Hae
Monna Pursiainen

1,5h päivässä..

..on aika pitkä aika. Siinä ehtii tehdä hyvän treenin, ottaa päikkärit, käydä saunassa, siivota koko huushollin (ainakin päällisin puolin), käydä kaupassa, harrastaa seksiä, lenkittää koirat, tehdä ruokaa… No tosi paljon asioita, jos se 1,5h on yhdessä putkessa. Mutta, jos se on minuutteja siellä täällä pitkin päivää, koiralenkin aikana, kauppareissun yhteydessä jne.. se ei enää tunnukaan niin pitkältä.

Se on joka tapauksessa aika, jonka käytän useimpina päivinä viikossa instagramissa!! Siis miettikääpä sitä! Joinain päivinä se menee jopa rikki! Mä asetin mulle muutama viikko sitten IG:hen sellaisen laskurin, joka ilmoittaa kun 1,5h on käytetty. Se on ollut tosi hyvä ja toki oon myös yrittänyt tehdä sitä ettei joka päivässä sitä ilmoitusta tulisi. 😉

Lauantaisin ja sunnuntaisin mun käyttämäni aika IG:ssä on aina paljon vähemmän. Vaikkapa nyt viime sunnuntaina olin ollut siellä yhteensä vaan 45min. Dentsun CCS-kuluttajatutkimuksen mukaan vuonna 2018 suomalaiset käytti sosiaalisen median eri palveluita ja kanavia keskimäärin 57 minuuttia päivässä. Mä uskon, että toi lukema on pysynyt samassa tai jopa kasvanut. Onko kukaan teistä käyttänyt mitään mittareita miten paljon käytätte somea päivittäin?

Mä perustelen itselleni tuota aikaa sillä, että arkisin iso osa mun IG:ssä käyttämästäni ajasta on työtä. Laitan julkaisuja, vastaan kommentteihin ja direct-viesteihin, teen storyjä ja/tai IGtv-videoita. Mutta toki mä siellä plärään muidenkin kuvia ja videoita ja tykkäilen ihmisten jutuista. Eli käytän sitä työ- ja huvi mielessä. 😉

Niin tai näin, on toi aika joka tapauksessa konkreettisesti katsottuna mun mielestä iso. Kun oikeasti mietin, että mitä asioita voisin tehdä tuon ajan sisällä tai vaikka niinä päivinä, kun oon ollut IG:ssä yli 2h!! Se tuntuu aika hullulta! Mielenkiinnosta haluaisinkin kuulla, että kuinka kauan päivässä te vietätte IG:ssä ja/tai somessa ylipäänsä?

IG:ssä on oma työkalu siis tälle nykyään, siellä löytyy kohta ”Sinun toimintasi”. En tosin tiedä onko tämä toiminta mahdollinen vai yritystileillä, joka mulla on.

Mutta eipä mulla muuta kuin hauskoja hetkiä someen! 😉

Monna

3 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Mä otin käyttöön sellaisen sovelluksen, joka laskee kännykän käyttöä kokonaisuudessaan, oon kokenut tosi hyväksi.

    Mulla on 1,5h tavoite aika kännykän käyttöön kokonaisuudessaan/päivä.
    Tätä helpottaa tietysti se kun mulla henkkoht puhelin ja työpuhelin erikseen. Mut siis jo tässä parin viikon aikana on kännykän käyttö vähentynyt kun sovellus on ilmoittanut et 1,5h täynnä niin jos on ollut vaan sellainen hetki et tavan vuoksi olis puhelimen ottanut niin jäänyt ottamatta. ? Itse koen itselleni hyödyllisenä sovelluksena.

Vastaa