Hae
Monna Treenaa

Uusi Karusoma kotona

Kurkistus kotiimme.. Hui! 😉

* Taulu saatu yhteistyössä Karusoman kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koti on mulle paikka, jossa on turvallista olla. Kun on mitä vain kiireitä, työstressiä, jokin asia ahdistaa tai surettaa, tai pelottaa – on koti se paikka missä haluan silloin olla.
Mä oon aina ajatellut, että kodin pitää näyttää siltä miltä sen asukit. Ei siis suoraa kopiota jostain Avotakan sivuilta tai Ikean katalogista. Vaan ripaus sieltä täältä ja paljon omaa persoonaa.

Meiän kotona on värejä. Ei ehkä ihan niin paljoa mitä aikoinaan on ollut, koska olen tullut vähän Tuukkaa vastaan tässä asiassa. 😉 Mun mielestä kotona saisi olla vaikka jokainen huonekalu vähän eri värinen ja kertoa jotain omaa tarinaansa. Tuukka taas tykkää vähän selkeämmistä ja pelkistetymmistä valinnoista kotona, vaikka muuten onkin väriä täynnä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska ehkä muu sisustus on hieman pelkistetympää tätä nykyä, on taulut hyviä väripilkkujen tuojia. Meillä ei tällä hetkellä ole kuin yhden taiteilijan tauluja kotona. Ja siihen on syynsä.
Nämä taulut on uniikkeja. Niiden takana on taiteilija, joka on myös ystäväni. 🙂 Ja nämä taulut on mielestäni super hienoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusin Karusoman taideteos kotonamme on kaksiosainen. Siinä on keltaista ja punaista. Toiveemme oli Villelle, että taulut olisi päräyttäviä ja niistä näkyisi meidän luonteemme. Että kun ihminen astuu kotiimme sisään, nämä taulut vangitsevat katseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ville tekee tauluja niin tilaustyönä kuin vapaasti omalla taiteellisella silmällään. Meidän kolme taulua on tilaustöitä ja yksi valikoituna suoraan nettikaupan sivuilta.
Tilaustöihin olemme siis saaneet pyytää tiettyjä värejä ja tyylejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä taulu tuli aikoinaan työhuoneessamme Haagassa asuessamme. Siihen toivoimme MT Personal Trainingin värejä. Eli mustaa, pinkkiä ja sinistä. Sekin on super hieno!

Yksi Karusoman taulu odottaa vielä paikkaansa uudessa kodissamme. Se on itse asiassa ensimmäinen Karusoman taulumme. Siinä on aika paljon pinkkiä. 😉 Katsotaan mistä se löytää paikkansa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä taulu, joka on pianon päällä on se taulu jonka valitsimme ns. ”valmiina”. Se oli meillä Haagan kodissa pystysuuntaisesti, mutta täällä tuntui sen paikan olevan kuin nakutettu pianon päälle vaakasuuntaisesti.

Taulut tuo kotiin persoonaa ja kun seinät ei ole vain tyhjät tulee kodista myös lämpimämpi.

Nyt Ville haluaa antaa alennuskoodin teille lukijoilleni: SUPERMONNA10
Tällä koodilla saa kaikista nettiostoksista -10% marraskuun loppuun asti!

Ja loppuun super ylläri, nimittäin lahjakorttiskaba!

Kilpailun idea:

 • Käy Karusoman nettikaupassa ja/tai nettisivuilla.
 • Katsele tauluja ja aisti fiilistä.
 • Kerro mitä Karusoma sinussa herättää.
 • Myös palautetta ja kehitysideoita saa antaa.
 • Parhaalle kommentille 100e lahjakortti Karusoman nettikauppaan!!

Parhaan kommentin valitsee kukas muu kuin taitelija itse! 🙂
Tässä alla linkit:

Kilpailu alkaa NYT ja on voimassa aina perjantaihin 30.lokakuuta asti!!

ONNEA KILPAILUUN!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

22 kommenttia

 1. Laura Kuutti kirjoitti:

  Karusomaan tulee himo!
  Tällä hetkellä haaveilen kolmiosaista olohuoneen seinälle. Toimii meillä! I ❤️ Karusoma

 2. Henna kirjoitti:

  Karusoman taulut on mun mielestä moderneja, laadukkaan näköisiä ja ainutlaatuisia. Itse rakastan etenkin mustavalkoisia teoksia. Otan välillä screenshotteja karusoman instagram tilistä kun kerään ideoita minkälainen taulu olisi hyvä uuteen kotiin 😀 joskus aikoinaan mulle sukulaiset lupasi karusoman sitten kun valmistun ja nyt on kolme kurssia jäljellä joten..;)

 3. Hanna kirjoitti:

  Vautsi miten hienoja tauluja! Olen aiemmin ollut enemmän esittävän maalaustaiteen ystävä, mutta nämä taulut veivät täysin mukanaan! Oli mielenkiintoista tarkastella miten värilliset ja toisaalta mustavalakoiset taulut kertoivat omaa tarinaansa. Näytti että jokaisella viivalla on tauluissa oma tarkoituksensa. Voisin hyvin kuvitella jokus hankkivani Karusoman taulun. Vaikutti myös että taulut kestävät aikaa ja ovat monikäyttöisiä, eikä niihin kyllästy. Hieno esimerkki oli myös se kun kerroit laittaneesi taulun uudessa kodissanne toisin päin, jolloin myös taulu mukautuu mukavasti eri sisustus tarpeiden mukaan!

 4. Ellu kirjoitti:

  Voi että kuinka söpöt koirat! Ihanat tuossa ikkinalaudalla ja sohvalla. Mien tuo labbis pääsee sinne ikkunalaudalle, hyppää? 😀 Eikö se meinaa pudota kun on niin iso ja nukkuu siellä? 😀 Todella kiva sisustus sulla kyllä! 🙂

 5. Laiskiainen kirjoitti:

  Nuo Karusomat on ihania. Olen pitkään haikaillut itselleni omaa Karusomaa. Nimi kertoo tauluista paljon ne on ” karun” somia, vahvoja ja koskettavia.

 6. Hanne-B kirjoitti:

  Karusoman taulut on upeita ! Tykkään siitä että niissä on värejä ja ne tuo hyvin väriä elämään ☺☺

 7. Kati kirjoitti:

  Olin muuttanut Helsinkiin ja töistä tullessa näin valotolpassa tarran jossa luki: I <3 Karusoma ja mulla ei ollut aavistustakaan mihin asialla viitattiin. Mulle asiasta tuli kuitenkin hyvä fiilis, koska sitähän tää elämä karrikoidusti on; välillä karua ja välillä somaa.
  Annan (Too big to be me) blogin kautta vasta tajusin, mikä tämä Karusoma on ja olin aivan myyty. Taulut ovat samalla sekä vahvoja että herkkiä, täynnä liikettä ja elämää. Miten pienikin taulu voi olla niin vahva?

 8. Sannak kirjoitti:

  Noihin väreihin voisi uppoutua ihan kokonaan. Jäin katselemaan tauluja pitkäksi aikaa ja miettimään tarinoita taulun ja kuvan takana. Joko sitä mitä taiteilija on miettinyt tai sitä, mitä taulu minulle kertoo. Omaa tarinaani taulussa. Lumoavia, koskettavia, iloisen kepeitä tai tummempia sävyjä. Jokaisessa teoksessa on jotain, joka pysäyttää.

 9. Johanna kirjoitti:

  Ensimmäistä kertaa kuulin Karusomasta Annan blogin kautta joitaikim vuosia sitten ja siitä asti olen haavellut omasta Karusoman taulusta! Aina aika ajoin käyn nettisivuilla katselemassa sen hetkistä mallistoa ja ihailemassa upeita teoksia. Nyt olemme muuttamassa ja olisi mahtavaa jos nyt saisin haaveeni todeksi ja hankittua taulun! Minusta Karusoma edustaa nimensä mukaisesti modernia, kaunista, herkkää, karua, maskuliinista ja värikästä taidetta! Ja mikä parasta miehenikin ymmäryää tämän kauneuden päälle ja hänestäkin Karusoman tyyli on moniulotteista ja hänenkin silmään kaunista taidetta!

 10. Marjo kirjoitti:

  Siitä hetkestä asti, kun ekan kerran näin Karusoman taulun, sinun tai Annan blogissa nyt justiinsa en muista kummasta tein tämän ensi havainnon, niin olen halunnut omaa. Tällä hetkellä Kaj Stenvallin ankka julisteesta tehty taulu pitää paikkaa lämpimänä olkkarin seinällä Karusomalle!

 11. Minttu kirjoitti:

  Jäätä ja tulta.
  Vaahtokarkin samettista pintaa.
  Merenpohjasta, hiekanjyvien lomasta nousevia kuplia.
  Tasapaino. Ilmavuus.
  Miljoona kaupungin valot, savanni.
  Kauneutta, herkkyyttä, vahvuutta.
  Kiinnostavaa rohkeutta kulkea omaa tietään,
  kiitos siitä.

 12. Hilkka kirjoitti:

  Karusoman taulut on todella hienoja! Taulut ovat moderneja, mutta samalla jotenkin ajattomia sekä todellankin karun somia. Lisäksi taulut ovat monikäyttöisiä, yksi taulu voi näyttää aivan uudelta, kun sen kääntää. 🙂

 13. janika kirjoitti:

  Karusoma tuo kesän värit syksyyn <3

 14. Kaisa kirjoitti:

  Upeita teoksia! Itseäni erityisesti miellyttää musta/valko/oranssi-teokset. Meillä sisutuksessa juuri nämä värit,ja erityisesti oranssia tuntuu olevan vaikea löytää. Karusoman facebookin kuva-albumissa oleva 21. elokuuta julkaistu teos löytäisi kyllä varmasti upean paikan kodistani. Myös nettikaupan toiseksi viimeinen teos pysäyttää. Rauhoittava, mykistävä..Vie sinut jonnekkin muualle,melkein toiseen maailmaan. Myös ehdotuksia toivottiin ? Olisi hienoa jos tauluja saisi vaikka pyöreissä kehyksissä, yksi taideteos koostuen vaikka kolmesta pienestä pyöreästä taulusta ja kahdesta isommasta.oihh! Mukavaa sunnuntaita Monna!

 15. Sanna/Beauty Box kirjoitti:

  Todella kaunis ja persoonallinen koti teillä. Kyllä sen kodin pitää ehdottomasti näyttää asukeiltaan. 🙂

 16. nennae kirjoitti:

  Karusoman taulut ovat mielestäni ihanan ”ajattomia”, ne on persoonallisia eikä tule kyllästymisen tunnetta. Teoksia voisi vain tuijottaa ja imeä inspiraatiota itseensä. Olemme vasta muuttaneet ja seinät huutaa tyhjyyttä. Karusoman taulut sopisi hyvin meidän avaraan olohuoneeseen tuomaan ilmettä ja vangitsemaan katseita 😉 <3

 17. MaijaR kirjoitti:

  Karusoma. Osa teoksista turhankin karuja mun makuun. Tai jotenkin liian hyökkääviä. Mutta oi taivas, miten jotkut tauluista olivatkin kauniita! Pianon yläpuolelle harmaalle olohuoneen seinälle haaveilin useammastakin taulusta. Minulle uusi tuttavuus tämä, mutta todella mielenkiintoiselta vaikuttaa.

 18. Sanni kirjoitti:

  Karusoman tauluja on himoittu täällä jo pitkään. Eli suunnilleen siitä lähtien kun niitä alkoi vilahdella blogeissa 🙂 Minulle taulut kolahtivat heti silloin isosti. En ollut tiennyt, että joku tekee tuon tyylisiä tauluja ja tuli heti sellainen ole, että juuri tätä olen toivonut 😀 Rakastan värejä ja sitä, miten ne ovat jotenkin yksinkertaisella tavalla ajattomia. Itse nään niissä myös paljon luontoa. Erityisesti puhuttelevat työt joissa on sävyinä oranssia, keltaista, turkoosia jne jne… Epäsymmetrisyys ja yllättävyys on kaunista! Opiskelijabudjetilla omaa taulua ei ole vielä tullut hankittua mutta some day, ihan varmasti <3

 19. Nilla kirjoitti:

  Fiilis mikä mulla jäi tauluista on elämä. Elämä kaikis muodois, jotkut taulut oli hyvinkin ahistavia mut samalla niis näkyi toivon ja ilon pilkahdus. Fiilis miten elämä on vuoristorataa ja hämmentävää. Hel15 iski ja kovaa mun silmään!

 20. Eelin kirjoitti:

  Ensimmäinen Karusoma, jonka näin Annan blogissa, oli pinkki ja olin samantien myyty! En ymmärrä taiteesta mitään, mutta Karusoman taulut on todella vangitsevia. 🙂

  En ollut käynyt useampaan vuoteen Karusoman nettisivuilla, mutta nyt kun menin nettikauppaan niin heti jo ensimmäinen taulu (VO14) veti sanattomaksi. Sen kolmesta taulusta koostuva kokonaisuus kuvaa ihan täysin mun elämää viimeisten kahdeksan vuoden ajalta. :O

  Ensin oli ihanan tasaista ja niin sanotusti helppoa vuosina 2007 – 2012! Ensimmäisen taulun oikeassa laidassa kuitenkin jo vähän näkyy keltaista kuohua, kun työttömänä oleminen stressasi minua.

  Keskimmäisen taulun kohdalla suorastaan myrskyää, eletään vuosia 2012-2014. Sain silloin töitä, mutta ne veivät minut lähes 250 km päähän perheestä ja kodista. Työ oli todella kuormittavaa henkisesti, enkä jaksanut sen takia pitää itsestäni riittävästi huolta myöskään fyysisesti.

  Kolmannen taulun alussa olen vaihtanut työpaikkaa syksyllä 2014, ja vieläpä 50 km kauemmaksi. Työ itsessään on vähemmän kuormittavaa, mutta työyhteisön henki osoittautuu todella huonoksi. Jaksan kuitenkin taas treenata, mikä piristää mieltä. Kesällä 2015 pääsen taas vaihtamaan työpaikkaa ja arki tasaantuu. Työ on mieluista ja sopivan haastavaa, myös työkaverit on mukavia. Tämäkään työ ei vie minua kotiin, mutta työ- ja vapaa-aika pysyy jo mukavasti balanssissa. 🙂

 21. Elina kirjoitti:

  Olen kuluneen viikon aikana selannut useasti Karusoman kalleriaa ja instagramia, sillä huomasin taiteen herättävän minussa voimakkaita ja vaihteleviakin tunteita sekä ajatuksia. Teoksissa on hurjasti syvyyttä, joka katselu kerralla ne näyttävät itsestään uusia puolia. Osa teoksista nosti pintaan suorastaan ahdistavia tunteita, mutta toisissa taas luottamus, toivo ja ilo olivat vahvasti läsnä. Koin Karusoman taiteen katsomisen olevan kokonaisvaltaisesti voimaannuttavaa ja silloin taide on mielestäni onnistunutta, kun se herättää tunteita.

 22. sari kirjoitti:

  Karusoman tauluissa voi nähdä joka kerta jotakin uutta. Jokin niissä kiehtoo, sen tarkemmin en osaa sanoa mikä. Uudessa kodissamme on yksi valkoinen seinä, johon en ole laittanut mitään, vaikka se saa kotimme näyttämään hiukan tehdashallimaiselta. Seinä on varattu Karusomalle. Joskus minulla vielä on niin monta ylimääräistä euroa, että voin käyttää sen taiteeseen!

Vastaa