Hae
Monna Pursiainen

Viikonloppu juhlien – ilman alkoholia

Mulla oli viime viikonloppu täynnä juhlia. Aivan ihania juttuja ja ihania ihmisiä.

Perjantaina mentiin mun kahden hyvän ystävän kanssa ensin tanssitunnille ja siitä syömään. Lauantaina oli mun rakkaan ystävän yllärisynttärit, joihin mentiin Tuukan kanssa ja sen jälkeen mentiin muutamien meidän hyvien ystävien kanssa syömään.

Molempina iltoina olin kotona kymmenen maissa, eikä suonissani virranut tippaakaan alkoholia. Ihana fiilis.
Aivan super ihanat illat, hyvässä seurassa. Eikä yhtään huonovointisuutta kotiin tullessa tai seuraavana aamuna.

Muistan hyvin, kun vielä reilu vuosi sitten monissa kaveriporukoissa hämmästeltiin jos en juonut. Sehän oli aina kuulunut mun biletys-tapoihini. Aina valmiina! Etkot ja jatkot ja kaikkea siltä väliltä.
Pari vuotta sitten rupesin vähentämään reilusti juomista. En halunnut enää viettää jokaista sunnuntaita krapulassa maaten, haaskata hyvää aikaa. En halunnut enää saattaa itseäni siihen kuntoon, alkoholin vaikutuksen alaisena holtittomaan käytökseen, puuroutuvaan puheeseen, sössöttäviin juttuihin, sumeaan katseeseen ja pahaan oloon.

Viime vuonna join yhteensä ehkä alle viisi kertaa. En laskenut. Juhannuksena olin varautunut skumppapullolla ja kirkastakin oli mukana, olihan sentään juhannus. Tulin kotiin juhannuksen vietosta molemmat pullot täysinä. Ei vaan tehnyt mieli juoda. Silloin mietin, että en ehkä joisi enää ikinä.
Elokuun alussa oltiin BlockFesteilla Tuukan ja meidän kahden hyvän ystävän kanssa, siellä kuitenkin teki mieli vähän nautiskella skumpasta ja siideristä. Oli super kivaa, mutta hotelilla oltiin siltikin jo kympin maissa. Örvellystä ei tehnyt mieli.

Hyvien ystävien kanssa aika kulkee siivillä ja on ihanaa.
Hyvät ystävät ei tuomitse jos joku seurassa juo tai ei juo.

Jos tekee mieli juoda vain vettä, niin kukaan ei sano mitään. Sitä ei edes huomioida. Se jos joku tuo rennon tunnelman. Joku juo viiniä ja joku toinen vettä, silti jokaisella on yhtä kivaa. 🙂

20150220_181839 20150220_191413 collage collage2 20150221_165400 20150221_165228

Perjantaina käytiin tanssitunnilla HiMoClubilla, nautittiin tunti mahtavasta meinigistä JammingDaClub-tunnilla ja siitä sitten lähdettiin syömään. Inari oli varannut meille pöydän Pastor-nimisestä ravintolasta. Oli aivan huikea mesta. Alkudrinkit saatiin holittomana ja ruoka oli super hyvää. Lauantaina käytiin syömässä porukalla Shanghai Cowboyssa, joka myös oli mule uus tuttavuuus. Mutta ihan super hyvät syötävät oli sielläkin. Molemmissa paikoissa oli myös erittäin ystävällinen palvelu. Kaikkia paikkoja suosittelen lämpimästi. <3

***

En missään nimessä yritä mitään jeesustella tällä alkoholi-asialla. Tiedän, että aion vielä juoda joskus. Mutta en ota siitä enää mitään issueta. Jos ei tee mieli, en juo. Jos tekee – juon. 🙂

***

Eilen aloitin aamun ihanien ystävien Marissan ja Ainon kanssa.
Marissa oli kutsunut meidät aamupalalle heidän luokseen ja oli kyllä niin energiapommi aamu, että huh. Koko päivä tuli vedettyä sellasella energialla. 🙂

IMG_20150224_082837 IMG_20150224_095803

Energistä keskiviikkoa!! <3

6 kommenttia

  1. jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti:

    Noi sun New Balance -tohvelit =D on kyllä ihanat. Kävin kattoon niitten nettisivuilta ja siellä on vaikka kuinka paljon hienoja tossuja. Tahdon kyllä varmaan jotkut ittelleni, olispa niitä jo Intersportissa. =)

  2. Aada kirjoitti:

    Kommentoin joskus aiemminkin sulle tähän alkoholi-aiheeseen liittyen. On ollut kiva huomata että munkaan juomattomuus ei enää herätä niin suurta haloota kuin joskus aiemmin. En ole absolutisti mutta alkoholia tulee nautittua ehkä 10 kertaa vuodessa, harvemmin kuin kerran kuussa kuitenkin. Jokin aika sitten olin ihan huomaamatta puoli vuotta juomatta tippaakaan. Jos juon niin en (enää) juo humalaan asti vaan siidereitä kuluu joitakin, kirkkaisiin en juurikaan koske ja viineistä en ole koskaan oppinut tykkäämään. Voin ihan hyvin lähteä bileisiin selvinpäin mutta jos tuntuu siltä voin myös juoda. Runsas alkoholinkäyttö ei vaan sovi sellaiseen elämään jota haluan elää, treenata, syödä (pääsääntöisesti) terveellisesti ja pitää itsestäni huolta. Mutta niin surullista kuin se onkin niin hyvin monilla on edelleen sellainen ajattelutapa että juomattomuutta kummastellaan huomattavasti enemmän kuin sitä että juo vaikkapa joka viikonloppu reilustikin.

    • Monna kirjoitti:

      Muistankin kun kommentoit. 🙂
      Se on tosi kiva huomata tosiaan, että siihen juomattomuuteen alkaa lähipiiri tottua, eikä se herätä enää haloota.
      Ja se on kyllä tosi harmi, että juomattomuutta silti edelleen hämmästellään enemmän kuin runsasta dokaamista.

  3. sara kirjoitti:

    Ite en oo koskaan törmänny hirveisiin ihmettelyihin tai painostuksiin juoda alkoholia, koska näköjään se on riittänyt syyksi, että en uskonnollisen vakaumuksen vuoksi juo.:-D Mutta ärsyttää todella paljon kavereideni puolesta, joilla ei ole minkäänlaista vakaumusta ja joutuvat selittelemään miksi eivät juo.. Mulle ei mee tajuntaan se miks tota päätöstä pitäs selitellä ihan yhtään!!!? Paremminkin toisinpäin. Vaikka mulla ei ois vakaumusta en joisi. Eilen yliopistolla kuulin keskustelun; ”en aio kyllä juoda sitte illalla” toinen tyttö sanoi. ”Siis miks et!! Kellohan on vasta puol 4 ja sä meet huomenna vasta kaheksaks kouluun, et kyl tässä nyt on aikaa!!” toinen sanoi. Sitte tuo ensimmäinen tyttö yritti jotain että no jooo mutta.. Toinen ei antanu periksi ja sanoi edelleen, että no hei äläpä nyt ala yhtään olemaan muka juomatta… Ärsytti!!!!:D Kenenkää ei tarvi juoda jos ei halua!!! Oma mielipiteeni on, että en kestäis kännisiä ihmisiä kauaa. Se ei oo ihmisen luonnollinen olotila.:)

Vastaa