Hae
Monna Pursiainen

MOVE * NOURISH * BELIEVE

Oletteko kuulleet tästä ”slouganista”?
Se on Lorna Janen filosofia.
Ootteko koskaan käyneet TÄLLÄ sivustolla?

Mä käyn lukemassa tuolta usein monenlaisia vinkkejä. Niin liikkumiseen, ravintoon kun siihen henkiseen puoleen.
20140320_111755
Mä ajattelin tänään kirjoittaa nimenomaan tuosta Believe-osiosta.
Uskalluksesta olla oma itsesi. Itsesi rakastamisesta. Onnellisuudesta.

Mä olen niin iloinen, että aikoinani löysin Lorna Janen. Se mikä pelkkien treenivaatteiden sijaan on tällä brändillä takana on, on se kokonaisvaltaisuus. ”Pyhä kolminaisuus”, treenin lisäksi on muistettava ravita kehoa, niin henkisesti kuin ravinnon kautta. Move – Nourish – Believe !

Poimin tänään tosiaan kaksi hyvää juttua tuolta Lorna Janen sivuilta liittyen onnellisuuteen ja itsensä rakastamiseen.
Ensimmäisenä 7 tapaa oppia rakastamaan itseään.
self-love_banner
7 tips to practice self-love today – Lue tuosta linkistä!

Toisena juttuna sivuilta poimin Opi rakastamaan itseäsi, hölmö! 😉
lornajaneLearn to love yourself silly – Lue juttu tuosta linkistä!

Mäkin kirjoitin taannoin jutun viisi syytä, miksi rakastan itseäni. Sen voit lukea TÄSTÄ, jos et vielä ole lukenut. 🙂

Miksi mä tänään halusin kirjoittaa tästä asiasta? Ehkä siksi, että tänään on kansainvälinen Onnellisuuspäivä! 
Ja ehkä siksi, että tämän viikon starttasi aivan ihana sähköposti yhdeltä lukijaltani.
Nuorelta tytöltä, joka on oppinut arvostamaan itseään, olemaan oma itsensä ja olla välittämättä siitä mitä muut sanovat. Hän kertoi saaneensa multa rohkaisua asiaan ja pikkuhiljaa kasvanut henkisesti uskaltamaan. Uskaltamaan olla juuri sellainen kuin on.
20140320_111941

Mitä sitten jos maha ei ole ihan slimmi? Tai mitä sitten jos haluaa käyttää vaikkapa värikkäitä vaatteita, eikä kulkea valtavirran mukana muodin suhteen? Sen ei saisi antaa vaikuttaa. 

Mä olen pienen ikäni ollut sellainen, että mietin kauheasti mitä muut miettii ja pitäisköhän munkin tykätä Guns’n Rosesista eikä tästä nynnystä NewKidsOnTheBlockista?! Ja tykännyt jostain meiän luokan pojastakin ihan vaan sen takia, että meiän luokan kovimmat mimmit tykkäs ja uhkaili, että jos sä et tykkää Turkasta vaan Janista, ni me ei tykätä susta. 😀 Haha! (ja ei Turkassa siis mitään vikaa ollut 😉 )
Ja sittenhän mä tykkäsin Turkasta.

Vasta ihan viime vuosina olen oppinut rakastamaan itseäni ja olemaan just sellainen mitä olen. Se on tuonut onnellisuutta mun elämään. Ja pystyn sitä onnellisuutta jakamaan myös muille, kun mulla itselläni on hyvä olla.

Nykyään mä voin rohkeasti sanoa, että hei mä katon Salkkareita ja tykkään Cheekistä. Enkä valehtele, että diggailen jostain singonviritysmusiikista ja katson vain Yle Teemalta sivistyneitä dokumentteja.
Ja että mä tykkään nykyään Tuukasta, enkä enää siitä Turkasta 😀 Ja että jos olisin ollut enemmän hereillä, niin olisin mennyt kiljumaan Bäkkäreiden konserttiin hetki sitten kun olivat Helsingissä. Ja vaikka mulla ei löydykään sixpäkkiä, niin tykkään mun mahastani, vähän sellaista pehmeetä siinä päällä on, mutta uskallan laittaa tänne julkiseen blogiin kuvia mun pehmeästä mahastani.

Itsensä rakastamiseen ei tarvita jotain tiettyjä kriteereitä mitkä pitäisi täyttää. Kuten tuolla Lorna Janen sivuillakin kirjoitettiin toisessa jutussa, se että oppii arvostamaan itseään sellaisena kuin on, se on se rikkaus. Se tuo onnen.
Ei se tapahdu hetkessä, mutta ainakin tällee kolmessakymmennessäkolmessa vuodessa. 😀

20140320_111430
Näissä mun kuvissa shortsit ja toppi on Lorna Janen. Saatu yhteistyöstä heidän kanssaan.

Käykäähän kurkkaamassa maaliskuun uutuuksia TÄÄLTÄ!!

Ja kertokaahan te mitä te rakastatte itsessänne? Edes yksi asia! 🙂 Lupaan, että sen kirjoittaminen tekee hyvän mielen. Se ei missään nimessä ole ”omakehu haisee”-tyyppistä toimintaa. Vaan se on terveen itsetunnon löytämistä ja sitä kautta sitä onnellisuuden tunnetta. Kokonaisvaltaisesti.

p.s. Mä sain matkustuluvan lääkäriltä ja huomenna nousee kone kohti aurinkorantaa! Seuraava postaus tulee sitten sieltä!!! Hihiiiii!!!!! 🙂 🙂 🙂

36 kommenttia

  1. Jaanaba kirjoitti:

    Hei mukavaa reissua teille!

    On kyllä ihan kiva, että jossain vaiheessa oppii tuntemaan ittensä ja haluaa ja uskaltaa olla juuri semmoinen kuin on. Eihän elämässä olis muuten mitään järkee.

  2. kata kirjoitti:

    Mä rakastan itsessäni eniten sitä että mä oikeesti yritän! (:

    http://millonsiitatuli.blogspot.fi/

  3. Orvokki kirjoitti:

    Rakastan itsessäni sitkeyttä ja rohkeutta olla oma itseni. Se, että ahdistuksesta ja paniikkihäiriöstä kärsivänä lähden salille ja lenkkipolulle ja yritän parhaani vaikka aina ei olisikaan se kaiken paras päivä ja ahdistaa. Illalla voi kuitenkin antaa itselleen pointsit, et ”Hei! Mähän selvisin taas tosi hyvin tän päivän!” 🙂

    Kiitos Monna ihanasta blogista ja siitä, että näytät terveellisistä elämän tavoista mallia! 🙂

  4. Tiina Laura Katariina kirjoitti:

    …mitä on singonviritysmusiikki??? Vai onko multa menny jotain ohi kun olin hetken poissa blogistaniasta 😀

  5. Soleil kirjoitti:

    Terveiset pitkästä aikaa täältä jo kesäisestä Saksasta!
    Monesti ajattelen kirjoitella mutta se vaan aina jää, seuraan kyllä kirjoituksiasi ahkerasti. Kiitos positiivisesta ja ihanasta blokistasi! Säily omana positiivisena itsenäsi, ihanaisena ja aitona Monnana. 🙂

    Onni ja onnellisuus tulevat itsensä hyväksymisestä ja rakastamisesta, jos ei osaa rakastaa itseään ei voi rakastaa toistakaan. Jokaisen on itse tehtävä ja rakennettava sisäänsä elämän onni ja onnellisuus. Kun osaa iloita pienistä asioista saa iloita usein. Voi minä kyllä rakastan itseänikin, en ole koskaan pullukkana hävennyt itseäni. Jos häpeäisin, niin aika monta asiaa jäisi näkemättä ja kokematta.

    Tuosta pahansuopaisuudesta ja negatiivisydestä. Tuli vähän suru mieli, kun sinun mieltä oli pahoitettu tässä jokin aikaa sitten. On vähän surullista katsella sinne synnyinmaahan. Näkee aivan eri silmin täältä kauempaa kuinka sitä siellä viljellään. Siellä ei ole edes enää mukava käydä, se yleinen ilmapiiri on niin erilainen kuin mihin täällä on jo tottunut. Täällä toivotellaan pitkin päivää ihmisille ihanaa päivää, ollaan iloisia ja ystävällisiä.

    Itse olen jo lapsesta asti haaveillut ulkomailla asumisesta ja aina lomareissuilla se haave vain kasvoi ja kun sitten reilu kolme vuotta sitten siitä haaveesta tuli totta, olihan se aika hienoa että viimein se haave toteutuu. Olen avoin, positiivinen ja iloinen keski-ikäinen ihminen. Olen myös halunnut paljon kertoa tästä mukavasta uudesta elämän jaksosta. Surullista vaan on ollut huomata kuinka ne ystävät ja hyvän Joulun toivottajat Suomesta ovat vähiin käyneet. Olen jopa saanut halveksuntaa. Minä olen vaan kääntänyt tuon niin, että vielä enempi nautin tästä mukavasta ja ainutlaatuisesta elämästä, tästä hetkestä. Se on niin väärin, että meitä avoimia ja iloisia ihmisiä monet suomalaiset tulkitsevat monesti väärin. En ole koskaan ymmärtänyt, että surunsa ja onnensa pitäisi kätkeä. Jakamalla ilot voi iloita vielä enempi ja jakamalla surut ne on helpompi kantaa ja käydä läpi. Meillä on vain yksi elämä ja siitä pitää nauttia jokaisen sillä itselleen parhaalla katsomallaan tavalla.

    Voi, toivottelen sinulle kaikkea hyvää elämääsi ja nopeaa sormen paranemista!

    Mahtavaa ja ikimuistoista lomareissua, nauttikaa toisistanne!

    Soleil
    Ps.Käy kurkkaamassa hienoja auto-kuvia viime viikonlopulta messuilta. Löytyy sieltä paljon maisemakuvia uudesta kotimaastani ja kuvia ympäri Eurooppaa. Pieni pala ulkosuomalaisten mukavasta elämästä, matkustelusta.
    http://soleilblogi.blogspot.de/

    • Monna kirjoitti:

      Kiitos kauniista sanoista Soleil!! <3
      Niin hienosti ja viisaasti kirjoitettu.
      Ja ihanaa miten oot saanut käännettyä suomalaisten (ystävienkin) katkeran ja ankean käyttäytymisen omaksi voimaaraksi.

      Kaikkea hyvää sulle sinne!! 🙂 Ihan aidosti ja sydämellä! <3
      Käyn lukemassa blogiasi aina välillä.

  6. Päivi kirjoitti:

    Oikein ihanaa, aurinkoista ja ansaittua lomaa teille Monna!!

    Kirjoitit tosi tärkeästä asiasta, joka kolahti muhun todella! Mä olen joutunut aloittamaan elämässäni kaiken alusta todella raskaan vuoden jälkeen. Onneksi silloin kaiken myllerryksen keskellä löysin sun blogin, värikkään, aidon ja ihanan positiivisen Monnan. Sun blogin kautta löysin Lorna Janen, ja voi hyvänen aika miten mun suhtautuminen itseeni ja elämään on sen jälkeen muuttunut! Mä olen päässyt eroon suorittamisesta, vertailusta ja siitä, että nyt on saatava kroppa kuosiin hinnalla millä hyvänsä. Tuo Lorna Janen filosofia on ihan mahtava. Tärkeintä ei ole se miltä näyttää, vaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, sisäisesti ja ulkoisesti ja ennenkaikkea positiivisuus. Se on kannustanut ja auttanut mua elämässä eteenpäin. Ei ole päivää, etten kävisi lukemassa MoveNourishBelieve sivua!

    Mä rakastan itsessäni varmaankin sitä vahvuutta, minkä avulla olen jos jonkinnäköisistä elämän kriiseistä selvinnyt. Ja rakastan myös sitä, että olen suvaitsevainen ihminen; kaikkien ei tarvitse olla samasta muotista vaan on mahtavaa omistaa monenlaisia, hyvinkin erilaisia ystäviä!

    Kiitos Monna ihanasta blogista!! Olet aivan mahtava ja innostava ihminen!! 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Kiitos Päivi! <3
      Oon tosi iloinen ja immarreltu, että olen saanut osaltani auttaa sua myllerysten keskellä.

      Ihanaa , että oot oppinut avostamaan ja rakastamaan itseäsin ja löydät niitä asioitanitsestäsi mistä voit olla ylpeä.
      Niin pitääkin!

      <3

  7. Mammukkah kirjoitti:

    Rakastan itsessäni rohkeutta. 😀

  8. Aino kirjoitti:

    Mä rakastan mun uteliaisuutta 😀 Enkä tarkota mitään Ulla Taalasmaalaista uteliaisuutta, hahha! Niin ja sit mun pientä nenää, se on semmonen meiän perheen juttu ja mun mielestä aika söpö.

    Pusuja!

  9. outi kirjoitti:

    Ihana Monna! <3
    Mä rakastan itsessäni positiivisuuttani, iloisuuttani ja hymyäni 🙂

    http://outinfitness.fitfashion.fi/

  10. Zansku kirjoitti:

    Minä rakastan sitä, että osaan iloita pienistäkin asioista ja että osaan nauttia taas elämästä! Joskus luin kirjoituksesi siitä, miten päädyit siihen, missä olet nyt: saat tehdä työksesi sitä, mitä rakastat. Minäkin olen halunnut tehdä sitä, mitä tykkään ja rakastan, mutten ole uskaltanut. Aina on ollut tekosyitä, miksen voisi irtisanoutua vakituisesta työstä, jossa oli paha olla ja hypätä tuntemattomaan. Olen tehnyt huonoja valintoja aiemmin, jotka ovat vaikuttaneet myös henkiseen puoleen.

    Tekstisi sai minut silloin ajattelemaan, että kerranhan täällä eletään ja pitää oikeasti saada tehdä sellaisia asioita, joista saa voimaa, nautintoa ja hyvää oloa! Ja pitää kyllä sanoa, että näin se on, mulla on nimittäin joku ihme nousu/flow-vaihe menossa tällä hetkellä, koska olen matkalla haaveisiin ja unelmiin, jotka olin haudannut syvälle sisimpään. Tämä elämän muutos kaikin puolin on antanut todella paljon iloa ja nautintoa minulle. Olen todella onnellinen sekä täynnä virtaa.

    Kiitos sinulle siitä, että olet rehellinen ja kaunis ihminen kaikin tavoin sekä innoitat teksteilläsi muita. Teet hienoa työtä! 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Oi että mikä kommentti Zansku!! 🙂
      Aivan mahtavaa, että oot saanut rohkeuden alkaa elämään elämää juuri niin kuin ktse haluat ja omien haaveittesi parissa! <3

      Kaikkea hyvää! <3

  11. marissa kirjoitti:

    Tää sun kroppa. älytöntä <3

  12. Ida Parviainen kirjoitti:

    Mä ainakin rakastan itteeni, niin itserakkaalta kuin se kuullostaakin! 😉 Ja jos et itse arvosta itseäsi ja ole tyytyväinen itseesi niin kuka sitten? 🙂 Ihanaa lomaa! <3

    liikuttavaelama.blogspot.fi

  13. Leena kirjoitti:

    Minäkin rakastan itseäni 😀

    Rakastan hiuksiani, käsiäni ja hymyäni. Aika pinnallista 🙂 mutta nuo tuli ekana mieleen.

  14. Ekaterina kirjoitti:

    Tärkeää asiaa!
    Minä tykkään ulkoisessa minässäni kasvoistani ja muutoin sitten rakastan sitä, että olen periksiantamaton.
    Iloa!

  15. Johanna kirjoitti:

    Olet niin ihanan positiivinen ihminen. Kiitos siitä!
    Yritän itse joka päivä enemmän ja enemmän tykätä itsestäni. Osa on tullut tietoisen harjoittelemisen jälkeen ja osa iän myötä, mutta pidän itsestäni paljon enemmän kuin ennen.
    Erityisesti tykkään itsessäni huolehtivaisuudesta, päättäväisyydestä sekä nenästäni 🙂

    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  16. mumuska kirjoitti:

    Tässä polvileikkauksen jälkeisen masennuksen aiheuttamia kiloja tiputellessa olen huomannut kuinka olen oppinut rakastamaan niitä kehon osia, jotka eivät muutosta kaipaa, vaan ovat täydelliset näin. Rakastan pohkeitani ja kauniita linjoja säärissäni. Edes yksi täydellinen kohta kehossa kannustaa jatkamaan kohti kokonaisvaltaisempaa täydellisyyttä.

  17. Irene kirjoitti:

    Mää rakastan mun herkkyyttä, naurua ja hymyä ! 🙂 ja myös mun ”maalaisuutta”, vaikka saankin kuulla jatkuvasti siitä, kuinka junttimaista porukkaa maalla asuu 😀

    • Monna kirjoitti:

      Ihania asioita Irene! <3

      Ja "maalaisuus" on myös ihana piirre. Pitää olla just sellainen kuin on!
      Ja mä en kyllä ymmärrä miten kukaan voi sanoa tai yleistää, että maalla asuu vaan junttimaista porukkaa.

  18. Inka kirjoitti:

    Hyvää matkaa ja rentouttavaa lomaa. Minäkin lähden viikonloppuna lomalle, mutta aika paljon lähemmäs.. 🙂

Vastaa