Hae
Monna Pursiainen

Wake up! Be amazing! Repeat!

On ok olla naisellinen. On ok olla seksikäs. On ok tykätä kauniista asioista. Ja olla jopa vähän turhamainen. Myös treenatessa.

IMG_9198-002Oon huomannut niin omassa kuin muiden naisten pukeutumisessa himmailua. Tämä tuli mieleeni taas aika vahvasti Jenkeissä ollessani. Siellä näin toinen toistaan upeamman näköisiä naisia. Kauniita, seksikkäitä, upeita!
Sanoin Tuukallekin monta kertaa, että kato nyt totakin – WAU!!

Suomessa tupataan tätä(kin) asiaa himmailemaan. Naisellisuutta ja seksikkyyttä.
Piilotellaan muotoja ja pukeudutaan mielummin vähän tylsiin ja ainakin hillittyihin väreihin. Eihän sitä nyt sovi huomiota herättää.

IMG_9246-001Mutta mä olen erimieltä!
Mun mielestä saa näyttää hyvältä ja pitää uskaltaa näyttää hyvältä. Myös treenatessa. Ei se, että pukeutuu nätisti salille ja uusi makea toppi tai upeat trikoot tuo lisämotivaatiota lähteä salille tai lenkkipolulle ole väärin. Se, onko päällä kauhtunut t-paita ja löysät verkkarit vai ihana kaunis toppi ja makeen näköiset trikoot ei todellakaan kerro siitä tekeekö hyvän treenin vai ei.
Muistan useasti lukeneeni ja kuulleeni, että ”ei sinne salille mennä näyttämään uusia kledjuja vaan sinne voi mennä ihan paskasissa ja vanhoissa retkuissa, treeni on pääasia.” Joo olen myös sitä mieltä, että treeni on pääasia – mutta se pistääkö päälleen jotain missä tietää näyttävänsä hyvältä tai jopa vähän seksikkäältä, ei vähennä treenin laatua.

Mä ainakin katson liikkeiden välissä ja sarjatauoilla ihan mielelläni kauniita ja hyvännäköisiä naisia salilla tai komeita miehiä. 😉

IMG_9180-001Luin lomalla jostain naistenlehdestä upean Anne Kukkohovin haastattelun. Anne puhui siinä naisellisuuden ja seksikkyyden puolesta. Se juttu kolahti tosi kovaa.
En pukeudu tälläkään hetkellä tai ole pukeutunut tähänkään asti mitenkään seinäruusumaisesti, mutta joskus oon miettinyt jostain mekosta onko se ”liian” seksikäs tai onko joku toppi liian ”antava” salille.

Oon myös monesti yrittänyt piilottaa rintojani ja peitellä muotojani. Nythän on ok näyttää muodokasta peppua, mutta entäs tissit?
Mä päätin tuon Annen jutun luettuani, että what the hell, mulla on tällainen kroppa ja sillä sipuli. Miksi mä yrittäisin koko ajan peitellä tai piilotella jotain osaa siitä? Niinpä. En keksi minäkään yhtään syytä.

IMG_9211-001Tottakai  haluan olla asiallinen töissäni, en kulkea tissivako välkkyen ja pyllynkannikat paistaen. Mutta kyllä mun asiakkaani myös tietää miltä mä näytän, miksi piilottelisin? Ja hitto vie, mähän aina asiakkaitanikin kehotan ja kannustan olemaan rohkeasti juuri sitä mitä on. Ja viimeksi tänään taputin käsiäni vimmatusti yhteen, kun eräs asiakkaani otti kesken treenin päälipaidan pois ja treenasi lopputreenin urheilutopissa. Hiki virtasi ja yksi peikko siirtyi syrjään hänen osaltaan. 🙂

IMG_9262-002 IMG_9293-001Jostain syystä se, että pukeutuu näyttävästi tai seksikkäästi on joillekin negatiivinen asia. Ei missään tapauksessa kaikille, mutta on kyllä heitäkin joita toisten värikäs, näyttävä tai seksikäs pukeutuminen pistää kiukun kiihtymään.
Mä mietin tänään omaa treeniäni tehdessä, että voi pirulauta kun on niin hiki, että tekis mieli ottaa päälipaita pois. Jostain syystä kuitenkin se paita jäi päälle. Miksi? Suoraan sanottuna siksi, että ajattelin jonkun katsovan pahalla silmällä – mitä tuokin tuossa esittelee itseään..
SHAME ON ME!!! Ei näin! Seuraavalla kerralla kun mulle tulee tuo fiilis, mä otan sen paidan pois.

IMG_9206-001 IMG_9356-001Löytääkö joku teistä sieltä itsensä näistä ajatuksista?
Joku siitä, että vähän piilottelee muotojaan tai himmailee? Tai sitten siitä, että seksikkyys ja näyttävyys ei sovi salille tai treenimaailmaan?

IMG_9414-002Terveisin,
Seksikäs ja naisellinen Monna
xoxoxo

Kaikki postauksen upeat vaatteet: Lorna Jane Finland – www.lavli.fi

Kuulokkeet: Frends – www.belisty.fi

18 kommenttia

  1. Elisa kirjoitti:

    Puhuttiin itse asiassa miehen kanssa etelä-euroopassa reissussa ollessamme tästä ilmiöstä. Mun mies kovasti toivoo että korostaisin kroppaani enemmän mutta sanoi samalla että ymmärtää miksi Suomessa naiset välttelee liikaa itsensä esille tuomista. Mä itse koen että täällä saa edelleen aika paljon aika kyseenalaista huomiota jos pukeutuu naisellisesti parhaita puoliaan korostaen, enkä nyt tarkoita mitään tyrkkyilyä vaan nättejä, tyylikkäitä ja naisellisia vaatteita. Mä en vaan halua kuulla niitä huuteluita ja saada osakseni esim. yöelämässä niitä lääppimisiä. Enkä nyt sano että mihinkään säkkeihin pukeutuisin mutta kyllä sitä kieltämättä tulee vähän hillittyä omaa pukeutumistaan.
    Huomasin tuolla reissulla ja mieskin sitä sanoi,että ostin ihan erilaisia vaatteitakin sieltä kun Suomesta, siellä se nyt vaan tuntui jotenkin luonnollisemmalta eikä ollut niin ”huomiotaherättävää” ,sillä naiset pukeutui yleisesti ottaen eri tavalla ja naisellisemmin.
    Salilla puolestaan kuljen kaikissa sateenkaaren väreissä mutta kieltämättä esim. Shortsien käyttöä vierastan.
    Täytyisi vaan itsekin rohkaistua, ainakin salilla!

    • Monna kirjoitti:

      Se on kyllä surullista, mutta totta – se kun Suomessa saa helposti tietynlaista huomiota jos pukeutuu naisellisesti. Mutta se mistä se mun mielestä kertoo on se, että täällä ei olla vaan totuttu siihen. Jos nainen pukeutuu seksikkäästi on se automaattisesti muka jotenkin tyrkky tai halpa. 🙁 Ihan kreisiä, että noin edes ajatellaan!!
      Rohkaistu ihmeessä, vielä lisää! 🙂

  2. Jaanaba kirjoitti:

    Hienot kuvat tässä postauksessa.

    Itse pukeudun justiinsa kuten haluan.

    • Monna kirjoitti:

      Kiitos Jaanaba! <3
      Ja juuri noin minäkin pukeudun. Mutta kerran puolessa vuodessa tulee näitä tällaisia hetkiä kun mietin, josko jokin on "liian" seksikäs tms. Mutta enpä aio enää sitäkään. 😀

  3. vieras kirjoitti:

    Niin.mutta tyrkkylookki ikävä kyllä antaa ihmisestä tietynlaisen kuvan.ja onko paljastava pukeutuminen sallittu vaan jos on hyvän kokonen ja muotonen.entä jos peppu ei ookkaan se treenattu tai kiloja onkin enemmän..vatsa makkara pursuu topin alta?

    • Monna kirjoitti:

      Mutta rakas vieras, kuka on puhunut ”tyrkkylookista”?! Ei ainakaan kukaan tässä mun postauksessa.
      Ei seksikäs ja naisellinen pukeutuminen ole yhtäkuin tyrkky!! Ihan tosissaan hei, nyt vähän järkeä päähän. 😀
      Paljastava ei myöskään ole yhtäkuin seksikäs, jollekin itsensä seksikkääksi tunteminen on jokin toisenlainen vaate ja jollekin jokin toinen. 🙂

  4. unicorn kirjoitti:

    Treenaan aina topissa ja mietin toisinaan, onko toppi vähän turhan antava, mutta muissa tulee aivan tajuton hiki! Meidän salin tila on kuitenkin sellainen, jossa miellän olevani ’turvassa’ vaikka toppi vähän antava oliskin. Mukavuus on kuitenkin tärkeintä, inhottavinta on treenata liian kuumissa vaatteissa. En myöskään ajattele salia niin julkisena paikkana kuin esim. kadulla kävellessä, jossa en halua kiinnittää huomiota muodoillani. En nyt säkki päälläkään kulje, mutta en halua turhaa huomiota kaikenmaailman urpoilta. Totta on kyllä, et ulkomailla ollessa pukeutuu vapaammin ja rennommin, tietty sekin voi johtua kuumuudesta.

  5. mikaela kirjoitti:

    Hmm, mä just mietin tätä eilen. En ole mielestäni mikään huikean kaunis tapaus mutta ihan ok, mutta mua ärsyttää jotenkin niin helvetisti se ainainen tuijottelu, siis ihan teinistä lähtien. En viitsi laittaa mitään nättiä päälle koska en jotenki kestä sitä tuijottamista, mua rupee suorastaan v*tuttamaan se miesten katsominen, vaikkei se välttämättä oliskaan mitään seksuaalista tai sen sellaista. Mulle tulee heti sellanen ”kato v*ttu vielä hetki ni saat turpaan”-fiilis 😀 Miten pääsisin tästä eroon? Mietin usein et en ole nuori enää kauaa ja sit kun olen vanha ja muistelen että voi voi, olimpa kaunis nuorena, olis pitänyt pukeutua nätimmin, mut jotenki en vaan pysty. Salilla juttu on taas eri, siellä ei haittaa vaikka katsovatkin, joo sekin ottaa päähän mutta sillon mulla on mun oma treeni meneillään eikä ole aikaa jäädä niihin tuntemuksiin jumittamaan. Mitä mä teen!

    • Monna kirjoitti:

      Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. Tuijottelu ei ole kohteliasta. Mutta mieti asiaa vaikka siltä kantilta, että olet miesten ja jopa nuorten teinien mielestä jotain sellaista mistä he eivät saa silmiään irti. 😉 🙂
      Älä kiinnitä huomiota katseisiin, anna ihmisten katsella. 🙂

  6. Jenini kirjoitti:

    Mää tossa jo yks päivä ahdistelin (miesvaltasella) salilla ku olin lämpimän päivän takia valinnut lyhyet shortsit treenihousuiksi. Jotenki tuli semmonen itseään esittelevä olo vaikka olin valinnu ne ihan vaan sen takia, että ennemmin treenaan tarpeeksi viileissä vaatteissa ettei se vaatteisiin läkähtyminen vie treenitehoja. Ei mua kukaan mitenkään kummasti kattonu tai mitään, mutta joku peikko se omassa päässä on. Pitäishän sitä nyt kesällä kehdata kesävaatteissa treenata! Monesti on salilla hikoillessa käyny mielessä myös tuo urheilutopissa treenaaminen, mutta sitä en oo uskaltanu tehä ku omalla takapihalla 😀

    • Monna kirjoitti:

      Ehkä se on joku yleinen peikko ihan koko Suomessa. Täällä ei oo totuttu olemaan tai näkemään muita salilla pienissä vaatteissa. Sitten kun joku on, se onkin sen verta kiinnostavaa ettei meinaa tuijotukselta treeni sujua.. 😉 😀 Pitäis vaan useamman uskaltaa treenata sen lämpötilan mukaan, jos on kuuma ni pienempää päälle. Eiköhän kaikki alkais siihen sitten pikkuhiljaa tottua.

  7. Ansku kirjoitti:

    Totta turiset! Pitäsi vaan rohkeammin pukeutua ja juuri niin kuin haluaa. Kirjoitus kolahti, itse olen myös melko rintava ja moni toppi jää sovituskoppireissun jälkeen kauppaan; liian antava, enhän mä tällaista voi pitää! Mutta kun totuus on se, että ei ne rinnat siitä pienene ja näkyyhän ne ”kumpareet” tavallaan minkä vaan vaatetuksen kanssa?!! Jotta taidankin tästä lähteä toppiostoksille 😉 Kiitos rohkaisusta!!

    • Monna kirjoitti:

      Hei just noin mäkin olen alkanut ajattelemaan!! Ei niitä kumpareita todellakaan voi peittää kokonaan, eikä ne pienene vaikka minkälaisella poolokauluksella kulkis. 😀 Eli ei muuta kun toppia ostamaan. 🙂

  8. elina kirjoitti:

    Tää postaus osu ja uppos. En ole aiemmin kommentoinut mutta nyt on pakko. Itse en kehtaa pukeutua niin kuin haluan, koska en ole se langan laiha. Käyn salilla ja enemmän olen innostunut ”isojen” painojen kanssa reenaamiseen mikä näkyy siinä että olen roteva. Tämän vuoksi halaun vähän peitellä itseäni vaatteilla kun en mene siihen naisihanteeseen mikä nykypäivänä on. Tämän postauksen myötä ajattelin laittaa tänään päälleni paidaks just sen minkä haluan enkömieti mitä muut miettii musta. Ehkää pienin askelin opin hycäksymään kehoni ja olemaan ylpeä siitä mitä olen ba miten treenaan. Sun blogin kautta saa kyllä niin paljon lisä intoa treeniin sekä autat ainakin mua myös päänsisäisiin asioihin (saat ajattelemaan asioita ja hyväksymään itsensä sellasena kun on).

    mukavaa kesää sinulle!! 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Ihan loistavaa!! Toivottavasti laitoit juuri sen paidan ja toivottavasti sulla oli makea olo salilla! Ja treenin jälkeen sellainen olo, että uskalsinpas!! 🙂

      Oikein mukavaa kesää ja pienin askelin kohti parempaa itseluottamusta! 🙂

  9. Outi Karita kirjoitti:

    Mä en oo ikinä ymmärtänyt sitä miksei salille sais pukeutua vaatteisiin, jotka näyttää hyvältä. Mä vietän treenivaatteissa paljon aikaa ja tottakai ostan treenivaatteetkin oman maun mukaan 🙂
    Tää postaus on niin asiaa! Mulla on aina ollut oma tyyli rohkeastikin, mutta oon silti huomannut, että oon jonkinverran himmannut pukeutumisessani ja miettinyt, että voinko nyt ihan tämmöistä kuosia pukea päälle tai, tällaisia aurinkolaseja käyttää… Tai oon ajatellut, että onkohan tää kuitenkin liian teinii… Nyt oon sanonut piutpaut omaisille ajatuksille ja usko tai älä, sä oot motivoinut mua tässä jutussa osaltaan 🙂 <3 Oot motivoinut mua olemaan ulkoisestikin rohkeammin jus mä 😀
    Sun tyylis on ihana, monipuolinen ja persoonallinen, tykkään!!! Omaa tyyliään rohkeasti kantavat motivoivat toisinkin olemaan ulkoisestikin omia itsejään.
    Pus <3

Vastaa