Hae
Monna Treenaa

Mitä tekisit, jos raha ei olisi esteenä?

Mä välillä mietin, että oonko mä ajautunut tekemään jotain työtä tahtomattani? Tai että teenkö jotain työtä vaan vähän niin kuin autopilotilla ja siksi, koska siitä saa rahaa. Ja että mitä mä tekisin, jos mun ei tarttis miettiä ollenkaan rahaa..?!

Mä oon taas lähiaikoina miettinyt näitä asioita paljon. Mä oon elämässäni vähän niin kuin ajautunut moniin hommiin. En oo määrätietoisesti halunnut tehdä sitä tai tuota työtä, mutta oon huomannut yhtäkkiä niitä tekeväni. Ne ei oo tuntunut vastenmielisiltä töiltä, mutta ei myöskään intohimolta.

Mä en oo ikinä ajatellut, että joku tai jotkut koulutukset tekis ihmisestä jotenkin toista korkeammalla olevan. On hienoa siis tietysti, että jotkut ihmiset haluaa kouluttautua, mutta mulle itselleni tittelit ei oo koskaan oikein kertoneet ihmisestä tai sen osaamisesta mitään.

Ja haluan vielä tarkentaa, että ihailen ihmisiä, jotka jo vaikka yläasteella tietää, että haluaa olla isona leipuri ja sitten opiskelee leipuriksi. <3 En siis halua mollata kouluttautumista ja opiskelua tietysti lainkaan!!

Ei säännöille ja lokeroille!

Mä karsastan tosi paljon erilaisia sääntöjä ja lokeroita. En tarkoita, että karsastan vaikka käyttäytymissääntöjä tai lakeja tms.. 😀 Mutta tarkoitan näillä säännöillä ehkä juuri sitä lokeroimista! Että pitäisi tehdä näin tai pitäisi tehdä noin. Mä en itse oo halunnut tehdä sillä tavalla, kuin säännöt sanoo vaan sen takia, että ne sanoo niin. Mennä johonkin tiettyyn lokeroon, koska näin vaatii yhteiskunta tai joku muu.

Oon kyllä mennyt lokeroihin tai ainakin yrittänyt tunkea itseäni niihin, mutta oon ymmärtänyt sen ettei siellä oo mun paikka. Niissä oleminen ahdistaa ja tuntuu ihan fyysisenä pahana.
Oon miettinyt, että pohdinko mä liikaa näitä asioita, tunnenko liikaa, aistinko liikaa… Pitäiskö vaan mennä ja uurastaa, vaikka se ei aina tunnu hyvältä tai sitä työtä kohtaan ei oo mitään paloa?

mikä musta tulee isona?

Mä en tiedä sitä vieläkään. Täytän tänä vuonna 42 vuotta, enkä tiedä mikä musta tulee isona. Mulle on alkanut hahmottumaan tosi vahvasti se, että mikä on mun vahvuus ja mikä on mun tehtävä täällä maapallolla. Mä en vaan vielä tiedä tarkalleen, että miten saan sen tehtyä. Tai että miten saan siitä tehtyä työn itselleni.

Mä kysyin jokunen viikko sitten teiltä mun IG-seuraajilta, että mitä te tekisitte, jos ei tarvitsis miettiä rahaa.

Te vastasitte mm:

 1. Olisin kotiäiti pidempään.
 2. Vaka-lastenhoitaja (2-3pv/vko) JA rakennusalan yrittäjä
 3. En tekisi enää töitä. Jotain vapaaehtoista sopivassa suhteessa.
 4. Hyväntekeväisyystyötä, jossa kohteena olisi lapset ja nuoret.
 5. Rahataitovalmennusta ihmisille, joilla ei riitä raha sen maksamiseen.
 6. Perustaisin kissojen hoitokodin.
 7. Olisin bisnesenkeli. Panostaisin naisten yrityksiin ja yrittäjyys-suunnitteluun.
 8. Valokuvailisin kukkia.
 9. Samaa kuin nytkin. Ei tätä tee rahasta.
 10. Tekisin vapaaehtoistyötä vanhusten palvelukodissa. Olisin ystävä vanhuksille.
 11. Rennolla otteella nykyammatin maalarin hommia ja edellisen ammatin (lastenhoitajan) ”kivat keikat”.
 12. Käsityöläinen.
 13. Haluaisin oman pikkukahvilan.
 14. Perustaisin eläintalon löytöeläimille ja kodittomille.
 15. Samaa kuin nyt, töissä päiväkodissa. Kävisin samalla koulua, että saisin LTO pätevyyden.
 16. Puutarhuri / maisemasuunnittelija.
 17. Hyväntekeväisyystyötä esim. eläinten parissa.
 18. Liikkuisin luonnossa ja ihmettelisin elämää.
 19. Lankakaupan pitäjä, osa-aikainen siivooja.
 20. Paljon vapaaehtoistyötä esim. eläinten ja lasten parissa.
 21. En tekisi töitä. Matkustelisin ja treenaisin.
 22. Tätä työtä mitä teen nytkin, oon kampaaja.
 23. Mä vaan haluaisin huolehtia mun läheisistä. Pistäisin varmaan päiväkodin pystyyn, missä saisi toteuttaa laadukasta varhaiskasvatusta, eikä aina raha olisi esteenä.
 24. Ostaisin itselleni vaatteita, ennen kaikkea istuvia rintaliivejä.
 25. Kävisin hoitamassa paikallisten löytöeläinkotien eläimiä ja asuisin jossain Saimaan rannalla.
 26. Opiskelisin floristiksi ja perustaisin kukkakaupan.
 27. Vanhuksien apuna.
 28. Olisin kotona lasten kanssa.
 29. Olisin historian tutkija.
 30. Taidetta! Maalaisin seinii ja tauluja ja tekisin keramiikkaa.


Monna <3

Vastaa