Hae
Monna Pursiainen

Minkälainen lomailija sä oot?

Meillä on kesälomaa nyt takana viikko. Me ollaan oltu vuokramökillä siitä noin puolet. Jo nyt on ehtinyt tulla tylsää. Mutta onko se huono vai hyvä asia lomalla? 🙂 

Aktiivilomailija

Jotkut on sellaisia lomailijoita, että on ihanaa, kun erilaista tekemistä joka päivä. Käydään katsomassa eri nähtävyyksiä, mennään eteenpäin paikasta toiseen aika tiuhaankin tahtiin.

Aktiivilomailija tahtoo nähdä, kokea ja tehdä. Mielellään niin, että aamulla lähdetään ja illalla tullaan takaisin. Väsyneenä petiin ja sitten aamulla taas uuteen kokemukseen. Ja tällainen tahti ei stressaa tällaisia lomailijoita. Se on vaan ihanaa, kun saa kokea ja tehdä.

Tällainen lomatyyli myös vie ajatukset helposti pois niistä arjen askareista tai työhommista. Kun on koko ajan uutta ärsykettä ja ihania juttuja edessä, ei ehdi miettimään niitä arkisia asioita.

Rento lomailija

Jotkut on taasen sellaisia lomailijoita, että on ihanaa, kun ei oo mitään tekemistä. Saa olla ja möllöttää vaikkapa mökillä päivät pitkät. Nukkua pitkään, nukkua päikkärit, tehdä asioita ehkä jos jaksaa, mutta ei ainakaan suunnitella mitään.

Rento lomailija tahtoo olla ilman aikatauluja. Tällaista lomailijaa vaan stressaa suunnitelmat ja erilaiset ”Bucket listat” niistä kaikista asioista mitä pitäis kokea lomalla.

Rento lomailija kaipaa lomalla pään nollausta työasioista ja arjen askareista, tällainen lomailija nollautuu nimenomaan vain olemalla, suunnittelematta mitään.

Minkälainen mä oon?

Mä oon huomannut nyt tässä viikon aikana ja itse asiassa jo aiemminkin sen, että mä tarvin näitä molempia. Mä tykkään tehdä ja nähdä ja kokea ja mennä, mutta tarvin myös lomalla ehdottomasti sitä ettei herätyskello soi eikä oo minkäänlaisia velvotteita tehdä jotain tiettyjä asioita.

Ja se tylsyys. Se on hyväkin asia. Sitä ei loputtomiin jaksa (ainakaan mä), mutta on ihana kokea se tunne, että ON TYLSÄÄ. Tai niin kun Emma sanoo ”liian tylsää”. 😀

Sitten jos on liian pitkään tylsää, niin se ei sovi mulle. Eikä oikein Tuukallekaan. 😀 Meille sopii varmasti parhaiten se, että ei sovita valmiiksi mitään tiettyä suunnitelmaa, vaan aamulla katotaan mitä tehdään.

Meillä lomapäiviin kuuluu: ilman herätyskelloa heräämistä, sopivasti puuhaa, lepoa, päikkäreitä, silloin tällöin treeniä ja sellaista fiiliksen mukaan menemistä. 🙂

Nyt lomaillaan täällä ihanassa ”Muumimökissä” (Villa Muu) Juvan lähellä vielä muutama päivä ja sitten poiketaan Länsi-Suomeen ja sieltä takaisin Itä-Suomeen Pohjois-Karjalaan. 🙂


Monna <3

Lue myös: Someviha – KUKA SAA SANOA JA MITÄ?

Vastaa