Hae
Monna Pursiainen

Tankotanssi – uusi rakkauteni! ♡

Vihjasin teille eilisessä postauksessa, että aion aloittaa uuden harrastuksen.
Tänään pääsin ekalle tunnille!! Olin varannut ekan tunnin vasta ensi viikolle. Tämän päivän tunti oli loppuunvarattu, mutta aamulla oli tullut onneksi peruutuksia ja pääsin jo tänään uuden harrastukseni pariin. TANKOTANSSI!!! Jiihaa!! 🙂

Mä oon jo kauemmin pohtinut, että haluaisin jotain uusia haasteita treenaamiseen kun puntilla vääntäminen ei pelkästään enää kiinnosta.
Mietin joululoman aikana eri vaihtoehtoja. Voimistelusta olin tosi kiinnostunut. Wikipedia sanoo voimistelusta näin: Voimistelu on urheilulaji ja harjoittelumuoto, jonka tarkoituksena on parantaa ja kehittää fyysistä voimaa, notkeutta, ketteryyttä, koordinaatiota ja tasapainoa.
Mä oon aina ihaillut sitä jumalatonta kehonhallintaa mikä voimistelijoilla on. Niin naisilla kuin miehilläkin.
Ja nyt kun oon kokeillut itse kaikenlaisia siltoja, kärrynpyöriä, käsilläseisontoja sun muita, niin oon ilokseni huomannut, että multakin löytyy sitä kehonhallintaa. Mutta tietysti hyvin hyvin vähän vielä.

No pelkkä voimistelu oli kuitenkin vähän hankala vaihtoehto, en osannut päättää, että lähtisinkö kokeilemaan renkaita, tanssillista voimistelua, akrobatiaa vai mitä.. Ja sitten toiseksi tässä tökkäsi se, ettei aikuisten alkeita järjestetä kauhean paljoa..

Mietin sitten, että mikä voisi olla kehonhallintaa ja lihasvoimaa parantava ja kehittävä, mielenkiintoinen ja tarpeeksi haastava laji. No tankotanssi!!  Uujea!!
Yhen kerran oon käynyt sitä kokeilemassa joskus muutama vuosi sitten. Ja silloin mulla ei ollut mitään lihasvoimaa ja kilojakin pari enemmän kuin nyt. Silloin se ei ollu ihan niin helppoa. 😉

Muutama vuosi takaperin.

Muutama vuosi takaperin.

Tänään kuitenkin intoa puhkuen ja vähän jännitystäkin mukana astelin Pole4Fit:iin heti aamusta.
20131227_095045 20131227_095129Nettisivuilla kehotettiin ottamaan pitkät housut lämmittelyä varten ja sitten shortsit varsinaiseen tankoiluun, jotta saa ihosta kitkaa tangolla pysymiseen.

Ensin lämmiteltiin hetken aikaa ja sitten alettiin kieppumaan tangoilla. Oli palomies-pyörähdystä, palonaista, merenneitoa ja vaikka ja mitä. Nää kaikki meni ihan tosi hyvin, olin tosi iloinen kun onnistuin ekalla kerralla.
IMG_20131227_095740Huomasi kyllä sen, että lihasvoimasta oli hyöytä. Todella paljon.

Pyörähdysten jälkeen alettiin ottamaan sitten vähän haastetta lisää ja mentiin istumaan tangolle ja seisomaan tangolle ja vaikka ja mitä. Ai että! 🙂 Mä tykkäsin ihan hulluna!!
Sisäreidet huus hoosiannaa jo tosi alkuvaiheessa tuntia ( kai siihenkin tottuu! tottuuhan?! ) , mutta urhoollisesti kipusin tangolle aina uudelleen ja uudelleen ja pääsin jopa seisomaan ilman käsiä.

Pole stand

Pole stand

Tollee mäkin olin! 🙂 Ja sitten istuttiin esim. näin:

Leg Cross

Leg Cross

Kuvat TÄÄLTÄ.

Noniin! Olen siis täysin hurahtanut ja innoissani!! Ens viikolla on heti seuraava kerta, tai no itse asiassa ilmoittauduin jo kahdelle tunnille, alkuviikosta yksi ja loppuviikosta toinen.
Ajattelen, että näin alkuun on pakko pitää pari päivää aina välissä, että ehtii pahimmat mustelmat ja hankaumat parantua, ennen kuin lähtee uudestaan pyörimään.

Nyt pitää vaan miettiä salitreenaamista vähän uudelta kantilta. Niin, että se on tankotanssia tukeva laji, eikä sitä hankaloittava.
75d072e995cde6767171999485361d23 Pole-DancingJa tollee mäkin sit kohta osaan! 😉

Käytiin eilen Tuukan kanssa meidän ystäväpariskunnan luona viettämässä Tapaninpäivän iltaa. Syötiin hyvää salaattia ja maisteltiin erilaisia teitä. (kirjotetaanko tee:n monikko noin?! Haha!) Ja pelattiin Robin Yatzya! 😀
IMG_20131226_170524 20131226_19385820131226_193912Myös Gere oli mukana. 🙂

Nyt mulla on ilo pistää taas pieni arvonta käyntiin!
Kävin viime viikolla tapaamassa uutta yhteistyökumppaniani Boccaa!
20131219_135427Suuhygienisti Taina Roisko teki mulle ensimmäisellä kerralla kartoituksen mun hampaista. Ja sanoi, että ”joo no kyllähän noita vähän vois vaalentaa”.. 😀 Haha! Juurikin näin.
MUTTA, ensin pitää laittaa pohja kuntoon.
Ja mun mielestä on ihanaa, että Bocca:ssa huolehditaan siitä, että ensin on terveydelliset puolet kunnossa. Eikä vaan ruiskaista jotain vetyperoksiidia hampaisiin ja sanota, että soronoo!
Ensin pitää siis tehdä ihan peruspuhdistus, sisältäen mm. hammaskiven poiston.

20131219_140752
Huomenna mulla on sitten aika tähän hommaan. Vähän jo jännittää.
Mua kehotettiin ottamaan särkylääke ennen tuloa, se helpottaa huomattavasti kuulemma sitä vihlontaa mitä hammaskiven poisto tuottaa. Ihana ohje!! Koska mun mielestä hammaskiven poisto on yks inhottavimmista jutuista.

Huomenna siis sinne ja sitten ens viikon alussa vaalennukseen! Kivaa!!
Kerron teille näistä molemmista kerroista sitten erikseen vielä, miltä tuntui ja mitä tapahtui. 😀

Mutta, sitten pistetään arvonta käyntiin.
Bocca antoi arvontaan oikein kunnon tuotepaketin! Sisältää valkaisevaa hammastahnaa, suuvettä, hammasharjan, kieliharjan ja vaikka mitä!
IMG_5279Tuossa koko palkinto! 🙂

Arvonta käynnistyy ÄN YY TEE NYT ja on käynnissä sunnuntaihin 29.joulukuuta asti.
Kilpailuun voit osallistua kertomalla tähän postaukseen, että onko sulla hampaat kunnossa? Vai kärsitkö ehkä (todella yleisestä) hammaslääkäripelosta?
(jätäthän myös sähköpostiosoitteesi)

ONNEA ARVONTAAN! 🙂

Mä lähden nyt syömään hirvilihasoppaa ja nauttimaan vikasta lomapäivästä! Soronoo! 😀
20131226_164043

100 kommenttia

  1. Tiia kirjoitti:

    Hampaat vaatis täällä ainakin toimenpiteitä :’D
    En liiemmin pelkää hammaslääkäreitä, mutta en riemusta kiljuen ole hoitoon menossa…

  2. Panda kirjoitti:

    Mie olin lapsena kyllä hammaslääkärin vakioasiakas! Miulla oli niin yörautaa ku ratakiskoja, koska yläpuolen hammasrivi oli liian ahdas ja etuhampaat kasvo ihan minne sattuu. Monta vuotta tuli siellä juostua ja siitä jäi kyllä aikamoiset traumat! Jossain vaiheessa miun yörautojen niskavetonauhaa kiristettiin ihan liikaa ja siitä on muistona loksuva leuka – ihan kuin leuka tippuis pois paikoiltaan aina, kun suuta avaa liikaa! Eihän sitä sillon pentuna osannu suutaan avata (ha ha!) asiasta ja nyt ois varmaan vähän liian myöhäistä valittaa.. En ole käyny hammaslääkärillä vuosiin, pitäis kyllä varmaan käydä tarkistuttamassa.

  3. Yossu kirjoitti:

    Kävin hiljattain poistattamassa ekaa kertaa viisurin, jännitti kamalasti mutta kaikki sujui oikein ripeästi ja kivuttomasti. Vuoden alussa toisen poistoon (kirurgisesti) sekä hammaskiven poistoon. Lapsena oli hammasraudat eli joutui usein käymään. Sillon ei pelottanut, toisin kuin nyt 🙂

  4. Suvi Käsnänen kirjoitti:

    Oi vitsit, toivon niiiin että saisin ton paketin, koska; olen ala-asteelta yläasteelle joutunut ramppaamaan hammaslääkärissä TODELLA usein, multa on poistettu pysyviä hampaita, on ollut telaketjut ylhäällä ja alhaalla, on ollut vaikka minkä näköistä muottia suussa yöllä ja päivällä, lisäksi kuminauhoja sun muita virityksiä laitettu, jotta saataisiin suorat hampaat, no nyt on suorat! mutta ei valkoiset 🙁 ja enää en mene ”vapaaehtoisesti” hammaslääkäriin, joten toi ”kotipaketti” ois ihan mahtava! :))

  5. Tiima kirjoitti:

    Wau, tuo uusi laji sopii sulle varmasti hyvin.

    Ja sitten kyssäriin:
    Hammastarkastukseen pitäisi varata aika, sillä muutamaa hammasta vihloo välillä ilkeästi 🙁 Hammaslääkäripelkoa mulla ei ole, vaikkei se aina niin kivaakaan ole, kun suu on täynnä pumpulia, sormia ja poria ym.

  6. Roosa kirjoitti:

    Hampaani ovat muuten kyllä kunnossa juu, mutta keltaisuudelta en oo tosiaan välttynyt kahvin takia. Ei ole kyllä hammaslääkärissä käynti myöskään mitään lempipuhaani.. 😀

  7. Marianne kirjoitti:

    Mä haluan ton!!!! 🙂 Olen uusi lukijasi 🙂
    Olen jo vuosia haaveillut, että saisin valkoisemman hymyn.
    Muuten olen ihan tyytyväinen hampaisiin, vaikka ei niin tasaiset hampaat olekaan.
    Mutta sillä ei väliä, -hymyllä on väliä. Ei ole varaa laittaa rahaa itseeni niin paljon että menisin
    valkaisuun, rahanreikiä on 3 pienen lapsen äitinä. Hammaslääkäripelosta en suuremmin kärsi, ja vain kerran olen ollut paikattavana.

  8. kata kirjoitti:

    jäääätävä hammaslääkäripelko, just vasta alkuvuodesta sain aikaseks mennä hoitaa hampaat kuntoon, tuhat ja yksi reikää oli. :/ nyt kun sais vielä hampaat suoraks ja valkoseks ni avot (:

  9. kukka kirjoitti:

    Hammaslääkäri pelottaa aina. Kamalat traumat jäi suuhygienistillä käymisen jälkeen.. Tunsin itseni niin alhaiseksi kun erehdyin tunnustamaan sille, että juon silloin tällöi kokista ja poltan tupakkaa. Se haukkui ja syyllisti kyllä ihan huolella. Oli siis aika surkea asiakaspalvelu. Onneksi seuraavan kerran vuoden päästä.

  10. tiiti kirjoitti:

    Hihii, tervetuloa hurahduskerhoon 😀 Istumiseen ja seisomiseen sisäreidet kyllä tottuu hetken päästä, mutta aina kun yhteen hirviötuskaan tottuu, tuleekin koko liuta uusia juttuja, jotka sattuu yhtä paljon tai enemmän 😀

  11. Annina kirjoitti:

    Osallistun kisaan!
    Mieluusti väläyttelisin valkoista hymyä 🙂
    Hamppilääkärissä tullu käytyä niin paljon elämän aikana,
    etten juurikaan oo h-lääkäripelkonen.
    Ei se kyllä mitään nautintookaan oo, suhtauvun siihen hoidettavana asiana 🙂

  12. HannaKoo kirjoitti:

    Mulla on hampaat ihan ok kunnossa, ei huonot, mutta ei erityisen hyvässäkään kunnossa. Hampaiden valkaisua olisi kiva päästä kokeilemaan, niin saisi hymystä hieman kauniimman 😀

  13. Mammukka kirjoitti:

    Kahvin suurkuluttaja tässä hyvää päivää! 😀 Hampaiden väri on varmasti helppo arvata…ah niin kivasti keltaiseen suuntaan ovat, että mielummin pidin suuni kiinni joulukuvissa. 😉 Valkaisu on ollut pitkään mielessä, mutta sen verran on hammaslääkäri pelkoa (kiitos yläasteen Marjatta mikä lie hammaskiduttajan), että en kovin helpolla ole uskaltautunut hammaslääkärin vastaanotolle.

  14. Reetta kirjoitti:

    Joo, on NYT hampaat kunnossa, kiitos tämänvuoden puolella kaikki 12 hammaslääkärikäyntiä… 😀 Edelleen toipuilen viimeisestä viisurin poistosta joka suoraan sanottuna kyllä kruunas täs ravaamisen 😉 ja se hammaskiven poisto on oikeesti kaikista inhottavin asia!!! versus paikkaukset ja poistot, ainakin miulla. Ja en henk.koht pelkää hammaslääkäriä, mutta ne piikit!!! HYI.
    Hoitakaa siis ihmiset hampaitanne, on se 1×1-2 vuoteen käynti sen arvosta 🙂

  15. Maria R. kirjoitti:

    Mulla on onneks hampaat onneksi kunnossa, kiitos siitä kun jaksoin pienenä ravata hammaslääkärissä kuukausittain. Valkoisemmat hampaat kyllä haluaisin, mutta muuten ei ole mitään ongelmaa. 🙂 Ja ikinä en oo pelännyt hammaslääkäriä.

  16. mjai kirjoitti:

    On kyllä kunnossa, kun ne on laitettu kuntoon 😀

  17. Betty kirjoitti:

    Oih, valkaisua olen mäkin miettinyt, sellaista kunnollista. Käyn säännöllisesti hammaslääkärissä jotta paikat pysyis kunnossa eikä isoja remontteja tarttis tehdä…meinaan kärsin aivan järjettömästä hammaslääkäripelosta. Mutta vielä en ole viitsinyt satsata tuohon valkaisuun…ehkä pitäis itsekin…

  18. Minskuliina kirjoitti:

    Kyllä se hammaslääkäriin meno on aina yhtä jännää. Pitä pelätä mitä sieltä suusta löytyy. Onneksi itse olen säästynyt kaikelta suuremmalta pahalta, mitä nyt viisaudenhampaat viety. Se oli kyllä kaameeta, mutta onpahan alta nyt pois 🙂

  19. Laura kirjoitti:

    Hammaskiveä on päässyt kertymään, vaikka muuten pitäisi olla hommat mallillaan 😀 Pieni pelko on kyllä täälläkin…

  20. enni kirjoitti:

    tarttis hoitoa ja vaalennusta varsinkin.. :/ en pelkää enään hirveästi kun olen joutunut nyt ravaamaan hoidoissa mutta ainahan se vähän jännittää 🙂 tarpeeseen tulis paketti 🙂

  21. pipsa kirjoitti:

    kääk! Oon aina halunnut kokeilla noita KUNNOLLISIA hampaidenhoitojuttuja, mutta kun oon niin pirun köyhä niin ei oo ikinä ollut varaa 🙁 Syömishäiriön takia hampaat ovat kärsineet kiillevaurioita ja tummuneet ja niin edelleen, joten ois kiva nähdä oisko tämmösistä apua asiaan!

  22. Jenny kirjoitti:

    Mukana arvonnassa!
    Multa löytyy kyllä jonkinmoinen hammaslääkäripelko, mutta pitäähän siellä hammaslääkärissä tarpeeks usein käydä tarkastuttamassa ettei sit tuu niitä pelottavia porauksia!
    Hampaiden valkausta oon miettinyt mut toi hammaslääkäripelko kyllä rajottaa sitä menemistä, ois tosi kätevä ku voittais tollasen paketin näin aluks!

  23. Katri kirjoitti:

    Mulla on aikomuksena hankkia raudat vinoille hampailleni ja vaalentaa niitä. En hymyile kuvissa niin että hampaat näkyisivät, koska ne on mun mielestä rumat :(. En pelkää hammaslääkäriä, onneksi. 🙂

  24. Hanne-B kirjoitti:

    Hampaat kaipaa valkaisua – valitettavasti tällä hetkellä talous ei anna vaan periksi kokeilla sellaista . Mutta toivotaan että onni suosisi 😉

  25. Tea H kirjoitti:

    Vähän aikaa sitten kävin suuhygienistillä! Vielä haluisin vähän valkosemmat hampaat, kahvi tummentaa yllättävän paljon!
    En pelkää hammaslääkäriä tai toimenpiteitä, helpompi kestää hetken vihlonta kun ottaa puudutuspiikkiä, niistä en tykkää 😀
    Kunnallisessa on varmaan tullut enemmän huonoa kun hyvää palvelua (onneksi poikkeuksia on), sen takia liputan enemmän yksityisen hammaslääkärin puolesta.

    Tommonen suunhemmottelusetti ois ihana! 🙂

    tea.hannonen@gmail.com

  26. Jonna kirjoitti:

    Mäkin haluan kokeilemaan tankotanssia! 😀 näyttää hauskalta!

    Ääh, hammaslääkärillä pitäis kyllä tarkistuksessa käydä… Valkaisustakin haaveilen 🙂 meillä on naapurirapussa hammaslääkäri mut koskaan en saa aikaiseksi varata aikaa. Kumma juttu 😀

    Jonna.musakka@gmail.com

  27. Satu kirjoitti:

    Mulla on hampaat kondiksessa siltä osin että reikiä eioo ollu tähän ikään (31v) ikinä jee! 🙂 Valkoisemmat voisivat hieman ehkä olla 🙂 Ja hammaslääkäriäkään ei tarvitse pelätä, mutta hammaskiven poisto ei mitään herkkua kyllä ole :/

  28. Eve kirjoitti:

    Heippa, kuulostaapa toi tankotanssi kivalta! Uskaltaiskohan sitä vanhana joukkuevoimistelijana koittamaan.. 🙂

    Arvontaan osallistun: mulla on ollut aina hyvät, suorat ja valkoiset hampaat ja hymy on useesti saanut kehuja! Nykyisin silti tuppaa kahvin ja teen juonti värjäämään niitä, siksi olisi ihana kokeille jotain vaalentavaa hammastahnaa ym 🙂

  29. Cathy kirjoitti:

    Ei hammaslääkäri pelkoa, vaikka mulla on ollut raudat ja tehty vaikka mitä hampaiden repimisiä… Hampaat laitoin kuntoon n. 8 v sitten (laminaatit) ja en oo päivääkään katunu, vaikka kallis oli. Päivitys alkais olla vaan paikallaan… 😉 En oo ikinä mitään kotikonsteja kokeillu, kun lääkärikin aina sanoo ”hyvässä kunnossa, seuraava tarkastus 2-3v kuluttua”. :

  30. Luana kirjoitti:

    Syksyllä uskaltauduin suuhygienistille pitkästä aikaa. Nyt on puhtaammat hampaat ja pieni vaalennus ei olisi ollenkaan pahitteeksi (:

  31. Katarina kirjoitti:

    hampaat kunnossa 🙂 voisi kyllä olla valkoisemmat

  32. Alina kirjoitti:

    Hampaat tarvisivat kyllä hoitoa ja aika pikaisesti… Mutta koska pelkään hammaslääkäriä ylikaiken, en suostu menemään kun vain sille kaupungin parhaalle, kilteimmälle ja kalleimmalle hammaslääkärille, ei ainakaan ihan vielä ole kerätty rahaa tarpeeksi hampaan paikkaamista varten 🙁

  33. Mira kirjoitti:

    Kauhusta kankeana aina kuuntelen muiden kauhutarinoita hammaslääkörireissuilta. Itse olen onnellinen, koska olen selvinnyt tähän ikään saakka ilman ainuttakaan reikää hampaissa. Edes viisauden hampaat eivät halunneet mulle kasvaa 😀
    Hammasluu tosi on kellertevä ja siksi aion joskus kokeilla tuotavalkaisua 🙂

    mayakuntoon@luukku.com

  34. Mirkku kirjoitti:

    mulla on ihan kauhee hammaslääkäripelko.. itku meinas tulla ku hammas lohkesi ennen joulua. 🙁 empä oo vieläkään tohtinu hammaslääkäriin soittaa!

  35. Roosa kirjoitti:

    Hampaat on muuten kai hyvässä kunnossa, mutta todella keltaiset mielestäni 🙁 Mäkin oon ravannu koululaisena hammaslääkärissä olan takaa, sillä haastavat oikomishoidot oli pakko tehdä 😀 en siis oo päässyt kehittämään itelleni pelkoa hamppilääkäreistä, onneks!

  36. -Katri- kirjoitti:

    Mukaan arvontaan! Minäkään en pelkää hammaslääkäriä, se on vaan ärsyttävä ja inhottava välttämättömyys. Hampaidenvalkaisua olen harkinnut pitkään, koska mun legot on tosi keltaiset. Tuolla paketilla sais jo varmasti kalustoa vaalennettua.
    Ihana uusi harrastus!! Mäkin haluun kikkailemaan! 🙂

  37. sini kirjoitti:

    osallistun arvontaan.Itsekin tuonne tankotanssi-tunneille niin haluaisin

  38. Kati W. kirjoitti:

    Moikka!
    Olen siinä onnellisessa asemassa, että hampaani ovat kutakuinkin kunnossa. Juon kuitenkin päivittäin kahvia ja teetä joten vaalennusta hampaani kaipaavat kovasti. Tuon vihlonnan takia en ole uskaltanu (enkä rahanpuutteen) mennä niitä hammaslääkäriin vaalentamaan.

  39. Laura kirjoitti:

    Penskana mulla laitettiin koko kalusto uusiksi ja ihan hieno siitä tulikin. Kuitenkin osa purentavirheistä on sellaisia ettei niitä pysty korjaamaan ja nyt vanhempana hampaat on lähteneet taas liikkeelle… Ihan voi olla vielä tyytyväinen, mutta mikä siinä onkin että sinne hammaslääkäriin menee vasta sitten kun on jotain korjattavaa, eikä ennaltaehköisevästi? Taidanpa varata ajan samantien superpuhdistukseen!

  40. S T kirjoitti:

    Mulla on ennen ollut aika vaaleat hampaat mutta vuosien varrella ne on kellertyneet ja nyt täydellisesti sopis tollanen hampaidenhoitopakkaus!:)
    Hammaslääkäripelosta en ole koskaan ”kärsinyt”, päinvastoin! Varmaan myös senkin takia, että mun hampaille ei mitään paria paikkaamista isompia operaatioita ole tarvinnut tehdä.

  41. petra kirjoitti:

    Ei ole kunnossa, viimeinen viisaudenhammas pitäis käydä poistattamassa mutta vaikka siinä on reikä(ollut kauan) niin ei oo oireillut joten mitä sitä turhia.. Ens vuonna varaan ajan.. tai siis ilmottaudun jonoon puoleksi vuodeksi ja sen jälkeen voi tilata ajan 🙂 Hassu systeemi.

  42. TiiaM kirjoitti:

    Hampaat vaatis kyllä vuosihuollon nyt :/ Ja samoiten valkaisun… Olis kivempi hymyillä 🙂

  43. Anu kirjoitti:

    Ois kai tarvetta mennä hammaslääkäriin mutta meen vasta äärimmäisen kivun kanssa,sitten kun en pysty enää nukkumaan hammassäryn takia. Ei ehkä kovin viisasta mutta hammaslääkäripelko on ja pysyy. Kerran meinasin itkien lähteä odotushuoneesta karkuun.. Ja ikää on kohta 30 😀

    Kovasti on muuten Gere kasvanu,ihana!

  44. Annika kirjoitti:

    Kuinka ironista nähdä tämä postuas juuri nyt, kun tänä aamuna olen jättänyt (taas yhden kerran) soittamatta hammaslääkärille!

    Mulla on hampaat ollut ihan kivassa kunnossa koko pienen ikäni (21 vuotta), mutta yhden ainoan kerran on täytynyt yksi reikä paikata – ja se aiheutti mulle aivan järkyttävän pelon hampilääkäriä kohtaan. Pelkkä ajatus hammaslääkäristä, porasta, hammaskiviraaputtimesta, siitä karseasta imurista joka tungetaan suuhun tai lääkäristä ja hoitajasta pelaamassa laivan upotusta (E3….E8…A5…) nostaa hien pintaan ja sykkeen pilviin.

    Helpottaa kuitenkin lukea näitä muidenkin kokemuksia ja tuntemuksia, jospa minäkin saisin itseäni niskasta kiinni ja soitettua vaan rohkeasti sinne hammaslääkäriin… never say never!

  45. Maiju kirjoitti:

    Totta puhut… hammaskiven poisto on pahinta 😉 Ihana arvonta,mukana ollaan.

  46. LauraR. kirjoitti:

    Mulla on tänä syksynä laiteltu hampaita kuntoon oikein urakalla, oon varmaan 6 kertaa istunut paikattavana, yhellä viikolla jopa kahdesti. Sen sitä saa kun hoksaa, että on yli 5 perusteellisesta hammastarkastuksesta ja yksi raskauskin koettu, joka voi aiheuttaa tosi hallaa hampaille.

    Nyt kun reiät on paikkailtu haaveilen vielä käyntiä suuhygienistillä joka putsailis hampaat viimosen päälle. Mutta tälläkin pääsis kyllä aika hyvään alkuun!

  47. kaisa kirjoitti:

    Hampaista oon aina pitänyt hyvin huolen, mutta väkisinkin ne on vähän tummuneet ja värjäytyneet, joten tuollainen tuotepaketti olisi ihan huippu! 🙂

  48. Memmu kirjoitti:

    Suu kaipais täysremonttia vaan hammaslääkäri pelko on ylitsepääsemätön.. Mukana arvonnassa !

  49. orchid kirjoitti:

    En mä hammaslääkäreillä tykkää käydä, mut urhoollisesti käyn siellä sen kerran vuodessa tai tarpeen vaatiessa 🙂 Itsehoidolla tietenki yritän vältellä ettei tarttis siellä jatkuvasti ravata 😀

  50. Marjukka kirjoitti:

    Oon sinänsä outo tapaus, että tykkään hammaslääkärillä käynnistä. En käytä puudutuksia (ne puudutuspiikit on pelottavia) vaan luotan mielen voimaan eli kun porataan niin ajattelen itseni esimerkiksi aurinkorannalle loikoilemaan ja muita mukavia juttuja 😀 toimii!!! Hampaat on kuitenkin niin tärkeet ihmisen terveydelle, että niiden takia kannattaa vähän kärsiä;)

  51. Xeve kirjoitti:

    Hammaslääkäri pelottaa aina. Iiik!

  52. Lake kirjoitti:

    Pienenä pelkäsin hammaslääkäriä todella paljon, purin useasti hammaslääkäriä ja juoksin tämän pöydän alle piiloon. Nyt vanhempana olen oppinut ettei tarvitse pelätä, mutta vieläkin kunnon puudutukset kyllä otan jos porataan! Ihan ok kunnossa hampaat tällähetkellä mutta helposti reikiintyvät ovat.

  53. anninajohanna kirjoitti:

    Mahtava arvonta, tulisi tuollainen hammashuoltopaketti kyllä tarpeeseen ja nimenomaan sille olisi käyttöä! Vaikkakin on jo nuorempana joutunut käymään paljon hammaslääkäreillä, on iän karttuessa iskenyt pieni kammo hammaslääkärikäyntejä kohtaan. Nyt onneksi löytynyt mukava ja taitava hammaslääkäri ja huonot hammaslääkärikokemukset alkavat jäädä unholaan. Tämänkaltainen paketti tulisi todella tarpeeseen ja olisi ihanaa hemmottelua ennen ensi vuoden viisaudenhampaiden poistoleikkauksia, jaiks! Ihanaa alkavaa vuotta ja kiitokset inspiroivasta blogista!

    Terkuin blogisi hiljainen, mutta pitkäaikainen lukija
    anninajohanna@gmail.com

  54. suski kirjoitti:

    Hampaat on välttävässä kunnossa.. en pelkää hammaslääkäriä mutta ”loukkuu” jäävät leukaluut asettaa omat haasteensa.. nyt ensimmäistä kertaa elämässäni menen mielelläni hammaslääkäriin koska olen löytänyt lääkärin joka ymmärtää etten voi tunti tolkulla pitää suuta auki tai avata suuta ihan suuren suurelle… 😀

  55. Heidi kirjoitti:

    Ei hammaslääkäripelkoa, mutta ainainen ramppaaminen suuhygienistillä karieksen rapsuttelussa jurppii. Valkoisempi hymy olisi tervetullut lisä ja tsemppi kunnonkohotusprojektiini. Kiitos hauskasta blogista! 🙂

  56. Tjjjja kirjoitti:

    Täällä yksi hammaslääkärikammoinen, rauhoittavat lääkkeet tunti ennen käyntiä helpottaa kummasti 😉

  57. Satu kirjoitti:

    Hampaat ovat hyvässä kunnossa, jopa niin hyvässä että viimekerralla hampilääkärissä hoitaja oli hämillään niiden kunnon takia, valkaisua tosin kaipaisivat. Silti jokaikinen kerta hammaslääkäriin meneminen pelottaa 😀

  58. Sari kirjoitti:

    Käyn hammaslääkärillä säännöllisesti 1,5vuoden välein, koska mulla reikiintyy hampaat todella helposti vaikka hoitasin niitä kuinka enkä napostele. Inhottavaa 🙁 Hamppilääkärillä käynti ei oo kivaa ja aina on perhosia vatsassa kun odotushuoneessa odottaa vuoroaan.

  59. Katya kirjoitti:

    Mä olen siitä onnellinen ettei vielä ikinä ole hampaissa ollut ainuttakaan reikää vaikka ikää alkaa olla sen 30. Hampaita oon kokeillu valkasta kotikonstein,mutta aika pieniksi on onnistumiset jääneet,joten kyseinen paketti ois huikeaa päästä kokeilemaan.Mun hammaslääkäri kammo liittyy enemmänkin leukoihin.Kyllä.Joskus teini vuosina satuin väärään aikaan ja väärään paikkaan ja sain nyrkin leukaperiini.Sen seurauksena leuat menee aina sijoiltaan,kun hammaslääkärissä suuta saa availla oikein olantakaa.
    Muutoin kyllä ihan onnellisessa asemassa ton hammaskalustonsuhteen,kun suuin operaatio ollut hampaiden hionta.

  60. Outi kirjoitti:

    Oi, tankotanssia olis kyllä kiva kokeilla 🙂
    Meitin huono hammaslaatu ja kova hammaslääkärikammo ei ole kovin hyvä yhdistelmä… huono hammaslaatu mulla on ollut pienestä vaikka niitä kovin hoidankin itse, mutta sitten se hammaslääkäriin meno vaatii kyllä aina paljon ja sinne kun pääsen niin sydän hakkee ja rystyset valkoisena puristan niitä tuolin käsinojia… hammaskivi on vaan sellainen riesa minulla että vaatii parikin kertaa vuodessa poistoa… Hampaiden valkaisussa ja siihen kyllä uskallauduin, olin itse kesällä, mutta haluasin vielä lisääkin valentaa…

  61. Seidi kirjoitti:

    Hampaani kaipaisivat vaaleennusta. Olen koko elämäni pelännyt hammaslääkäriä, siksi olen aina kädet ristissä ettei minulla olisi reikiä tai vastaavaa.

  62. Anne kirjoitti:

    Leegot kondiksessa:) Sokerin tilalla aika useimmiten stevia tai aspartaami. Liekö tämä syynä ettei karies ole vuosiin vaivannut.

  63. Essi kirjoitti:

    Hampaat ovat tällä hetkellä kunnossa mutta tarvitsisivat valkaisua 😉

  64. Taru kirjoitti:

    Hello Monna!
    Mulla on hampaat muuten ihan kunnossa, mutta keltaisuus on häirinnyt jo todella nuoresta asti. En ole koskaan pelännyt hammaslääkäriä ja kaikki paikkaukset on aina tehty ilman puudutusta. Olen vaan saanut vanhemmiltani ”perintönä” bakteerin, jonka myötä hampaisiini tulee helpommin reikiä. No, onneksi niitä ei ole vuosiin enää tullut! Vielä kun saisi hammasrivistön vaaleammaksi, niin voisi olla tyytyväinen!

  65. sanna kirjoitti:

    nyt osui sellanen palkinto että uskaltauduin kommentoimaan 🙂
    hammaslääkäri kammo on,isoja remontteja jouduttu tekemään,ja hymy ei vahvin puoleni,tästä voisi olla apua?
    hyvän hammaslääkärin löytämisestä on iso apu,samat hommat kun joidenkin tekeminä sattuu pirusti,toiset osaavat tehdä ”asiakas ystävällisemmin” ja kipua ei tunnu ..
    tankotanssi kiinnostanut pitkään, näyttää hauskalta, uskotko että vanhalla polvi vammalla pystyisi kokeilemaan?
    blogisi on huippu, saan paljon motivaatiota täältä,hyvää uutta vuotta 2014 !

  66. Eveliina kirjoitti:

    Mä oon aina tykännyt käydä hammaslääkärissä, ja pienenä me leikittiinkin hammaslääkäriä kotona niin että mä sain laittaa rimpsumekon, helmet kaulaan ja lakerikengät. Istuin eteisessä ”odotushuoneessa” ja selailin lastenkirjoja ja sitten äiti kutsui mut nimeltä Neiti Eveliina kylpyhuoneeseen. Siellä mulle laitettiin pyyhe tuohon kaulalle, istuin pöntölle ja äiti harjasi hampaat aina samalla jonkun lorun kera ja kehui sitten kuinka hienot hampaat mulla on. Se tapa kai opetti jo pienestä pitäen siihen että hammaslääkärissä on kivaa tai ainakin normaalia. Oma mutsi on hammaslääkäri joten silläkin lienee tähän kekseliäisyyteen vaikutusta.

    Nyt olen 34 eikä edelleenkään yhtäkään reikää hampaassa. Ainoa mitä hammaslääkärissä on tehty on normaalit tarkastukset ja joskus rapsutettu hieman jotain hammaskiveä. Valkaisuissa olen käynyt paristi ja omat muotitkin omistin aikanaan. Tupakoin ja juon paljon light colajuomia, joten sen ansiosta hampaat voi hieman tummua vaikka hyväkuntoiset ja vaaleat ovatkin. Taas pitäisi mennäkin valkaisuun, tuli ihan tästä jutusta mieleeni 🙂

    http://musclefetish.blogspot.fi/

  67. AnnaE kirjoitti:

    Hampaat kunnossa yhtä paikattua reikää lukuunottamatta..:P Ja hammaslääkäripelkoa ei ole, onneksi.

  68. Minna S. kirjoitti:

    Kärsin pelosta ja mull oli tauko hammaslääkäristä n. 6 vuotta pelon takia. Syksyllä rohkastuin tarkastukseen ja suussa on aktiivinen reikiintymisvaihe ja useampi reikä, joiden paikkaus edessä keväällä. Asenne on kuitenkin hammashoitoa kohtaan muuttumassa onneksi, kiitos taitavan ja potilaa pelon huomioivan hammaslääkärin. 🙂

  69. mariiy kirjoitti:

    Pieni hammaslääkäri pelko on, eikä asiaa auta yhtään, että suussa on neljä maitohammasta jotka reikiytyy helposti :/ Ikää on kuitenki 21v 😀

  70. Mallu kirjoitti:

    Tarkastukseen pitäisi mennä kun edellisestä kerrasta on aikaa jo.. Mut onneks hammaslääkäripelkoa ei oo 🙂

  71. Iines kirjoitti:

    Hammaslääkäripelkoa ei ole, mutta yhtäkkiä kamalasti huonontuneet hampaat löytyy kyllä.. Syytän tupakointia, ja koska olen juuri lopettanut sen, haluan nyt pitää hampaistani oikeasti hyvää huolta.

  72. anuh kirjoitti:

    En pelkää en…mutta kiva olis saada valkeammat leegot ilman hammaslääkärille menoa. Iän myötä kuitenkin hammaslääkärikäynnit ja hammaskivenpoistot tuntuvat koko ajan tärkeämmiltä!

  73. miitu kirjoitti:

    Hampaat ovat kunnossa, mutta valkaisu olisi kyllä tarpeen! Vihaan ja kammoan hammaslääkäriä, lähinnä sen takia, että yökkörefleksini on… ööööö … tuottanut aina melkoisia ongelmia 😉

  74. MilyK kirjoitti:

    Hammaslääkärissä tulee käytyä kyllä noin vuoden välein, enkä tunnista omaavani pelkoja! Ala-asteaikainen hammaslääkärini kysyi sataan kertaan (värjäytymien poiston aikana……), ettei vaan satu.”Eihän vieläkään satu!?” Puhumattakaan kerroista kun paikattiin hampaita ja poistettiin juurellisia maitohampaita. Tuntui, että tuolloin sai enemmän tsempata sitä hammaslääkäriä uskaltamaan tehdä toimenpide eikä ollut aikaa omille peloille! Suosittelen 😉

    Valkaisu olis ihan parasta!

  75. Taita kirjoitti:

    On hammaslääkäri pelko kammo fobia. Ne on oikeita mörköjä. Sen takia meen hammaslääkäriin yleensä vasta sitte kun on pakko eli jotain hammasta särkee niin ettei enää lääkkeet auta.

  76. Eve kirjoitti:

    Hampaani ovat omasta mielestäni hyvässä kunnossa, harjailen ja puhdistelen niitä itse. Hammaslääkärillä käyn kerran vuodessa ja se on riittänyt. Hampaitani on aina kehuttu hyviksi. 🙂 Nämä tuotteet varmaan tekisi niistä vieläki paremmat.
    hamalainen.eveliina@gmail.com

  77. Laurah kirjoitti:

    Sen verran paljon lapsuudessa ja nuoruudessa tuli ravattua oikojalla sun muuta leukaleikkauksia myöden, että nykypäivänä hammaslääkärille meno ei pelota onneksi yhtään. Ja onnekaskin saan olla kyllä siinä mielessä, että reikiä ei ole siunaantunut tähän ikään mennessä ainuttakaan.

  78. Pinja kirjoitti:

    Mulla on aika iso suu ja hymyilen paljon eli purukalusto on aika paljon näytillä. Olisihan se mukava jos voisi häikäistä hymyllään entistä enemmän! Valitettavasti legoni tarvitsevat paljon huoltoa ja erityishuomiota, koska ne reikiintyvät helposti ja entisenä sokerihiirenä minulle on tehty ainakin kaksi juurihoitoa aikoinaan. Never again.

  79. Caro kirjoitti:

    En kärsi hammaslääkäri pelosta, mutta lykkään sinne menoa aina mahdollisimman pitkälle. (Olisko viime kerrasta jopa 2v? Edellisellä kerralla taisi olla jotain 6v. 😉 ) Hampaani eivät reikiinny helposti mutta hammaskiveä tulee sitäkin enemmän ja mä vihaan sitä kaviokoukkua millä ne sitä aina poistaa. Suu on sitten verinen ja kipeä pari pvää. 🙁 Mutta jos sitä vaikka tekisi uudenvuoden lupauksen, että kävisi puolenvuoden välein sitä hammaskiveä poistamassa niin se ei olis niin kovin kiinni eikä sattuisi niin paljon. Sähköhammasharjastakin pitäisi olla apua. (Niin mä ainakin rukoilen. ;))

  80. jeijei kirjoitti:

    Itse olen kärsinyt jo pienenä kaikenmaailman oikomishoidot ja neljä rautahammastakin poistettu kun oli liian ahdasta hammaskalustossa. Näistä kokemuksista jäänyt kyllä melkoinen kammo hammaslääkäriä kohtaan, mutta suora hammasrivi on toki ollut sen arvoista. Nykyään myös hammaskoru koristaa kulmahammasta, mutta enää täysin valkoinen hymy puuttuisi. (;

  81. MiinusKymmenen kirjoitti:

    Olen päässyt hammaslääkärikammosta eroon, kun olen rohkeasti kertonut lääkärille, että vähän pelottaa. On juteltu ja hän on kertonut mitä on tekemässä, joten nyt on ok käydä 🙂

  82. Cherriu kirjoitti:

    Tankotanssia, eikä! Miun on jo yli vuoden ajan pitäny mennä testaamaan, mutta arvaa oonko saanu aikaseksi.. Nyt iski sitten taas hirmuinen himo päästä tuonne! 😀

    Ja hampaista, noh, helpot ne ei ole olleet ikinä. Tällä hetkellä pukkaa kolmatta viisaudenhammasta, ja vielä semmoseen kohtaan mistä se on muutamia vuosia sitten jo poistettu… hullua, omituista, mutta kuulema tulee aina silloin tällöin vastaan 😀 Leikkaus on puolen vuoden sisällä kai tiedossa, en tykkää! Vaan minkäs sille mahtaa, niin turha pyristellä vastaan. Ei stressiä 🙂 En kovin tykkää hammaslääkäreistä, mutta on sieltä lähtiessä aina parempi olo kuin mennessä. Asiat on hoidettu.

  83. R kirjoitti:

    Jenkkihymy – siitä mut tunnetaan! Mulla on tapana hymyillä leveästi hammashymyä ja -rivistöä esitellen luonnollisesti, sillä ilman jenkkihymyäni näytän mielestäni teennäiseltä. Vaikka mulla onkin isohkot etuhampaat oon silti tyytyväinen hampaisiini, joskin ainahan ne voisivat olla valkoisemmat ja suoremmat. Oon joutunut pienempänä käyttää niskavetoa ja muita härpäkkeitä, et hampaat ovat suorentuneet ja mahtuneet suuhun! Tällä hetkellä hoidan hampaitani säännöllisellä sähköharjauksella ja hammaslangan avulla puhdistuksella, joskin jälkimmäisen kanssa minulla on parannettavaa, sillä hampivälien puhdistus kun usein jää väliin, vaikka väh 2krt päivässä harjaita harjaankin! Hammaskiveä mulle kuitenkin kertyy jonkin verran ja säännöllisesti pitää olla hoitajan pakeilla rapsutettavana. HAmpilekurikammoa en pode, paitsi, että tällä hetkellä mua aavistuksen jänskää viisaudenhampaani kohtalo, sillä takavasen hampi on alkanut oireilee ja puskee viisuria. Kaikkia kauhutarinoita kun on kuullut viisureiden poistoista, ja itsellä kun ei ole vielä yhtään viisuria nyhdetty irti…

  84. Nora kirjoitti:

    En kärsi hammaslääkäripelosta, vaikka hammaskivenpoisto tuntuu kyllä tosi ilkeältä. Pitäisi ruveta huolehtimaan paremmin suun terveydestä ja ottaa vastuu siitä nimenomaan itse nyt, kun koulusta ei enää tule automaattisesti aikaa hampulaan 😀

  85. Ananasnainen kirjoitti:

    Varasin just ajan hammastarkastusjonoon (kyllä on helppoa täällä pääkaupungissa). Toivotaan, että kunnossa. Luonnostaan tosi keltaiset, mutta kuulemma sen takia kovempaa tekoa.

  86. Ansku kirjoitti:

    Aloitetaampa siitä, että kiitos ihanasta ja kannustavasta blogistasi. Olenkin ollut monesti kommentoimassa ja kiittämässä, mutta nyt olisi ollut synti olla sitä tekemättä!

    Olen kahden pienen (vauhdikkaan, keneltä lie perinyt ;D ) pojan äiti, joka on saanut mielettömästi energiaa omiin treeneihin blogiasi lukien! Täytyy myöntää, että hampaiden hoito on itselläkin se asia jossa olisi parannettavaa. Miksiköhän se on niin, että sinne penkkiin istuminen on mielettömän jännittävää, vaikka käynnin jälkeen voi taas todeta että turhaampa tuli taas penkin kahvoja puristettua ;0) Olisin enemmän kuin ilahtunut, jos tuo paketti kulkisi tänne Porin suunnalle!!
    Ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

  87. Elina kirjoitti:

    Mä pelkään niin paljon hammaslääkäriä ettei mitään rajaa:D yritän olla aina mahdollisimman pitkään käymättä, mutta kun luin sun ajatuksia hampaiden kunnossapidosta niin ajattelin et nyt mä varaan sen ajan sinne ja menen vaikka kuinka pelottaa. Tykkään kyllä pitää hampaat puhtaana ja pakkohan noita erilaisia vempeleitä on pakko kokeilla ja kattoo miten puhtaaksi suun niillä saa:D

  88. Elina kirjoitti:

    Mulla on ollut elämäni aikana yksi ainoa pieni reikä hampaassa, mutta hammaskiveä joudutaan joka kerta rapsuttelemaan pois :/ Omasta vaivannäöstä kiinni.. Hampaat on myös omaan silmään turhan kellertävät, eli jonkin sortin valkaisu kiinnostaisi 🙂

  89. Sanna Latvala kirjoitti:

    Kävin tossa puol vuotta sitten La Chicassa hampaiden valkaisussa ja pulitin huvista reilun 100€. Tulos oli huomattava edelliseen, mutta hampaat eivät pysyneet valkoisena kuukautta pidempään! Suoraan sanottuna hampaat on nyt tummemmat kuin mitä ennen valkaisua. Harmittaa, meni sekin satanen hukkaan. 🙁 Osallistun siis arvontaan ja toivon voittavani uudet valkoiset hampaat! ;D

    s-latvala@hotmail.com
    http://pudotus.blogspot.fi

  90. Rosita kirjoitti:

    Hampaani ovat aika hyvässä kunnossa tällä hetkellä, mutta alkuvuodesta jouduin juurihoitoon ja yläviisaudenhampaat poistettiin. Nyt pitää vaan tsempata, että pitää mahdollisimman hyvää huolta hampaista ettei tule mitään ongelmaa! 🙂 Mistä muistinkin, että hammaslanka on loppunut..

  91. Reta kirjoitti:

    Hei, tankotanssi on hieno laji. Aloitin harrastuksen noin pari vuotta sitten. Älyttömän hyvä laji kasvattamaan vartalonhallintaa. Lajiin ja vertaistukeen sekä hienoihin kuviin voi tutustua tällä nettisivustolla (kirjautumalla sisään) http://spinaround.niceboard.org/ Kipuun tosiaan tottuu mutta aina kun harjoitellaan uusia liikkeitä, tulee uusia ruhjeita, mutta sehän kuuluu lajiin 😉 Harjoittelu kannattaakin aloittaa rauhallisesti, ettei innostuksissaan treenaile itseään kipeäksi (nimimerkillä kokemusta on)

    Tankotanssi <3

  92. Tanja kirjoitti:

    Ei paljon auta pelätä hammaslääkäriä tai suuhygienistiäkään, kun vuosittain pitää vierailla hampaat putsauttamassa… Eikä siis johdu siitä, etteikö hampaita pesisi, vaan ihan geeneistä. Sukuvika kun suksi ei luista, eli sylen entsyymit vain ovat sellaiset, että plakki kovettuu todella nopeasti hammaskiveksi, ja tulehdusriskikin on aika suuri, ja sitä hammaskiveä tosiaan kertyy vaikka kuinka putsaa aamuin illoin. Mutta ainakin toistaiseksi on purukalusto ihan ok kunnossa, viisaudenhampaatkin vielä paikallaan. Pienoinen valkaisu ei olisi pahitteeksi… 😉

  93. jennie kirjoitti:

    ÄÄÄÄÄÄH! Nyt mulle iski ihan julmetunmoinen kaipuu tankotreeneihin <3 Kisaan minun ei tällä rakkaudentunnustuksellani tarvitse osallistua.

  94. Marik kirjoitti:

    Heippa Monna, mistä nuo sun mustat pökät ja vihreet ”joogasukat” on hankittu ?

Vastaa