Hae
Monna Pursiainen

Joulua monessa muodossa. ♡

Mä oon jouluihminen ihan 110% ja vähän vielä päälle. Joulu on vaan niin ihanaa aikaa. Ihmiset on hyvällä tuulella ja jotenkin sellanen rauhallisuus ja lempeys oikein leijailee ympäriinsä. ♡

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä on joululaulut soineet jo reilun viikon verran ja eilen raahattiin kellarista jouluromppeet sisälle. Kun Tuukka lähti töihin, mä jäin tänne pistämään joulua kasaan. 😀 
Olin alunperin ajatellut, että joulun olis voinut tuoda kotiin jo viikonloppuna. Mutta kun olin niin pirun kipeänä vielä, niin piti malttaa eiliseen iltaan asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJoulun aikaan mulla on vielä enemmän sellainen rakastava olo kuin normaalisti. Musta tuntuu, että haluaisin vaan kaikille toitottaa kuinka tärkeitä ja rakkaita ne on ja lähettää sydämiä whatsappissa ja olla vielä enemmän yhdessä kaikkien ystävien ja kaverien ja perheen kanssa.
Mun mielestä on ihana tehdä joulukortit aina itse ja mä myös rakastan lahjojen antamista. On ihana nähdä kun joku itselle tärkeä ihminen ilahtuu ja on mielissään. Eikä sen lahjan tarvitse olla mitään överiä, se voi olla vaikka lempparisuklaata tai suosikkikirjailjan uusin kirja. Se ajatus niissä lahjojen antamisissa on mun mielestä tärkein. Ei tavaran määrä tai hinta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeillä on ollut jo monena jouluna peräkkäin sellainen sopimus perheessä, että lahjat ei oo pääasia vaan se yhdessäolo ja hyvä ruoka. Ollaan sovittu, että lahjoja ei osteta jollei tule eteen joku ihan sellainen, että ”toi on niin äitin näköinen juttu”. Ei pakkolahjoja siis. Ei sellaista, että hikipäässä pyöritään päivä ennen jouluaattoa Stockat ja Anttilat läpi, että mitä hittoa mä nyt sille ja tolle ostan. Eihän siinä ole mitään järkeä. Se on vähän kuin pistäisi rahaa kankkulan kaivoon. Tulee ostettua luultavasti jotain mitä toinen ei tarvitse ja lahjan ostamisesta tulee stressi eikä hyvämieli.

Eilen tein pienen herkkupalan itselleni päivällä. Teki mieli jotain vähän makeaa ja otin kaapista pari purnukkaa esiin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAAnnokseen tuli:
* 1 banaani
* 1 tl kookosöljy
* 3 tl kookosmanna
* 2 tl raakakaakaojauhe
* 1 tl kaneli
* 0,5 tl neilikka
* 0,5 tl kardemumma
* loraus inkiväärisiirappia

Laitoin kippoon kookosöljyn, kookosmannan ja raakakaakaojauheen, sekä joulumausteet. Sitten kippo hetkeksi mikroon, niin että massasta tuli sulaa. Sillä välin pilkoin banaanin lasiin ja kun massa oli sulanut kaadoin sen joukkoon lorauksen inkiväärisiirappia ja sekoitin. Sitten koko massa banaaniviipaleiden päälle ja koko herkun päälle vielä ripaus kookoshiutaleita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuli muuten hyvää! ♡ Ihana jouluinen välipalaherkku!

***

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANäin on täällä meiän kotona joulu ”pikkuhiljaa” alkanut. ♡♡♡
Onko siellä ruudun toisella puolen muita jouluihmisiä?

Loppuun vielä kerron, että:
Arvonta on suoritettu ja EMP.fi:n 100€:n lahjakortin voitti nimimerkki: Miisa

Disney-leffat on ihan parhaita! Vieläkin tulee katteltua, varsinkin kun Viaplaysta löytyy hyvä valikoima niitä . Tosi vaikee nimetä vaan yhtä suosikkia, mut Ariel, Pocahontas, Prinsessa Ruusunen, Leijonakuningas… Voiko sanoo kaikki ? Toi bambitoppi on kyllä ihana, sitä oon aikasemminkin kattellut et ois tosi kiva ja tykkään kans sen mallista.

Onnea voitosta! Otan sinuun yhteyttä sähköpostitse! 🙂

10 kommenttia

  1. Christina kirjoitti:

    Joulu on kyllä itellekki ihan suosikkijuhla 🙂 Vielä en ole sen kummemmin laittanu joulua esiin, parit valot vaan ja keittiöön jouluverhot. Lähempänä joulua tulee meille vasta joulukoristeet, ja kuusi tuodaan aatonaattona koristeltavaksi 🙂

  2. Tarja kirjoitti:

    Joulu joulu, se on minunkin suosikki!! Valoja laitettu, verhot vaihdettu, kuusi tulee varmasti parin viikon päästä 🙂 Stressiä en ota lahjoista, vaikka kaksi lasta onkin. Tärkeintä on yhdessäolo, tunnelma ja hyvät tarjottavat..Ai että, mulla on ihan sama että näin joulun alla haluis vaan tunnustaa rakkauttaan kaikkia kohtaan ja oon jotenkin herkillä kokoajan..Mutta RAKASTAN joulua. Täällä mä töissä askartelen joulukoristeita kaikkien iloksi 🙂

  3. Laura Pukkila kirjoitti:

    Oih, mikä koti-ikävä iski tätä lukiessa. Asustelen Balilla tällä hetkellä ja vaikka elän auringosta ja lämmöstä, on joulu silti mun mielestä yks parhaita asioita koko maailmassa, just kaikista syistä mitä tässä listasit. Se rauhallisuus ja levollisuus, lämpöä ja valoa hohtavat kynttilät, lämpöiset värit, jouluiset herkut, antamisen ilo ja just se ylitsevuotava rakkauden tunne mikä kasvaa kaiken jouluun liittyvän keskellä <3 aika ikäänkuin pysähtyy. Oon niin jouluihminen ja vedän koristeet esiin myös viimestään marraskuussa. Kerran koristelin myös meidän rappukäytävän, mut sitä ei kaikki naapurit arvostanut… 😀
    En tiedä onks Seurasaaren Joulupolku sulle tuttu, mut suosittelen niin lämpimästi tsekkaamaan ja käymään aistimassa vanhanajan joulun tunnelmaa. Oon ite ollut tonttuna siellä muutamana vuotena, ja musta se on yks parhaita tapoja päästä fiilistelemään kunnolla joulua. Se järjestetään tänä vuonna 13.12.
    Täällä Balilla ei joulua vietetä ja vaikka läheiseen supermarkettiin onkin juuri tullut myyntiin vähän joulukoristeita meitä täällä asuvia länkkäreitä varten, ei se tunnu silti samalta, kun on 30 astetta lämmintä (ei sillä että valittaisin). Mutta tällaisten ihanien kuvien ja tekstien myötä pääsee kuitenkin vähän tunnelmaan. <3 eli KEEP THEM COMING! 🙂 Tekstejäsi on muutenkin ihan huippua lukea, on niin hienoa että nuoremmille on sunlaisia terveitä ja positiivisia roolimalleja. Thumbs up!

    • Monna kirjoitti:

      Aika todellakin jotenkin pysähtyy jouluisin. <3 Se on ihanaa.
      Joo, se Seurasaaren Joulupolku on kyllä tuttu juttu mutten koskaan oo sillä käynyt. Pitääkin ehkä tänä vuonna mennä! Kiitos kkun vinkkasit!

      Ihanaa joulua joka tapauksessa sinne Balille!!

  4. -Katri- kirjoitti:

    Jouluihminen ilmoittautuu! Mä koristelen ja laitan jouluvaloja vasta ensimmäisen adventin aikaan. Rrrrakastan tunnelmallisia jouluvaloja, asetelmia ja koristeita, kunhan niitä ei ole amerikkalaisittain joka paikka täynnä. Aito tuli on aina kaunein, oli se sitten kynttilä, lyhty, ulkotuli, takkatuli tai mikä vaan. Tykkään joulun rauhallisesta tunnelmasta, ahdistun krääsästä ja ostopakosta. Haluaisin viettää joulun ilman lahjoja ja ilman mitään kiirettä ja hälinää, mutta lapsiperheeseen kuuluu myös se lahjariemu. Sehän on lapsille kuitenkin yleensä se joulun kohokohta. Tänä vuonna valmistaudun jouluun ajoissa ja huolella, jotta pystyn mahdollisimman hyvin välttelemään kiireen tunteen aattona.

    • Monna kirjoitti:

      No nythän sitten saat laittaa joulun valmiiksi! 🙂 <3 Aito tuli on todellakin kaunein. <3
      Lapsiperheeseen tottakai lahjat kuuluvat. Se on lapsille se tärkein osuus! 😉 Niinhän se oli itsellekin silloin lapsuudessa.

  5. Outi Karita kirjoitti:

    Nyt viikonloppuna se joulu iskee vihdoin meidänkin kotiin <3 Ihanan tunnelmallista teillä 🙂

Vastaa