Hae
Monna Treenaa

Instagram-tili yksityiseksi!

Mulla on jo pidempään pyörinyt ajatus päässä; Instagram-tili yksityiseksi. Edes hetkeksi. Mulla oli joskus (ehkä viime kesänä) viikon verran tili yksityisenä. Mutta sitten avasin sen, koska se ei oo tälleen somevaikuttajan työtä tekevänä ihan yksinkertainen asia. Avaan sitä nyt vähän.

Instagram-tili yksityiseksi

Miksi yksityiseksi?

Isoin syy tähän on se, että tätä kautta mä jotenkin ”vaikutan” oman tilini seuraajiin. Tarkoitan tällä sitä, että vaikka en todellakaan tiedä kaikkia mun seuraajia, niin tiedän ainakin sen, että ne on painaneet sitä ”seuraa”-nappia ja haluavat seurata mun juttuja ja ns tukea sillä myös mun yritystoimintaa.

Koen niin, että jokainen oikeasti mun jutuista kiinnostunut seuraaja painamalla seuraa-nappia ja painamalla silloin tällöin sydäntä mun julkaisuihin, tukee näillä teoilla mun työtäni. <3 Ja koska he tekevät niin, mä vastapainona mielelläni teen mahdollisimman hyvää sisältöä heille ja vastaan kaikkien viesteihin ja kommentteihin jne..

Negatiivisuuden määrän väheneminen tilin yksityisyyden kautta on myös yksi syy! Mulla ei (kopkopkop) oo hetkeen tullut hirveästi mistään mitään negatiivista, mutta kun niitä tulee, ne on lähes poikkeuksetta aina niiltä ihmisiltä, jotka mua ei seuraa.

MIKSI EI YKSITYISEKSI?

No tää on sitten sellainen, joka oikeastaan vaikuttaa mun yhteistöihin. Yritykset luultavimmin haluaa, että yhteistyökumppanin tili on julkinen. Silloin heillä on mahdollisuus saavuttaa yhteistöillä suurempi yleisö, kuin ”vain” mun seuraajat. Ja tää pätee varsinkin sellaisiin yhteistöihin, joissa brändillä on monta vaihtoehtoa yhteistyökumppaniksi. He luultavasti valitsee tilin, joka on julkinen eikä tiliä, joka on yksityinen.

Eli tilin yksityisenä pitäminen vaikuttaa ehkä suoraan mun tuloihin. Tän näkee vasta, kun tulee ensimmäisiä yhteistyöpyyntöjä tän jälkeen, kun oon laittanut tilin yksityiseksi. Jos tämän syyn takia kaikki yhteistyökumppanit sanoo ei, mun on pakko avata tili julkiseksi.

Toinen syy on se, että koska en oo mikään Suomen suurin julkkis, mun tili tuskin tulee kasvamaan tämän päätöksen myötä. Mun tiliä ei haeta välttämättä 😉 niin paljoa, kuin vaikkapa jonkun julkisuuden henkilön. Ja sitten, kun mun tili on yksityinen, se ei ilmesty instagramissa sinne haku-syötteeseen, eikä suositeltuihin tileihin heille, jotka saattaisi pitää mun sisällöstä.

Instagram-tili yksityiseksi

RUOTSISSA YLEISTÄ

Juttelin mun ystävän ja somekollegan Rosanna Kuljun kanssa tästä asiasta viime viikolla. Hänellä oli oma tili 1,5-2kk yksityisenä viime vuonna loppuvuodesta. Hän teki tän päätöksen just nimenomaan sen negatiivisuuden vähenemisen vuoksi. Ja se, että sinä itse päätät hyväksytkö sitten seuraamispyyntöjä vai et.

Rosanna kertoi, että tää Instagram-tilin yksityisyys on mm. Ruotsissa ihan yleistäkin. Ja myös isoilla somevaikuttajilla. Siellä se ei oo vaikuttanut yhteistyöjuttuihin. Ja toivoisin kyllä, että Suomessakin yritykset antaisi ymmärrystä tälle.

Koska niinhän se on, että ei ne ”heitterit” kuitenkaan mitään yhteistyössä mainostettavia palveuita tai tuotteita halua ostaa. Tai saatika vaikka mun oman yrityksen palveluita. Kyllä ne ostajat on aina niitä, jotka oikeasti tykkää mun jutuista ja luottaa mun sanaan vaikka jossain tuotteen / palvelun suosittelemisessa.

Kokeilu käynnissä

Laitoin IG-tilini @monnapursiainen nyt siis yksityiseksi viime viikon perjantaina. Viikonlopun aikana on tullut kymmeniä seuraamispyyntöjä ja mitkään luvut ei oo pienentyneet. Storyjen näyttökerrat on pysyneet samana ja viikonlopun yhteistyön tykkäysmäärä on jopa suurempi, mitä monesti yhteistyöjulkaisut kerää tykkäyksiä. <3

Aion nyt pitää tilini siis yksityisenä jonkin aikaa, en vielä tiedä onko se viikko vai kaksi päivää vai puoli vuotta. Mutta siihen vaikuttaa varmasti tosi paljon se, että mitä yhteistyökumppanit siitä tuumaa. Koska se mitä ne tuumaa tosiaan vaikuttaa sitten suoraan mun tuloihin.

Mutta aika näyttää! Kerron teille välillä fiiliksiä tästä mun IG:n puolella ja ehkä joku kerta täällä blogissakin.


Aurinkoista ja toivottavasti kovin keväistä viikkoa toivotellen,
Monna <3

Vastaa