Hae
Monna Pursiainen

Aikataulut vauvan kanssa

* sis.mainoslinkin

Olen aina ollut sellainen, joka on ajoissa joka paikassa. Oikeastaan jopa liian aikaisin joka paikassa. Ystävät monesti kuittalevatkin minulle, että vähintään puoli tuntia ennen sovittua aikaa Monna on paikalla.. 😉 No en nyt ihan sentään niin ajoissa. 😀

Kuitenkin ajoissa paikalle saapuminen on ollut pikkutytöstä asti minulle tärkeä asia. Että koulusta ei myöhästytä, tanssitunnilta ei myöhästytä. Jos kaverin kanssa on sovittu treffit johonkin tiettyyn aikaan, siitä ei myöhästytä. Näin olen toiminut tähän asti aina. Toki poikkeuksia on sattunut matkaan, esim. liikenteen/ruuhkan vuoksi tms..

Nyt Emman myötä olen joutunut opettelamaan ihan uuden asian: myöhästymisen! Aikatauluista on paljon vaikeampi pitää kiinni. Jo ihan sen vuoksi, että jos tyttö nukkuu juuri makoisasti päikkäreitään ja hänet pitäisi mennä herättämään, että nyt on lähtö sinne ja tänne, se tuntuu pahalta. Se myös aiheuttaa pikkuisessa pienen kiukustumisen. Eikä ihme.

Toiseksi lähtöön menee tuplasti aikaa. Ainakin. Ensin pitää laittaa itsensä kuntoon ja sitten hikihatussa takki päällä ja kengät jalassa pukea kieppuva vauva rattaisiin. Meillä(kään) ei tykätä nimittäin siitä pukemisvaiheesta. 😉 Tähän kaikkeen menee rutkasti enemmän aikaa, kuin vain siihen, että laittaisi ajoissa itsensä kuntoon ja lähtisi ovesta ulos.

Sovitut aikataulut nyt pikkuvauva-arjessa luo jopa hieman stressiä. Olenkin opetellut elämään enemmän extempore-tyylisesti. 😀 Että jopa saman päivän aikana voi sopia kaverin kanssa, että nähdäänkö kahvilla puolen tunnin päästä. Tai pistää viestiä ystävälle, että lähdetkö vaunulenkille tunnin päästä?

Aiemmin olen ollut sellainen kalenteri kädessä kulkija. Tietysti se, että ei ole säännöllistä työaikaa, vaan asiakastapaamisia on siellä täällä, tekee mahdottomaksi muistaa kaikkia aikatauluja ilman kalenteria. Mutta nyt on ollut ihana opetella sitten myös sellaista ihan tuosta noin vain johonkin lähtemistä.

Toki edelleen tulee sovittua lounastreffejä, vaunulenkkejä, neuvolakäyntejä jne ihan kalenteriin. Mutta koska olen huomannut liiallisten aikataulujen tuottavan itselleni nyt tällä hetkellä stressiä, yritän pitää mahdollisimman paljon kalenterissa tyhjää ja tehdä sitten hetkessä enemmän asioita.

Takki: Chiara Forthi / Bubbleroom

Huulipuna: Glam Rocks / Treat Collection

Kuvat: Tuukka <3

***

Onko siellä muita, jotka ovat huomanneet saman asian vauvan myötä?
Tai ihan muuten vain, onko siellä lukijoissa sellaisia, jotka tykkää aina olla ajoissa?
Tai ehkä myöhästelee usein? 😉

8 kommenttia

  1. Kata kirjoitti:

    Kyllä pystyn samaistumaan! Lähteminen ei ole todellakaan niin helppoa ja nopeaa kuin ennen ja koen kanssa että stressaan näistä ennalta sovituista aikatauluista. Hyvin se lähtö yleensä sujuu ja muutaman läheltäpiti myöhästymisen kautta olen oppinut varaamaan sen verran aikaa että ehtii ajoissa. Ja nyt kun tyttö vanhempi ja selkeä rytmi päivissä niin helpompi sen mukaan sopia menoja ja lähteminen muutenkin helpottunut, vaikka taidan edelleen alitajuisesti vähän stressata 😀
    Ps. Emma on todella suloinen tyttö ja sinä aivan valtavan kaunis näissä kuvissa <3 ja kyllä muutenkin 🙂

  2. Liinu kirjoitti:

    Tää kirjoitus on täysin omasta suusta! Ennen kalenteri oli minuutilleen aikataulutettu ja silti olin ajoissa joka paikassa. Nyt vauvan myötä kaikenlainen aikataulutus on alkanut ahdistaa ja esim lenkkiä kaverin kanssa on vaikea sopia kun vauvan aikataulusta ei yhtään tiedä ? Olenkon päätynyt treffailemaan kavereita niin että he tulevat meille, tai sitten just noin että ”lähdetkö tunnin päästä kahville?”-tyylisesti. Oon myös koittanut prepata ystäviä (erityisesti lapsettomia) siihen, että voidaan me sopia joku kellonaika mut yleensä se on +/- tunti suuntaan tai toiseen joka tapauksessa ? Toivottavasti kun tästä kuukausien päästä palaa töihin on jo helpompaa, koska noh, pakko..! ? Ihanaa kevättä ja kiitokset mahtavasta blogista!?

  3. Lovisa kirjoitti:

    Aina itselle viimeisenä ulkovaatteet päälle! Ensimmäinen ja ainoa vinkki. Itsensä toppaaminen kun on nopeaa…

  4. Jasmin kirjoitti:

    Jessus mitä kaunia kuvia❤ mä oon aina vähän myöhässä ? onneksi läheiset jo tietää sen?

  5. Katri kirjoitti:

    Nyt en tiedä mistä puhut 😀 ….
    Ei vaan oikeesti… Hävettää myöntää, mut lasten kanssa kun lähtee, niin ihan sama vaikka alkaa valmistelemaan 3h ennen lähtöä kamoja – silti myöhässä!

  6. Sirpa kirjoitti:

    Mä taas olen aina ihan yhtä ajoissa kuin ennen, vaikka onkin tuo 6,5kk poitsu. ? Luulin, että kun vauva syntyy, alan myöhästellä, mutte ei niin sitten käynytkään. ?

  7. Sanna kirjoitti:

    En voi kommentoida asiaa kun ei ole lapsia… Vielä!

    Mutta pakko oli tulla sanomaan että näytät punaisilla huulilla hurmaavalta! Jotenkin heti tuli mieleen Marilyn! Vau.

  8. Anniina kirjoitti:

    Itsellä ei lapsia, mutta myöhästelen silti (jo nyt) kaikkialta, toivottavasti tilanne ei ryöstäydy kokonaan käsistä sitten muksujen kanssa! 😀

Vastaa