Hae
Monna Pursiainen

Mitä tänään syötäisiin?

Multa kysytään tosi usein reseptejä tai vinkkejä, että mitä vois syödä kun omat ideat tuntuu loppuvan.
Mä joudun aina vastaamaan, että ei mulla kyllä ole mitään ihmeellisiä reseptejä. Syön itse todella perusruokaa ja suosittelen sitä myös asiakkailleni. Riippuen tietysti jos on joku erikoisruokavalioinen tai jokin muu erityinen ”tilanne”.. Mutta pääsääntöisesti puhtaat raaka-aineet ja perushuttu on mun vinkki ja mun itse hyväksi toteama ravinto.

IMG_6096Mitä tarvitaan?
Perusraaka-aineita; jotain hiilihydraattia, esim. täysjyväpastaa tai täysjyväriisiä, salaattia, tomaattia, kurkkua, jne vihanneksia ja kasviksia, jotain proteiinin lähdettä: lihaa, kalaa, kanaa tai vaikkapa fetajuustoa.

Tehtiin mieheni kanssa viikonloppuna meille oikein tuhdit hyvät salaatit.
Keitettiin täysjyväpastaa, paistettiin palat lohta, pilkottiin sekaan vähän fetajuustoa ja keitettiin vielä kananmunat joukkoon. Eli kaikkea tarpeellista; proteiineja, hiilihydraatteja, hyviä rasvoja ja vitamiineja.
IMG_6098
Oli aivan pirun hyvää ja annos oli loppujen lopuksi niin iso, että piti laittaa puolet jääkaappiin ja syödä loput illalla. Myös mieheni joutui tekemään saman.. 😀 Hän paistoi salaattinsa sekaan vielä pari pala kanaa.
IMG_6104
No entäs sitten kun ei joka päivä ehdi tehdä tuollaisia salaattiannoksia?
Silloin on hyvä käyttää pieni hetki ja suunnitella pariksi päiväksi ruokaa valmiiksi.
Yksi hyvä vaihtoehto on esim. makaroonilaatikko.
IMG_6175
Taas täysjyväpastaa keitinveden sekaan ja toisella pannulla ruskistamaan jauhelihaa ja sipulia.
Sekaan pussillinen hmp:tä.
IMG_6177
Munamaidon tein tällä kertaa riisimaidosta. Voi toki tehdä ihan tavallisesta maidostakin.
Riisimaidon sekaan kolme kananmunaa ja mausteet. Tämä makaronijauhelihasekoituksen päälle ja sitten vielä perään Pirkan luomu tomaattimurskaa.
IMG_6179
Kaiken päälle pilkoin vielä keltaista ja punaista paprikaa ja muutaman vihreän oliivin.
Pieni ripaus juustoraastetta vielä kruunuksi ja koko homma uuniin n.25 minuutiksi.
IMG_6181
Laatikko uunista ulos ja eikun syömään! 😀
IMG_6182
Rinnalle tottakai vielä vähän salaattia. Ja kokonaisuudessaan annokseni näytti tältä:
IMG_6385
Tässä siis pari ihan perushuttu-ruokaideaa. Tämän kummallisempia gourmeita ei täällä meillä yleensä kokkailla. Joskus viikonloppuisin kun on aikaa enemmän, saatetaan tehdä jotain spessumpaa. Mutta yleensä silloinkin syödään vain tällaisia perus kotiruokia.

Näitä ruokakuvia tänne ladatessani tuli ihan nälkä! 😀 Täytyypä siis pistää pieni paussi meilien läpikäymiseen ja mennä tekemään lounasta.
Loistavaa torstaipäivää! Olkaahan kuulolla, luvassa tarjousta tankotanssista ja elektroniikasta!

Loppuun laitan teille kuvakertomuksen lakananvaihtopuuhista koiranpennun kera. 😉

Laitetaanpa lakana sänkyyn..

Laitetaanpa lakana sänkyyn.. Hetkonen mitäs täällä tapahtuu..?!


"OuShit! Mä jäin kiinni"

”OuShit! Mä jäin kiinni”


"Haneen!!"

”Haneen!!”


"Lälläslää!!"

”Lälläslää!!!”


"Okei, mä tuun pois.. :( "

”Okei, mä tuun pois.. 🙁 ”


Gere, mites se oli, saiko sängyssä olla?! ;)

Gere, mites se oli, saiko sängyssä olla?! 😉

14 kommenttia

  1. Iinu kirjoitti:

    Voi mikä ylisöpö Gere!! <3

    Mäkin oon todennut että ihan perusruoka sopivissa määrin on se paras ja helpoin ratkaisu. Sellanen fitness-hifistely liiallisissa määrin ei ole kovin pitkäjänteistä ellei ole sitten oikeasti fokuksena kisat tms. 😀 Mä oon niin sun kannalla näissä ruokajutuissa!

    • Monna kirjoitti:

      Hihi 🙂 <3
      Joo, ei sitä hifistelyä tosiaan kukaan jaksa kovin pitkään. Kisoja varten toki jne, mutta ns. normaalielämää varten on hyvä opetella pärjäämään näillä perusjutuilla.

  2. Ida Parviainen kirjoitti:

    Meillä syödään kans ihan normaalia kotiruokaa. Kaikesta ei kannata tehdä liian hankalaa. Ei se syöminenkään oo mitään rakettitiedettä.. 😉
    Ja voi ei mä en kestä miten söpö gere on ! Varsinki toi ”OuShit” kuva 😀 <3

    liikuttavaelama.blogspot.fi

  3. Eve kirjoitti:

    Ruuat näytti tosi hyviltä, aattelin kokeilla tota sun makaronilaatikkoa kun itse tulee tehtyä sitä ihan perttiperus makkista 😀

    Voi kun toinen on niin suloinen siellä lakanoiden seassa! Paljonkos Gerellä oli jo ikää? 🙂
    Pakko kysyä vielä että alkaako sua jo ahdistaan/pelottaan kun tiedät että joudut jossain kohtaa tän vuoden(ko?) aikana Gerestä luopumaan palveluskoiraksi? Teette siis kyllä aivan mahtavasti että otitte Geren itsellenne kasvamaan ja oppimaan.. 🙂 Itseä vain jo kouri mahasta kun mietin asiaa että joutuisin nyt 11 kk vanhasta vauvastani luopumaan.. Tosin teillä tilanne on eri kun se on ollut jo tiedossa, että Gerestä tulee palveluskoira, nostan teille hattua että olette siihen lähteneet 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Joo ihan tollasella pienellä muutoksella saa makkiksestakin erilaista. 😉

      Gere on nyt 8kk. Kyllähän se aika ajoin aina mietityttää ja pelottaa, että läpäiseekö Gere ne testit. Jos läpäisee, niin hienoa. Jos ei, niin hienoa! 😉
      Se on vaan pakko ajatella, että tähän hommaan ollaan lähdetty vain kasvattajaperheenä vuoden ajaksi ja ensisijaisesti on tärkeintä, että Gere pääsee opaskoiraksi. Mutta tottahan toki Gerestä on tullut ihan perheenjäsen jo, eli totuuden nimissä on siellä pieni toive siitäkin ettei Gere testejä läpäise. <3

  4. Miina kirjoitti:

    En yleensä kommentoi blogeihin mutta koirien ystävänä nyt teen sen. Sun koira on maailman söpöin ja oon sen suurin fani. Piristää monesti näitä postauksia Geren poseeraukset 😀 Ja näyttääpi tuo makaroonilootakin tosi hyvältä 🙂 Itselläni on kans 42 kiloinen karvajärkäle ja se on parasta kun on saanut puhtaat lakanat sänkyyn ja se rojahtaa sinne karvoinensa ensimmäisenä <3

  5. Tiina kirjoitti:

    Moi Monna!
    Ihana Gere, ja onpas kasvanut! 🙂
    Mä oon ihan kaivannut sun pitämiä treenejä, ja treenejä ylipäätänsä. Mun piti ottaa yhteyttäkin aiemmin, mutta oon sairastellut monta viikkoa, ja alkuvuosi mennyt läskiksi, kirjaimellisesti. 😉 Nyt haetaan kuntoa taas vähitellen. Jossain kohdin varmasti palailen asiaan treenijuttujen tiimoilta. 🙂
    -Tiina

  6. Elina kirjoitti:

    Voi Gere on IHAN superhypersöpö – ja ilmeestä näkee, että hän tietää olevansa vähän tuhmuuksien tiellä… 🙂 Monna, mä palkkaan sut myös personal chefiks sit heti kun saan lottovoiton, eli lauantaina!! 🙂 Ihania ruokia, nyt täytyy mennä äkkiä nukkuun ettei tuu sorruttua mihinkään puputtamiseen kun tuli ihan nälkä tätä postausta lukiessa!

  7. Pinni kirjoitti:

    Mun on vaikea ymmärtää miten salaatin teko voi jonkun mielestä olla aikaa vievää, sehän on varsinaista pikaruokaa! Itse syön arkisin proteiininlähteeni ”salaatin” kanssa, ei ne mitään gurmeeta ole, mutta helppoa, nopeaa ja tuoretta. Kala tai liha on valmiiksi valmistettu ja lautaselle/eväsrasiaan jääkaapista pari kourallista jotain tuoretta rehua, perus salaattivermeiden lisäksi yleensä vaikka ituja, papuja, hapankaalia, parit oliivit/aurikokuivatut tomaatit silppuna/ kaprikset jne. viikonloppuisin on sit aikaa valmistaa jotain ”oikeaa” ruokaa. 😀
    Kiitos Monna pirteästä ja inspiroivasta blogista, vaikutat todella aidosti aurinkoiselta ja positiiviselta tyypiltä. 🙂

Vastaa