Hae
Monna Pursiainen

Reiskoja reiskoja..

Eilen aamulla tein asiakkaalleni niin hyvän jalkatreenin, että oli ihan jäätävä itsellenikin se tekemään. 😀
Tein myös toisen erikoisen hyvän treenin toiselle asiakkaalle, ulkotreenin kiipeilytelineissä ja mäkijuoksuja jne.. Sitäkin haluan mennä lähipäivinä testaamaan. 🙂

Juttelin yhden asiakkaani kanssa eilen siitä miten ajattelen, että mun on työssäni tärkeää olla koko ajan kiinnostunut esim. tutkimaan uusia ja erilaisia liikkeitä. Miten voi tehdä vatsoja, miten jalkoja, hartioita jne.. Oma liikepankki päässäni on aika laaja, mutta tehokkaiden uusien liikkeiden löytäminen on mielenkiintoista ja mielestäni pidän siinä yllä myös ammattitaitoani.
En vaan junttaa joka kerta asiakkaille samaa perusrutistusta suorille vatsalihaksille, vaan välillä on uusia liikkeitäkin.
Se on yksi syy miksi itekin lueskelen paljon treeniblogeja.

Treenaamaan! :)

Treenaamaan! 🙂

Oma jalkatreenini eilen kulki tähän tyyliin:

Hoplaa!

Hoplaa!

Ensin lämmittelin jalat ilman mitään lisäpainoja luistelukyykyllä ja liikkuvalla askelkyykyllä.

Ees..

Ees..


..ja taas.

..ja taas.

Luistelukyykyn tein tällä kertaa kädet maassa. Saa vielä paremmin tuntumaan, kun tekee ilman painoja.
DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO
Luistelukyykkyjen jälkeen siirryin TRX:lle ja tein pistoolikyykkyjä.
DCIM100GOPRO
Mä tykkään tehdä jaloille tosi paljon oman kehon painolla tai TRX:llä. Tai sitten pienillä lisäpainoilla.
Kun kerran jos toisenkin multa ollaan kysytty, että onko mun tarkoituksena kasvattaa reisilihaksia vielä entuudestaan, niin ei ole. Tämän vuoksi ilman painoja tehtävät pitkät sarjat onkin vain kiinteyttävää ja ylläpitävää treeniä.
Saan kyllä aina todella hyvin polttelemaan ja lihakset maitohapoille. Ja yleensä jalkapäivää seuraavana päivänä lihaksissa myös tuntuu.
Pakaroihin haluan koko ajan lisää muotoa, ne on onneksi sitä jo vähän saaneet, mutta työ jatkuu! 😉

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPROVälissä vähän kehonhallintaa ja keskivartalotreeniä.
Ja sitten koira pissaa-liikkeitä. 😀

Polvi koukussa ylöspäin..

Polvi koukussa ylöspäin..


polvi suorana ylöspäin..

polvi suorana ylöspäin..


Ja sivupotkuilla.

Ja sivupotkuilla.

Sitten takaisin TRX:lle ja askelkyykkyjä siinä.
DCIM100GOPRO DCIM100GOPROSeuraavaksi menin salin puolella ja tein siellä takapotkuja taljassa, normikyykkyjä, lantion nostoja levytangon kanssa, sekä etureiskoja ja reiden loitontajia.

DCIM100GOPRO DCIM100GOPROSitten vielä takaisin katsomoon ja siellä askellusta boxille ja vatsoja loppuun.

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPROTosi hyvä vatsaliike, ota lisäpaino rinnalle mukaan ja vie jalat ja yläkroppa ruttuun ja suorista. Ylävartaloa takakenoon ja jalat lähes maahan asti, mutta ei lattiaan.
Tee pienillä kierroilla, eli joka toinen suoristus toiseen ”kulmaan”.

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO
Treenin jälkeen oli taas pikkupikku hiksa ja reidet pumpissa ja peppu kans! 😉
20131127_091903 20131127_092100 20131127_092217
Tämän jälkeen pidin ne mainitsemani ulkotreenit asiakkaalle ja menin kotiin syömään lounasta.
20131127_094717 IMG_20131127_094515Lounaaksi avocadoa, quinoaa, eri värisiä minitomaatteja, kurkkua ja kanaa.
20131127_120805
Ja nyt mä suunnistan ystäväni kanssa lounaalle! Namnam!! 🙂

Mitäs ootte muuten mieltä? Saako nykyään pipoa pitää sisällä kun se on ns. asuste?
IMG_20131128_101726

16 kommenttia

  1. Maiju kirjoitti:

    Upeaa värienergiaa ja asennetta postaus tulvillaan. Mitä pipoon tulee, niin sä saat pitää sisällä ihan mitä sä haluat 😉 hali, hali.

  2. Stefanie Hagelstam kirjoitti:

    Hyvä Monna!! Hyviä treenijuttuja ja vinkkejä! t. askelkyykkytreeni takana nyt JO! 🙂 Toivottavasti nähdään pian!

    x Steffi

  3. Soila kirjoitti:

    Olisi kiva nähdä joskus lautailijoiden salisetti. Satunnaisesti kun on telkusta nähnyt vilauksia ja ne näyttää just raastavan rankoilta ja koordinaatiota + tasapainoa vaativilta. En kyllä ole tutustunut löytyiskö treeniblogeista sellasta.

  4. Ipe kirjoitti:

    Ihanan monnamainen postaus!!
    Mitäs oot mieltä, onko perus salipirkon ’järkeä’ tehdä reiden loitontajia? Tästä laitteesta on niiiin ristiriitaisia mielipiteitä, yleensä äijät on vakavasti sitä mieltä että se on täysin turhaa. Mutta kuulisin mielelläni myös sun mielipiteesi 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Mä olin itse asiassa itsekin vähän noita loitontajia ja lähentäjiä ”vastaan”. Ja jos ei tee muuten monipuolista jalkatreeniä, niin oon edelleen niitä vastaan.
      Ne pelkästään ei oo mitenkään kovin tehokkaita, koska kohdentuvat vain hyvin pienille lihaksille. Mutta osana hyvää jalkatreeniä ne on oivat!!
      Kokeile joskus näin, kuten mä teen:
      Tee ensin 5 toistoa, pidä 5sek. pito (loitonnuksessa auki, lähennyksessä purista kiinni), jatka 6.toistoilla ja pidä 6sek pito, 7 toistoa + 7sek pito jne.. Kunnes olet tehnyt 10 toistoa ja pitänyt 10sek pidon.
      Voin luvata että polttelee!! Ja tiedän muutaman asiakkaani saaneen tuolla tyylillä lähentäjät ja loitontajat niin kipeiksi, että on ollut vaikea seuraavana päivänä kävellä. 😀

  5. Adelheid kirjoitti:

    Välillä oon talvella pitäny ohutta asustepipoa toimistossa niin ei taho kaikki työkamut (vanhemmat ihmiset) ymmärtää. Ihmettelevät onko mun kylmä ja naureskelevat.. =)

    • Monna kirjoitti:

      Hahaha! 😀 Nimenomaan! 😉
      Ja toinen mitä oon miettinyt, että miksi hattu sisätiloissa suodaan naiselle, mutta ei miehelle? Kyllähän se nykyään on asuste miehille siinä missä naisillekin!

  6. MarianneP kirjoitti:

    Sen verran tehokkaan näköinen treeni, että oli pakko tehdä tänään itsekin!!! Ja kyllä tuntui 🙂 Liikkeissähän ei ollut mitään erikoista, mutta useimmitenhan se on ”että yksinkertaisimmat ovat tehokkaimpia”. Kiitos inspiroivasta blogista, jonka iloisuus tarttuu. Jos itsellä ei ole motivaatiota lähteä treenamaan, tulen lukemaan blogiasi… Niin johan lenkkipolku/sali alkaa taas kiinnostamaan 🙂

    Ja mitä pipoon tulee… Niin mielestäni sitä saa käyttää silloin kun itseltä siltä tuntuu. Itse olen sellainen pipoaddikti, että pipoja löytyy niin vapaa-aikaan kuin juhlaan!!! Ja turha sitä on miettiä, mitä toiset ajattelee kunhan itsellä on hyvä olo.

    • Monna kirjoitti:

      Ai kun ihana kuulla, että heti meni treeni testiin! 🙂
      Kiva myös jos saat täältä motivaatiota treeniin!

      Joo, ei sitä tosiaan kannata miettiä mitä muut ajattelee, mietin enemmänkin tällaista vanhaa käytös-sääntöä, että sisällä pitää ottaa hattu pois. 😀

  7. IInu kirjoitti:

    Kauanko sulla menee tehdä toi jalkatreeni? Tuntuu ettö niin paljon liikkeitä että menee iäisyys 😉
    Hyvön olonen setti kyllä! Meillä ei vaan oo mitään jumppahuonetta tms. jossa mahtuisi oman painon kyykkysarjoja ja hyppeilyitä tekemään 🙁

    • Monna kirjoitti:

      Mulla menee tohon n.tunti. Ei siinä iäsyyttä mee kun tekee eikä ”taukoile”. 😀
      No onneks noihin luistelukyykkyihin ja moniin askelkyykkyihin ei kauheesti ees tilaa tarvi. Sinne vaan kyykkimään mistä pari metriä tilaa löytyy. 😉

  8. Saija kirjoitti:

    Moi Monna! Tosi mukava jalkatreenicombo ja täytyy itellekkin ottaa tosta muutama liike ohjelmaan 😉 Osaisitko neuvoo näiden lisäks jonkun hyvän ja tehokkaan liikkeen reiden lähentäjille, kun salilla mihin hommasin vuosikortin ei ole minkäänlaista laitetta kyseisille lihaksille… :))

    • Monna kirjoitti:

      Kandee kyllä kokeilla! 🙂
      Lähentäjille voit tehdä esim. taljassa, nilkkaan remmi, tekevän jalan puoleinen kylki taljaa kohden ja siitä veto toisen jalan reiden edestä sivuun.. Vähän vaikea selittää näin.
      Toinen hyvä vaihtoehto on nilkkapaino nilkkaan ja kylkimakuulle, ja sieltä jalan nostoja lähentäjällä.

Vastaa