Hae
Monna Pursiainen

Perskannikat

Viikonloppuna meillä oli huippu kiva Feelstrong-treenipäivä Kaisankodilla. Siellä Tuukka piti ravintoluennon iltapäivällä. Luennon alkuvaiheessa Tuukka pyysi osallistujilta jotakin tavoitetta, mikä vain minkä perusteella voisi sitten tehdä yhdessä rakenteen syömiselle. Miksi ja mitä pitää syödä, jotta tavoite täyttyy. Tavoitteeksi tuli pyöreä peppu. Sille siellä vähän sitten jokainen kikatteli, mutta kuitenkin se kovasti kaikkia kiinnosti. 🙂

Pyöreä peppu ei ole missään tapauksessa huono tavoite. Olen sitä mieltä, että mielummin tavoitellaan muotoja kroppaan kuin ihannoidaan terveydelle haitallista laihuutta.
Osallistujat saivat sitten itse miettiä, että mitä pitää syödä ja tehdä jotta se tavoite saavutetaan.

PhotoGrid_1448262055143

Itsellänikin on ollut tavoitteena pyöreämmät perskannikat. 🙂
Takapuoleni on ollut aika pieni ja olen joutunut tekemään ihan todenteolla työtä sen kasvattamiseksi. Jos taasen omaa pyöreän vähän ”pehmeämmän” pepun jo ihan geeniensä puolesta, on sitä muhkeutta sinne lihaksistoon helpompi saada lisää. Koska usein isopeppuisemmilla on siellä rasvan alla myös lihasta enemmän jo valmiiksi kuin ihan pikkupeppuisilla ihmisillä.

Mitä sitten olen tehnyt saavuttaakseni tuloksen?
Syönyt tarpeeksi, sekä hiilihydraatteja että proteiinia. Ja tietysti myös tarpeeksi rasvoja ja muutenkin monipuolisesti. Liian vähäisellä syömisellä ei voi kasvattaa lihasta. Se on saletti. Myös se mitä syö on tärkeää. Ei voi vaan mättää roskaruokaa nassuun ja ajatella, että kun tässä on nyt treenattukin..
Varsinkin proteiinin saanti on usein kovin vähäistä. Proteiinia olen siis syönyt pitkin päivää.

Ja tietysti keskittänyt jalkatreenejä sinne pakaran puolelle. Iso pakaralihas on se mikä ihmisillä ei aktivoidu kovin helposti. Kyykyt ja prässit menee etureisille ja takapuoli ja takareidet pääsee helpolla. Sen vuoksi sekä pakaran aktivointi ennen treeniä ja eristetyt liikkeet pelkästään pakaralle ja takareisille on tärkeitä.
Peppua olen treenannut monipuolisesti. Niin kyykyillä, yhden jalan prässillä, askelkyykyillä, luistelukyykyillä ja loikilla, lantionnostoilla painojen kera, kuin loitontajia tehden esim. taljassa. jnejnejne

Perskannikat!

Perskannikat!

Tämä yllä oleva kuva on mielestäni aika hauska havainnoillistamaan niitä perskannikoita. 😀 Ei mikään imarteleva belfie.. 😉 Mutta kuvassa näkyy hyvin iso pakaralihas. Sitä on treenattu ja on siihen tullut kokoa.

Tässä toinen hyvä kuva, kertoo mitä on tapahtunut siellä peppuosastolla parin vuoden aikana.
Levii
Mitkä on teidän suosikkiliikkeitä pakaralle? Kertokaa kommentteihin! 🙂 Voisin tehdä
(heti kun paranen) sitten sellaisen koosteen esim. TOP10-pakaraliikkeet! 

Ja lue myös Viidellä liikkeellä pakarat aktiivisiksi! Sieltä hyviä vinkkejä pakaran aktivoimiseen!

ps. Mitä tykkäätte uudesta bannerista? 🙂

9 kommenttia

  1. Merja kirjoitti:

    Ihan on sun näköinen banneri!
    Suosikkiliike pakaraa treenatessa mulla on kyllä lantionnostot niin, että on yläselkä penkillä ja lantion päällä levytanko.

  2. riikka kirjoitti:

    Mulla suosikkiliikkeet ylipäätään jalkaosastolle on raskaat kokonaisvaltaset liikkeet, jolla oon ihan pienessä ajassa saanu jalkoihin ja pyllyyn muotoa. Mut ykkösliikkeenä on varmaan suorinjaloin maastaveto raskailla painoilla, siitä vielä ku tekee supersarjan että tekee kahvakuulalla saman niin tuntuma berberissä on taattu! esim 3x8sjmv(60kg)+3x20smjv kahvakuulalla(12kg)!

  3. kikka kirjoitti:

    oih mikä peba! 😉 Oikeesti ihan uskomaton muutos noitte kahen kuvan välillä ennen ja nyt!! Halusin tulla sulle vielä kertomaan, kun oot joskus vieraillut mun syömishäiriöistä ja pahaa oloa varjostaneessa blogissa, että oon kääntänyt uuden lehden ja aloittanut uuden blogin jonka tarkoitus onkin keskittyä enemmän hyvinvointiin ja vähemmän siihen pahaan oloon. Kiitos sulle kannustuksesta ja tsempeistä! <3 Kiitos myös ettei sun blogi ole muuttunut pelkäksi fitnesssitäfitnesstätä höpötykseksi vaan on edelleen rento ja ihana. Oliskin kiva lukee samantyyppisiä tekstejä kuin blogin alkuaikoina ihan normipäivistäsi. Mitä mieltä muuten oot kävelystä ja lenkkeilystä liikuntana?

  4. idaelisa kirjoitti:

    Mä oon nyt ihastunut pakarapotkuun taljassa. Eli remmi nilkkaan, alottaa suht pienellä painolla niin että saa lihakseen tuntuman mutta lisää painoa sarjojen edetessä. Siinä seisten pienessä etunojassa vaan potkuja taakse jalka hieman koukussa. Toiset tykkää tehdä nelinkontin penkin päällä, ittelleni se ei tunnu niin luontevalta. 🙂

  5. KaDa kirjoitti:

    Kyllä lantionnosto smithissä on ihan ykkönen. Saa tehtyä tosi raskasta tai sitte pidempää ja hapottavampaa. Pystyy hyvin keskittyä nimenomaan pakaran supistamiseen ja pikku pidot aina ylhäällä niin avot!

    Toinen suosikki on yhden jalan prässi.

    Reidenloitonnus pienessä etunojassa.

    Vaikee valita, ku on niin paljon hyviä, mutta noi on varmaa se oma kolmen kärki.

  6. suvi kirjoitti:

    Pakaraa on koetettu kovasti täälläkin kasvattaa ja pikkuhiljaa se alkaa sieltä löytymäänkin 🙂 jei!
    Mulla on ollut aina tosi ”isot” reidet, ja ne ottaa hirveen herkästi sitä massaa myös lisää jos niitä trenaa. Pelasin nuorempana vuosia futista, joten johtunee siitä. Joten tässä on ihan tosissaan joutunut etsimään sitä pakaralihasta että sen treenin saisi sinne eikä reisille.
    Mulla vaihtelee tuo lempiliike. Vähä aikaa sitten vielä luotin pakarapotkuun taljassa, mutta nyt suosikiksi on noussut maastaveto suorinjaloin. Eilen tein vielä vähän isommilla painoilla lyhyempiä ja useamman sarjan kuin normaalisti ja voin kertoa että kyllä muuten huomaa heti taas kuinka tuntuu erilailla 🙂
    nice butt btw 😉

  7. Lela kirjoitti:

    Moni onkin sanonu suosikiks suorin jaloin maastavedon, mutta mun suosikki on siitä se yhden jalan versio. Saan vielä paremman poltteen peppuun sillä.

  8. Karkki kirjoitti:

    Mun ehdoton suosikki on bulgarialainen kyykky smithissä! Berberissä tuntuu joka kerta, vaikka olen sitä jo kauan pitänyt ohjelmassa mukana. Kannattaa testata ehdottomasti!!

  9. Ida kirjoitti:

    Mun lemppari on bulgarialainen kyykky smithissä. Sillä saan kunnon poltteen takalistoon !

Vastaa