Hae
Monna Pursiainen

Pitäiskö muuttaa vaikka Tanskaan?

Kun oma mieli on matalana ja pelko painaa rintaa koko ajan, tulee mietittyä kaikenlaisia ratkaisuja. Pitäiskö muuttaa vaikka Tanskaan? Tai Englantiin? Tai vaikka Australiaan? Se olis varmaan paras vaihtoehto. Johonkin mahdollisimman kauas Venäjästä tai siis sen hullusta diktaattorista, jonka pelossa tällä hetkellä elää monia maita ja niiden kansalaisia. Ja tietysti kaikkein hurjimpina Ukraina ja sen kansalaiset juuri nyt.

Sodanpelko

Mä oon pelännyt sotaa lapsena. Mun vaari oli veteraani ja sodasta puhuttiin mun lapsuudessa. Jatkosota on loppunut vasta vuonna 1944. Sodanpelko on tullut meihin ”verenperintönä”. Mä muistan, kuinka mä oon ala-asteella koulusta tullessani oikeasti pelännyt ja miettinyt sitä, että mihin pommisuojaan meen, jos sota syttyy. Oon pelännyt, että jos joudun eri suojaan, missä mun vanhemmat ja veli on.

En koskaan ajatellut, että se pelko voisi tulla uudestaan. Ja nyt se on läsnä niin pirun vahvana. Mä sanon sen rehellisesti ääneen; mä pelkään tosi paljon, että Suomessa syttyy sota. Mä pelkään miten meidän käy, miten mä voin suojella Emmaa? Mitä käy meiän koirille? Voidaanko me paeta Ruotsin puolelle? Mihin mun äiti ja veli menee? Tai appivanhemmat. Tai mun serkku ja täti? Entä ystävät? Miten voin auttaa ja pitää huolta kaikista mulle rakkaista?

Järki ei auta

Mulle epätietoisuus on pahinta. Sitä samaa tunnetta tunsin koronan aikana. Varsinkin silloin alussa. Kukaan ei tiennyt mitä tapahtuu ja kuollaanko me tänne maapallolle KAIKKI nyt koronaan. Se epätietoisuus oli hirveää. Hamstrattiin vessapaperia ja säilykeruokia. Naureskeltiin sille, mutta silti se takaraivossa pelotti, joutuuko niitä oikeasti käyttämään.

Nyt hamstrataan jodi-tabletteja ja mietitään, että kuka lähtee rintamalle ja kuka toiseen suuntaan.

Kun pelko ottaa vallan, järki ei auta. Ei auta, vaikka Sauli Niinistö sanoo ettei tarvitse pelätä nyt. Se sanoo sanan ”NYT”. Eli tarkoittaa, että pelätä tarvii myöhemmin. Niin mä sen luen. Asiantuntijat sanoo, että Ukraina ei riitä Venäjälle. Se on vain ”välietappi”. Ja seuraavana on Suomi. Voiko se oikeasti olla totta??

Yksi hullu vallitsee

Maailmassa on lähemmäs 8 miljardia ihmistä. Euroopassa on yli 500 miljoonaa ihmistä. Ja silti yksi hullu vallitsee ja pystyy tekemään tällaista!! Se ei käy mun järkeeni!

Se tuntuu täysin epäoikeudenmukaiselta ja sairaalta! Absurdilta, että Euroopassa soditaan vuonna 2022!! Ja sen sodan alullepanija on yksi hullu päästään sekaisin oleva diktaattori.

Toivo pitää säilyttää!

Oman mielenterveyteni vuoksi mun on pakko pitää usko parempaan huomiseen. Toivo pitää säilyttää! Mulla on onneksi ihania ja viisaita ihmisiä ympärillä, jotka muistuttaa siitä, että nyt on pakko jatkaa normaalia elämää. Mennä päivä kerrallaan eteenpäin ja vain toivoa, että kaikki kääntyy vielä hyväksi.


Aina on toivoa.

<3 Monna

Vastaa