Hae
Monna Pursiainen

Tytölle ihanuuksia ja rakkaustarinan suunnittelua.

* sis. kaupallisia linkkejä

Tiedättekö, mä vähän pelkäsin tässä käyvän näin. Kun sukupuoli saatiin tietää (vaikka juujuu, syntyessä vasta sukupuoli tiedetään varmaksi), niin nyt tekee mieli ostaa kaikkea! Prinsessamekkoja ja voi eih kaikkea vaaleanpunaista! 😀 En ehkä oikeasti kestä miten suloisilta KAIKKI vastasyntyneiden vaatteet näyttää!!
 
Tämä ihana tyllimekko on sellainen, minkä aion tilata Vauva Pursiaiselle kastemekoksi. Pienin koko siitä on 60cm, joten eiköhän se jotenkin istu ristiäisten ajan päällä. Ja noin halpakin! (älkää menkö ostamaan sitä loppuun.. 😉 )

Nämä ihanat tossut sopisi meidän tyylillä vähän tuomaan särmää prinsessamekon kanssa.. 😀
Nämä yöpuvut on niin ihanan pehmosen näköisiä ja tulee sellainen olo jo nyt, että vähänkö Vauva Pursiainen on söpnä kun sillä on tällainen päällä. <3

Tämä Body on aivan super söpö, mutta en tiedä onko sillä käyttöä sitten loppusyksystä.. Mutta toisaalta siitä on ”tämä talvisempi” versio, jonka ehkä pistän tilaukseen.

Nyt kun selailen noita vauvan vaatteita, voisin ihan oikeasti tilata niistä kaikki! 😀 Haha! Apua… Ehkä pitää toivoa, että Tuukka ei lue tätä postausta. 😉 Tosin ainakin tämä jänisbody on just sen näköinen, että Tuukkakin tilaisi sen.

Desktop

***

Tiedättekö mikä on muuten myös super ihanaa? Hyvä ystäväni Marissa odottaa myös syysvauvaa. <3 Ja nyt kun tieto on julkista, niin luulen että meitä ei pidätä mikään. Kirppiksiä ainakin lähdetään koluamaan yhdessä ja varmana kaikenlaiset pikkuisten vaatekaupat kolutaan myös.

Viime viikolla käytiin vesijuoksemassa Kumpulassa ja masuja ollaan jo vertailtu innoissamme. Pitkin kevättä on ollut super ihana tuki toisesta, kun on voinut whatsappailla tuntemuksia ja kaikkea. <3 Ihana kokea jotain tällaista hyvän ystävän kanssa samaan aikaan.

sdr

Meillä kävi myös aikamoinen tuuri! Olimme varanneet samalle aamulle ajan sokerirasitukseen. 😀 Siispä huomenna keskiviikkona istutaan klo 8 molemmat Kampin Hus Labissa litkimässä sitä ihanaa sokerilientä.

Olen joskus nuorempana haaveillut siitä, että olisin samaan aikaan raskaana jonkun hyvän ystäväni kanssa. Ja nyt se haave toteutui! <3 Kun helmikuun alussa Marissa kertoi minulle ilouutisen, en vielä voinut arvatakaan, että kuukauden päästä saisin lähettää Marissalle viestiä, että hei voihan apua – minäkin odotan syysvauvaa!! Meillä on laskettujen aikojen välissä reilu kuukausi, tai oikeastaan puolitoista. Mutta niin samanikäisiä tulee meidän vauvamme olemaan, että ollaan povattu niistä ihan bestiksiä. Niin ja rakkaustarinaakin heidän välilleen ollaan jo ehditty suunnittelemaan.. 😉 😀 <3

***

Elloksella on lastenvaatteista käynnissä nyt tarjous! Elloksen lastenvaatteet: osta 3, maksa 2! Voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää, kuitenkin vain 3.7.2016 asti.
Alekoodi on: 335727
Ja TÄSTÄ LINKISTÄ pääsee tutkailemaan noita ihanuuksia!

Elloksella on nyt muuten myös ALE käynnissä! Siellä on jopa 70% alennuksessa niin vaatteita, huonekaluja kuin näitä vauvojen juttuja. TÄSTÄ LINKISTÄ pääsee katselemaan noita alennusjuttuja!

***

Mitkä teidän mielestä on sellaisia tarpeellisia vauvan tarvikkeita, mitä kannattaa kotiin hankkia jo valmiiksi? 🙂 Otan mielelläni vinkkejä vastaan!

14 kommenttia

  1. Maria kirjoitti:

    Ihanat masut molemmilla! <3
    Mulla oli kans la loppusyksystä pari vuotta sitten ja paras hankinta vauvalle oli "toukkapussi". Neulomistaitoinen ihminen tekee sellaisen hujauksessa. Googlaa toukkapussi niin löytyy ohje. Meillä se oli merinovillalangasta ja oli niin pehmoinen ja lämmin. Eräskin meidän yhteinen kaveri haaveili että oisin neulonut hällekin toukkapussin, jossa katsella salkkareita! 😉
    Ei tarvi viritellä vauvan ympärille kapaloita tms. Sen kun sujauttaa pussiin. 🙂
    Niin ja harsoja! Hanki paljon harsoja, bambuiset oli suosikkeja kun oli pehmeämpiä mitä pelkkää puuvillaa sisältävät.

  2. hanna kirjoitti:

    Sitteri, jumppamatto ja oikean korkuinen hoitopöytä. Myöskin pinnasänky, mikäli perhepeti ei ole vaihtoehto, meille esim se ei olisi käynyt missään nimessä levottoman miesnukkujani takia :D. Sitteri, jotta kädet olisi välillä vapaana, ja useimmat vauvelit viihtyy kun keinuttaa. Jumppamatto, varsinkin kun vauveli vähän kasvaa kannattaa totuttaa ekojen kuukausien aikana jotta hieman viihtyy lattialla yksikseen, plus teillä myöskin hauveleita niin hekin tottuvat pehmeästi vauvan lattialla oloon. Meillä tää vielä välillä neljänkin kuukauden jälkeen ysivuotiaan senioirin vaikea ymmärtää, että vauvelia ei härpätetä. Oikean korkuinen hoitopöytä/taso ettei selkä mene. Noita mä suosittelisin heti noin niinkun kärkeen. :). Nii ja auton istuin mikäli kaara löytyy :D.

    -Hanna
    http://fitfataitiys.blogspot.fi/

  3. -didi- kirjoitti:

    Toi pesiytyminen / pesän rakentaminen on ihanaa, kannattaa tosiaan pitää se mielessä, että kaikkea ei tarvitse olla valmiina, tavaraa löytyy kyllä kaupoista synnytyksen jälkeenkin (ihan kuin olisin itse noudattanut tätä neuvoa).
    Fiksua lähteä kirppareille, etenkin tytöille löytyy vaikka mitä ihanaa niiltä. Itse ostin ensimmäiset pari kokoa kaupasta uutena ja ihan turhaan, ne pienimmät koot jää pieneksi parissa kuukaudessa, hirveän helposti jää osa vaatteista käyttämättä, ei vaan ehdi.

    Hoitopöytä on hyvä, sitteri, imetystyyny, vaippoja. Kapalo /unipussi on pop, lapsi nukkuu hyvin tiivissää paketissa.

    Minulla oli onni jakaa raskausaika parhaani ystäväni kanssa, se on hienoa kun on joku kenen kanssa ihmetellä raskauden vaiheita.

    Onnea odotukseen 🙂 vinkki: onko imetyksen tuki ry jo tuttu? jos siis aikoo imettää, niin sieltä saa kullanarvoisia neuvoja.

  4. S kirjoitti:

    Swaddleme-kapalo joka on todella helppo käyttönen, hyvä rintapumppu (vaikka imetin niin kyllä sitä vaan silti välillä tarvi ja paskalla ei tee mitään 😀 Anteeksi kielenkäyttöni mutta kokeillu oon 😀 ) , tissirasvaa (lansinohiako se oli), sitteri tosiaan että voi siinä vaikka killotella oman suihkun aikana, aluksi kunnon joustava kantoliina ja sitten ku vauva kasvaa niin joku manducan-tyylinen kantoreppu 🙂 Ja todellaki PALJON harsoja! Niitä kuluu päivässä jotain ihan älytöntä ja ei tarvi sit ihan koko ajan konetta pyöritellä.

  5. Läski kirjoitti:

    Paljon olet vinkkejä saanut mutta sellaisen haluaisin sanoa että, kietaisubodyt alle 5-6kk on ehdottomasti helpompia kuin pujotettavat! Voit kokeilla pukea koiralle t-paidan harjoituksen merkeissä ja samalla miettiä miten vauva itkee ja kiemurtelee samassa puuhassa 😀
    Myös kaikenmaailman mekot on hankalia, ne rullaantuu ylös ja napa näkyy. Mutta sellaiset mekko-bodyt on hyviä.

    Alkuun tarvitsee harsoja, vaippoja, peittoja, myssyn, tumppuja, vanna, pyyhe, topseja, vanulappuja, kosteuspyyhkeitä, liivinsuojia, nukkumapaikka. Muut riippuu vauvasta : )
    Itse en toisen kanssa ole tarvinnut vielä tutteja, tuttipulloa, pumppua ja pinnasänkyä.

    Vinkkinä myös bebes-info ja aktiivinen synnytys
    http://www.aktiivinensynnytys.fi/index.php/ammattilaisille/iietoa-aktiivisesta-synnyttaemisesta
    Kannattaa lukaista synnytyskertomuksia ? ja luoda jonkinlainen kuva siitä miten sen toivoisi menevän.
    Onnea odotukseen!

  6. Jutta kirjoitti:

    Ihan huippua, että saat kaverin mukaan sokerirasitukseen. Ei ehkä tunnu niin pahalta, kun saa valittaa toiselle, joka kokee samaa samaan aikaan. ? Mä muistan, että kaikkein typerintä siinä oli kuitenkin se odottelu, odottelu, odottelu. Olispa ollu kaveri.

  7. Memmu kirjoitti:

    Jos tykkään säästää luontoa, on kestoliivinsuojat todella hyvät! Vauva nro.2 imetykseen tein itse ja olivat tosi hyviä. Pyykkiä tuli lähes päivittäin kahdesta lapsesta, joten siinä samassa pyörivät. Näitä toki löytää valmiina esim. nettiputiikeista. Kertakäyttöisiä meni vauva nro.1 kanssa tolkuttomat määrät, niillä rahoilla olisin voinut ostaa ison kasan kestoja.

    Meillä vaipanvaihdot ym. hoituivat vessan pöytätasolla hoitoalustan päällä. Toki lattialla, sängyllä jne… Eli meillä kävi turhaksi pinnasängyn päälle laitettava taso.

    Kietaisubodyt ovat tosi hyviä ekat pari kk ainakin.

    Mekot tosiaan turhia, nousevat AINA kainaloihin. Mekkoja pidin tyttärillä, vasta kun oppivat kävelemään. Kun ei ne helmat olleet hyvät myöskään ryömiessä tai kontatessa :/

    Tuttipulloja kannattaa olla pari varalla. Sekä korviketta. Imettäminen ei alkuun välttämättä onnistu ihan heti. Mulla ainakaan. Vauva itki nälkää, ja mulla tissit kivikovat maidosta. Siinä ei paljoa imuotetta saanut. Meillä olivat molemmat vielä niin pieniä syntyessään, että täytyi lisämaitoa olla kun raassut eivät jaksaneet imeä massuja täyteen <3

    Muutamia asioita, mitä tuli näin jälkeenpäin mieleen. Omani ovat jo pian 2. ja 3. luokkalaisia. Hui kun aika kuluu! Silti ihana muistella näitä vauvajuttuja. Ne on niin spesiaaleja =)

    Ihanaa odotusta koko perheelle! Uskomatonta, mitä kommentointia olet saanut. Pää pystyyn ja ilkeät kommentit sikseen. Tuut varmasti huomaamaan vielä myöhemminkin, että arvostelijoita tulee riittämään. Äidit osaa olla ikeitä toisilleen…

  8. Sinneliina kirjoitti:

    Ihan ensin: paljonpaljon onnea! <3 Mulla oli laskettu aika viime syksynä 31.10. joten on hauska seurailla sun samaa tahtia etenevää raskautta ja muistella omia fiiliksiä viime vuodelta 🙂

    Hyviä vinkkejä oot jo saanutkin – harsoja (jos haluaa nättejä kuvioituja niin mun mielestä muutama sellainen riittää, perus valkoisilla pärjää kotioloissa hyvin ja edullisemmin), sitteri (me ostettiin käytettynä kun poika oli 2-viikkoinen ja todettiin että kaipaa paljon hyssytystä ja hytkytystä, Babybjörn on ihan ässä), leikkimatto (arkeen tulee suuri helpottava muutos kun 2-3 kuukauden ikäinen vauva alkaa viihtyä matolla lattialla hetken itsekseenkin). Imetyksen tuki ry:n Facebook-ryhmä on kultaakin kalliimpi jos toiveissasi on imettää (itse liityin äitiysloman alkaessa; on ihan hyvä lueskella aiheesta jo etukäteen, mutta rauhallisin mielin, kaikki ongelmat ja erikoistilanteet eivät varmasti osu omalle kohdalle).

    Oma ykkösvinkkini on imetystyyny, ja mahdollisimman iso ja tukeva sellainen. Itse hankin Doomoo Buddyn jo odotusaikana, se oli ihana tuki nukkuessa ison mahan kanssa, ja varsinaisessa tarkoituksessaan tyyny on meillä edelleen jokapäiväisessä käytössä (poika kohta 8 kk). Vastasyntyneen kanssa tyyny toimii "uimarenkaana" jonka päällä vauva lepää, ja nyt isomman vauvelin kanssa käytän tyynyä yhä sohvalla imettäessä "hevosenkenkänä" selän takana niskan ja käsivarsien tukena. Auttaa ehkäisemään turhia hartiakipuja, etenkin ihan alkuun kun kroppaa helposti jännittää vauvaa pidellessä.

  9. Janette kirjoitti:

    Edellisiin lisänä kunnolliset imetysliivit! Juuri oikeaakokoa yms. itellä meni ekan kanssa monilla halpisliiveillä jotka ei ollu ihan oikean kokoiset ja nyt toisen kohdalla ostan hyvät 😀 ja niitä kannattaa myösolla tarpeeksi vaikka käytössä tietty on liivinsuojat, mutta musta tuntu että silti ne sotkeentu liiankin usein ja pakko ne on heti vaihtaa se maito haisee kuivuneena pahalta!!! Ja kietasubodeissa ite kannatin vielä enemmän niitä nepparillisia. Yöpuvut kannattaa vauvalle valita niin että niissä on joko haaroissa napit tai vetoketju/ nepparit tulee toiseen nilkkaan asti, yöllä vaippojen vaihto (itse tein pimeässä ettei pikkuinen liikaa herää) on huomattavasti helpompaa 🙂 ja niissä yöpuvuissa kannattaa pitkälle katsoa että kaulan päässä jos on vetoketju niin että sen päälle tulee kankaasta suojahuppu, muuten leukaa hiertää ilkeästi, itsesuosin tämän vuoksivain neppareita. Ja loppupeleissä ei kannata ostaa liikaa vaatteita, vaikka niitä kuluu mutta itse huomasin että niitä oli aivan liikaa ja moni jäi käyttämättä 🙁 niin monet tuovat niitä vielä lahjaksikin ainakin meillä 🙂 ja joo ekat mekot meilläkin käytössä vasta reilu vuoden iässä, vaikka ne on söpöjä niin todella epäkäytännöllisiä. Eikä huppareita, mieti kun itse makaisit päivät lattialla ja kokoajan on mytty niskassa. Suppoja, niitä ei välttämättä tule tarvittua, mutta se hetki kun yöllä alkaa itku ja huomaa että johonkin sattuu eikä ole mitään millä helpottaa, niin parempi että on valmiina 🙂 Onnea vielä odotukseen ja muista että kyllä sitä saa hurahtaa söpöilyyn jos siltä tuntuu, kerran sitä vaan ollaan ensi kertaa raskaana ja toisen kanssa sitten jos sellainen siunaantuu niin on jo hyvin tiedossa mikä sinulle ja teille sopii/toimii 🙂

  10. Lukija kirjoitti:

    Hei.
    Olen edellisen kommentoijan kanssa samoilla linjoilla. Nepparikietaisubodyt jne. Ja ne kunnon imetysliivit! Liiviasiasta toivoisinkin sulta postausta. Sinun urheiluliivipostaukset ovat olleet huippuja! Täältä Keski-Suomesta en löytänyt yhtään sopivaa imetysliiviä isorintaiselle. Onneksi löysin verkkokaupan nimeltä Lumingerie (suosittelen tutustumaan tähän!) ja sain sieltä useat huippuliivit. Verkkokaupan hankaluus on sovitus ja väärän koon sattuessa lähettely edestakaisin tympäisee… Siksi ns. kivijalkakaupassa asiointi olisi mukavampaa. Toivoisin siis tästä aiheesta sulta postausta 🙂 .

    Kiitos ihanasta blogista!

  11. Sinneliina kirjoitti:

    Nepparipyjamille vielä ääni täältäkin! 🙂 Me ollaan hankittu omamme vallan Marks & Spencerin nettikaupasta, kivoja kuoseja kolmen paketeissa ja uusi koko aina kolmen kuukauden välein. Pyjamissa on sukkaosat mukana ja pienimmissä koissa myös käännettävät raapimistumput hihoissa. Suosittelen tsekkaamaan 🙂

  12. Maarit kirjoitti:

    Vauvalle oot saanut kaikkee vinkkiä.. Mutta. Ehdottomasti bacibact-pulveria apteekista jos tulee repeämä tai tehdään episiotomia. Nännirasvaa. Ehdottomasti. Panadolia. Ja luumuja. Joku tosi ihku vesipullo mistä on ilo juoda. 5litraa päivässä. Onnea ja Iloa odotukseen!!! T. Kolmen lapsen äiti ?

  13. Iiris kirjoitti:

    kauhee kun mä olen just myymässä kaikkea vauvakamaa kirppiksellä ja tuntuu, että melkein kaikki on ihan perusjuttuja lukuunottamatta olleet aika turhia. Ihmeen vähällä sitä on viime vuodet menty. Vauvalle tosiaan vauvavaatteet, farkut ja mekot voi jättää kauppaan. Äitiyspakkauksesta saa melkein kaiken tärkeän, bodyjä ja potkareita sun muita voi ostaa mielin määrin. Täälläpäin kirppikset on ainakin aivan ylitäynnä vauvojen vaatteita eli sinne vaan penkomaan:-)

    Jos sulle sattuu vatsavaivainen vauva (suurin osa on ekat kuukaudet) niin jonkunlainen kantoväline vois olla hyödyllinen. Etköhän sä kaiken tarvittavan löydä pienelle tytöllesi <3 3 vuoden päästä sitten kun hän alkaa itse valitsemaan, niin meneekin hankalammaksi:-)

    P.s olen pahoillani jos olen tökerösti jotain joskus kommentoinut. Kiireen keskellä hyvä, että saan edes kommentoitua ja usein hienosäätö jää vähemmälle. Normaalielämässä mut tiedetään suorasanaisena (mutta ihan huumorintajuisena) tyyppinä.

  14. Henriikka kirjoitti:

    Hei!
    Onnea odotukseen!
    Kietaisubodyt on kyllä kätsyt. Samoin puolipotkarit on kätevämpi kun ne joissa on ”henkselit”. Meillä ne olivat liian kuumia ja hiostivat selkää. Yöpukuja en aluksi käyttänyt. vasta kun vauva alkoi olla enemmän hereillä ja jäntevämpi jolloin niiden pukeminen oli helpompaa.
    Suosittelen juomaan jo osastolla synnytyksen jälkeen luumumehua. On sitten helpommat vessa käynnit (alatiesynnytyksen jälkeen) kun vatsa alkaa taas toimimaan.

Vastaa