Hae
Monna Pursiainen

Ruokavalio

Multa usein pyydetään ruokapäiväkirja-postausta. Mä en oo varmaan ikinä sellaista tehny. 😀

Enkä tee sitä itse asiassa nytkään.
Kirjoitan kuitenkin vähän ruokavaliosta ja siitä miten sitä itse koostan normaalisti. Nyt tietysti dieetin aikana hommat menee hieman eri tavalla kuin yleensä, mutta jo ennen tätä dieettiä söin hyvin pitkälti samalla tavalla.

IMG_0932Kun puhutaan normaalista ruokavaliosta, pitäisi miettiä sen todella olevan normaali. Sellainen mitä voi syödä tästä ikuisuuteen. Siis kaikenlaiset ihmedieetit kaalikeittoineen on mielestäni täysin turhia.

Jos ei ole tähtäämässä mihinkään kisoihin, ruokavalion kanssa ei tarvitse mielestäni mennä niuhotukseen tai megalomaaniseen vouhotukseen. Se voi olla tarkka, mutta sen ei tarvitse olla pilkunviilausta. Eihän sellaista kukaan jaksa monia vuosia. Ja siihenhän usein ”terveelliset elämäntavat” kaatuu. Yritetään elää liian tiukilla, liian säännöstellysti ja mietitään joka ikistä grammaa ja ravintosisältöä hivenaineineen päivineen niin tarkasti, että sipuli menee juntturaan jossain välissä aivan varmasti.

IMG_0621Jos haluaa pudottaa painoa on hyvä katsoa mitä suuhunsa pistää, mutta sillä syökö lounaalla kanaa vai vähärasvaista naudan jauhelihaa ei ole mitään merkitystä pitkällä aikavälillä. Jos vaihtelemalla esim. proteiinin tai hiilihydraatin lähteitä saa enemmän mielenkiintoa ja jatkumoa terveelliselle ruokavaliolle, niin silloin se on parempi vaihtoehto kuin pakottaa itsensä syömään aina vaan kanaa ja parsakaalia, koska on nähnyt niin telkkarista.

Syö aamulla kuin kuningas, päivällä kuin prinssi ja illalla kuin kerjäläinen.
Se toimii aika hyvänä peruspohjana ruokailussa.

Syö 3-4h välein.
Näin pidät aineenvaihdunnan käynnissä ja saat tasaisesti energiaa koko päivän.

IMG_0589 IMG_1394Syöminen ei oikeasti ole mitään tähtitiedettä. Eikä siitä sellaista kannata yrittää tehdä.
Tämän dieetin ulkopuolella syön hyvin tavallista ruokaa. Itse asiassa tämä dieettikin sisältää sellaista. Raaka-aineet mitä dieetin aikana käytän on:

– vähärasvainen naudan jauheliha
– kana
– tonnikala tai lohi
– riisi
– lehtisalaatti
– tomaatti
– banaani
– marjat (mansikat, mustikat, vadelmat)
– heraproteiini
– maustamaton soijajugurtti
– kananmuna
– rasvat (oliiviöljy, rypsiöljy, kookosöljy)
– avokado
– riisi/maissikakut
– kalkkunaleikkele

Kaikki samoja raaka-aineita, joita käytän myös dieetin ulkopuolella. Näyttääkö vaikealta? Ei munkaan mielestä. Näyttääkö herkulliselta? Kyllä, munkin mielestä.

dav bshVain taivas on rajana mitä hyvistä raaka-aineista voi tehdä.
Tärkeintä on vaan syödä tarpeeksi paljon, tarpeeksi usein ja monipuolisesti. Saada proteiinia, hiilhydraattia, hyviä rasvoja, vitamiineja ja kaikkea elimistölle hyvää ja tarpeellista pitkin päivää.
Jättää ne herkut pois jokapäiväisestä elämästä, eikä se elämä silti jää kuivaksi. 🙂

IMG_1672 IMG_9754 dav davMeillä on MT Personal Trainigin Facebook-sivuilla tapana jakaa hyviä reseptejä, joita itse käytämme tai joita suosittelemme asiakkaillemme.
Tänään aamusta Tuukka lisäsi sinne ”Mestarin keittiössä”-videopätkän. Kannattaa käydä katsomassa. 😉 Ja pistää sivu seurantaan.

Lisäravinteita ja superfoodeja suosin myös jonkin verran ruokavaliossani. Mutta nykyään ajattelen niin, että laatu korvaa määrän. Eli mietin mitä oikeasti tarvitsen. Ei niin, että mitä useampaa superfoodia smoothien sekaan lappaan sen parempi.. 😉
bshKirjoitan lisää lisäravinteista ja vitamiinilisistä piakkoin.
Sitä ennen voitte käydä kurkkaamassa mitä tuotteita me Tuukan kanssa suositellaan sinne superfood- ja lisäravinnehyllyyn.
TÄSTÄ LINKISTÄ  tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan ja myös ostamaan alennuksella!! 🙂

MT-Personal-Trainingin-suosikit***

Meitä pyydettiin Tuukan kanssa mukaan Treenisafkan nettisarjaan ja me käytiin kuvauksissa pari viikkoa sitten. Tämä video tullaan julkaisemaan piakkoin Treenisafkan sivuilla. 🙂

IMG_20150728_192705Jotta näette mitä tehtiin kolmistaan tuolla keittiössä, niin pistäkää ihmeessä Treenisafka seurantaan. Heillä on muutenkin hyvää matskua ja muitakin vieraita keittiössä. 😉
Treenisafkan Facebook-sivut ja instagramista heidät löytää @treenisafka

***

Muistakaa, että ruoka on kaveri – ei vihollinen. 🙂
riisikakut

11 kommenttia

  1. Tiina / Parempia polkuja kirjoitti:

    Sun suhtautuminen ruokavalioon ja treeniin vaikuttaa ihanan selväjärkiseltä ja se on myös osin syy miksi lopulta uskaltauduin mukaan myös muutos100-haasteeseen 🙂 Itse tiedän, etten voisi tai haluaisi noudattaa mitään fitness-ruokavalioa loppuelämääni, joten sentyyppisiin projekteihin en koe mitään paloa tai tarvetta. Onneksi on olemassa erilaisempiakin lähestymistapoja asiaan! 🙂 Voin kyllä allekirjoittaa tekstisi jokaisen sanan, vaikka omalla kohdallani toteutuksen kanssa onkin aina välillä vähän niin ja näin 😉

  2. Jaana kirjoitti:

    Hyvin pitkälti samaa mieltä sun ruokaperiaatteista. Dieettiruan ei tosiaan tarvitse eikä kannata olla pahaa tai kuivaa. Toki siihen joutuu hieman näkemään vaivaa, jos haluaa ruan maistuvan mutta se maksaa vaivan takaisin sillä että sitä jaksaa ja haluaa oikeasti myös noudattaa.

    Ymmärsinkö oikein, että et syö mitään muuta kuin tuolla listalla olevia asioita? Aika rajoitettua ja askeettista mielestäni mikä vähän yllättää. Tokihan noistakin luovuudella hyviä ja monipuolisia juttuja kyllä saadaan. Et syö juureksia? Etkä muita kasviksia? Et pähkinöitä? Foodmap, gluteeniton, sokeriton, maidoton.. aikapitkälti paleo? Joka tapauksessa varsin body ja clean eating-meiningillä. Miten on lähtenyt käyntiin? Onko nälkä? Tsemppiä Monna kokeiluun 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Juu en syö muita kuin noita. 🙂
      Merkkasinko tomaatin ja salaatin? Ne on ne vihannekset mitä pystyn syömään. Juureksia en pysty, ei suola. Välttelen fodmapd-hiilihydraatteja ihan koko ajan, ilman tätä dieettiäkin.
      Kaura on viljana ainoa jota syön dieetin ulkopuolella, koska fodmap-ruokavalioon ei sovi gluteiini. Tai siis minun keholleni ne ei sovi. 🙂 Pähkinöistä saksanpähkinät on ainoat, jotka ei tee tukalaa oloa mahaani. Sen lisäksi käytän pinjansiemeniä.

      Dieetti on lähtenyt loistavasti käyntiin. Vähän on ollut näläntunnetta, mutta ei ylitsepääsemätöntä. 🙂

  3. Päivi kirjoitti:

    Olen ihaillut sinun tatuointia käsivarressa. Aivan upea! Missä se on tehty?

  4. Mau kirjoitti:

    Mä olen kanssa yllättynyt että sun dietti on noin rajoitettu kasvisten ja proteiinien osalta. Olisitko joskus valmis kirjoittelemaan syitä siihen miksi näin on, sillä siitä olisi kiinnostavaa kuulla enemmän. Onko kyse omista mieltymyksistä vai onko rajallisessa valikoimassa joku pointti dietin kannalta? Esim. kurkku, paprika, porkkana, muut hedelmät kuin banaani, muut kalalajit…

    Tsemppiä diettiin, on varmasti mielenkiintoista testailla omaa päätä ja kehoa!

    • Monna kirjoitti:

      Proteiiniahan syön sekä kalaa, kanaa että punaista lihaa. Sen lisäksi proteiinia tulee mm. kananmunista ja herasta. 🙂
      Kuten tuossa kirjoitinkin ylempänä – en pysty syömään kovinkaan paljon eri kasviksia/vihanneksia oman vatsani toimivuuden vuoksi. Kärsin ärtyneen suolen oireyhtymästä ja siksi esim. kurkku, paprika, porkkana on kiellettyjen listalla.

      Kiitoksia! 🙂 Tää on mennyt yllättävän hyvin tähän asti! 🙂

      Kirjoittelen joskus lisää tuosta valikoimasta.

      • Jaana kirjoitti:

        No jopas on ikävää. Täytyypäs katsella sun postauksia tarkemmin sillä silmällä (aikaisempia siis) että miten korvaat puuttuvat vitamiinit, kivennäisaineet, hivenaineet jne joita kasviksista ja juureksista tulee. Joudut syömään varmasti paljon purkista. Odotan mielenkiinnolla jatkoa!

  5. Outi Karita kirjoitti:

    Aikas herkullisen näköistä 🙂

  6. Minttu kirjoitti:

    Löysin blogisi vasta ja olen kahlannut sen parissa päivässä läpi. Kirjoitat hyvin ja täyttä asiaa, ja itse olen saanut lisää motivaatiota oman elämäntaparemontin keskelle. Kiitos <3
    Nyt on pakko kysyä että mistä noita dieetillä käyttämiäsi maissikakkuja löytyy? Omaan ruokavaliooni kuuluu riisikakut, mutta niitä on senverran tullut puputettua että vaihtelu olisi erittäin tervetullutta. 🙂 Maissikakut lähtevät testiin heti kun löydän niitä jostain käsiini!

Vastaa