Hae
Monna Pursiainen

Uudelleenkäynnistymisen vaikeus

Kolmen välipäivän jälkeen tuntuu jotenkin ihan suunnattoman vaikealta vaihtaa pieruverkkarit (if you know what I mean.. 😉 ) tiukkoihin trikoisiin ja lähteä salille vääntämään rautaa. Väsyttää ja olo on pullea kuin pienellä porsaalla. Tekis mieli vain köllötellä sängyssä ja lukea hyviä kirjoja ja olla vaan. Miten nopeasti sitä tottuukin löysäilyyn?! Miks mulla ei oo omaa pt:tä? Tällaisena hetkenä sitä todellakin tarvis!! Joku joka sanois salilla mitä tehdä ja kuinka monta toistoa ja millä painoilla. Ite menis vaan paikalle ja tekis mitä käsketään.

Noin mä ajattelin vielä klo 15. Mutta sitten päätin, että turha tässä on nyt mitään ryvetä, liikkeelle vaan kun siitä kuitenkin tulee niin hyvä fiilis. Pakkasin lenkkarit laukkuun ja päätin lähteä tekemään vatsatreenin + mennä piiiiitkästä aikaa zumbailemaan. Ajattelin sillä saavani ainakin kalorit palamaan ja kropan heräämään kunnolla, ilman että tarvitsee hirveästi mitään miettiä.

Kotona ei vielä paljoa hymyilyttänyt, eikä Märskyssäkään kun istahdin vatsoja tekemään…

Kympin kiekko taas lähelle ja hoovereita, perusnostoja kiekko käsissä kohti kattoa, kiertoja, jalkojen laskuja suorana alas, lantion nostoja kierroilla ja ilman jne..

Lantion nosto kierrolla

Ja kun 30min siinä ähelsin vatsaosastoni kanssa, niin kyllähän hiki irtosi ja ehkäpä jo pieni hymynkarekin. 😉

Sitten vielä 50min zumbaan ja kyllä. Kyllä oli hyvä fiilis kun kurvailin kohti kotia. Onneksi tuli lähdettyä. Nyt on taas aivot treenimoodilla ja sieltä ei paluuta löysäilyyn helposti ole.

Pahoilaisen kalorit kuluivat 😉

Vaikka aamupäivällä tänään olikin starttivaikeuksia liikunnan kanssa, niin ruokailupuoli on helposti kääntynyt jo takaisin terveelliseen. Tänään ei ole enää konvehdit mielessä tai suussa pyörineet, vaan aamusta heti hyvä ja terveellinen startti.

Tummaa leipää, päällä tomaattisiivuja ja kalkkunaviipaleita, luonnonjugurttia, banaania, mandariinia ja kauraleseitä. Juomaksi vettä, johon puristettu sitruunaa.

Lounaalla säilyi sama terveellinen linja. Maustamatonta kanaa, johon itse mausteita lisäsin; paprikajauhe, mustapippuri, oregano, basilika, hunaja, oliiviöljy, merisuola. Pinjansiemeniä ja keltaista paprikaa + perus salaattipohja.

Näin. Tällaista tänne tänään. 🙂 Ajattelin nyt vuoden päättymisen vuoksi ottaa pitkästä aikaa kysymys-postauksen. Eli: Tämän postauksen alle nyt sitten kysymyksiä kehiin maan ja taivaan väliltä!! 🙂 Kysymyksiä on aikaa lähettää sunnuntaille 30.12.2012 asti. Vastailen niihin sitten sunnuntaina.

Terse! 🙂

17 kommenttia

  1. A. Sinivaara kirjoitti:

    Argh, maltan tuskin odottaa, että pääsen takaisin normaaliin elämänrytmiin, salille ja juoksemaan! Vielä jouluaattonakin tein suunnitelman mukaiset treenit, mutta jo aattoiltana iski jouluflunssa ja tässä sitä kärvistellään sen kourissa edelleen. Hartaasti toivon, että viikonloppuna pääsisi jo tositoimiin. Mikähän siinä muuten on, että vaikka muuten syö terveellisesti niin kipeänä tekisi mieli vain mussutella herkkuja?

  2. Anonymous kirjoitti:

    Kuinka paljon sun pitää päivässä syödä kun vedät kokoajan täysteholla ja kaloreita palaa päivässä tuhansia? 😮

  3. Anonymous kirjoitti:

    mistä ostat treeni vaatteitasi? ne ovat ihania!millainen on ruokavaliosi? mitä esim. syöt normaalisti aamulla, lounaalla jne.millaisia neuvoja antaisit, jotta sain ulkoreiteni ja sisäreiteni timmimmiksi? (millaisia liikkeitä pitäisi tehdä, miten syödä)

  4. Anonymous kirjoitti:

    Kiitos ihanasta blogista! Postauksistasi saa usein iloa ja virtaa arkeen ja treeniin 🙂 Pystyisitköhän neuvomaan, mitä voisi tehdä, kun maastavedot sattuvat alaselkään? Selkä on kyllä suora, eikä siinä tunnu kipua muissa liikkeissä eikä muussa elämässä, paitsi joskus kun joutuu istumaan liikaa.

  5. Anonymous kirjoitti:

    Miten kaloreita voi noin paljon treenissä palata kuin sulla? 🙂 Itse vietän 1h 20 min salilla hiki pinnassa ja kaloreita palaa maximissaan 250…. :-\

    • Monna kirjoitti:

      Niin nythän toi 666kcal paloi pääosin zumbassa. Salilla en tänään käynyt lainkaan. Vatsatreenissä meni vain reilu 100. Mutta kyllä jalkapäivänä salilla saan tuon kalorimäärän menemään, syke korkealla isojen painojen vuoksi ja kun isot lihakset tekevät työtä.

  6. Anonymous kirjoitti:

    Voi Monna sä oot kyllä niin ihana! Aina hymyilyttää lukea sun postauksia (ja varsinkin katsoa mahtavia treeni-ilmekuvia!) ja saat tsemppaamaan vähän enemmän omissa treeneissä 🙂 I wish I knew someone like you for real :)Terkuin pingviini-converse, jos vielä muistat ne ;D

  7. wanttu kirjoitti:

    Sun blogi on niin ihanan pirteä ja värikäs, joten mä saan aina täällä vieraillesani omaa motivaatiotasoa reippaasti ylöspäin. Reipasta vuoden loppua! 🙂

  8. la Morgan kirjoitti:

    huh, mulla on elämä vellonut tuolla pohjamudissa jo sen verran aikaa että rutiineihin ja arkeen paluu on päivä päivältä hankalampaa! eikä tuo joulu auttanut asiaa yhtään! mutta tänään sain itseni jo salille tekemään kevyen jalkatreenin… ehkä se tästä! pt-koulukin alkaa kohta joten rutiineja todellakin luvassa! jee!

  9. Anonymous kirjoitti:

    voi ei…pieruverkkarit :o) ihana sana…..sun olotila on niin mun olotilaa kuvaava joka tosin alkaa jo helpottamaan ja olo oleen jokseenkin ”normaali”. Sie oot ihana ja kaunis nainen ja fanitan sua ihan kympillä :o)

  10. Anonymous kirjoitti:

    Monna, olisitko kertonut hieman tarkemmin ruokavaliostasi. Lasketko kaloreita päivittäin? Paljonko syöt keskimäärin proteiinia päivässä? Oletko miinuskaloreilla?Kiitoksia jo etukäteen vastauksistasi,-Heidi

  11. Anonymous kirjoitti:

    Märskyn katsomo näyttää niin kivalta paikalta treenata! Olen tähyillyt sitä uima-altaasta 🙂 Kysyisin pääsevätkö sinne kaikki salin käyttäjät vaiko vaan PT:n, valmentajat ym (asiakkaineen)?Käytkö uimassa? Jos käyt, millaisia uintitreenejä teet?- maija

Vastaa