Hae
Monna Pursiainen

Viiden liikkeen keskivartalotreeni!

Tässä toivepostaus coretreenistä, jonka voit tehdä salilla tai kotona. 🙂 Jos kotoa ei löydy kahvakuulaa, ota jokin muu paino käsiin. Vaikkapa jauhosäkki jollei muuta löydy. 😉

Liike nro 1 – Istumaannousu, jalat suorina

IMG_2238 IMG_2244Lähtöasennossa kahvakuula pään takana lattiassa. Nosta kädet mahdollisimman suorina kohti kattoa ja nouse samalla istumaan. Pyri tekemään liike ylävatsan lihaksia käyttäen. Myös jarrutusvaiheessa alaspäin tullessa huomaa vatsalihasten työ.

Tee 10 toistoa.

***

Liike nro 2 – Kahvakuulalankku, jalan nostolla
IMG_2260 IMG_2254Ota kahvakuula suorien käsien alle. Jännitä keskivartalo, vedä napa tiukasti kohti selkärankaa. Pidä lantio hieman alempana kuin hartiataso, pyöristä lapaluiden väli ylöspäin. Nosta vuorotellen jalkaa ylös, pyri pitämään noston aikana lantio kohtisuoraan lattiaan.

Toista 5-10 per jalka.

***

Liike nro 3 – Russian Twist
IMG_2308
Ota kahvakuula syliisi. Nosta jalat irti lattiasta ja nappaa hyvä tuki keskivartalosta. Lähde kiertämään kuulalla sivulta toiselle hyvin pientä liikettä, älä vie siis kuulaa lattiaan asti. Tee napakkaa ja pientä liikettä niin, että tunnet keskivartalon olevan töissä.

Toista 30 kertaa (15 per puoli).

***

Liike nro 4 – Kiertolankku
IMG_2277 IMG_2284Käy kyynärnojaan lattialle. Vedä taas napa selkärankaan ja pyöristä lapaluiden väli. Pidä jalat yhdessä tai pienessä haarassa. Lähde viemään hallitusti lantiota puolelta toiselle. Yritä pitää lantio silti alhaalla kiertojen aikana, älä anna pepun nousta jokaisella kierrolla yläkautta – vaan pidä keskivartalo tiukkana ja lantion korkeus samana.

Tee 30 toistoa (15 per suunta).

***

Liike nro 5 – Supermies
IMG_2375Käy päinmakuulle lattialle. Laita jalat ja kädet X-asentoon. Nosta jalkoja ja käsiä yht’aikaisesti niin ylös kuin pystyt. Laske alas ja toista.

Tee 20 toistoa.

***

Tee tämä treeni kiertoharjoitteluna kolme kierrosta! 🙂

Ja sitten lopuksi voi vielä temppuilla! Kuten mä lähes aina päädyn tekemään. 😉 Todella hyvää kehonhallintatreeniä siis sekin!

IMG_2408 IMG_2430 Screenshot_2015-08-25-10-52-42 Screenshot_2015-08-25-10-57-42Kivoja treenejä!

pus <3

6 kommenttia

  1. Anniina kirjoitti:

    Tehokkaan tuntuinen reeni! Pitää taas ottaa itseä niskasta kiinni mitä näihin core-harjoituksiin tulee!

  2. Kati-annika kirjoitti:

    Jees,Kiva! Tästä intoa taas ottaa kuula käyttöön kotonakin. Tosin noi 2 vikaa jää multa kyl tekemättä?

  3. Jaanaba kirjoitti:

    Toi liike nro 3, russian twist, on ihan mun suosikkini. Saan siinä mielestäni oikein hyvän tuntuman juuri oikeisiin paikkoihin. =)

    Hienot trikoot!

Vastaa