Hae
Monna Pursiainen

Demonisoitu painonpudotus!

Otan riskin, vaikka tiedän, että mut kivitetään kohta.. 😀 Silti asia on sellainen, josta en voi olla hiljaa! Aihe on nimittäin se, että painonpudotus on demonisoitu! Meitä fiksuja valmentajia kohtaan hyökätään tasaisin väliajoin ja syytetään ties mistä. Mm. mua ja Nana Heikkilää on syytetty nyt lähiaikoina siitä, että me ruokitaan valmennuksillamme syömishäiriöitä ja aiheutetaan kaikenlaista tuskaa kaikille maailman ihmisille ja ollaan vaan rahanahneita… Syytetyn pallilla istuu vuorollaan ties kuka, myös mm. lääkäri Pippa Laukka on saanut kuraa niskaansa, että hommillansa vain edesauttaa ihmisten huonovointisuutta, ei hyvinvointia. 🙁

Tää on surullista ja oikeasti aika kamalaa!! Voin tietysti puhua vain itseni, mieheni ja mm. Nanan valmennusten puolesta. Sillä tiedän, että nämä valmennukset on rakennettu hyvinvointi etusijalla. Tiedän kuitenkin myös MONIA muita valmentajia, jotka näin tekee. Tottakai joukkoon mahtuu myös ei_ehkä_niin_vastuullisia_valmentajia, mutta jokaiseen ammattikuntaan mahtuu erilaista sakkia. Miksi siis leimata kaikki elämäntapamuutos-valmennukset syömishäiriöitä ja pahoinvointia edesauttavaksi, ei hyvinvointia lisääviksi?

Mä olen sitä mieltä, että on oikeasti tosi ok laihduttaa. Paino ei kuitenkaan pelkästään kerro vielä juuri mitään, kehonkoostumus kertoo rutkasti enemmän. Eikä paino tai ihmisen ulkomuoto kerro myöskään mitään ihmisestä tai hänen ihmisarvostaan! Jokainen ihminen on saman arvoinen, on hän sitten minkä tahansa painoinen tai ulkomuodoltaan minkä tahansa näköinen tai kokoinen.

Mutta mun mielestä on väärin, että syömishäiriöt tai ihmisten pahoinvointi liitetään suoraan elämäntapamuutos-valmennuksiin tai hyvinvointivalmentajiin. Syömishäiriöt on kamala asia ja todella todella vakava asia! Mä olen todella iloinen, että niistä puhutaan ääneen nykyään paljon ja tehdään hurjasti töitä, että ihmiset parantuisivat niistä mahdollisimman nopeasti ja / tai ihmiset eivät sairastuisi niihin ollenkaan.

Mä olen myös hurjan iloinen siitä, että niin paljon puhutaan mm. somen tuomista ulkonäköpaineista! Mä puhun niistä itsekin! Se on todella tärkeä asia!!

Mutta tärkeää on myös se, että me ammattitaitoiset valmentajat osataan auttaa heitä, jotka haluaa pudottaa painoaan terveellisesti ja turvallisesti. 

Rakkauden kautta!

Kuten mä oon miljoonat kerrat sanonut; mun tärkein ja isoin halu on opettaa muutoksen teko rakastamalla itseään, ei inhoamalla itseään. Se, että HALUAA voida hyvin, koska välittää itsestään. Ei se, että haluaa laihtua, koska inhoaa itseään. Mä myös puhun aina siitä, että KOKONAISUUS on tärkein! Ei pelkkä ulkomuoto!! En mä ainakaan kannusta yhtään ketään pudottamaan painoaan siksi, että se ”näyttäisi paremmalta” sitten. Mun mielestä ihminen on kaunis riippumatta kiloista!! Mä haluan kannustaa ja motivoida omia valmennettaviani siihen painonpudotukseen (jos he itse sitä haluavat) sen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vuoksi!!

Siksi, että jaksaisi kävellä portaat hengästymättä. Siksi, että pääsisi eroon verenpainelääkkeistä. Siksi, että jaksaisi kävellä 5km ilman sydänkohtauksen pelkoa. Siksi, että jaksaisi elää terveenä mahdollisimman vanhaksi. Siksi, että pystyisi halutessaan juoksemaan kevyemmin tai solmimaan kengännauhat ilman, että vatsa on tiellä. Ja jos lisäksi, joku katsoo itseään tyytyväisempänä peilistä painonpudotuksen myötä – sallitaan se.

Itsetunto rakentuu sisältäpäin!

Puhuin juuri viime viikon perjantaina meiän Suurin Muutos -valmennuksen 200:lle osallistujalle livessä siitä, että itsetunto rakentuu sisältäpäin. Vaikka paino putoaisi ja ne terveydelliset asiat paranisi, ei itsetunto nouse sen peilikuvan mukana automaattisesti. Sitä omaa peilikuvaa täytyy opetella rakastamaan riippumatta siitä minkälainen peilikuva katsoo takaisinpäin. Ulkoiset seikat ei paranna omaa itsetuntoa, vaikka miljoona ihmistä toitottaisi tunnin putkeen, että SÄ OLET KAUNIS JA UPEA JA IHANA JA ARVOKAS JA TAITAVA jne… Mutta sä et itse usko näin olevan, ei ne ulkoiset kehut sun itsetuntoa kasvata.

Elämäntapamuutos on kokonaisvaltainen muutos. Ei pelkästään kilojen muutos. Se on muutos, joka koskee niin sisäistä kuin ulkoista hyvinvointia.

Meiän valmennuksissa ei oo koskaan ollut hirveitä kieltolistoja ja kitukalorimääriä. Liian tiukat säännöt, kieltolistat ja liian vähäkaloriset ruokavaliot (dieetit) ei KOSKAAN kestä pitkään. Kaalikeittodieeteillä ja muilla kitudieeteillä voi pudottaa painoa nopeasti, mutta ne tulee takaisin – kukaan ei jaksa sellaista meininkiä kuukautta pidempään. Paino ei myöskään putoa, jos syö liian vähän. On tärkeää muistaa syödä riittävästi ja hyvin! <3

ASiakkaiden suusta kuulee totuuden:

”Ei vitsit miten super energinen olo. Rankka työviikko takana ja joka päivä ollut virta tosi vähissä. Viime yönä nukuin 10h ja heräsin aamuun energisenä. Yleensä tuollaisen työviikon jälkeen on ollut ns. työkrapula lauantai-aamuna ja aamulla tullut herättyä niin, että olisi tarvinnut vielä lisää unta. Nyt kyllä huomaa miten terveellisellä ruoalla ja liikunnalla jaksaa paremmin.”

”Monen eri valmennuksen kokeneena voin sanoa että tämä on selkein, helpoin ja tervejärkisin valmennus koska syödään kotiruokaa eikä ole mitään hifistelyä. Koko perhe pystyy syödä samoja ruokia. Koen että voin jatkaa näin loppuelämän. Alkuun seurasin puntaria päivittäin koska se seuraaminen tuli mun pääkopasta. Nyt valmennusta takana 1,5 vkoa ja puntari jäänyt taka-alalle koska mulla niin energinen ja hyvä olo. Puntarilukema ei siis niinkään enää kiinnosta koska nautin nyt enemmän hyvästä olosta. Päiväunet työpäivien jälkeen jotka oli koitunut ongelmaksi jäänyt nyt pois. Jaksan nyt käydä jopa lenkillä pitkän työpäivän jälkeen.”

”Olen koittanut monenlaisia valmennuksia, kuureja, sekä luottanut ravitsemusterapeutin apuun. Missään valmennuksissa, eikä ravitsemusterapeutin neuvoillakaan saanut syödä näin riittävästi hyvää tavallista kotiruokaa! Vieläpä se, että näillä opeilla mitä tarjoatte niin tästä pystyy omaksua itselleen elämäntavan, minkä avulla painokin putoaa.”

”Koen, että tässä valmennuksessa ohjataan terveellisiin elämäntapoihin lempeästi ja kannustavasti. Parasta on, että iloitaan myös siitä että muutos voi olla myös konkreettisen painon pudotuksen sijaan hyvä olo, paremmat unet yms. Haluan vaan sanoa, että olen saanut teidän valmennuksessa jo vajaan kahden viikon aikana niin paljon hyvää oloa. Parasta on, että nämä voivat oikeasti jäädä pysyvästi osaksi elämää, koko perhe voi syödä samaa ruokaa yms.”

Tässä vain muutama kommentti meidän tämän hetken Suurin Muutos -valmennuksen osallistujilta. ❤️ Näistä kumpuaa juuri se, mitä me Tuukan kanssa haluamme tarjota. Ja mitä todella moni valmentaja haluaa tarjota!

Ei siis tuomita kaikkia! Eikä varsinkaan silloin, jos ei tiedetä valmennuksien sisältöä!


Pus! ❤️
Monna 
IG: @monnapursiainen
www.mtpersonaltraining.com

Vastaa