Hae
Monna Pursiainen

Laihis = kirosana

Tiedättekö mikä on aika hassua? Se, että laihdutuksesta on tullut kirosana. Enää ei puhuta siitä, että nyt haluan pudottaa painoa tai sitä ei kerrota varsinkaan sanalla laihduttaa. Puhutaan elämäntapamuutoksesta. Toki, elämäntapamuutos on kattavampi sana ja ainakin meillä on valmennuksissa tarkoitus painottaa sitä, että pikadieetit on pyllystä ja koko loppuelämän kestävät muutokset on niitä kestävimpiä. Mielestäni hyvä ajatus on se, että voitko syödä tai treenata tällä tyylillä loppuelämäsi? Vai onko se niin kova dieetti tai treenikausi, että sitä ei kukaan jaksa muutamaa viikkoa pidempään?

Minä olen sitä mieltä, että on tosi ok laihduttaa. Paino ei itsessään kerro kuitenkaan juuri mitään, kehonkoostumus kertoo rutkasti enemmän. Mutta jos painaa X-määrän ja haluaa siitä -5kg tai -20kg pois, se on ihan hieno juttu. Tapa millä se tehdään on tärkein! Ei -10kg kahdessa kuukaudessa, vaan hitaasti mutta varmasti. Näin ne painokilot pysyvät varmemmin myös poissa ja niin se kroppa muokkaantuu oikeaan suuntaan treenin ja riittävän ravinnon kanssa yhdessä.

Onko joku joskus kuullut, että noin puoli kiloa viikossa olisi sopiva pudotustahti? No, mikään ei ole mustavalkoista, eikä kaikki päde kaikkiin.. Mutta jos viikkopudotustahti on kahden kilon päälle, on tahti aikamoisen hurja. Ja voisin melkein pistää pääni pantiksi, että jos pudotusvauhti on niinkin kova, lähtee lihasta eikä pelkästään sitä läskiä.

Viimeinen viikko Muutos-valmennusta pärähti nyt käyntiin! Itselläni tänä aikana painoa on pudonnut 3,5kg. Mutta tärkeintä on se, että olen saanut taas ruokailurytmistä kiinni ja herkut on nyt viikonloppujen hommaa..  Yksi herkkupäivä viikossa on palannut kuvioihin ja siitä aion pitää kiinni jatkossakin. Energiaa on enemmän, kun ei sokeripöhnässä pistele menemään.
Treenit jäi kohdallani vähän hintsuksi tässä loppuvaiheessa, koska se vatsalihasteni erkauman tilanne oli isontunut. Tämän vuoksi jouduin treenikieltoon ja vaunulenkit on olleet ainoa liikuntamuoto viimeiset kolme viikkoa. Salille on kova hinku!  Mutta vaikka tämä valmennus nyt päättyykin, aion jatkaa samalla meiningillä tästä eteen päinkin! 

Muutos -valmennus starttaa taas 06.03.2017

Muutos -valmennuksessa saat mm. henkilökohtaisen ruokavalion sekä treeniohjelman, jotka on molemmat rakennettu täysin yksilöllisesti sinun tavoitteitasi tukevaksi. Valmennuksessa syödään paljon ruokaa. 😉 Ihan normaalia ruokaa ja myös riittävästi hiilihydraatteja.

Muutos -valmennus on 8 viikon erittäin monipuolinen verkkovalmennus, jonka aikana opit syömään terveellistä, ravitsevaa ruokaa ja liikkumaan monipuolisesti.

Sisältö:
– Henkilökohtainen ruokavalio
– Henkilökohtainen harjoitusohjelma
– 60 reseptiä ravintoarvoineen
– Kuntosaliohjelmia
– Videoita kuntosaliohjelmiin
– Treenivideoita kotitreeneihin
– Viikkotehtäviä ja haasteita, jotka pitävät motivaation korkealla koko valmennuksen ajan
– Pääsy valmennusympäristöön, mistä löytyy paljon tietoa terveellisestä ravinnosta & liikunnasta
– Valmentajien tuki ja neuvot koko valmennuksen ajaksi.
– Valmennusryhmän tuki ja kannustus

– Muutos -verkkovalmennus maksaa 127€ (maksu 1-2:ssa erässä)

Lue lisää -> www.tuukkapursiainen.com

ja ilmoittaudu mukaan: pttuukka@gmail.com

***

Mielestäni on tosi ok sanoa, että haluaa laihduttaa. Ei siitä tarvitse tehdä jotain salattavaa tai häpeiltävää asiaa. Ei laihis ole kirosana. Kyllä peilikuvaansa saa miettiä ja niitä painokilojakin. Kunhan niiden rinnalla miettii myös sitä henkistä hyvinvointia ja muistaa sen, että pelkästään painonpudotus tuskin tekee ketään onnellisemmaksi. Mutta se voi lisätä itsevarmuutta ja sitä kautta tehdä onnellisemmaksi.
Ymmärrättehän pointtini? 😉 Onnellisuus lähtee aina sisältä, mutta omaa silmää miellyttävä ulkokuori voi kuitenkin lisätä onnellisuutta. Eikä se ole huono tai häpeiltävä asia. 

Näillä fiilareilla startataan uusi viikko! 🙂

 

* Lue myös aiempi postaus: Miten on Muutos-valmennus kohdallani käynnistynyt?

* Lue Tuukan kirjoitus laihdutuksesta: Laihiksella

7 kommenttia

  1. Christina kirjoitti:

    Mä en henk. koht. tykkää yhtään sanasta laihdutus tai laihis. Tän taustalla on se oma kokemus että lähes 99% kun puhuu laihikselle alkamisesta se tarkoittaa sitä että ollaan kahden viikon soppakuurilla jonka jälkeen palataan taas vanhaan malliin jolloin ne mahdolliset pudotetut kilot tulee takaisin ja monesti kaksinkertaisesti. Nämä jojolaihduttajat voivat mahdollisesti saada oman kroppansa ihan sekaisin toistuvilla laihdutusyrityksillä jolloin olisi ehkä ollut parempi pysyä vanhassa kuin alkaa laihdutuskierteeseen.
    Ymmärrän sen että ylipainoinen ihminen on dieetillä ja haluaa laihduttaa mutta sen ihmisen tulisi siinä vaiheessa myös ymmärtää että vanhoihin tapoihin ei voi enää palata ellei halua tosiaan niitä kiloja takaisin.
    Ja tässä vaiheessa on kyseessä jo elämäntapamuutos.

    Tulipas sepustus… 😀 toivottavasti ymmärsit pointin 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Ymmärsin! 🙂
      Ja niinhän se vähän taitaa olla, että suurimmalle osalle laihis tarkoittaa sitä soppakuuria. Mutta esim. itselleni ei. 🙂

      Jojo-laihdutus tekee kropalle pahaa jälkeä. Jopa rasva-aineenvaihdunta häiriintyy. 🙁 Siksipä elämäntapamuutokset on niitä parhaita tapoja pudottaa painoa, eli laihduttaa. 😉

      Mutta siis ymmärsin täysin pointtisi! ❤

  2. Iiris kirjoitti:

    Siis jopa 90% laihdutuskuureista epäonnistuu ja laihduttaja lihoo ennalleen plus lisäkiloja eikä ole mielipide tämä vaan ihan tutkittu juttu. Ei ihme, että se on kirosana nykyään. Nykyään löytyy paljon tutkimustulosta asian puolesta ja pikkuhiljaa aletaan ymmärtämään kaiken maailman diiettien ja fitfarmien huonoja puolia. Elämäntaparemontti lähtee siitä eajatuksesta, tai ainakin mun mielestäni, että pääasiassa ei ole peilikuva eikä tavoitetta lasketa grammoissa eikä senteissä. Se lähtee paljon syvemmältä ja etenee askel kerarallaan. Dieetit ja laihdutuskuurit pyrkarivät muuttamaan liian monta asiaa kerralla ja kun se dieetti loppuu menee joku aika, niin koko homma menee pipariksi ja vanhat elämäntavat palaa ennalleen. Sitä kun miettii noita valmennuksia, samaan aikaan aloitetaan säännölliset syömiset, muutetaan ruokavalion sisältöä, lisätään reippaasti liikuntaa ja ties mitä lisäravinteita otetaan mukaan, ja stressitasot nousee samantien, pitäis ehtiä levätäkin ja elää elämäänsä. Ehkä, jos tekisi liikunnasta elämäntavan ja ammatin, niin se saattaisi toimia kun joutuisi liikkumaan koko ajan.

    • Monna kirjoitti:

      Olet paljon lukenut postauksiani ja varmasti jo tiedätkin, että olen ihan samaa mieltä siitä, että kaikki lähtee paljon syvemmältä. Ja kuten tähänkin kirjoitin onnellisuus lähtee aina sisältäpäin. 🙂

      Yritin tällä tekstillä ehkäpä nimenomaan hälventää sen laihdutus-sanan huonoa kaikua. Koska ei se kaikille tarkoita ”fitfarmia” tai ”ties mitä lisäravinteita”. 🙂

      Ps. Meidän valmennuksessa ei ole ruokavalioissa mitään lisäravinteita. 😉 Eikä liikuntaakaan lisätä hulluna. Nimenomaan hitaasti ja varmasti, yksi askel kerrallaan. Jotta siitä tulisi elämäntapa – ei pikadieetti.

    • iiris kirjoitti:

      No olen lukenut sun postauksia:). Minusta on ilmiselvää, että laihdutus tarkoittaa painonpudotusta ja kropan kapenemista. Ei siinä ole mitään epäselvää, että laihdutuksessa on tarkoituksena juurikin…no laihtua jollain mittarilla!:-) Laihdutus on myöskin aina kuuri tai joku keino. yleensä radikaali muutos elämässä. Ja vaikka kuinka olisi laihdutusKuurilla ja jollain ohjelmalla, tulee aika eteen kun se ohjelma loppuu ja ollaan omillaan.

      Se vaan on, kun yhä enemmän tutkimustulokset osoittavat laihdutuksen ja jojoiluilmiön liittymisen yhteen, sekä tuloksen mitätöitymisen jollain aikavälillä, niin ei siinä paljoa positiivista näe nuo asiantuntijat. Mun mielipide sinänsä on yks ja sama:) Se on hyvä, että teillä on ollut silmää ja bisnestajua tehdä miedompi ohjelma, musta se onkin ollut trendi jo viimeiset…1-2(?) vuotta, eikös Jutta ja kumppanitkin nykyään puhu enemmän juuri elämäntaparemontista?

      Rehellisesti sanottuna, maailmanmeno nykyään on niin sekavaa. Ihmiset tekee töitä enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja silti monet elävät köyhyysrajalla, stressi, väsymys, huono syöminen yms. sotkevat hormonitoimintaa ja tekevät ihmisistä sairaita. Se on mukava, että mindfullness ja moniti muu hidastaminen on tehnyt tuloaan (kun kaikilla olisi siihen vaan mahdollisuus), minusta tuntuu että nykyään tarvitaan henkistä valmennusta paljon enemmän.

      tv. maailmanparantaja pesupähkinähippi (joskus sain lempinimen jossain fb-mammaryhmässä).

  3. Jannu kirjoitti:

    Mikä sinun painotavoitteesi on? Jotakin alle 70 kilon kaiketi?

    • Monna kirjoitti:

      Ei oo. 🙂 Painoin ennen raskautta 70kg ja se oli oikein hyvä. Varsinaista painotavoitetta ei ole itselläni. Oli kiva kun raskauskilot putosivat ja nyt odottelenkin treenaamaan pääsemistä. 🙂

Vastaa