Hae
Monna Pursiainen

Raudanpuute ilman anemiaa.

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

Viime syksynä aloin miettimään vähän tarkemmin, että mistä mun jumalaton väsymys, muistin pätkiminen, keskittymiskyvyn puute, ”aivosumu”, pöhöttynyt olo, vatsakivut, lyhyt pinna jne.. johtuu. Varasin ajan lääkäriin, koska halusin selvittää. Lääkäri oli pätevä ja neuvoi, että menisin kunnalliselle puolelle otattamaan kaikenlaiset verikokeet ja muut mahdolliset testit. Hän suositteli kunnallista, koska ajatteli yksityisellä puolella kaikkien kokeiden tulevan kalliiksi.

Varasin ajan, mutta sain kylmää kyytiä. Ei niitä verikokeita nyt tuosta noin vaan oteta jne.. Onneksi olin kuullut paikasta nimeltä SYNLAB. Varasin sinne ajan Terveystarkastuspaketti -labrakokeeseen. Tämän paketin kautta saisin tiedon yleisestä terveydentilasta ja vastauksen kolmeentoista verikokeeseen.

Terveystarkastuspaketti sisältää:

  • Täydellinen verenkuva
  • CRP (herkkä)
  • Paastoplasman glukoosi
  • Glykohemoglobiini (HbA1c)
  • Kokonaiskolesteroli
  • LDL-kolesteroli
  • HDL-kolesteroli
  • Triglyseridit
  • Ferritiini
  • Alaniiniaminotransferaasi (ALAT)
  • Kreatiniini + glomerulusten suodattamisnopeus
  • Tyreotropiini eli kilpirauhasta stimuloiva hormoni (TSH)
  • D-vitamiini (25-OH)

Saatuani tulokset löysin sieltä sen, mitä epäilinkin: Ferritiini (raudan varastoarvo) oli pieni, liian pieni. Kaikki muut lukemat oli viitearvojen sisällä. D-vitamiinin tasot oli viitearvojen sisällä myös, mutta alareunalla, joten aloitin myös D-vitamiinin tankkauksen. Varasin ajan uudestaan lääkäriin, yksityiselle puolelle. Sain jälleen kylmää kyytiä. ”Nämä ferritiini-jutut on sellainen uskon asia ja trendijuttu”.

Lähdin pökertyneenä ja ällämystyneenä lääkärin vastaanotolta pois ja liityin Facebookissa Raudanpuute -ryhmään. Sain sieltä tietoa hyvistä ja asiantuntevista lääkäreistä ja muutenkin infoa mitä voisi tehdä, jotta varastoarvot kohenee. Varasin myös samantien ajan lääkärille, joka tietäisi asiasta. Sain ajan tammikuulle, vaikka varasin sen jo marraskuussa. Asian osaavat lääkärit ovat todella työllistettyjä siis.

Tammikuun alussa koitti uusi aika lääkärille (josta olin saanut suosituksia) ja sieltä tuli diagnoosi: Vakava raudanpuute, ilman anemiaa. Kuten olin arvellut, diagnoosi oli tuo. Seuraavat stepit onkin nyt sitten löytää joko A) sellainen rautavalmiste, joka sopii mun mahalle. Tai B) saada lähete rautainfuusioon. Nyt ainakin tässä kolmea eri valmistetta kokeilleenaani, yksikään ei ole sopinut vielä. 🙁

Parin kuukauden päästä varaan ajan taas SYNLABIIN ja otan uudestaan saman Terveyspaketin. Samalla nään onko ferritiini kohonnut ja onko d-vitamiinin tankkaus auttanut. 🙂 Toivon todella, että saisin oloni kohenemaan ja muistin pelaamaan normaalisti. <3 Oon oikeasti todella iloinen, että on olemassa SYNLAB ja sain verikokeet otettua ja sitä kautta diagnoosin vaivoihini. Tässä välissä nimittäin ehdin jo epäillä aivokasvainta, vatsasyöpää, masennusta jne… Masennustestinkin ehdin tekemään, jonka tulos oli pyöreä nolla.

Jos siis just sinä siellä ruudun takana haluat tutkituttaa sun terveydentilan, oli sitten kyse mistä tahansa oireesta tai oireettomuudesta, niin varaa aika SYNLABIIN! Super helppoa ja super nopeeta! Kaiken lisäksi oikeasti edullista! Tuo Terveyspakettikin maksoi vaan 89€! Kannattaa ehdottomasti tutustua myös muihin laboratoriopaketteihin heiltä.

Kun menin ottamaan tuon Terveyspaketin, olin varannut ajan klo 8.30. Olin varma, että pääsen sisään huoneeseen yhdeksän aikoihin. Jotenkin tottunut siihen, että lääkärissä saa aina odottaa. Mutta SYNLABISSA mut kutsuttiin näytteenottohuoneeseen jo ennen puolta. ? Samana iltana oli tulokset nähtävissä netissä Terveyskansio-palvelun kautta!

Kaikki toimi siis vielä paremmin, mitä osasin edes odottaa! Kuinka kätevää, helppoa ja nopeeta oikeasti!! ?

Aion tosiaan mennä nyt maaliskuussa uudelleen SYNLABIIN ottamaan tuon samaisen Terveyspaketin, kerron sitten teille mitä tulokset näyttää!

Onko  SYNLAB teille jo entuudestaan tuttu juttu?

Monna

10 kommenttia

  1. Pamela kirjoitti:

    Oletko kokeillut Maltofer-nimistä rautavalmistetta nestemäisessä muodossa? Itselle toiminut hyvin, vaikka mitkään perinteiset rautatabletit eivät sopineet. Ilmeisesti nestemäisessä muodossa otettu rauta on yleensä vatsaystävällisempää ja imeytyy hyvin. Toki nämä asiat ovat kovin yksilöllisiä. Tärkeää olisi tietenkin myös selvittää mistä varastojen hupeneminen johtuu. Tsemppiä joka tapauksessa jatkoon! 🙂

  2. Susanna kirjoitti:

    En ole käynyt synlabissa labrassa mutta magneettikuvassa olen käynyt. Kaikki hoitui hyvin ja palvelu ystävällistä. Suunnitelmissa on käydä otattamassa ferritiini tuolla kun raudanpuute on todettu ja arvoja tässä nosteltu.

  3. Karkki kirjoitti:

    Nordic Healthin rautasuihke on ollut toimiva tutullani, arvoja kontrolloitu käytön aikana. Rauta siis imeytyy myös suun limakalvoilla vaikka toisin väitetään. Itselleni on ollut sopiva Wild Nutritionin rauta. Otan raudan yöllä kun käyn vessassa ettei mikään häiritse imeytymistä. Toivottavasti sopiva valmiste löytyy pian, on aika eri fiilis kun ei ole jatkuvassa väsymyksen sumussa.

  4. Jossu kirjoitti:

    Minä kans suosittelen maltofer pureskeltavia tabletteja. Minulla on IBS ja ihan hyvin toiminut tuo ja mikä tärkeintä, imeytynyt hyvin ja nostanut rauta-arvoja. (Takana kaksi anemiaa nuorempana, hb noin 100 ja nyt vaikka HB hyvä 140, oli ferritiini 17,5 ja jo kolmessa kuukaudessa nousi maltoferilla 35 ferritiini.)

  5. Katja kirjoitti:

    On todella jännää kuinka näistä puhutaan vasta nyt yleisesti. Syömishäiriö puolella tämä on päivittäinen aihe ollut jo ainakin 15 vuotta. Eikä juurikaan se ravinnon vähyys vaan epätasapaino, liika hikoilu, kulutus, raskaus, stressi ( myös positiivinen stressi)…Itse olen käyttänyt vegaaneja ruohonjuuresta saatavia tuotteita ja Feroforte b+c

  6. Ansku kirjoitti:

    Muistisi ja ns. aivosumun hoitoon suosittelen E-epa kalaöljyä. Ja kylmäpuristettua neitsyt kookosöljyä. Aivot tarvitsevat hyviä rasvoja toimiakseen parhaiten. Tumma 70 suklaa virkstää myös aivojen toimintaa, vahva 50 D vitamiini…öljykapseli imeytyy paremmin kuin tabletti. Rauta yrttijuoma Floradix imeytyy hyvin ja vatsaystävällinen.

  7. sssss kirjoitti:

    Jos yksityislääkäri kirjoittaa lähetteen verikokeisiin, olisi ne julkisenkin puolen otettava mukisematta. Siellähän ne ei maksa.
    Toki voi mennä myös Synlabiin, lähetteellä tai ilman, hinta riippunee siitä.

  8. Marjut kirjoitti:

    Itse olen kokeillut monia valmisteita ja Retafer on ollut ainoa, joka on sopinut. Kannattaa kokeilla pienellä annostuksella ja antaa vatsan tottua. Maltofer on kolmiarvoinen rauta (Fe 3+) ja se imeytyy heikommin kuin kaksiarvoinen rauta (Fe 2+, esim. Retafer, Obsidan ja Ferrodan). Raudan imeytymisestä suun limakalvoilta löytyy paljon keskusteluja Raudanpuute -ryhmästä. Sitä en itse pidä millään muotoa vaihtoehtona. Itselläni rauta-arvot ovat lähes vuoden tankkauksen jälkeen alle 60, joten nyt tehdään viimeiset tutkimukset, ja jos mitään vakavampaa ei löydy, menen omakustanteisesti infuusioon. Vaikka ferritiini on noinkin korkea, muuta rauta-arvot näyttävät edelleen raudanpuutetta. Kaikki arvot ovat kuitenkin ”viitteissä” ja hemoglobiini on hyvä, että infuusiota en julkisella tule saamaan. Tsemppiä sinulle, Monna!

  9. Päivi Kukanoksa kirjoitti:

    Huomenna menossa mittauttamaan arvot synlabiin, kun eivät terveyskeskuksessa siihen suostuneet korkean hemoglobiinin(146) takia.. Saas nähdä…

  10. Niina kirjoitti:

    Maltofer -pureskelutabletti sopi minulle, kun parit muut mm. Obsidan sai heti halailemaan vessanpönttöä. Vajaassa 2kk ferritiini nousi 16-> 29, toivon samaa noususuhdannetta. Itse jotenkin ajattelin maallikon järjellä, että tuo kolmiarvoinen rauta voisi imeytyä paremmin kun syötävät tai juotavat ei vaikuta vrt. kaksiarvoisiin, missä pitää olla tarkkana esim. maitotuotteiden kanssa. Mutta en tiedä, pakko syödä sitä mikä sopii 🙂

Vastaa