Hae
Monna Pursiainen
Kaupallinen yhteistyö

Entä jos minulle käy huonosti?

Kaupallinen yhteistyö: Nordea Suomi

Kerroin teille viime viikolla tässä postauksessa, miten päädyin ottamaan henkivakuutuksen. Halusin vielä nyt kertoa vähän syvemmin syitä sille.

Miksi henkivakuutus ylipäätään?

Henkivakuutuksen perimmäinen idea on turvata niin omaa kuin läheisten taloutta ja hyvinvointia jos jotain ikävää sattuu. Vakuutuksen korvauksen voi käyttää esim. lainan maksamiseen tai arkisiin menoihin, jos käy huonosti ja esim. työkyky menee jonkin sairauden tai onnettomuuden myötä.

Ja tietysti se, että sillä voi turvata perheen taloudellista tilannetta, jos itselle käy todella huonosti ja menehtyy äkillisesti.

Pelottava asia ajatella

Ei ole tietysti mikään kepeä juttu miettiä sitä, että mitä jos jotain kamalaa tapahtuu ja yhtäkkiä juuri mulle käy huonosti. Joko huonosti työkyvyttömyyden saralla tai vielä huonommin ja menehdyn äkillisesti. Se on pelottava asia ajatella.

Mutta asia, jota on ollut jollain tavalla pakkokin ajatella. Emman syntymä herätti tähän ajatukseen ensimmäisen kerran. Korona-pandemia pisti miettimään uudestaan. Entä jos juuri minä sairastun vakavasti koronaan ja tapahtuu se kamalin? Miten mun perhe sen jälkeen pärjää?

Läheisen menettäminen on jo surutyön kannalta niin kamala asia, että jos siihen päälle pitäisi vielä miettiä miten selviää taloudellisesti, olisi kakku liian suuri. Vaikka onkin tosiaan jopa pelottavaa edes miettiä tällaisia juttuja, henkivakuutuksen ottaminen jollain tapaa huojensi mun mieltäni.

Keskustelkaa rohkeasti!

Kuten jo edellisessä postauksessa sanoin; kannattaa puhua tästä asiasta kotona. Suosittelen lämpimästi tutustumaan MyLife-henkivakuutukseen TÄSTÄ linkistä. Sieltä saa paljon tietoa, että miksi ja mitä.

Kun itse kerroin kotona Tuukalle, että olen ottanut nyt Nordealta henkivakuutuksen, niin sen kertominen ei ollut mitenkään pelottavaa mielestäni. Se oli jollain tapaa vastuullisen tuntuista. Tuli sellainen ”aikuinen” olo. 😉 Minä tässä nelikymppisenä nyt ymmärrän, että tämä on vastuullista, järkevää ja huojentavaa.


* Monna <3

Kaupallinen yhteistyö: Nordea Suomi

Vastaa