Hae
Monna Pursiainen

Keskivartalon aputuki synnytyksen jälkeen!

* sis. mainoslinkkejä

esbelt

Raskauden aikana keskivartalo kokee kovia myös lihasten puolelta. Syvät vatsalihakset, koko vatsakalvo ja jännesauma venyvät samalla kuin vatsa kasvaa. Raskauden edetessä myös suorat vatsalihakset erkaantuvat vatsan eri puolille ja niiden välissä oleva jännesauma (linea alba) levenee. Synnytyksen jälkeen suorat vatsalihakset eivät palaudu entiselleen kovin nopeasti, jonka vuoksi suorien vatsalihasten tekeminen on ihan eiei-hommaa. Pitää siis jaksaa malttaa olla treenaamatta vatsalihaksia aika pitkällekin synnytyksen jälkeen. Suositeltu aika vähän vaihtelee, mutta yhteenvetona voisi sanoa ettei ainakaan ennen jälkitarkastusta kannata vatsalihaksia alkaa treenaamaan. Lantionpohjan lihasten aktivointi sen sijaan kannattaa jo heti synnytyksen jälkeen.

Suorin vatsalihasten väliin jää monille rako, syvien vatsalihasten aktivointi on heikko ja lihasjäntevyys alhainen, tällöin on kyseessä vatsalihasten erkauma. Jos tässä tilassa alkaa rehkimään vatsatreenin parissa, on tulos tietysti kaikkea muuta kuin hyvä. Monille naisille jääkin ikuisiksi ajoiksi oikein kunnon rako vatsalihasten väliin.

Vatsalihasten erkaumista pidetään paljon avoimia koulutuksia ja niihin kannattaakin osallistua mahdollisuuksien mukaan. Myös käynti fysioterapeutilla tai osteopaatilla jälkitarkastuksen jälkeen on kannattavaa. Varsinkin kun valitettavan harvoin neuvolassa tästä asiasta paljoa puhutaan.

biancaneven korsetti

Apuna keskivartalon lihasten palautumiseen toimii myös erilaiset korsetit ja ”belly bindingit”. Ne tukevat sekä vatsalihaksia, että selkälihaksia ja auttavat pitämään ryhtiä yllä. Niiden käyttö ei kuitenkaan poista sitä, että pitää tehdä töitä palautumisen eteen myös fyysisesti ja oikeilla keinoilla. 🙂 Olen osallistumassa joulukuussa erkauma-iltaan ja alkuvuodesta toiseen, joten kerron niiden perusteella sitten lisää infoa täällä blogissakin! 🙂

Itselläni on nyt käytössä Biancaneven Esbelt Ipanema -korsetti. Keisarileikkauksen jälkeen sitä ei suositella käytettäväksi montaa tuntia päivässä, koska leikkaushaava voi hautoa turhaan korsetin alla. Olenkin itse alkanut pitämään korsettia puolituntia kerrallaan pari kertaa päivässä. Korsetin käytön jälkeen aina suihkutan leikkaushaavan hyvin ja annan sille ilmakylpyä.

Korsetin kompressio-ominaisuus antaa tukea siis alaselän lihaksille. Monille tämä on tuonut avun selkävaivoihin. Itselläni ei raskauden aikana ollut selkäkipuja, mutta nyt vauvaa kannellessa on tullut selkä aika kipeäksi. Olen senkin vuoksi ollut myös tosi innoissani tästä korsetin antamasta tuesta.

unnamed

Kuvissa päällä:

 * B Lean – Leggingsit

* Esbelt Ipanema – korsetti

Biancanevella on nyt muuten KAIKKI alaosat -25% tämän viikon ajan!! Kandee käydä klikkailemassa heidän sivuilleen ja käyttää tuo tarjous! TÄSTÄ pääsee sivuille! 🙂

***

fullsizerender

6 kommenttia

  1. Lisbe kirjoitti:

    Hei! Olisikohan korsetista apua nyt kun vauva on jo 6kk ja aina vauvaa kantaessa ristiselkä tulee todella kipeäksi kun tavallaan nojaan aina hieman taaksepäin vauva sylissä??

  2. Ullrika kirjoitti:

    Hei monna!
    Ekaksi täytyy sanoa, että sun instagramia ja blogia on niin ihanaa seurata!
    Meidän vauva syntyi myös leikkauksella lokakuun alussa ja on mahtavaa kun sua seuratessa täälä somessa olen saanut kauheasti vinkkejä itselleni! mietin jo ennen vauvan syntymää tätä korsettia ja nyt kyllä hankin sen joululahjaksi itselleni ? Mulla tulee tosi nopeasti selkä kipeäksi vauvan kantelusta myös ja ajattelin että jos korsetista olisi siihen apua.
    Kiitos sulle ihanasta blogista ! ❤️

Vastaa