Hae
Monna Pursiainen

Onnellisuus-juttuja

Ootteko koskaan miettineet, että mitkä asiat tekee juuri teiät onnelliseksi ja johtaa teitä onnellisuuteen? Entä mitkä asiat estää sitä? Onko olemassa joitain sellaisia asioita elämässä, joiden tekeminen tuo aina huonon mielen tai ahdistuneen olon? ? Entä mitkä asiat lisää onnen tunnetta ja iloa?

Isoja juttuja, mutta mun mielestä tärkeetä miettiä edes silloin tällöin. ❤ Onko teillä aikaa miettiä tällaisia juttuja? Tai pohditteko koskaan tällaisia asioita?

Mä oon lähiaikoina törmännyt tähän asiaan monessa eri yhteydessä. Osataanko me elää sellaista oman näköistä elämää, joka tekee onnelliseksi? Vai eletäänkö me sellaista elämää, mitä ajatellaan meidän lähipiirin ja/tai yhteiskunnan haluavan? Opiskellaanko me ammatteja, joista me oikeasti tykätään vai ammatteja, joiden ajatellaan olevan hienoja ja arvostettuja? Merkitseekö tittelit ja raha kuinka paljon ja jos kyllä, tavoitellaanko me niitä? Onko elämä yhtä rämpimistä suossa eteenpäin päivästä toiseen, kunnes on viikonloppu tai loma? Vai tehdäänkö me just niitä asioita mistä nautitaan?

Toki elämässä on asioita ja velvollisuuksia, jotka ei aina välttämättä ole niitä joiden tekemisestä tulee se suurin onnellisuusryöppy. On myös huonoja päiviä. Tottakai. 🙂 Mutta jos elämä tuntuu tahmealta ja koko ajan ahdistaa, uskaltaako sitä katsoa itseensä ja miettiä mistä se ahdistus johtuu? Onko se työ? Parisuhde? Onko se vaikka liikunta, jota on liikaa tai liian vähän? Onko se jokin ystävyyssuhde tai muu ihmissuhde? tms..

Meille syötetään monesta tuutista pienestä pitäen asioita, joiden kautta me opitaan minkälainen työ pitäisi hankkia, kuinka monta lasta pitäisi olla perheessä, pitääkö olla korkeakoulututkinto vai riittääkö alempikin koulutus?   Onko naisella pitkät hiukset vai kalju, minkä muotoinen vartalo on hyväksyttävä ja kuinka koti tulisi sisustaa.

Mä uskon, että osa ihmisistä ajattelee enemmän näitä onnellisuus-asioita ja osa vähemmän, jotkut ei ollenkaan. Kukaan ei tee väärin, mutta me vaan reagoidaan asioihin eri tavalla ja tunnetaan eri leveleillä näitä juttuja. Joku uskaltaa reagoida niihin ajatuksiin, mitä sisällä mylvii ja toinen yrittää peittää ne. On ne sitten onnellisuuden lisääviä asioita tai sitä vähentäviä.

Mun mielestä on ihana katsoa ihmisiä, jotka uskaltaa rohkeasti tavoitella oman näköistä elämää ja tehdä sellaisia asioita, joista tulee oikeasti itselle super hyvä olo ja mieli. Mä pyrin myös itse elämään sellaista elämää. Iän myötä oon oppinut siihen, että uskallan tehdä valintoja oman sydämen ja omien ajatusten mukaisesti, en niin miten ajattelen muiden mun haluavan mun tehdä.

Luin juuri artikkelin, jossa sairaanhoitaja oli listannut asioita, joita ihmiset katuu kuolinvuoteellaan. Oon lukenut samankaltaisia juttuja aiemminkin ja muidenkin kirjoittamana. Tämän jutun luin TÄÄLTÄ. Viisi asiaa, jotka harmittavat kuolinvuoteella:

1. Ettei ollut rohkeutta elää omaa elämää.
2. Että tuli oltua niin paljon töissä.
3. Ettei uskaltanut näyttää omia tunteitaan.
4. Ettei tullut oltua yhteydessä ystäviin.
5. Ettei ollut rohkeutta olla onnellinen.


On myös tosi hyvä muistaa, että onnellisuuteen ei tarvi miljoonia euroja, isoja asuntoja ja uusimpia autoja ja käsilaukkuja. Onnellisuus on usein ihan vaan siinä elämässä, niissä ihmisissä kenen kanssa saat viettää aikaa, omassa kodissa ja siinä, että ylipäänsä on se katto pään päällä.

Ja on hyvä muistaa, että jonkun toisen onni voi olla erilaista kuin sinun. Eikä toisen onni ole muilta pois. Myös se on hyvä seikka tiedostaa, että somessa on paljon illuusioita, joiden kautta jonkun toisen elämä voi näyttää onnelliselta kiiltävän pinnan ansiosta. Mutta me emme tiedä mitä siellä taustalla tapahtuu.

Suomi valittiin jälleen maailman onnellisimmaksi maaksi, toista kertaa peräkkäin. Moni on hämmästellyt tätä, että näinköhän muka.. ”Suomi muka onnellisin maa, ei ainakaan kaikille”.. jne.. Mutta onhan meillä täällä todella hienosti asiat. Toki on huonojakin (hirvittävän huonoja) asioita, mutta niitä on joka paikassa. Ei varmasti ole maata, jossa ei olisi epätasa-arvoa jossain määrin, lasten hyväksikäyttöä, itsemurhia, alkoholismia… jne. Kamalia asioita!!

Mutta! Kun muistettaisiin katsoa niitä asioita, jotka on hyvin – eikä vain tarttua niihin asioihin, jotka on silti huonosti. Suomessa on kuitenkin mahdollisuus saada apua, poliisi ei ole korruptoitunut, terveydenhuolto on kaikille mahdollista, koulunkäynti on ilmaista lapsille, jne.. Tästä aiheesta voisin tehdä toisen postauksen kokonaan. 🙂

Joka tapauksessa halusin tällä kirjoituksella herätellä sitä ajatusta siitä omasta onnellisuudesta. Me taidetaan kuitenkin jokainen itse olla vastuussa siitä, jos ihan rehellisiä ollaan. <3 Ei kukaan muu voi täyttää toisen onnellisuusvarastoja, sen on lähdettävä itsestä. Ympärillä olevilla ihmisillä, työllä ja harrastuksilla on iso osa onnellisuuden rakentumisessa, mutta kukaan muu ei voi tehdä sitä toisen puolesta. <3

Onnellista viikon alkua kaikille!!

Monna

4 kommenttia

  1. Inna kirjoitti:

    Hei!
    Kun olet kirjottanut tässä koulutuksesta ja aiemmin somevaikuttamisesta työnä, kiinnostaisi tietää (voi olla että olet kertonutkin!) Mutta mikä olet ammatiltasi? Ja kun työskentelet liikunnan parissa niin oletko ammatin jälkeen kouluttaunut lisää & opiskellut mitä? Nyt kun on kevät ja yhteyshaku taas ja kirjoitukset yms niin aihe kiinnostaisi 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Oon kertonut kyllä joo 🙂 Koulutus mulla on LOP (liikunnanohjauksen 4kk tiiviskurssi, siis ma-pe koulua 8h/pvä, ei viikonloppukurssi), lisäksi PT:n tutkinto. 🙂
      Sun aiemmista kommenteista miettien, et ehkä ihan välttämättä tätä kysy yhteishaun takia. 😉 If you know what I mean. 😀

  2. Miia kirjoitti:

    Seuraamisesta ja tukemisesta: mä en suoraan sanottuna kehtaa seurata sua somessa, koska olet niin white trash. Tykkään kuitenkin (just siitä syystä!) katsoa erityisesti ig-videoitasi 😉

Vastaa