Hae
Monna Pursiainen

Toiveeni toteutui!! Rasvaprosentti alle 20%!!!

Niin se vaan on, että mun Elokuun kondis-projekti on tullut päätökseen! 🙂 Ja toiveeni toteutui! Tänään, olen paremmassa kunnossa kuin IKINÄ!!!
TÄÄLLÄ kirjoitin teille elokuun alussa, että nyt mä kiristän kaikki kesälomapöhöt pois ja treenaan enemmän ja syön vielä vähän terveellisemmin kuin yleensä.
Kuten jo aiemmin olen kertonut, ruokavalioni on aina hyvin puhdas ja mahdollisimman puhtaista raaka-aineista rakennettu. Karkit ja suklaat kuuluu elämääni enää harvoin, mutta kuuluu silti.
Nyt kuukauden ajan esim. karkit ja suklaat olivat poissa kokonaan.
Monna treenaa48Tässä kuvassa vasemalla kuvat minusta elokuun alussa ja oikealla kuvat tämän päivän aamusta.
Jotain muutosta saa siis aikaan ihan kuukaudessakin! 😉

Kuitenkin niin personal trainerina kuin ihmisenä olen sitä mieltä, että ”pikadieetit” eivät ole koskaan hyvä juttu.
Tai sanotaan näin, että ne ei saa jäädä ainoaksi asiaksi. Mitään laihdutusvalmisteita mä en suosittele kellekään. Enkä sen koommiin mitään kaalikeittodiettejä. Mutta tosi tiukalla ruokavaliolla, joka koostuu puhtaista raaka-aineista voi tehdä esim. kunnon tehostartin painonpudotukselle. Sen jälkeen on katsottava ravinto uudelleen ja lisättävä pikku hiljaa kaloreita päivään, jottei kilot tipu lihasmassasta. Vaan saadaan aina toivottu tulos; rasva palaa ja lihas kasvaa.

Muutosta 2011-2013

Muutosta 2011-2013

Näin olen edennyt omassa projektissani ja näin myös ohjaan omia asiakkaitani.
Mä olen pikku hiljaa lisännyt treeniä enemmän ja enemmän elämääni ja koko ajan myös ruokavalio on muuttunut terveellisemmäksi ja monipuolisemmaksi.
Myös proteiinin määrä on pitänyt tarkistaa moneen otteeseen.
En itse käytä mitään kapseleita tai pillereitä tai muutakaan ”extrabuustia”. Käytän jokaisen salitreenin jälkeen laadukasta Scitecin heraa ja silloin tällöin otan vähän buustia treenin aikana Scitecin latausjuomasta, joka sisältää aminohappoja.
Monna treenaa52Tällaisilla keinoilla olen itse päässyt tuloksiin, joista en olisi oikeasti joskus osannut haaveillakaan!
Toki edelleen tekemistä on. Esim. mahanseudun haluan timmimäksi, mutta kaikki aikanaan. 😉
Tänään aamulla sitten seistä törötin taas InBody-laitteen päällä ja jännityksellä odotin tuloksia…
IMG_20130830_093608Ja niitähän minä sain!
Tämän hetkiset kiinnostavimmat lukuni:
– KEHON RASVAMASSA 12,9kg
– KEHON LIHASMASSA 30,8kg
– KEHON RASVAPROSENTTI 19,2% !!!!
Alla ensimmäinen kuva viime keväältä otetusta mittauksesta. Toinen kuva tältä päivältä.
Tokassa kuvassa viereen kirjoitetut luvut kesäkuulta, eli näette eron mitä Elokuun kondis on saanut aikaan. 🙂

04 / 2012

04 / 2012


08 / 2013

08 / 2013

Näiden tuloksien jälkeen teki mieli pomppia ja huutaa! 😀
Facebookkiinkin päivitin näin:
Sieppaa-001Hahaha! 😀 Tosiaan huomenna odottaa ystäväni kolmekymppiset ja meinaan kyllä ottaa boolia ja syödä herkkuja mitä on tarjolla. 🙂
Tänään kävin heti mittauksen jälkeen hyvällä omalla tunnolla myös syömässä oikein runsaan ja ihanan lounaan rakkaan muruseni Inarin kanssa.

20130830_103712 20130830_105904Kääretorttupalankin otin! 😉

Nyt toivotan teille ihanaa viikonloppua!!
Muistakaa, että unelmista voi tulla totta jos oikein kunnolla yrittää! Ja vaikka välillä vähän matkalla tulisikin takapakkeja, niin nopeasti vaan takaisin oikeille raiteille ja sitten taas tavoite silmissä kirkkaampana kuin koskaan!

Loppuun vielä muutama kuva eilisistä kuvauksista.
Nämä ovat ensimmäiset kuvat, jotka huippu kuvaajaltani Ossilta sain eilen illalla.
Lopuista teen sitten erillisen postauksen. 🙂
1174726_10151810411147278_1757211152_n 1174817_10151810410867278_1780240238_n 1235207_10151810742332278_461768048_n 1237496_10151810410892278_973067353_n

Ystävä rakas <3

Ystävä rakas <3

54 kommenttia

  1. idde kirjoitti:

    Oliko se rasva% toive vai tavoite? 🙂

  2. A kirjoitti:

    Heissan!Ja WAUTSI mitä tuloksia…hienoa,upeeta,mahtavaa…OIKEESTI :)JA kyllähän sen muutoksen näkee nyt ihan kuvistakin ilman mitään mittauksiakin,aika nainen olet! 🙂
    Itse olin kanssa omalla tavallani mukana tuossa sinun proggiksessa,kävin inbodyssä jo viime viikolla,kun sattui tuo mittausaika siihen kohtaan…minulla ei noin järissyttäviä muutoksia,mutta suunta nyt kuitenkin ollut ihan oikea.Marraskuusta 2012 rasvat oli päälle 24%,viime viikolla 13.2%…eli kyllä täälläkin ”tuuletettiin”..,hyvä me 🙂
    Mutta Mukavaa viikonloppua ja juhlia!Ja Upeita kuvia jälleen kerran,tätä blogiasi on kyllä niin ilo seurata,aina saa motivaatiota lisää!
    -A-

  3. marissa kirjoitti:

    Oiii, oon niin ylpee susta!! Hienoa Monna!! 🙂 Luulen, että oon vienyt osan sun rasvaprosentistasi, joten anteeksi vaan varkauteni 😉 sen näkee sitten ensi viikolla mittauksessa. AInakin kyljet vähän viestii pienistä kesäisistä jädekiloista 😀 hihi.

    Huippua!!! 🙂

  4. Petra kirjoitti:

    Mahtavaa Monna!!! 🙂 Oot supernainen! <3

  5. Jenna kirjoitti:

    Huikeeta! Upee suoritus ja upee muutos! 🙂 Siusta niin huokuu positiivinen asenne ja näytät noissa uusissa kuvissa todella hyvältä! Vau!! <3

  6. Anna kirjoitti:

    Loistava tulos Murunen! <3 Ihan superhienoa ja tsemppasit tosi hyvin koko kuukauden, viime vuodesta puhumattakaan! 🙂 Oon ylpeä susta ja tulokset tosiaan puhuu puolestaan! Upea näky!

    Ja ihan huikeita Ossin kuvat, oot kaunis malli! 🙂

  7. mimmu kirjoitti:

    Mistä sait muuten aikanaan innon ja motivaation aloittaa laihduttamisen ja treenaamisen?
    Upeita kuvia, ihanan positiivinen sinä ja hieno saavutus Monna! 🙂 Have a nice weekend! 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Mä oon tavallaan aina vähän liikkunut ja treenannut. Tanssia oon harrastanut pikkutytöstä asti.
      Sitten teini-iässä se vähän jäi, mutta kävin kuitenkin liikunnanohjaajan perusteet ja tein hetken töitä jumppaohjaajana ja kuntosalilla ja uimakouluissa jne.. Sitten vaihdoin vaatetus-alalle ja alkoi baarissa juokseminen kiinnostaa! 😉
      Pari vuotta sitten äitini kysyi mihin jäi liikunta-ala, opiskelein pt:ksi ja siinä samalla päätin, että jos haluan olla ”vakavasti otettava pt”, niin mun pitää vähän pudottaa painoa ja treenata. 🙂

      Tulipa pitkä vastaus. 😀
      Kivaa viikonloppua sullekin!

  8. Hepu kirjoitti:

    Upea suoritus, kyllä voit olla ylpeä itestäs! Oon jo pidemmän aikaa lukenu sun blogia, ja nyt vasta ekaa kertaa kommentoin. Oot kyllä todella motivoiva, positiivinen ja upea nainen, jatka samaan malliin ja pysy ihanana itsenäsi! 🙂

  9. RINRI kirjoitti:

    Mahtavaa Monna!!!!! :o)

  10. Kaisa kirjoitti:

    Hih, aika samikset luvut kuin mulla viimetteks: rasva: 19,6%
    Lihasmassa 29.9kg ja rasvamassa 13,1kg. En tosin näe omakuvaani peilistä noin upeana kuin sinut noissa kuvissa! Kova työ palkitaan!

  11. Janna kirjoitti:

    Voi Monna miten upea muutos ja hienoja tuloksia! Ai että mä ihailin noita kuvia, oot kyllä niin pirteän ja valovoimaisen oloinen persoona! <3 Jatka samaan malliin 🙂

  12. Adelheid kirjoitti:

    Oot niin idoli kyllä. Ihan mahtavia tuloksia!

  13. Phoenix kirjoitti:

    Mahtavaa! Hieno saavutus! Toivottavasti saan itseni joskus samaan kuntoon. Lihasta löytyy jo saman verran, mutta läskiä on luvattoman paljon myös.

  14. hannele kirjoitti:

    moikka!
    ite kävin viime viikolla samalla laitteella mittauttaa itteni. painoni on 61kg, pituus 169cm ja lihasmassaa 29,4kg ja rasvaprosentti 16. osaatko sanoa, miksi mulla nuo ”viivat” näyttää että mulla lihasmassaa olisi tuossa ”normaalin” ylärajoilla?
    kun sullakin tossa ekassa mittauksessa lihamassan määrä menee ”yli” keskiverron vaikka mulla on sitä kiloina enemmän ja painankin vähemmän eli suhteessa kehossa enemmän lihasta?

    sori sekava selitys, toiv. ymmärsit!:)) ja huikee muutos oo ylpeä itsestäs <3

    • Monna kirjoitti:

      Ikä vaikuttaa viitearvoihin. Jos olet samanikäinen kuin minä, niin sitten en osaa sanoa.
      Mutta jos olet eri ikäinen, niin siinä löytyy selitys. 🙂

      Kiitos <3

      • hannele kirjoitti:

        no ilmankos! osaatko sanoa vaikuttaako sukupuoli siihen, kuinka korkealla noi viivat on? eli onko esim. miehen helpompi saada viivansa ”normaalin” yläpuolelle kun miehillä lihasta tulee niin helposti? ja naisen esim. vaikeampi kun naisilla vaihteluväli on niin paljon pienempi?

  15. anna kirjoitti:

    Hienoupeetamahtavaa! Siis ihan kaikki tosta rasvaprosentista kuviin 🙂 Kippistähän isosti ja ansaitusti huomenna, muru! <3

  16. Merry kirjoitti:

    MAHTAVAA MONNA!! 🙂
    Ihan uskomattoman hienoa on ollut seurata miten tuloksesi ovat kerta toisensa jälkeen parantuneet. Olet äärimmäisen motivoiva ja tästä sai taas itse pientä kannustusta omaan urakkaan (kroppa jumittunut nyt jo lähes vuodeksi samaan tilaan eikä mikään tunnu auttavan, mutta ehkä se tästä joskus..)!
    Kyllä voit todella ansaitusti olla ylpeä mahtavasta kehityksestäsi, ONNEA! 🙂

  17. Maiju kirjoitti:

    Upeaa Monna. Kiva kun laitoit näitä ENNEN kuvia, koska en ole seurannut sinua alusta lähtien, niin tuosta näkee, että mistä olet liikkeelle lähtenyt. Upeaa työtä ja tiedän, että kovalla työllä tuo on saatu aikaiseksi. UPEA olet.

  18. Kaisa kirjoitti:

    Kiva nähdä että ”normaalejakin” ruokia syömällä pääsee noin hyviin tuloksiin;
    nyt kun on kovasti vallalla viljaton-maidoton yms. ruokavaliot.
    Hienot tulokset!
    Hyvää syksyä!
    T. Kaisa

    • Monna kirjoitti:

      Todellakin pääsee!! Mä olen sitä mieltä niin omalla kuin asiakkaittenikin kohdalla, että normaaliruokavaliolla tulee parhaat ja pysyvimmät tulokset.
      Mutta tietysti kaikille ei sovi kaikki. Moni kärsii nykyään viljaherkkyyksistä tai laktoosi-intorelanssista, niin sitten pitää katsoa aina tilanne jokaisen kohdalla erikseen. 🙂

      Ihanaa syksyä sullekin! 🙂

  19. Nimetön kirjoitti:

    Hienoa Monna!!

    Mitä mieltä olet tuosta inbodyn luotettavuudesta? Kun teit testin blogi-Annalle niin kaikki kommentoivat hänelle ettei ko. laite anna luotettavia tuloksia ja virhemarginaali on suuri.

    • Monna kirjoitti:

      Kiitos. 🙂
      Kyllä mä olen sitä mieltä, että mittari on todella luotettava.
      Virhemarginaali ei itse asiassa tässä InBody720-laitteessa ole edes kovin suuri.
      Mittaustilanne pitäisi aina vain olla hyvin samanlainen. Ja valitettavasti Annalla oli takana raskas jalkatreeni, joka saattoi vääristää tuloksia.

  20. LauraR. kirjoitti:

    Näitä sun muutos kuvia on niin ihana katsoa, kun muutosta on tehty useamman vuoden aikana. Välillä sitä stressaa kun tuntuu, että pitäisi pystyä parempiin tuloksiin vaikka -15kg 9 kuukaudessa onkin hyvä, varsinkin kun samalla saatu rasvaa yli 10% yksikköä alaspäin ja lihasprosenttia ylöspäin.

    Vielä enemmän mieltä lämmittää, että tulos on saatu aikaan täysin tavallista ruokaa syöden.

    Annat ehdottomasti voimaa jaksaa jatkaa omaa muutosta eteenpäin!

    • Monna kirjoitti:

      Kiitos Laura!
      Juu, kyllä se niin vaan on että mitä hitaammin muutos tapahtuu, sitä pysyvämpiä ne tulokset on.
      15kg 9 kuukaudessa on esimerkiksi todella hieno saavutus! Ja kun se on tehty myös treenaamalla, niin kilot ei niin vaan humahda alas kun lihasta tulee samalla lisää.

      Ja normaaliruokavalio on mielestäni paras. Ei mitään vippaskonsteja! 😉

  21. Aino kirjoitti:

    Niin huikeeta! Onnea hienosta suorituksesta:)

  22. Nimetön kirjoitti:

    Onnea kovasti, mutta onko lukemiin luottaminen? toki peilistäkin näkee sun kohdalla että tulosta on tullut, mutta yleisesti ottaen niistä ollaan montaa mieltä?..

    • Monna kirjoitti:

      Kyllä niihin on luottaminen. InBody720-laite on yksi tarkemmista ja parhaimmista mittauslaitteista. Virhemarginaali on todella pieni jos mittaus tehdään aina samanlaisissa olosuhteissa. (2h syömättä, ei kovaa treeniä 24h sisällä jnejne…)

  23. Laiheliini kirjoitti:

    Wau! Onpa mahtavaa nähdä, että yli 10 rasvakilon sulattaminen on mahdollista. Se on nimittäin mullakin tavoitteena ja tämä tsemppaa mua erityisen paljon, koska mottoni on ”jos joku on sen tehnyt, se on mahdollista minullekin”. Itsekin seurailen tuloksian Inbodyllä ja noiden lappujen lukujen näkeminen on yksi suurimmista buusteista omaan projektiini.

    Blogisi on mulle ihan uusi tuttavuus, joten alan nyt kahlaamaan vanhoja postauksia läpi ja selvittämään miten sä sen teit 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Kyllähän se tottakai on mahdollista! 🙂
      Kovaa työtä se vaatii toki, mutta hyvällä tsempillä ja tavoite kirkkaana mielessä siihen pystyy kuka vain!

      Tsemppiä sullekin tavoitteeseen! 🙂

  24. Minttu kirjoitti:

    Moikka!

    Selailin tietoa rasvaprosentista ja löysin blogisi. Ootko käynyt salilla treenaamassa vai onko ollut enemmän aeroobista? Mulla vuosi sitten alkoi paino vaihteeksi tippumaan kunnolla kun olin ulkomailla vaihdossa ja paremman ilman salliessa pääsi uloskin juoksemaan enemmän. Nyt tosin tuntuu että paino junnaa paikallaan ja kotivaaka näyttää et ravaprosentti olis 28%. Oon kuitenkin normaalipainoinen, muutaman kilon alle tuon oman lähtötasosi. Tavoite olisi suht sama, noin 67kg siis. Lihakset ainakin on kasvanut kun hieroja viimeksi kans sanoi että kiinteytyneet on. Tällä hetkellä treeniin kuuluu 2-3 pumppia viikossa isoilla painoilla (esim kyykyt 13,5kg per puoli) ja pari juoksulenkkiä+kävelyä. Protskuja syön tarpeeksi, rahkaa, raejuustoa, piimää, juustoa, kanaa etc ja gainomaxia aina lihastreenin jälkeen. Millä saisin painon tippumaan sen muutaman kiloa ja lisää lihaksia? Pikadietteihin en usko! 🙂 Tuntuu että motivaatio kaikkeen muuhun puuttuu mut treeniin sitä löytyy sitäkin enemmän.

    • Monna kirjoitti:

      Moikka!

      Sali on ollut pääsääntöisin treenimuotoni. Mutta painoa tiputtaessani ja rasvamassaa pienentäessä kävin myös lenkeillä ja tanssitunneilla aika paljon.
      Normaali, puhdas ruokavalio ja kunnolla treeniä, sillä lähtee. 🙂
      Muista, että ravinto on painonpudotuksessa 90% ja treeni 10%.

      Sen tarkempia ohjeita en ole täällä blogissani jakanut, koska asiakkaani maksavat tiedosta, niin en halua täällä ilmaiseksi sitten tehdä töitä.

      Tsemppiä kovasti! Viimeiset kilot on ne pahimmat ja rankimmat tiputtaa. Ne on tiukimmin kiinni!

  25. mapsi kirjoitti:

    Heips! ”Eksyin” tänne blogiisi, ja hyvä niin! Olipa mielenkiintoista lukea tästä rasvaprosenttiasiasta! Onnittelut myös sulle huikeasta menosta!
    Itse olen käynyt inbodyssä ja oli tosi tosi palkitsevaa huomata, että 4kk mulla oli pudonnut rasvaprosentti 32, 9% -> 23, 6% samalla kun lihasmassa oli säilynyt samana. No, toki sitä sais tulla lisää, mutta ei varmaan onnistu ihan hirmuisen hyvin samaan aikaan…? Nyt olis tavoitteena tiristellä rasvaprosentti tuonne 20 tuntumaan ja se olis niin huippua. Välillä vaan tuntuu, että omat konstit on jo käytetty.mitä sinä oletmieltä..en halua pudottaa painoa enää yhtään, joten tuon rasvamassan ja lihasmassan olisi ”vaihdettava paikkoja” parilla kilolla. Onnistuuko se helpoiten kombinaatiolla aerobinen+salitreeni vai saako rasvan palamaan hyvin pelkällä salitreenillä? Nyt ei oikein nuo pimeät kelit houkuttele ulos…
    Niin ja paino on tänä aikana pudonut 16kg, mistä oli yli 15kg pelkkää rasvaa.

    • Monna kirjoitti:

      Heippa!
      Hienoja tuloksia sinulla!! Ei tosiaan ole helppo säilyttää lihasmassaa samalla kun pudottaa rasvaa. Monesti sitä lihastakin väärin syömällä ja treenaamalla saa vahingossa siitä pudotettua.
      Kyllä muutama aerobinen treeni kannattaa viikossa olla. Mutta salitreeniä lisätä ja muista kasvattaa painoja. Syö myös tarpeeksi proteiinia, jotta lihasmassa kasvaa ja rasvamassa palaa pois aineenvaihdunnan lisääntyessä. 😉
      Huippuja tuloksia Mapsi! Tsemppiä jatkoon! 🙂

Vastaa