Hae
Monna Pursiainen

Luvan kanssa rakastamista! ♥

Tiina heitti mulle haasteen. Mä en oo pitkään aikaan ehtinyt vastailla mihinkään haasteisiin.Mutta nyt oli niin hauska haaste, että päätinpä osallistua. 😀

Kerro viisi syytä miksi rakastat itseäsi!!

Ihan siis luvan kanssa nyt rakastan itseäni ja kerron miksi.
Tämä on itse asiassa hirmu hyvä haaste jokaiselle. Varsinkin suomalaiselle epävarmalle, itseään aliarvioivalle joojoo-miehelle tai naiselle. Mutta ennen kaikkea kaikille hyvä haaste!

Ei ole väärin välillä ihan pysähtyä ja miettiä, että mitä juuri mä oikein olen tehnyt hyvin. Mistä voin olla tyytyväinen itsessäni? Eikä aina miettiä asioita, että vitsit mä oisin voinu tehdä ton näin ja näin. Tai olisin mä pystynyt parempaankin.
Okei, sekin on hyvä asia. Kuten edellisessä postauksessa kirjoitinkin; kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Aina voi ajatella, että pystyy ehkä vielä vähän parempaan.

Mutta nyt mä mietin niitä viittä asiaa mihin olen tällä hetkellä tyytyväinen itsessäni.
Miks mä diggailen itsestäni. 😀

1. Iso sydän!
Mä omistan mielestäni aika ison sydämen. Ja sen aika moni mun ystävä taitaa tietääkin. 😉 Haluan aina lähtökohtaisesti kaikille hyvää. On todella vähän ihmisiä tai tilanteita tai asioita, joita oikeasti ihan täydestä sydämestä inhoaisin.
Rakastan paljon tällä mun isolla sydämellä.
Ensimmäiseksi ajattelen aina kaikista hyvää. En usko ennakkoasenteisiin, tai huhupuheisiin. Haluan ensin tutustua ihmiseen ja sitten vasta voi tuomita jos tuomittavaa on.
Harvoin kuitenkaan mun sydämelläni löydän ihmisistä oikeeta pahuutta.
Niiden ilkeyksienkin takana on usein aina ihan mukava ihminen, ehkä kaltoinkohdeltu, mutta silti hyvä ihminen loppujen lopuksi.

Lähimmille ystäville ja perheelleni haluan aina vaan parasta ja nyt kun on joulu lähellä, niin siihen liittyen onkin mielestäni yksi hyvä esimerkki.
Mä tykkään joulussa eniten siitä kun saan antaa rakkailleni lahjoja. 🙂 Hihi.
1044432_10151720313870351_589726729_n
2. Positiivisuus
Ehkä vähän jatkumoa tolle mun isolle sydämelle.
Oon valitettavasti joutunut kokemaan elämäni aikana paljon menetyksiä ja raskaita juttuja. Niiden kautta kuitenkin oon oppinut olemaan vielä positiivisempi. Ajattelemaan asioista ensin hyvää ja vasta sitten pahaa, jos niikseen tulee.
Mä olen aidosti positiivinen, en vain siksi että pitäis olla. Tai että se jotenkin kuuluis mun työhön tai muuhun. Mä vaan olen tällainen ”homssantuu”, joka hymyilee paljon ja nauraa vähän vielä enemmän. 😀
Mä myös tykkään siitä, että monesti saan kuulla mun levittävän positiivista energiaa.
Muutama mun ystävä sanoo, että mun seurassa he tulevat aina hyvälle tuulelle ja saavat ammennettua musta positiivista energiaa itselleenkin. Mikä sen parempaa?!
695646-001
3. Korkealentoinen taitelijasielu
Taannoin eräässä työpaikassa mun pomo sanoi mulle, että: ”Monna sä olet sellainen todella korkealentoinen taiteilijasielu.” Silloin otin sen jotenkin loukkauksena. En ymmärä miksi.
Sellainenhan mä olen. 😀 Ja rakastan sitä puolta itsessäni.
Minä jos kuka elää tunteella. Lennän välillä hyvin korkealla tunteitteni maailmassa ja haluaisin aina tehdä kaikki päätökset omassa elämässäni tunteiden perusteella. Järki meinaa usein unohtua. 😉
Nykyään annan lentää vielä vähän korkeammalla. 😉
Taiteilijasieluisuus on myös osa tätä mun tunnepitoista persoonaani. Rakastan kaikkea kaunista ja mä saan ihan hurjia viboja jostain ihanista biiseistä tai tanssiessa siitä tunteesta kun kroppa liikkuu kauniin musiikin mukana.
love-yourself-quotes-20
4. Vihreä hippi Käpylästä
Vaikka mä rakastankin kaikkia ihania vaatteita ja kenkiä ja elektroniikkaa, niin mussa asuu aika syvällä ja tiukasti myös pieni ”hippi”. Ja olen siitä aika ylpeä.
Mä olen kasvanut Käpylässä. Käpylässä asuu koko Suomen eniten Vihreiden ja Vasemmiston kannattajia. 😉 Siis luultavasti. Olen nuoruudessani pukeutunut Kierrätyskeskuksesta hakemiini vaatteisiin ja käyttänyt pinssejä ”McMurder” ja ”Meat is Murder”. 😀 😀
Näistä ajoista tietysti ihan hiukan tasoittunut sellainen nuoruuden kiihko asioihin, mutta silti todella moni ajatus ja mielipide jäänyt sieltä vahvana.
Mun mielestä esimerkiksi tasa-arvoisuus on yksi tärkeimmistä asioista!! Mä olen myös todella vahvasti homojen oikeuksien kannattaja!!
Täällä blogissakin jonkun verran ”paasaus”-tekstejä kirjoittanut ja niistä ehkä vähän kimpoaa se mun ”yksi kaikkien puolesta – kaikki yhden puolesta”-ajatusmaailma. 🙂
Tästä aiheesta voisin oikeesti kirjoittaa vaikka kuinka pitkästi. Siitä mitä oikeuksia mun mielestä kaikille kuuluis jne..

5. Oma vartaloni
Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä; rakastan mun vartaloani.
Tänä päivänä olen tyytyväisempi omaan vartalooni kuin koskaan aiemmin.
Rakastan siinä olevia jälkiä, niin fyysisiä kuin henkisiä. Rakastan kaikkia tatuointejani.
Tykkään jaloistani ja selästäni eniten. Nykyään tykkään myös käsistäni ja pikku hiljaa myös mahastani. Myös peba on saanut pikku hiljaa vähän lihasmuotoa, niin sekin on ihan kiva. Eikä tuo rintamuskaan nyt ihan huonoimmasta päästä ole. 😀

monday-quotes-love-yourself-10
Kiitos vielä Tiinalle haasteesta! 🙂
Ja nyt haastankin ihan jokaisen teistä tekemään tämän saman itselleen. On sitten bloggaja tai ei.
Jos on bloggaaja, niin eikun kirjoittamaan nämä viisi asiaa mitä itsessään rakastaa. Jos ei ole, niin sitten vaan pohtii niitä itsekseen ja kertoo vaikka huomenna hyvälle kaverilleen. 🙂

Puspus kaikille ♥
Rakastakaa itseänne ja sitä kautta voitte rakastaa enemmän myös muita ihmisiä! ♥

14 kommenttia

  1. Heidi kirjoitti:

    Oon ehkä joskus aiemminkin saattanut huudahtaa nämä samat pari sanaa.. 😉 Mutta pitää taas kailottaa, että ihana Monna! <3

  2. juupajaapa kirjoitti:

    Ihana hyvän mielen kirjoitus <3

  3. Tiina R kirjoitti:

    Kiva että toteutit tän haasteen :). Heti ku miulle heitettiin tää haaste nii aattelin et hahaa Monna ois tähä just sopiva vastailee ku se vaikuttaa nii positiiviselta :D. Suomalaiset on yleesä nii jörriköitä että itteensä on hirveen vaikee kehua vaan aina heitellään ilmaan kaikki mahdolliset negatiiviset puolet.
    Tuo 3.kohta passaa myös minuun. Sydän määrää, ei järki :).

  4. Minttu kirjoitti:

    Voi eikä miten ihanaa tekstiä!! Osa oli kyllä kuin oisit musta kirjottanut hih. On kyllä tosi hyvä välillä pohtia että mitä sitä on oikeen ittestään mieltä ja erityisesti mitkä omat piirteet miellyttää itteään (voi tietty niitä huonoja puolia sitten parannella siinä sivussa, ei sillä että meissä niitä olis 😀 ). Kaikkein tärkeintähän on että muistaa rakastaa eka itseään ja sitten vasta muita, eihän ne muut voi meinaan rakastaa sua jos et itsekään niin tee.

  5. Maiju kirjoitti:

    Tulipa hyvä mieli tästä <3 kivaa tiistaita Monnalle! 🙂

  6. Outi kirjoitti:

    Tää oli ihana! <3
    Ja koin myös jotain yhtäläisyyttä omiin mahdollisiin vastauksiini 🙂
    Nimim. yks hippiäinen myös 🙂

  7. JenniPM kirjoitti:

    Mahtava haaste! Toteutin omassa blogissa ja heti tuli parempi mieli. Kiitos taas tästäkin motivaatiopläjäyksestä!

Vastaa