Hae
Monna Pursiainen

Kirppishommia ja vaatekaappitavoitetta!

Mä olin sunnuntaina ystäväni Lauran kanssa kirpparilla myymässä vaatteita. Multa myyntiin lähti kaks isoa Ikea-kassillista ja yks vielä isompi kuin Ikea-kassi. 😀 Eli kolme isoa kassia vaatteita. 80% oli mun vaatteita ja 20% Emman. Me oltiin varattu Lauran kanssa meille kirpparipöydät tammikuun loppuun Helsingin Jäähallilta jo viime vuoden puolella. Muutama teistä pyysi, että kirjoittaisin vähän näistä kirpparihommista blogiin, joten tässäpä vähän mun kirppari-ajatuksia ja muutenkin vaatteiden kierrätyksestä ja ostamisesta.

Mä kävin aikoinaan tosi usein myymässä kirpparilla, silloin oli vielä Valtterin Kirppis Vallilan makasiineilla. Silloin myös ostin enemmän vaatteita itelleni. Olin töissä Vero Moda / Only -kompleksissa ja sieltähän nyt tuli melkein joka päivä kannettua kotiin jos jonkinmoista rättiä.. 😀 Vielä kun henkilökunta-ale oli silloin -50% jo valmiiksi halvoista tuotteista, niin eipä ainakaan tuo ostohalu pienentynyt. Silloin ei myöskään puhuttu mistään ekologisuudesta tai ilmastonmuutoksesta. Tai ainakaan tähän tahtiin kuin nykyään. Joten oma ostokäyttäytyminen oli hyvinkin nopeaa ja tuhlaavaa.

Joskus muutamia vuosia sitten mulla väheni tosi paljon vaatteiden ostaminen. Toki tykkäsin käydä shoppailemassa silloin tällöin, mutta ainakin 95% shoppailukerroista oli sellaisia, että tarvitsin jotain ja lähdin sitä etsimään. Toki välillä tuli ostettua heräteostoksia. Emman syntymän jälkeen mulla väheni vielä entuudestaan itselleni vaatteiden osto. Se siirtyi Emman vaatteisiin.. 😉 Määräänsä enempää ei tietysti Emmallekaan tuu ostettua, koska yhtä kokoa käytetään n.2-3kk ja sitten ne on jo pieniä. Välillä mä kyllä hullaannun (ja tuun varmasti jatkossakin hullaantumaan) niistä ihanista pienistä ja värikkäistä vaatteista.

Joka tapauksessa mulle on tärkeetä, että vaatteet ei lennä kaaressa tohon meiän kotipihan roskikseen, vaan niitä kierrätetään. Emman vaatteita mä oon myynyt mm. Ipanaisen kirpparille ja Kaivarin Kanuunassa. Nää molemmat on itsepalvelukirppareita ja toimii tosi hyvin. Ipanaisessa on kaiken lisäks sellanen hyvä puoli, että ne hinnoittelee siellä itse vaatteet! <3 Kaivarin Kanuunastakin saa sellaisen palvelun, että voi itse hinnoitella vaatteet netissä ja sitten ne siellä laittaa hinnat tuotteisiin ja tuotteet esille. Siellä Töölöntorin pisteessä on myös lastenpuoli. Mä sanoisin, että mulla Emman vaatteita on mennyt parhaiten ehkä sieltä Ipanaisen kirpparilta.

Kaivarin Kanuunassa mulla oli pari viikkoa pöydät ja rekit lasten – ja aikuisten puolella. Sieltä tuli aika kiva ”taskuraha” kotiinpäin ja loput tuotteet sai sieltä suoraan muistaakseni Fidalle. Myös Ipanaisesta myymättömät tuotteet sai suoraan johonkin lahjoitukseen, olikohan se nyt kanssa Fidalle tai Hopelle. Ihan super hyvä!!

Tuolla Jäähallin kirpparilla ei tehnyt kauppaa lastenvaatteet. Selkeästi asiakaskunta osti itselleen, eli parhaiten kauppansa teki mun omat vaatteet. Emman vaatteista meni ehkä pari-kolme kappaletta. Joka tapauksessa tosi tyytyväisin mielin lähdettiin Lauran kanssa kirpparilta kotia kohti. Loput myymättömät tuotteet kävin tänään pudottamassa UFF:n laatikkoon. Mun mielestä on hyvä jos voi viedä Pelastusarmeijalle, Hopelle, Fidaan, UFF:lle tai mihin vain.


Mä oon nyt muutenkin haaveillut sellaisesta, että mulla olis joku päivä sellainen vaatekaapin sisältö, että siellä olis vaan muutamia toimivia settejä. Kuitenkin sitä tulee käytettyä tosi paljon samoja housuja ja paitoja päivittäin. Esim. jotain ”bilevaatteita” mulla on ihan tosi vähän. Kaapissa on parit sellaiset hyvännäköiset housut ja pari hyvännäköistä toppia. Sama juttu mekoissa ja hameissa. Aiemmin kaikkea oli jotain 20 kpl per laji. 😉 Mulla on tullut sellainen olo, että mä mieluummin panostan rahallisesti yhteen tuotteeseen vähän enemmän, kun tiedän sen sitten kestävän ja olevan just sellainen mitä käytän oikeasti paljon. Kuin, että ostaisin joka viikko uusia releitä pikavaateketjuista.

Mä myönnän ja nostan kädet ylös!! Koska tiedän, että välillä haluan vielä käyttää oikeuttani ostaa halvalla muotiretkuja. Mutta jos tässäkin asiassa on pystynyt vähentämään kulutusta 50% ja miettimään enemmän sitä kestävää kulutusta ja ekologiaa, niin silloinhan mennään hyvään päin!

Kuinka moni teistä käy kirppareilla myymässä?

Monna

4 kommenttia

  1. Piia kirjoitti:

    Täällä maalla kirpparit vähässä samoin kuin ruuhkavuosien keskellä aika. Niinpä parhaaksi vaihtoehdoksi kierrätykselle on muodostunut paikallinen kierrätyskeskus mihin saa viedä ilmaiseksi ja sieltä saa hakea ilmaiseksi sekä uffin laatikko. Paljon tulee ostettuna käytettynä. Suurin syy on se, että näkee parhaiten millaiseen kuntoon tuote menee pesun jälkeen. Moni halppisvaate kun lapsilla monesti pienenee ja muuttuu pesun jälkeen.

  2. Leena kirjoitti:

    Mä rakastan kirppistelyä – se on harrastus! Olinkin juuri viime sunnuntaina Jäähallin kirpparilla ja itselläni tarttui mukaan juurikin lastenvaatetta: Popin ja Lindexin teeppareita tytölle ensi kesäksi, Metsolan frillapaita, Me&I:n kolitsimekko ja Pompin frillapaita. Alle parillakympillä lähti koko setti joten tyytyväinen oon 🙂 Mutta teitä en bongannut!

    Viime vuonna myin Ipanaisella kolme säkkiä kaikkea vauvavuoden tavaraa vaatteista ja leluista ruokailutarvikkeisiin yms. Kolme henkilö kaksiossa tekee sen että tavara lähtee aika nopsaan kiertoon… Ittelleni ostan pääosin kirpparilta vaatteet, samoin lapselle. Tuntuu jotenkin nykyään väärältä mennä normaaliin vaatekauppaan. Tietenkin sitten jos on täsmätarve niin se on asia erikseen 🙂

    Jos myyt vielä niin suosittelen Vähänkäytetty.fi:tä. Sinne laitoin kaikki aikuisten vaatteet ja Ipanaisen säkeistä myymättä jääneet, ja sanoisin että 85% tavarasta menee! Tietenkin on kuvaamisen ja kuvauksen kirjoittamisen vaiva, mutta tavarat ovat puoli vuotta myynnissä, joten yleensä myös menekki on hyvää! Suosittelen kokeilemaan!

  3. Jepa kirjoitti:

    Hei, lastenvaatteita kannatta viedä Vekara kirppikselle myyntiin. Siellä tavara liikkuu ?

  4. Napu kirjoitti:

    Heippa!

    Jos haluaa kokeilla vaivatonta kierrätettyjen vaatteiden shoppailua suosittelen Zadaan lataamista puhelimeen! Itse tehnyt siellä monta hyvää kauppaa ja voin vain suositella 🙂

Vastaa