Hae
Monna Pursiainen

Lomaa odotellessa..

Kaupallinen yhteistyö: Royal Caribbean ja Apollomatkat

Meillä on vajaa kaks viikkoa lomaan! Vaikka mä rakastankin mun työtä, tulee nyt syysloma enemmän kuin tarpeeseen. Aion pitää loman aikana myös täysin somettoman päivän tai kaksi. Mä luulen, että mun jonkinlainen loman tarve kumpuaa myös siitä etten mä oo päässyt kunnolla nollaamaan pitkään aikaan. Kesälomallakin oli työ mukana, koska päivitin IG:tä ja blogia loman aikanakin. Nyt mä tein päätöksen, että meinaan pitää oikeasti lomaa koko viikon.

Tai no, kirjoitan mä sieltä teille yhden lomakuulumis-postauksen! 😉 Ja IG:tä päivitän varmasti viikon aikana aika paljonkin, koska tiedän jo etten pysty olemaan päivittämättä, kun lomakohde on niiiiiin super siisti!! Osa teistä on varmasti jo lukenutkin, että me lähdetään nyt siis lokakuun 7.pvä Barcelonasta viikon pituiselle Välimeren risteilylle. EN KESTÄ!! Laiva, jolla me lähdetään on Royal Caribbeanin Symphony of the Seas, maailman SUURIN risteilyalus!! OMG! 😀 Tässä pieni esittelyvideo.

Meiän parvekkeellinen hytti

Minä, Emma ja Tuukka lennetään mun synttäripäivänä 6.lokakuuta Barcelonaan. Yövytään siellä sataman lähellä yks yö ja sitten aamulla laivaan. Eka päivä laivalla on meripäivä, se on tosi kiva! Saa heti tutustua siihen hullun isoon ja upeeseen laivaan. Se on myös kiva, kun ekana päivänä voi vaan sitten olla siellä laivalla, käydä syömässä, uimassa, lökötellä auringossa ja omassa hytissä. 🙂

Ensimmäinen satama, jossa pysähdytään on Palma de Mallorca. Sitä ootan! En oo koskaan käynyt Mallorcalla ja nyt on tosi kiva päästä näkemään vähän, minkälainen paikka se on. Tuolla aiotaan pyöriä sitten se koko maanantaipäivä. Muuten ollaan mietitty, että ihan välttämättä jokaiseen kohteeseen ei lähdetä tutustumaan, vaan nautitaan laivan antimista myös. Toki voi olla, että kun saavutaan aina uuteen satamaan, halutaankin mennä edes piipahtamaan. Toinen missä halutaan ehdottomasti käydä on La Spezia Italiassa. Se on kuulemma super kaunis paikka.

Yksi missä ajateltiin, että ei käytäisi on Rooma. Satamasta Rooman keskustaan on matkaa jonkin verran ja tultiin siihen tulokseen, että sitten perillä Roomassa ehditään olemaan vain muutama tunti. Saadaanko me siitä sitten oikeasti jotain irti, vai meneekö se päivä sellaisessa kiire-ahdistus-fiiliksessä? 😀 Ollaan mietitty, että ehkä sitten joskus mennään ihan erikseen Roomaan muutamaksi päiväksi lomalle. Tuo Rooma-päivä käytetään laivan antimia hyödyksi ja otetaan ihan rennosti vaan.

Me odotetaan ihan hulluna tätä lomaa molemmat! 🙂 Ens viikolla siis on jo lähtö, eikä olla kyllä yhtään mietitty mitä pitäis pakata mukaan!! 😀 Jotain kesävaatteita, uikkaria? Tietysti jotain vähän siistimpää ja treenivaatteitakin vähän. Pärjätäänköhän me kahdella matkalaukulla, kun Emmankin vaatteet ja ehkä pari leluakin tulee mukaan tietysti. Onko teillä jotain hyviä vinkkejä, mitä pitäisi ottaa mukaan? Muistaakseni teistä lukijoista aika monikin oli käynyt jonkinlaisella Välimeren tai Karibian risteilyllä. Entäs niitä hyviä vinkkejä lennolle? Lento Helsingistä Barcelonaan kestää 4h ja taas vähän jänskättää miten lento sujuu, vaikka tähän asti jokainen lento (Rukalle ja Fuerteventuraan) on mennyt super hienosti.

Oujee! 🙂 Niin kivaa!!

Viime vuonna tehtiin myös ”syyslomamatka”, se oli vasta marraskuussa, mutta kuitenkin syksy eikä kesä. Me tykättiin siitä tosi paljon, että on joku juttu jota odottaa kesäloman jälkeen. Siks nyt taas tällainen syysmatka tuntuu erityisen ihanalta. Viime vuonna me oltiin Apollomatkojen Sport Resortissa Fuerteventurassa viikko. Oltiin ekaa kertaa sellaisessa Resortissa, jossa oli kaikki mahdollinen yhdessä ja samassa ”hotellikylässä”. Tykättiin siitä älyttömästi ja vieläkin on pelkästään hyviä muistoja tuosta lomasta.

***

 

 

Lue myös: Unelma todellakin toteutuu – Välimeren risteilylle lokakuussa!

Ja: Ihanaakin ihanampi Fuerteventura!

9 kommenttia

  1. Lentsu kirjoitti:

    Kuulostaa ihanalle! ? Itse oon niin merisairas ettei tosta tulisi mitään ? ehkä matkapahoinvointilääkettä messiin, just in case?

    Kaks matkalaukkua riittää hyvin, pakkaatte sitten yhden käsimatkatavaran vaikka täyteen lapsen vaatteita. Joku sellanen Ikean superkevyt urheilubägi joka ei ittestään paina mitään. Rattaat ruumaan ilmaiseksi. Lennolle paljon naksuja viihdykkeeksi. Täällä mies lentää mun luo kaukomaille ens su tytön (1,5v) kanssa 9,5h ja saatiin tosi hyvä vinkki: sellanen matkapassipussi missä on vetskarii, nepparii, tarraa jne ja sinne lokeroihin pikkuinen piirustussetti, vanhoja luotto/mitä vaan kortteja, tarroja ja kaikkea mitä ikinä keksiikään ? ja lapsi ei saa tätä nähdä ennen lentoa! Riittää tutkittavaa ?. Hauskaa reissua!

    • Monna kirjoitti:

      😀 😀 Mä en oo merisairas, mutta en tykkää siitä kun laiva keinuu.. Että toivotaan ettei tulis kovia myrskyjä.
      Onpa super hyvä idea toi matkapassipussi lapselle!! Ihan sika hyvä! 🙂 Teen tollaisen!

  2. Marketta kirjoitti:

    Jotain pientä purtavaa, ettei nälkä yllätä! Kukaan ei ole parhaimmillaan nälkäisenä. HYVÄT kengät, ei kiristä, ja jalka mahtuu hyvin vähän turvonneenakin. Pieni lääkevarasto, tuttu ja turvallinen.
    Ja, jos oikein muistan Monna, sinulla on lempparivaatteita, kutan meillä kaikilla. Nämä vaatteet toimivat aina.
    Vähän hienompaa laivalle iltaa varten.
    Hyvää mieltä ja seikkailunhalua!
    Hyvää matkaa teidän perheelle:)

  3. Jensku kirjoitti:

    Tiedätkös mitä?! Meidän perheellä on ihan sama suunnitelma ensi viikon lopulle. Lento Barcelonaan ja sunnuntaina samaan laivaan, jee. Tosin haasteita reissuun tuo tämän äiti-ihmisen leikattu polvi, joka vielä ajoittain on kovin kipeä ja liikkuminen vaivalloista. Luulen, että meidän perheeltä jää monet kohteet näin ollen väliin ja nautitaan pääasiassa laivalla olosta. Eiköhän sielläkin saa hyvin ajan kulumaan. Täytyypä tulla moikkaamaan jos satutaan törmäämään. Ihanaa reissua teille! (Niin ja ei täälläkään ole vielä edes ehditty miettimään mitään pakkaamiseen liittyvää, joten se edessä täälläkin….)

    • Monna kirjoitti:

      Eikä! Siis te tuutte tolle samalle 7.10 lähtevälle laivalle? Mahtavaa, tuu ihmeessä vetäsemään hihasta jos törmätään!! 🙂
      Tsemppiä leikatun polven kanssa! Toivotaan, että kivut ei oo kovat ja siis toi pelkkä laiva on jo varmasti niin hieno ettei ne kohteet oo ees pääasia. 😉 Hauskaa!!

  4. Lala kirjoitti:

    Hei, vinkkinä että itse La Spezia on aika ankea kaupunki mutta siitä kannattaa suunnata junalla Cinque Terren Unescon maailmanperintökohde alueelle jossa uskomattomia merenranta kyliä! Junalla pääsee näihin kaikkiin matka aika tais olla n. 20-30 Min. Etenkin Riomaggiore tai Manarola!

  5. Auli kirjoitti:

    Huomenta. Syyskuussa käytiin samaisella rusteilyllä ja olihan se ihanaa, vaikka Karibialla kuitenkin oma viehätyksensä onkin.
    Laivalla tekemistä paljon ja kaikkea ette viikon aikana kerkeä käydä varmasti läpi, sunnuntaina kannattaa mennä hyvissä ajoin laivalle, mutta älkää ottako paljon tavaraa kannettavaksi koska hytin saatte noin klo 13 käyttöönne.
    Satamat vähän ankeita (rahtisatamia), Napoli ainoa missä pääsee kävellen kaupungille. Jos meinaatte Cinque Terrelle junalla mennä niin suosittelen että olette ajoissa liikenteessä, koska lipunmyyntiin oli pitkät jonot. Ja varautukaa, että junat myöhässä, pois tullessa odotettiin tunti junaa.
    Nauttikaa.

Vastaa