Hae
Monna Pursiainen

Kirjavinkit – mun suosikit kautta aikain!

Mä kyselin ennen joulua seuraajiltani IG:ssä, että mitkä on sun kirjavinkit? Mä oon itse kova lukemaan ja ennen raskautta luin aika rankkojakin kirjoja. Äidiksi tulon myötä en oo pystynyt lukemaan niitä rankimpia enää. Varsinkaan niitä, joissa lapset kokee jotain kamalaa. 🙁

kirjavinkit

Kirjavinkit kautta aikain:

Kokosin tähän postaukseen teille mun kirjavinkit, kautta aikain:

  1. Lars Kepler * Nukkumatti – Varmasti pelottavin kirja, minkä oon ikinä lukenut!! Tää oli sellainen kirja, että taisin lukea yhden viikonlopun aikana. Noi kaikki Keplerin kirjat on tosi hyviä! Suosittelen lukemaan, jos jännärit kiinnostaa!
  2. Arttu Tuominen * Hyvitys – Tää oli tosi hyvä! Sellainen, jonka pystyy näin äitinäkin lukemaan. 😀 Koukuttava ja jännittävä.
  3. Ahnhem * Pimeään jäänyt – No ei tääkään varmaan kauheesti kakkoseksi jää tuolle Nukkumatille. Tää oli kanssa niin hyvän hirveä, että nukkumaanmenoaika venyi aika pitkälle, kun tätä luin.
  4. Torey Hayden * Aavetyttö – Tää on yks riipaisevimmista Toreyn kirjoista. Nää Haydenin kirjat on siis tositapahtumiin perustuvia kirjoja kaikki, Hayden on itse erityisopettaja ja kertoo kirjoissaan omista oppilaistaan. Tämä Aavetyttö kertoo tarinaa puhumattomasta tytöstä, joka on lopettanut puhumisen, itkemisen, nauramisen ja kun erityisopettaja saa hänet puhumaan vuosien jälkeen, paljastuu jotain ihan kamalia asioita tytön elämästä.
  5. Elbie Lötter * Vaiennettu Anna – Tää on ehkä kamalin kirja minkä oon koskaan lukenut! Kiva, että suosittelen sitä nyt teille! Mutta siis tää oli oikeasti todella järkyttävä tositapahtumiin perustuva kirja laspen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mä en ikinä pystyi lukemaan tätä enää uudestaan nyt Emman äitinä.
  6. B.A.Paris * Suljettujen ovien takana – Tää oli tosi koukuttava. Loppua kohden myös pelottava. Tosi kiinnostava kirja!
  7. Liza Marklund * Uhatut + Turvapaikka – Tässä on kaks kirjaa, koska Turvapaikka on tavallaan ”jatkokertomus” Uhatuille. Kirjat kertoo naisesta, joka joutuu lapsineen ”pakenemaan maan alle” ex-miestään karkuun. Tositapahtumiin perustuva tarina ruotsalaisesta naisesta. Tosi hyvä!
  8. Sabine Kuegler * Viidakkolapsi – Tämäkin tositarina. Kirja kertoo saksalaisesta tytöstä, joka muuttaa 5-vuotiaana vanhempiensa kanssa viidakkoon erään heimon pariin. Tosi mielenkiintoinen kirja.
  9. Ulla Appelsin * Lapsuus lahkon vankina – Kirjaa kertoo tositarinan pienestä suomalaisesta pojasta, joka nelivuotiaana annetaan erään uskonlahkon kasvatettavaksi. Tää on myös aika julma tarina, mutta kuitenkin älyttömän mielenkiintoinen. Mua on kiinnostanut aina lukea erilaisista lahkoista, ne on mun mielestä jotenkin niin uskomattomia ja käsittämättömiä juttuja.
  10. John Verdon * Numeropeli – Mielenkiintoinen murhamysteeri! Tätä kirjaa luin kanssa nenä kiinni kirjassa, kunnes olin kirjan päässyt loppuun. Hyvin kirjoitettu ja sellainen kirja, jossa lukijakin alkaa miettimään ratkaisua murhiin.
  11. Anna-Lena Joners Larsson * Vihan morsian – Tosi mielenkiintoinen kirja uusnatsien maalista. Tositapahtumiin perustuva.
  12. Ilkka Raitasuo & Terhi Siltala * Kellokosken prinsessa – Aivan ihana! Oon nähnyt tästä myös elokuvan, mutta kirja oli laajempi. Ylläripylläri, tämäkin on tositarina. Kirja kertoo suomalaisesta naisesta, joka 1930-luvulla joutui skitsofrenian vuoksi laitoshoitoon. Kirjassa on aika hurjia hoitomenetelmiä, joita siis käytettiin vielä tuolloin, kuten lobotomia.
  13. Delia Owens * Suon villi laulu – Tää oli jännä kirja! Paljon kehuttu, mutta mun mielestä ei ehkä ihan tän oma kirjavinkkilistan parhaita. Ajoittain tylsä ja mun makuun vähän hidastempoinen, mutta silti kuitenkin sen verran jotenkin koukuttava, että luin kyllä loppuun.
  14. Mende Nazer & Damien Lewis * Orja – Karu kertomus sudanilaisesta tytöstä, joka kaapataan ja myydään orjaksi 12-vuotiaana. Ei oo mikään ”kiva” kirja tämäkään, mutta jälleen erittäin mielenkiintoinen.
  15. Kimmo Ohtonen * Karhu, voimaeläin – Tää viimeinen kirja on myös tositarina. Sen on kirjoittanut suomalainen mies omasta lapsuudestaan, jolloin pakeni väkivaltaista isäänsä metsään ja ”ystävystyi” karhujen kanssa. Tässä kirjassa on myös super hienoja kuvia Suomen luonnosta ja niistä karhuista.
  16. Varpu Hintsanen & Emilia Saloranta * Valo, joka ei kadonnutkaan – Mun on pakko myöntää, että tää kirja on sellainen, jota en oo voinut lukea (ainakaan vielä) loppuun. Mä tiedän, että mä joutuisin vaan lukemaan sen, minkä toinen äiti on joutumaan oikeasti elämään. Silti mä en tällä hetkellä pysty lukemaan, koska vaan itken jos luen.
  17. Khaled Hosseini * Leijapoika – Tämä ja saman kirjailijan Tuhat loistavaa aurinkoa on todella mielenkiintoisia kirjoja! Ja vaikka nää molemmat on fiktioita, niin näistä saa kyllä hyvää yleissivistystä siitä miten jossain kulttureissa ja maissa eletään.
  18. Sanna Mämmi * Vapaudu huolista – Tää on ollut yks sysäys mun kaikenlaiseen ”mielentutkimispolkuun”. Tosi mielenkiintoinen ja hyvä kirja Sanna Mämmin omakohtaisista kokemuksista suorittajasta mindfulnessin taitajaksi.

Tässä nyt lista, jossa on mun mielestä kaikkien aikojen parhaimpia kirjoja, mitä mä oon lukenut. Oon ihan 100% varma, että oon unohtanut tästä listasta jonkun! 😀 Mutta ainakin suurin osa tässä varmasti on! <3

– Monna <3

kirjavinkit

LUE MYÖS: Oma aika 24h

Seuraa mua myös instagramissa @MONNAPURSIAINEN. <3

Vastaa