakko olla shokarit 🙂

    http://maijasblog.blogspot.co.uk

  22. Saana kirjoitti:

    Komppaan muita, sopivien perusliivienkin löytäminen tuntuu välillä olevan normi kaupoista niin turhauttavaa kun oon ite about kokoa 70B (pitäisi käydä silti asiantuntijalla tarkastuttamassa), ja kaupoissa alkaa yleensä vasta 75:sta…

    Olen harrastanut ratsastusta jo 10,5 vuotta ja viimeisten about 5 vuoden aijan käyttäny TriActionin urheiluliivejä, jotka oli ostovaiheessa ainoat sopivimmat, mutteivät silti tarpeeksi tukevat. Lisäksi niissä ei ole kuppitoppauksia, mikä on mielestäni aivan hirveetä! On inhottavaa tuntea jokaikinen paidan hipaisu kesken ratsastuksen, joten on ollut pakko ottaa vanhoista rintsikoista kupit niihin. Olen miettiny jo useamman vuoden, että pitäisi ostaa paremmat ja olen kuullut useasti aiemminkin kehuja SA:ista, joten voisin nyt ihan suosiolla marssia samantien kauppaan tänään ja käydä sovittamassa, jos vaikka löytyisi itselle sopivat. Koska vaikka olenkin melko pienirintainen, niin kammoksun niiden roikkumista tulevaisuudessa. Ratsastus on niin pomputtava laji, että tukea tarvitaan ihan järjettömästi jo minunkin kokoiselle… 🙂

  23. Kata kirjoitti:

    Aivan pakko mainostaa LIIVITTÖMYYTTÄ itse sitä testanneena ! 😀 🙂 Rintaliivit ja urheiluliivit ovat siivittäneet elämääni jo pitkään. Kuitenkin kokeilin liivittömyyttä luettuani tutkimustuloksia ja miettiessäni jatkuvaa niska-/selkäjumiani ja rakastan tuloksia 😉 Rintalihakseni ovat kasvaneet, ja kannattelevat itse omat läskinsä 😉 ELI mun rinnoista on tullut ”terhakammat” ja kuppikoko on pienentynyt E:stä D:hen. Toki on noi tissit ilman liivejä tylsän näköset jossain asusteissa, mutta useimmissa liivittömyydestä on hyötyäkin ! 🙂 Samoin selkäni ja niskani on nykyään helpommin ”auki pidettävissä”, eli niitä jumeja ei ole läheskään niin paljoa kuin liivien valtakautena 😛 MUTTA, kun ja jos liivejä käyttää, tulee niiden todellakin olla hyvän ja oikean kokoiset, ja valitettavasti halvalla ei saa hyvää…

Vastaa