Hae
Monna Pursiainen

Tytöt tykkää, pojat ei?

Mulla on niin paasausviikot käynnissä! ;D Postaus toisensa jälkeen on p*rkeleen painavaa asiaa.. 😉

HAUDIHOU!

HAUDIHOU!

Tässä fitness-villityksen maailmassa kuulee ja lukee paljon kommenttia suuntaan jos toiseen.
Moni teistä on ehkä lukenut Kukka Laakson kirjoituksen My little body. Jos ette, niin suosittelen lukemaan.
Paljon hyvää asiaa tekstissä, mutta silti mun on sanottava oma sananen tästä aiheesta. En siis nyt arvostele Kukka Laakson kirjoitusta, vaan ylipäätään tätä aihetta mistä aika paljon puhutaan ja kirjoitetaan.
Mä olen itse sitä mieltä, että on ihan mahtavaa kuinka paljon ihmiset haluavat nykyään pitää itsestään huolta! En ole sitä mieltä, että kaikkien pitäisi (tai olisi edes ainesta) pyrkiä Fitness-lavoiolle, mutta ainahan unelmia saa olla! Ja minkä vuoksi tätä tervettä elämäntapaa ja siihen haluavien suurta määrää parjataan?

Ammattini kautta tietysi näen vain niitä ihmisiä, jotka haluavat parempaan kuntoon. Mutta se on mielestäni vain mahtavaa! Ihmiset haluavat voida paremmin. Ja ennen kaikkea terveellisillä keinoilla.
Minä kannustan joka ikistä joka haluaa lähteä tähän fitness-villitykseen mukaan! Perskeles, että tämä on tuhat kertaa parempi villitys kuin vaikkapa röökin polttaminen tai todella todella laihan vartalon ihannointi. En nyt tiedä miksi nämä kaksi esimerkkiä tuli mieleeni.. Tulipahan vaan.
Itse en fitness-villityksellä myöskään tarkoita pelkästään sitä fitness-kisoihin haluavien määrää vaan kokonaisuudessaan treenaamista ja elämäntapaa.

20130528_083904 20130528_101523Eilen aamusta hyppäsin pyörän satulaan ja polkasin 5km Helsingin vanhalle Jäähallille, sieltä lähdettiin asiakkaani kanssa 5km:n lenkille Keskuspuistoon. Ja sitten pyöräily vielä takaisin kotiin. 15km oli mun ”aamuaerobinen”. Ja rapia 600kcal siinä kivasti paloi.

Tsippidii

Tsippidii

20130528_101920Päivä oli täynnä, töitä oli klo 9-21. Sain kuitenkin itse treeniä välissä, tuon aamuaerobisen lisäksi. Käytiin Inari-murun kanssa tekemässä selkätreeni ja kunnon vatsapatteri vielä päätteeksi. Lämmiteltiin ensin TRX:llä ja sitten siirryttiin salin puolelle tekemään leukoja.
20130528_153235 20130528_153250Mulla edelleen kuminauha-avustus leuoissa, koska mä en vaan saa tehtyä yhtään leukaa oikealla tekniikalla. Mutta helkutin raskas toi on kuminauhankin kanssa. I promise! 😉
Sitten yhden käden kulmasoutua.
20130528_153821Tämän jälkeen tehtiin yhdelle kädellä taljassa selkäsoutu. Oli pirun hyvä!

Inari näyttää mallia

Inari näyttää mallia

Ja sitten minä perästä.
20130528_154034 20130528_154052Tämän jälkeen oli vielä yksi liike selälle. Ristikkäistaljassa veto yläviistosta alaviistoon, lapoja yhteen vetämällä.

Tälleen.. ;D

Tälleen.. ;D

Ja sit mun versio…
20130528_15500820130528_155012

Rutistaa rutistaa..

Rutistaa rutistaa..

20130528_155010 20130528_155020

Sitten mä haluaisin kysyä teiltä miehiltä (mä tiedän että te luette tätä, älkää yrittäkö valehdella ;D ) ja toki naisiltakin. Missä menee se raja, että naisen kroppa näyttää vielä hyvältä lihaksien kanssa? Saako naisella olla lihaksia? Vai pitäiskö olla enemmän pyöreyttä? Entä miesten kropissa, mikä näyttää naisten mielestä vielä hyvältä ja missä vaiheessa menee liiallisuuksiin?
Tästä kyselen, koska haluan kuulla mielipiteitä. Tätäkin asiaa tulee nimittäin kuultua suunnasta jos toisesta ja luettua juttuja aiheeseen liittyen.

Loppuun vielä kiitos Pandalle mielettömän kauniista sanoista hänen blogissaan:

And to keep this post somewhat fitness related, I thought that it’s a good time to post about my sources of inspiration again. 🙂 There’s two bloggers who just simply make me push myself harder every single day. Heidi and Monna are just incredibly fabulous, they just show how girls can kick ass just as much as the guys when it comes to fitness! 😉 Monna has this amazing aura of happiness and positivity around her and her blog posts are just such a joy to read.

On mahtavaa jos saan täältä ruudun toiselta puolelta edes hiukan teille lukijoille jaettua iloa! 🙂 Joten toivotan sitä teille tähänkin päivään rutkasti!! puspus <3
IMG_20130527_022336

25 kommenttia

  1. Tiina Katariina kirjoitti:

    itekin just kirjoittelin aiheesta ja viittasin tuohon Kukan tekstiin 🙂 en myöskään kirjoittajaa itseään arvostele, vaan ilmiötä. tai ilmiön arvostelua. hmm?

    näyttää kivalta toi selkäliike taljassa! pitääpä itekin kokeilla, harmi että selkä tuli tehtyä eilen… noh ensviikolla sit 😉
    ja tuohon kroppaihanteeseen naisilla; laitoin myöskin omat ihanteeni viimeisimpään postaukseen 🙂 eli oma ihanteeni on Eva Wahlström: naisellinen ja kaunis, lihaksia on ja ne piirtyvät, mutta kroppa ei ole koskaan kuivan ja riutuneen näköinen eli rasvaprosenttia ei ole kiskottu tuhottoman alas ja yleiskuva on treenattu ja terve! itselle haluaisin juuri sellaisen 🙂 toki lihaksikkaammatkin tapaukset kuten body ja figure fitneksessä (esim jutta g, kati alander, jessica silfvernagel, mariliisa heininen jne) ovat aivan upeita tapauksia, mielestäni heillä ei ole liikaa. mutta sitten kun mennään naisten kehonrakennukseen niin se ehkä menee oman kauneusihanteeni toiselle puolen! ihailen silti heidänkin omistautumistaan ja kovaa työtä kropan takana. se itselleni himoitsemani kroppa on jotain muuta 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Joo, mäkään en tosiaan kirjoittajaa arvostellut. 🙂

      Toi on super hyvä selkäliike! Suosittelen!!

      Evalla on hieno kroppa ja kuten olit blogissas kirjoittanut, niin A.Sinivaaralla kans! 🙂

  2. tuisku kirjoitti:

    shiit, jäin kiinni…. mutta siis tohon sun kysymykseen: lihakset näyttää musta naisella tosi hyvältä. kuitenkin rasvaprosetti sais olla vähän korkeempi ku miehillä, tyyliin painonnostajat katariina vestman ja anna everi.
    hyvää blogia pidät, mielenkiintoista luettavaa!

    • Inu kirjoitti:

      mä niin arvasin, että sä Tuisku kommentoit tähän 😉

      Hyvä teksti Kukalta, mutta eikö se taas leimaa tietynlaiset ihmiset ”vääriksi”..eiköhän jokaisella saa olla omat syynsä ja motiivinsa treenille.

      Kyllä mä ainaki pidän omaa elämääni ihan riittävän verevänä vaikka välillä menee pelkäks treeniks ja ruokailuks..

    • Monna kirjoitti:

      Haha 😀 Kiinni jäit joo! 😉
      Kiitos Tuisku, hyvä kommentti!

      Ja Inu, todellakin just näin! Kaikilla on oikeus treenata omien halujensa mukaan! 🙂

  3. tiiti kirjoitti:

    Musta tietty jokaisella saa olla niin pienet tai isot lihakset kuin itse tykkää.

    Mutta omaa silmää miellyttää naisella sellainen suht kireä ja lihaksikas kroppa, esim. kunnolla erottuva sixpäkki on musta naisella tosi kaunis. Olettaisin, että oma kroppaihanne on keskimääräistä makua vähärasvaisempi naiskroppa.

    Miehen taas ei mun makuun tarvitse olla liian kireä, sopiva lihaksikkuus on musta kyllä kivannäköistä, mutta semmoinen viimeisistä rasvoista tiristetty päkki ei musta miehellä ole kiva, eikä kehonrakentajamainen määrä lihasmassaa. Lähinnä kai siksi, että musta epäreilusti miehen pitää olla jotenkin enemmän äijä, eikä keskittyä vartalonsa yliviilaamiseen 😀

    Varsinkin kehonrakentajanaisista puhuttaessa moni ei varmasti hiffaa kuinka pieniä ne tyypit monesti oikeasti on, kuvat kun usein valehtelevat ja antavat kuvan, että massaa ja kokoa olisi reippaasti ja naiset tosi isoja, kun niissä ei ole ketään normaali-ihmistä vieressä verrokkina.

    • Erika kirjoitti:

      Heippa!
      Pitkään olen ”taustalla” seuraillut sun blogia ja se on ollut suuri ilo, kiitos siitä 🙂 Saan siitä motivaatiota itsellenikin!
      No, tosiaan, moni on joko omissa blogeissaan tai sitten facebookissa jakanut tuota Kukan kirjoitusta ja se tuntuu olevan nyt ”kuuminta hottia” 😀 Ja on niin ihanaa, että sä uskalsit nyt sanoa hiukan eriävänkin mielipiteen. Ja osasit tuoda sen esille oikein rakentavasti, tippaakaan arvostelematta alkuperäisen kirjoittajan sanomaa 🙂 Kiitos siitä! Mä olen itse asiassa itsekin pidempään jo miettinyt sitä, että mikä ihme siinä on, että nyt kun vihdoin ne terveet elämäntavat alkaa olla in, niin se pitää jotenkin nostaa esiin huonona asiana?! Miksi kaikesta osataan hakea esiin ne negatiiviset sävyt? Se on kyllä jännä juttu… En nyt siis puhu vain Kukan tekstistä vaan ylipäätään siitä, että onhan tästä aiheesta nyt paasattu viime aikoina aika paljon… ”Sallittu syömishäiriö” jne… Jos ja kun se pysyy terveyden rajoissa, niin eikö tän pitäis olla hyvä juttu hei?! Siis siitähän fitneksessä on kyse; TERVEYDESTÄ JA HYVINVOINNISTA!! Ei sairaanloisesta vaa´an tuijottamisesta ja kaloreiden turhasta kiristämisestä. Siis fitneksessä on kyse siitä, että syödään hyvin, oikein ja puhtaasti ja RIITTÄVÄSTI jotta saavutetaan hyvä terveys, hyvä kroppa ja mielenkin tasapaino 🙂 Vai olenko ymmärtänyt väärin?
      Kiitos kun uskalsit ottaa asian puheeksi! Kaikki propsit sulle! Ei tartte teherä tästäkin asiasta niin negatiivista ja huonoa – fitness on terveyttä ja hyvinvointia! Siitä pitää voida nauttia 🙂

      Olet mahtava kaikessa hullunkurisuudessasi 😀 Ihanaa kesää!

    • Monna kirjoitti:

      TIiti, toi on ihan totta että moni ei hiffaa miten pieniä esim. kehonrakentajanaiset oikeesti on. Tai fitness-misukat, ne näyttää niin ”normaaleilta” silloin kun eivät oo lavakunnossa nolla rasvaprosenteillaan. 😀

      Ja Erika, kiitos kommentista. Mahtavaa kun saat motivaaiota täältä! 🙂
      Puhut täyttä totta!
      Kiitos hyvästä kommentista ja hullunkurista kesää sulle! ;D

  4. Emmi kirjoitti:

    Musta näitä tän tyyppisiä kirjoituksia ei kannata lukea liian tiukasti vain omista lähtökohdista ajatellen. Itse yli 10 vuotta fitnessmaailman parissa pyörineenä ja välillä todellakin sairauden puolelle lipsuneena minusta nuo huolenaiheet ovat täysin aiheellisia. Se terveyden ja sairauden välinen raja on oikeasti todella häilyvä ja sen ymmärtää vasta, kun on nähnyt asian kaikki puolet.

  5. Mari kirjoitti:

    Sehän ois ihan ihannetilanne, jos ihmiset huolehtis itsestään ja terveydestään! Mun mielestä suuntaus on kuitenkin selkeästi menossa siihen suuntaan, et kehoja palvotaan ja ”fitness” toteutetaan nimenomaan terveyden kustannuksella. Ja siihen varmasti ihmiset yrittää muita herätellä. Saa jokainen haaveilla kisalavoista… On ihanaa et on unelmia. Mut jos sinne ei sitten koskaan kuitenkaan mene, niin ei kai kroppaa kannata rääkätä niinku ois menossa. 🙂

    Sä ootkin hyvä esimerkki siitä, miten asiat voi tehdä terveellä tavalla. Samalla oikeesti elää elämää. Mut niin moni nääntyy ja lakkaa elämästä tekosyynä fitness. Ei nauti siitä touhusta, haluu vaan saavuttaa jotain ja olla joku. Ja käteen ei kuitenkaan jää muuta ku hukkaan heitettyä elämää ja muutama päivä unelmien vartalossa.

  6. mimmu kirjoitti:

    Niin asiaa Monna! Minunkin mielestäni se on hienoa, että monet ihmiset pitävät nykyään paljon enemmän itsestään huolta ja käyvät enemmän urheilemassa ja salilla!
    Itsekin olen alkanut käymään enemmän salilla, kun alkoi lukemaan näitä treeniblogeja, näistä saa lisämotivaatiota ja erityisesti sinun blogistasi!:)
    Niin ja onhan ne lihakset kropassa paremman näköistä kuin liiallinen rasva ;p

    • Mirja kirjoitti:

      Moi!
      Kyllä näyttää kivalta kun osaa käyttää vastuskumia oikein! Itse lensin sen sinkoamana lattialle seurauksena värttinäluun murtuma ja ranteen sijoiltaan meno. Leikattuna, levytettynä, ruuvattuna ja kipsattuna ranteesta tuskin tulee ”äitin tekemää” mutta toivottavasti pystyn/uskallan jatkaa leuanvetoharjoituksia jälleen loppukesästä. Ei vanhan(48vee) ehkä kannattaisi kaikkiin uusiin kokeiluihin innostua… Tällaisesta tapaturmasta olen varmaan ennakkotapaus 🙂
      Kiitos kuitenkin hyvästä blogistasi!!

    • Monna kirjoitti:

      Justiinsa näin Mimmu! Treenaaminen ja itsestään huoltapitäminen on mahtavaa! Kunhan se ei mee liiallisuuksiin.
      Ja mahtia jos saat lisämotivaatiota täältä! 🙂

      Ja Mirja, kauheeta!! 😀 Kyllä mäkin oon toisaalta saanu ton kumpparin naamaan aika kovaa. 😀 Mut ei tapahtunut mitään pahempaa.

  7. ninni kirjoitti:

    Kyse ei ole siitä terveelliset elämäntavat, itsestään huolehtiminen tai tavoitteellinen treenaaminen olisivat huonoja juttuja, vaan sairaalloisen pakkomielteinen body-elämä, oikeutettu syömishäiriö (koska fitness) ja maailmanloppu jos takaolkapää treeni jää tekemättä isoäidin hautajaisten takia.

    Niin tai näin, niin asiasta riippumatta mun mielestä kannattaa pysähtyä miettimään omaa tekemistään ja miettiä että ketä varten sitä tekee ja mitä sitten.

  8. PetraBettina kirjoitti:

    Itsekin tätä fitnessasiaa paljon pohtineena minua aina jaksaa ihmetyttää se, että tämä oikeasti on niin kehokeskeistä. Joo joo, kisoissa arvostellaan kroppaa ja itsekin peiliin tulee tuijotettua ja kehittymistä sitä kautta arvioitua, mutta onhan tämä nyt niin paljon enemmänkin! Minusta tämä on urheilua! Tai liikuntaa. Tai ainakin mahdollisuus voida hyvin. Ei tavoitteeni ole muiden kadehtima kroppa vaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon kuuluu sopusuhtainen olemus, runsaasti liikuntaa niin fyysisen kuin psyykkisenkin terveyden tueksi sekä monipuolinen ja terveellinen ruokavalio. Ei jokaisen rahkapurkin ostajan ainoa tavoite ole pyöreä peppu. Jotkut saattaa ihan tykätäkin siitä rahkasta 😉 Ja olen Erikan kanssa samaa mieltä siinä, että kummallista miten positiivisesta asiasta onpakko vääntää negatiivinen. Ymmärrän kyllä, että ääri-ilmiöitä esiintyy, mutta eikös ihmisten treenaaminen noin niinkun suuremmassa mittakaavsaa ole ihan älyttömän hyvä asia?!
    Ja naisella saa olla ihan hervottomasti lihaksia ennen kuin alkaa näyttää liian miehiseltä. In my opinion.
    Treeni-iloa!

    • Monna kirjoitti:

      Just näin!
      Tämä asia, jonka kirjoitit:
      ”Minusta tämä on urheilua! Tai liikuntaa. Tai ainakin mahdollisuus voida hyvin. Ei tavoitteeni ole muiden kadehtima kroppa vaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon kuuluu sopusuhtainen olemus, runsaasti liikuntaa niin fyysisen kuin psyykkisenkin terveyden tueksi sekä monipuolinen ja terveellinen ruokavalio.”
      On just tasan sitä mitä itsekin ajattelen!! 🙂

      Treeni-iloa sullekin paljon! 🙂

  9. Jossu kirjoitti:

    Hahaa great minds think alike – postasin tänään aamulla juuri samaisesta Kukan tekstistä luettuani sen ekaa kertaa 😀

  10. Pööpi kirjoitti:

    Moi Monna,
    Tuohon lihaksikkuus kysymykseen, mun mielestä naisella saa olla lihaksia vaikka kuinka paljon.. Naisten raskaansarjan kehonrakentajien kropatki mun mielestä menettelee, niihin lihoihin ei vaan pääse ilman kasvuhormoneja, joiden vaikutukset kasvoihin mua enemmänki hirvittää (esim. leuan luuston muutokset).

    Miehillä saa kans olla paljon lihasta, esim. hallitseva Mr. Olympia Phil Heath on yks seksikkäimmistä miehistä. Miehistä puhuttaessa onki järkevämpää sanoa näin päin, että täysin lihakseton/”vähälihainen” ei näytä mun mielestä hyvältä.. Tähän voi tietty vaikuttaa se, etten haluais olla seurustelusuhteessa se lihaksikkaampi osapuoli 😀

  11. Atshuu kirjoitti:

    Ite ekalla kerralla ärsytti Kukan kirjoitus, se tuntu suoralta hyökkäykseltä ns. kehoilu-lajeja kohtaan.. Mutta tokan kerran sen luettuani, (kun se jäi kaivelemaan,) jouduin toteamaan, että a. Kukka ei tiedä mitään kehoilusta, jos tuo on kehoilijoille tarnoitettu tai b. se on tarkoitettu ortoreksikoille.. Ja uskon, että Kukka tietää jotain kehoilusta.. Kaikki, aivan kaikki, kehoilijat jaksavat muistuttaa siitä, että se 0-rasvaprosentti on PÄIVÄN kunto, saatu aikaiseksi pitkällä dieetilla, suoloilla kikkailemalla, ei sellainen, jota ylläpidetään, tai jota on tarkoitus ylläpitää..

    Mutta sitten on tapaus b. eli ortoreksia, jota vastaan uskon Kukan paasaavan ja josta todellakin kuuluu ihmisiä varoittaa. Nämä ihmiset, joille oma keho on kaikki kaikessa ja se kuva tavoitekehosta on vääristynyt, kun on liikaa tuijoteltu kehoilijoiden KISAkuvia.. Kuvia, joiden ei missään nimessä ole tarkoitus olla esimerkkinä normaalin ihmisen normaalista ympärivuotisesta kunnosta.

    Itsekin toteat, että fittness elämä on kivaa, mutta kun oikeen näitä blogeja lukee, niin hei, fitnesselämä ei ole yhtä kuin ortereksia. Itsekin puhut pienestä herkkupalkinnosta, kun kaikki on mennyt hyvin. Ortoreksikko ei tuota itselleen salli.. Sara ja Anna käy josku baarissa yms, yms.. (luen selvästi liikaa blogeja..) Mutta sitten on oikeasti nämä ”surkeat” tapaukset, jotka elävät elämään ruoka-treeni-lepo, ystävät jäävät, jos he ei hyväksytä täysin, viina on luusereille (en itse juo paljoa, enkä nää viinan juontia minään välttämättömyytenä, mutta ymmärrän täysin, että sitä on välillä kiva juoda..), sokeria ei syödä IKINä yms, yms.

    Tässä tulee tietyllä tavalla ehkä myös bloggaajien ”vastuu”. Olisi hienoa, että sen lisäksi, että kirjoitatte terveellisestä elämästänne, muistaisitte aina kertoa myös siitä, kun osallistuitte synttäreille ja söitte ihan normaalisti, mitä oli tarjolla, koska ei yksi päivä tuhoa tavallista elämää (dieetit on erikseen..) tai kun haitte sen karkkipussin, koska tavoitteet oli saavutettu 🙂 Joskus tuntuu, että blogeista suodatetaan ns. ne muka huonot ruuat pois (en tässä nyt tarkoita sinua..) ja pidetään illuusiota yllä..

    Olipa pitkä teksti, mutta tuo kyseinen kirjoitus pisti minut todella miettimään ja tässä lakujen mussutuksen keskellä julistan itsenä ”80 % ortoreksikoksi” eli siis ihan tavalliseksi treenaavaksi ihmiseksi, joka syö 80 % todella puhtaasti.. Loppu voikin sitte ollan todellista shaibaa..

    • Monna kirjoitti:

      Pitkä kommentti, mutta asiaa! 🙂
      Tuo ortoreksia on tosiaan ihan asia erikseen! Ja vakava syömishäiriö sekin. 🙁
      Mäkin voisin kirjoittaa tuon sun vikan kappaleen. 😉 Eli 80% ortoreksikko! 😀

Vastaa