Hae
Monna Pursiainen

Joskus tuntuu jäävän paitsi.

Ihmettelin joskus aikoinaan sitä, että joku ystävä jätti tulematta johonkin, koska ei saanut ”muka” lastenvahtia. Ihan oikeasti ajattelin sen olleen ainakin silloin tällöin tekosyy. Mietin, että no onpa nyt kurjaa kun ei voi edes kerran kesässä/pikkujoulukaudessa/milloin missäkin tulla meidän mukaan ja jättää lasta kotiin iskän hoiviin tai isovanhemmille.

Nyt kun elän itse tätä pikkulapsen vanhemman elämää, ymmärrän tämän asian paremmin. Silloin harvoin kun on niitä sellaisia juhlia, joissa haluaisi käydä tai olla vaikka koko illan (eli klo 21.30 asti 😉 ) saattaakin isovanhemmilla olla omia menoja, mies töissä kiinni tai sitten molemmilla samana iltana vuosisadan bileet jne. Silloin joutuu kieltäytymään jostain sellaisesta, johon olisi oikeasti halunnut mukaan.

Se ei välttämättä sillä kieltäytymishetkellä tunnu niin riipaisevan pahalta. Tottakai harmittaa juuri sillä hetkellä, kun/jos joutuu sanomaan ei tai perumaan. Mutta itselleni tulee se tylsin fiilis silloin, kun ne juhlat tai mitkä vain menot on käynnissä, joista on jäänyt paitsi. Kun kesäiltana klo 20.00 verhot pistetään kiinni ja telkkari niin hiljaiselle, että joutuu katsomaan Vain elämäätäkin vain arvaten (tai huulilta lukien) mistä biisistä on kyse – tietäen samalla hyvien ystävien viettävän vuosisadan synttäreitä, polttareita, pikkujouluja tms. Kyllä sitä niinä hetkinä suoraan sanottuna tulee sellainen olo, että nyt jään paitsi jostain super kivasta.

Mutta aika pian ajatukset siitä, että jäi jostain paitsi hälvenevät. Varsinkin siinä vaiheessa kun koittaa seuraava aamu ja saa höpötellä taas pikkuisen kanssa. Kuunnella hänen tarinoitaan ja katsella piirrettyjä telkkarista. Vaikka on joitain asioita, joita vanhemmuus rajoittaa tai hetkellisesti estää – on se lapsen kanssa viettämä aika vaan niin kiitollista ja antavaa. Kyllähän sitä sitten taas joskus ehtii mukaan niihin vuosisadan kesäjuhliin ja muihin juttuihin. Vaikka välillä harmittaisikin joku itseltä ohimenevä juttu, on kuitenkin se miten siihenkin asiaan suhtautuu taas se ydin.

***

Tänään Emma on jo 9 kuukautta vanha ja tänään on myös äitiyslomani viimeinen päivä. Huh hei.. Haikeeta ja iloista!
Kivaa sunnuntaita kaikille!

Ainiin! Höpöttelen huomenna instagramin MyStoryyn vähän Emman syömisistä. Tämä oli tällainen toive-story! 😉 Eli käykäähän pistämässä seurantaan @monnatreenaa, jos syömishommat kiinnostaa!

 Lue myös: Oman arjen pelastajat kauneudenhoidossa!

6 kommenttia

  1. Kaisuuu kirjoitti:

    Tunnistan itseni tästä tekstistä! Olen tällä hetkellä 25v ja esikoiseni 1v11kk.Olemme käyneet lapsen syntymän jälkeen hyvin harvoin missään, koska meillä lapsi oli ns. vaativa tapaus ja imetin pitkään joten lähteminen tuntui haastavalta.
    Koen myös aika-ajoin harmia kun ei pääse kutsuttuihin tapahtumiin, mutta se mitä tällä hetkellä arvostan täysin on hyvät yöunet ja pirteä olo seuraavana aamuna! ?

  2. Taru/stuffabout.fitfashion.fi kirjoitti:

    Tiedän tunteen…joskus itse en jaksa enää lähteä rientoihin lapen mentyä nukkumaan, koska seuraavana päivänä pitää olla skarppina. Monesti tuntuu etteivät lapsettomat kaverit ymmärrä tätä. :/ Jostain syystä tämä ei anna mun kommentoida omalla nimimerkillä vaikka oon kirjautunut. 😀

  3. Lotta kirjoitti:

    Tiedän tasan tarkkaan, mistä puhut. Ihan samoja fiiliksiä täällä 7kk tytön äidillä. Mutta kai sitä taas ehtii.. Ja niinkuin tuossa jo kommentoitiinkin, niin mäkin arvostan niitä edes kohtuullisesti nukuttuja öitä tällä hetkellä vaan niin paljon, että aikamoiset bileet sais olla, jotta niistä tinkisin.

  4. niina kirjoitti:

    mistä tuo ihana hattu on mikä emmalla päässä

  5. Riina kirjoitti:

    Niin tuttu fiilis. Huipun rehellistä tekstiä. Ihana neiti <3
    T. 7 kk pojan äiti 🙂

Vastaa