Hae
Monna Pursiainen

Kuntokuuri

Mä kerroin viime viikon maanantaina instagramissani, että oon miettinyt jo pidempään haluavani tehdä itselleni sellaisen pienen kuntokuurin! 🙂 Sain tänään toiveen, että voisinko kertoa siitä vähän lisää.

kuntokuuri

Kuntokuuri – ei aikaa?

Mulla on ollut lähivuosina joko aika tai jaksaminen rajallista. Oon ehtinyt tai jaksanut treenata pari-kolme kertaa viikossa parhaimmillaan ja normiviikkoina kerran tai kaks.

Nyt musta tuntuu, että mulla on energiaa järjestää aikaa. Eli jaksaminen ei oo rajallista enää, vaikka aika ei oo tietysti vuorokausiin tässä lisääntynyt. 😀 Mutta nyt mulla on halua tehdä sellainen pieni ”kuntokuuri” itselleni.

kuntokuuri

Mitä se tarkoittaa?

Mulla on tavoitteena:

⭐️ Palauttaa liikunta vuosien jälkeen oikein kunnolla viikkoihin! Mä nautin liikkumisesta niin paljon! Haluaisin ehtiä liikkumaan 4-5 kertaa viikossa! Tähän siis pyrin nyt! 💕

⭐️ Sokeri ja light-limut vähemmälle! Herkkupäivä kerran viikossa ja light-limuja vaan viikonloppuisin! Mä en tykkää siitä olosta, joka mulla on ollut nyt kehossa. Haluan turvotusta vähemmälle ja sokeri aiheuttaa mulla sellaista pöhnää. En tykkää olla sokerikoukussa. Karkkia rakastan niin paljon, että sitä en missään tapauksessa halua kuitenkaan kokonaan jättää!

⭐️ Stressilevelit minimiin! Teen säännöllisesti meditaatiota ja rauhoitun. Laitan puhelimen pois ja keskityn muuhun kuin someen tai muihin töihin. Eli rajaan taas tarkemmin työaikaa ja vapaa-aikaa! 💕 Keskityn siis esim. vapaina viikonloppuina perheen kanssa olemiseen ja siihen omaan aikaan ja treeniin, luonnossa liikkumiseen jne.

Mistä lähtökoodista kuntokuuri alkoi?

Tää oli se kysymys, jonka sain instagramissa, kun kyselin onk toiveita blogipostausten aiheille. 🙂
Ja tää tuntui siltä, että mielelläni avaan tätä enemmän.

Mä itse asiassa muistaakseni otin tällaisen ”lähtötilanne”-kuvan. Koska mä sanon aina mun omille asiakkaillenikin, että kuva kertoo niin paljon! Oma mieli ei myöskään välttämättä huomaa aina muutosta. Vaaka ei myöskään ole aina hyvä (tai koskaan AINOA hyvä) mittari. Sen takia kuva usein kertoo paljon. 🙂

Mulla ei oo mitään painonpudotus-tavoitetta. Mun tavoite on saada sellainen hyvä olo kroppaan ja salitreenillä saada taas rasvamassaa vähän pienemmäksi kropassa ja lihasmassaa ”enemmän esille”. 😉 Tämä ei siis tarkoita sitä, että havittelen jotain tietynlaista kroppaa tms. Vaan oikeastaan tiedän ihan tarkalleen sen fiiliksen mikä on omassa vartalossa silloin, kun se voi hyvin.

Viikko takana

Nyt jo siis viikko takana ja jo ensimmäisen viikon aikana tunsin sitä ihanaa fiilistä kropassa. Sitä, kun vatsa ei oo turvonnut ja naama ei oo turvonnut ja olo ei oo sellainen pöhöttynyt ja väsynyt.

Ensimmäisellä viikolla pääsin oikeastaan hyvin niihin mun tavoitteisiin, mitä olin toiveissani ajatellutkin.
Tein 5 treeniä, joista 3 oli salitreeniä ja 2 kävelylenkkiä. Light-limuja join vaan viikonloppuna ja karkkia söin vasta lauantaina! 🙂

Tällä viikolla sama homma jatkuu ja aika lailla sama tavoitekin on mielessä. Tuo 5 treeniä on mulle siis paljon tällä hetkellä ja joudun tosissani miettimään aikatauluja ja priorisoimaan aikaa treenille.

Light-limut pysyy tälläkin viikolla arkipäivät kaupan hyllyllä ja karkkia syön vasta lauantaina. Tänään kävin kävelylenkillä, joten viikon liikunnatkin on jo startattu. Huomenna olisi tiedossa aamulla ennen työpäivää viikon eka salitreeni.


Kiva kirjoitella taas tännekin pitkästä aikaa! 💕

Monna 💕

Lue myös: 10 VUOTTA YRITTÄJÄNÄ
Seuraa myös instagramissa: @MONNAPURSIAINEN

Vastaa