Hae
Monna Pursiainen

Miksi suomalaiset vihaa niin paljon?

Vihaajat vihaa ja sitä rataa..
Mutta miksi suomalaiset vihaa niin paljon?

20140129_141209Vihataan hippejä, vihataan tummaihoisia, vihataan skinejä, vihataan homoja. Vihataan wannabe-bodareita, vihataan fitness-buumiin hurahteneita neitokaisia. Vihataan läskejä. Vihataan laihoja.

Jotenkin vihan määrä vaan on kasvanut. Tai sitten se on vaan esillä enemmän kun netti vaan kasvaa ja sitä kautta on helppo vihata. On hirveetä ja surullista lukea monista blogeista vihakommentteja. Mä oon hetken aikaa niiltä itse välttynyt, mutta ei niistä mullekaan suunnatuista vihakommenteista kauaa oo.
Tänään luin vihakommentteja taas parista blogista. Vihataan silikoneja. Vihataan isoja reisiä.

20140129_141228Voiko ihmiset niin pahoin, että on pakko vihata jotain koko ajan? Helpottaako se oikeasti jonkun oloa? Että voi vihata jotain sydämensä kyllyydestä? Mulle ainakin tulee itelleni vaan pahempi olo jos mä huonona päivänä alan negistelemään lisää. On heti pakko yrittää kääntää ajatukset positiivisempaan ja miettiä hyviä asioita. Tai vaikka selata sitä kiitollisuuspäiväkirjaa.

Vihaa näkee myös somessa paljon. Ollaan vihasia siitä tai tästä ja kirjoitetaan siitä esim. Facebookkiin tai Twitteriin. Mä itse sorruin tänään vihapäivitykseen, aamulla vihasin (tai no oikeesti käytin sanoja ”en tykkää”) moottorijarruttajia. 😀 Ja päätinkin, että en enää laita mitään vihapäivityksiä. Vaikka en niitä tähänkään mennessä usein ole laittanut.

Negatiivisuus lisää negatiivisuutta. Eikö se niin mene? Ja hymy tarttuu! Positiivisuus lisää positiivisuutta. 🙂
20140129_141405
Vihataanko niitä asioita missä itse ei olla hyviä? Tai koetaan jotenkin uhkana? Onko vihaajat yleensä itseensä tyytymättömiä? Tai onko heillä omassa elämässään joku asia huonosti ja vihaisuus ja vihaaminen on kohdistettava johonkin ettei tarvitsisi miettiä sitä omaa ongelmaa?
Vai vihataanko niitä asioita mitä pelätään? Miksi esimerkiksi homoja vihataan? Sitä mä en ole ikinä ymmärtänyt. Miksi kaikki eivät sais rakastaa ketä haluaa? Keneltä se on pois jos joku nainen rakastaa toista naista tai mies toista miestä? Ei se varmaankaan tämän homovihaajan elämään vaikuta. Ellei hän itse pelkää, että homo tulee ja yrittää iskeä. 😉 Tai ellei hän itse kamppaile identiteetistään? Eikä uskalla tulla ulos..

Tai miksi ihmiset vihaa tyttöjä, jotka haluaa hetken näyttää hyvältä kisalavalla? Sehän on jokaisen oma valinta. Ei kisaajan dietti tai silikonit vaikuta kenenkään muun elämään kuin hänen omaansa. Paitsi jos on änkyränä dieetistä ja kiukkuaa läheisille. 😉 😀 Haha! Vitsivitsi..
Mutta ei vaikuta ainakaan kenenkään kisailijan blogilukijan elämään.

20140129_163118
Kun FitFashion-portaali avattiin viime kesänä, olin yksi ensimmäisistä tänne siirtyjistä. Miksi meitä vihattiin? Miksi koko portaalia vihattiin? Valitettavan moni bloggaaja antoi vihakommenttia mulle tänne siirtymisestä ja nyt heistä muutama itsekin bloggaa täällä. Hienoa heille! Mutta miksi tässäkin asiassa ensimmäisenä reaktiona piti olla vihaisuus? Viha kaupallista portaalia kohtaan. Viha johonkin uuteen siirtymisestä.

20140129_163257
Kertokaa mulle ihmiset. Miski vihataan? Miksei suvaita?
Miksi ajatellaan, että jos suvaitsee ja on avarakatseinen niin se on jotenkin leväperäistä toimintaa? Että vihainen ja angstinen tyyppi on jotenkin tiukempi ja kovempi. Pärjää tässä maailmassa paremmin. Minä en ymmärrä.
Mä ainakin aion pärjätä tässä maailmassa sillä, että suvaitsen mahdollisimman paljon erilaisuutta ja erilaisia ihmisiä. Yritän jakaa positiivisuutta ja tuoda esiin sitä miten paljon asioista voi oikeasti tykätä. Ja miten paljon meillä täällä Suomessa on asioita hyvin. Ihan hemmetin hyvin.

Ja mä en usko, että kaikki viha ja suvaitsemattomuus johtuu vain kateudesta. Ja tämän sanon vain sen vuoksi, että veikkaan monen vastaavan, että: se on se kateus suomalaisten perisynti.

20140129_163314Yritetäänkö olla vähän suvaitsevaisempia ja vihata vähän vähemmän? Yritetäänkö? Kannattaa kokeilla. Siinä saattaa jopa yllättyä positiivisesti! 😉

51 kommenttia

  1. Ekaterina/haastajat kirjoitti:

    Viha tai mitä se ikinä onkaan, muutosvastarintaa ja turhaa marinaa, kun ei ITSE ole/tee/pääse/kykene jne. Helpompi ottaa defenssit käyttöön kuin yrittää itse samaa. KAikista huvittavinta on kyllä tuo, että parjataan esim. nyt vaikka sinua siirtymisestä kaupallisen portaalin alle ja sitten myöhemmin asia on unohdettu, kun ITSE pääsee kanssa 😀 Ei siinä mitään, mutta ehkei kannattaisi ihmisten olla niin äärettömän jyrkkiä joka asiassa. Annetaan toisillemme tilaa ja jos ei kyetä olemaan iloisia toisen puolesta niin pidetään tunkkimme ja puretaan se viha vaikka sinne salille ;D
    Iloa!

  2. Noora kirjoitti:

    Word! On kivempaa täyttää elämä mukavilla päivillä ja hyvällä ja positiivisella asenteella.

    Vaikka mielipiteet eroaakin jonkun toisen kanssa, kuten juuri tässä tissiasiassa, niin miksi siihen pitää reagoida niin hurjan voimakkaasti. Kommenteista Voisi kuvitella, että nyt käsitellään jotenkin tämän kommentoijan omia henkilökohtaisia asioita.

    Oon itse monttu auki lukenut vertauksia kommenttiboksissa silikoneista ja naisten ympärileikkauksista. HUH!

    • Monna kirjoitti:

      No niinpä Noora!! 🙂

      Ja siis luin noi samat kommentit vertauksena silikoneista ja ympärileikkauksesta!! Se oikeestaan mut sai tän jutun kirjoittamaan. Ihmisillä menee todellisuudentaju vihatessaan!! 🙁

    • Janina kirjoitti:

      Hear hear !
      Silkkarit on itselläkin ollut pitkään mielessä, ihan vain sen takia että olisi kiva kun olisi hieman tasapainoittavaa muotoa etupuolella. Itsellä olisi mukavampi olla. Onko se keneltäkään muulta pois? Mies tukee päätöstä jos sen teen, mutta rakastaa luomujakin.
      Viha on hirveää. Tein päätöksen noin vuosi sitten etten liity enää työpaikalla valitusrinkiin. Voin kuunnella ja yrittää auttaa, mutten lähde ruokkimaan sitä negatiivisuutta. Tässä maailmassa löytyy oikeita vihankohteita kuten kliseiset sodat. Vihaa ei kuitenkaan poista mikään muu kuin positiivisuus, se on fakta.

  3. LOTTA kirjoitti:

    Mä oon miettinyt IHAN samaa!!! Tuntuu, että monella ensireaktio asiaan ku asiaan on aina viha tai muu negatiivisuus. Huvittavinta on just seurata noita kommenttisotia – ihmettelen aina vaan että miten joku JAKSAA. 😀

  4. Joni kirjoitti:

    Totta turiset! Joskus tulee pieni taka-askel kun tekisi mieli jakaa mielipiteitä esim. vaikka ihan tosi elämässä. Liian moni on sanomassa, että jokin asia on kuraa, roskaa jne. vaikka se asia ei heihin vaikuta ollenkaan! Ja sama varmasti pätee (tai mistäs minä tietäsin) niin silikoni-asioissa. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja miun mielestä siitä ei ainakaan pidä suuttua :D.

    Terveisin,
    – Vannoutunut moottori-jarruttaja 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Hahaa, toi nimimerkki!! 😀
      Jokaisella todellakin on oikeus omaan mielipiteeseensä! Mutta ehkä useamman pitäisi tosiaan miettiä hetki ennen kuin vihaa ja jakaa vihamielipiteitään. 🙂

  5. Mie kirjoitti:

    Sanot näin: ”Ei kisaajan dietti tai silikonit vaikuta kenenkään muun elämään kuin hänen omaansa.” Mielestäni hyvin kapeakatseista ajattelua. Silikonit yleistyvänä ilmiönä ja median tuputtamien kauneusihanteiden tukeminen vaikuttavat hyvin monen muunkin elämään, kuin niitä tukevien ihmisten.

    Kysyn sinulta samat kysymykset, kuin viittaamasi blogin kommenttiosiossa. Haluatko sinä, että tulevat sukupolvet joutuvat kärsimään koko ajan vaativammaksi ja vaativammaksi muuttuvista ulkonäkökriteereistä? Entä sitten, kun/jos itse hankit lapsia? Jos ne sattuvat olemaan vieläpä tyttöjä. Entä jos siihen aikaan pidetään jo outona sitä, ettei nainen ei ole leikkauttanut alapäätään ja rintojaan oikeaan muotoon ja kokoon? Eivät rintojen jäädessä pieneksi voikaan olla tyytyväisiä niihin ja nauttia omasta vartalostaan sellaisena kuin se on? Entä jos se on silloin jo edellytys sille, että ylipäänsä voidaan pitää viehättävänä?

    Et kuitenkaan mainitse mitään siitä, että useissa kommenteissa silikonien puolustajat puhuvat pienirintaisista lautana ja muutenkin siihen sävyyn, että niissä olisi vikaa. Pieniä rintoja siis saa dissata, mutta silikoneja ei saisi arvostella? Silpomista ja silikonien ottamista ei missään nimessä verrattu operaatioina, vaan ilmiöinä. Verrattiin syitä, jotka kyseisten operaatioiden yleistymisen taustalla ovat. Joku sen sentään näytti tajuavan.

    • Monna kirjoitti:

      Mä en ole dissannut pienirintaisia, enkä liioin puolustanut silikoneja. Olen vain sanonut, että se on jokaisen oma asia. Tämä mun kirjoitus ei myöskään koskenut pelkästään silikoneja! 😀
      Mun mielestä kauneusihanteet on muuttuneet jopa terveellisemmiksi. Enää ei ihannoida pelkästään sairaalloisen laihoja malleja, vaan pidetään siitä että on muotoja. On ne sitten luomuja tai aitoja.

      Minä kehoitan ja kannustan kaikkia nauttimaan omasta kehostaan juuri sellaisena kuin se on. On siinä sitten isoa peppua tai tissiä tai pientä peppua ja tissiä. 🙂 Ja näin aion toimia myös omien lasten kanssa jos joskus lapsia hankin.

  6. minni kirjoitti:

    Pakko kysyä että miksi et tykkää moottorijarrutajista? Hehe valikoiva lukutaito miulla ku toi oli päällimmäisenä mielessä tästä postauksesta 😀 No ei vais, hyvä postaus! Välillä iskee itsellekin oikein kunnon negisolo jolloin tulee kirottua milloin mitäkin/ketäkin mutta tiedän sen itsekin että se on ihan täysin omaa typeryyttäni ja ärsyyntyneisyyttäni! Yritänkin pitää silloin mölyt mahassani ja kommentit kotona, enkä lähde purkamaan sitä blogiini tai muiden blogien kommenttibokseihin. Toisaalta, välillä on nykyään vaikeaa antaa mitä tahansa kommenttia kuin ”hyvä sie” tyyppistä, ilman että se tulkitaan vittuiluna tai negatiivisena! Vaikka yrittäiskin kommentoida esimerkiks jotain ilmiötä mitä joku bloggaaja pohtii, niin monet tuntuu ottavan kaiken hirveen henkilökohtaisesti. Oh well, mene ja tiedä! Kaiken kaikkiaan, hyvää pohdintaa!

    • Monna kirjoitti:

      Hahaa! 😀 Kyllä mä tykkään moottorijarruttajista. Itsekin paljon moottorijarruttelen. Tuona aamuna vaan raivostutti, kun mun edessä ajoi sellainen auto joka jarrutteli koko ajan ja liukui 5km/h vauhdilla eteenpäin muodostaen pitkää jonoa taakseen. 🙂

  7. Jj kirjoitti:

    Kyllä se vaan niin on että kun ollaan tyytymättömiä omaan elämään ja oma itsevarmuus on epäaitoa niin silloin aletaan vihaamaan. Taustalla siis valitettavasti vaan on se suomalaisten perisynti. Väitän, että kaiken vihaamisen taustalla on jonkinlainen kateus. Surullista mutta totta.
    Ja mitä tämä nimimerkki mie kirjoittaa… Ihan asiaa joo, mutta valitettavasti tää maailman ei oo noin kaunis ja ollaan jo menty paljon sen ohi että dissaamalla esim silikoneja pystyttäis yksilöinä vaikuttamaan kauneusihanteisiin. Kauneusihanteet on ja pysyy ja varmaan meno menee vielä hurjemmaksi tulevaisuudessa!! Eri asia taas on se minkälaisen ihanteen yksilönä annan esim omille lapsilleni. Itse voisin harkita ottavani silarit synnytyksen jälkeen mutta en minä tietenkään sitä tyttärelleni mainostaisi tai antaisi hänelle kuvaa että luomuna on kelvoton. Mutta eipä niitä lapsiaakaan pysty loppupelissä näiltä jutuilta suojelemaan. Ja uskon että vaikka minulla olisikin silikonit niin pystyisin silti tarjoamaan lapselleni eheän kauneusihanteen ja tukemaan lapseni tervettä minäkuvaa.

  8. Outi kirjoitti:

    Heippa!
    Hyvä kirjoitus! Noin ajattelen itsekin ja täällä siis myös yksi positiivari! 🙂
    Tuo viha on kyllä surullista ja lopulta estää kuitenkin onnellisuutta,ihan sitä omaakin onnellisuutta elämässä. En tiedä millaista on sellaisen vihan kanssa elää missä monet elävät, mutta en usko että kauhean mukavaa. Varsinkin kun tuntuu että toisilla viha jotain kohtaan on jatkuvaa, eikös sen luulisi olevan kuluttavaa? Viha keskusteluista puuttuu usein se rakentava osuus, vihataan vaan… Mitä vihalla kuitenkaan saadaan aikaiseksi? Ei ainakaan mitään hyvää, toisin kuin positiivisuudella, rauhalla ja rakkaudella <3

    So peace and love <3
    Toivottaa yks moottorijarruttelija 😉

  9. tetusa kirjoitti:

    mä en ymmärrä sitä, et vaikka on vastaan jotain asiaa esim. niitä silikonirintoja et miksi se asia pitää esittää niin kärkkäästi ja todella negatiivisesti, jopa siihen sävyyn et haukutaan se kirjoittaja. Ymmärrän asiallisen keskustelun ja eriävät mielipiteet, mutta olisi mukava lukea kunnon perustelut myös sille , joka on vastaan tiettyjä asioita. Mä en usko, että takana on aina se kateus, ei vaan tiedetä siitä asiasta tarpeeksi paljoa ennen kuin ollaan ilmaistu oma mielipide, ihmiset tekee todella heppoisin perustein omia johtopäätöksiä ja mielipiteitä ja niitä on todella helppo purkaa esim. netissä. Kuinka monella olisi pokkaa esittää nettiin kirjoittamansa mielipiteet henkilökohtaisesti kirjoittajalle? ei monella. Ei haluta edes ymmärtää sen toisen henkilön näkökantaa asiaan, koska pitää niin kovin kiinni siitä omasta mielipiteestä, koska se on ainut ja oikea.
    Viha on voimakas sana.

    Mä olen myös sitä mieltä, että antaa kaikkien kukkien kukkia! 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Just näin! Asiallinen keskustelu ja eriävät mielipiteet on ihan eri asia kuin haukkuminen ja agressiivinen kommentointi.
      Ja todella harvalla tosiaan olisi pokkaa sanoa päin näköä niitä netissä kirjoittamiaan juttuja. 🙁

  10. johanna kirjoitti:

    Hyvä kirjoitus! Mä oon ite miettinyt samaa. Olin tossa Katin Alanderin ja Anna Virmajoen luennolla viikonloppuna (ja siis molemillahan on silikonit) niin painottivat sitä että tämä on urheilulaji, ei siis mikään missikisa jossa nuoret naiset katsovat että tollanenko mun pitäis olla. Kisalava kunto on epänormaali tila kropalle, josta toipuminen kestää jopa kuukauden. MUTTA miksi kukaan haluaa sitten kisata? Yhtähyvin voitais kysyä, miksi kukaan haluu juosta pallon perässä tai hypätä mäkihyppyä. Voitha sä pudota väärin sieltä korkeelta ja kuolla, tai pallopelissä loukkaannut. Vaarallista sekin.
    Mä kysyin Katilta onko kisoihin pakko hankkia hiustenpidennykset. Kuulemma se on plussaa, sillä se korostaa naisellisuutta (joka siis häviää kisakuntoisilla, mm niiden rintojen pienentymisellä). Lavalla sun pitää olla hyvässä kunnossa ja NAISELLINEN. Siksi useat hankkivat silikonit. Ei niiden hiustenpidennyksien hankkiminenkaa pakollista oo, mutta sekin korostaa naisellisuutta. Ja kuten Kati sanoi nii joo, ei se kisakunto oo nättiä. Onha se kauheeta ku joka suoni pullottaa ku hauista vääntää, mut se kuuluu lajiin. Ei kaikkien tarvii eikä pidäkkään kisata. Eihän kaikki pelaa jääkiekkoakaan.
    Se miks joku haluaa sitä nii eikös se oo sen ihmisen ihan oma asia? Ite haluan lavalle, mietin etten hanki silikoneja, mutta jos mua alkaa ahdistaa se ettei mulla ookkaa enää tissejä nii en pidä vastenmielisenä ajatuksena hankkiakkaan niitä.

  11. Aada kirjoitti:

    Varmasti jokainen meistä sortuu välillä negatiivisuuteen, vihaan ja suvaitsemattomuuteen. Vaikka pidän itseäni noin ylipäätään aika positiivisena ja suvaitsevana tyyppinä niin joskus sitä huomaa olevansa kaikkea muuta. Se on mielestäni ihan normaalia. Vikaan mennään siinä vaiheessa kun näitä negatiivisia kommentteja jaetaan eteenpäin sen kummemmin ajattelematta. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen mutta eriävä mielipide pitäisi voida esittää asiallisesti. Mun mielestä tuo on todella hyvä ajatus että yksinkertaisesti päättää olla jakamatta negatiivisia ajatuksia esim. fb:ssa. Tuskin maailma sillä pelastuu negatiivisuudelta mutta ainakin se vaikuttaa omaan ajattelutapaan. Kuten aiemmissa kommenteissa mainittiinkin niin tuskin kovin monella näistä vihakommenttien kirjoittajista olisi oikeasti pokkaa esittää mielipiteensä kasvotusten. Täällä netissä nimettömänä vihaaminen on valitettavasti liian helppoa.

    • Monna kirjoitti:

      Kyllä, jokainen sortuu negatiivisuuteen. Eihän se olis normaalia jos niin ei kävis. 😀
      Mutta tosiaan se, että haluaako sitä negatiivisuutta jakaa eteenpäin, niin se on hyvä miettiä.
      Ja ei varmaan maailma pelastu, mutta ainakin omien kaverien päivä. 😀 Haha!

  12. Nina kirjoitti:

    Muakin kiinnostaa tietää, että miksi vihaat moottorijarruttajia? Ainoa fiksu tapa ajaa 😉

    Mua on alkanut ahdistamaan ihan valtavasti tää jatkuva negailu mitä suomalaiset harrastaa. Ja kyllä, yleistän, koska me negaillaan yhdeksi kansakunnaksi aika paljon. Milloin työ on paskaa, kaveri on ärsyttävä, ”miks ton pitää tehdä toi asia noin”, ”hitto mä en ymmärrä mitä se ajattelee” jne… Tottakai toisinaan saa vituttaa, mutta mua ärsyttää se tapa velloa siinä. Jos on huono kroppapäivä ja peilistä katsoo takaisin läski, niin ei se sillä marinalla, suklaan syömisellä ja fittien mimmien haukkumisella parane. Silloin pitää vaan kelata että ok, en ole siellä missä mä haluan olla, mitä teen tänään että olen huomenna hieman lähempänä sitä parempaa oloa. Jos taasen jonkun toisen tekemiset vituttaa, niin on hyvä miettiä hetki ja kelata että miksi tämän henkilön mielipide tai tekeminen harmittaa mua näin paljon? Suvaitsemattomuus toki ärsyttää aina eikä sitä pidä mun mielestä kuunnella sekuntiakaan, mutta jos jonkun mielestä luomutissit (tai toisen mielestä silikonitissit) on parasta ikinä, miten sen pitäisi haitata ketään?

    • Monna kirjoitti:

      No en mä oikeesti vihaa kaikkia moottorijarruttajia. 😀 Teen sitä itsekin välillä. (katso vastaus Minnille 😉 )

      Ja oikeesti suomalaiset todellakin negailee vähän enemmän kun vaikkapa ruotsalaiset. 😀 Näin se vaan valitettavasti on.

  13. Nanne kirjoitti:

    Olen itse pohtinut samaa. Tai siis mua harmittaa, et tosi monia massasta erottuvia ihmisiä nimenomaan v i h a t a a n, vain sen takia, että he ovat omia itsejään ja tekevät sellaisia asioita, joista itse tykkäävät. Itse kannatan esimerkiksi vihreitä arvoja ja feminismiä. Mun mielestä on hienoa, että on sellaisia arvoja joita kohti tavoitella: tasa-arvo, luonto, pasifismi. En ole ikinä arvostellut kenenkään henkilökohtaisia valintoja, enkä tule jatkossa niin tekemäänkään ja itsekään en elä aina täysin arvojeni mukaan, koska olen niin LAISKA. Mutta tämä ei silti saa minua parjaamaan sellaisia ihmisiä, jotka elävät enemmän omien ihanteidensa mukaisesti tai se, että olen toisinaan laiska, ei saa minua kuitenkaan vähättelemään näitä arvoja. Miksi tulisi kokonaan hylätä jotkut asiat vain sen takia, ettei aina pysty täydellisesti niitä toteuttamaan? Maailmassa on mielestäni paljon hyviä asioita ja miksi niitä pitäisi lähteä romuttamaan alas, jos ei vaan itse viitsi tai jaksa välittää niistä?

    Ja minua ihmetyttää se, että samalla, kun näitä hyviä asioita, kuten tasa-arvo erilaisten ihmisten välillä, pyritään kaikin tavoin ajamaan alas, niin samalla pyritään väittämään, ettei sellaista todellakaan tapahdu! Että ei 2000-luvun suomessa oikeasti ole rasismia, sovinismia tai mitään muutakaan sellaista negatiivista, että kyllä suomalaiset ovat ihan kunnollisia ihmisiä. Ja että rasismia ja sovinismia puolustetaan ”mielipiteen” vapauden nimissä. Ja itseasiassa se minusta olisikin sinänsä hyvä, että jos näistä asioista pystyisi vapaasti puhumaan, mutta se mitä vähintään pitäisi tehdä on puhua asioista niiden oikeilla nimillä..

    • Monna kirjoitti:

      Olipa hyvä kommentti Nanne! 🙂 Kiitos siitä!
      Oma laiskuus tai silloin tällöin saamattomuus ei tosiaankaan sais olla syy miksi lähteä romuttamaan jotain asioita.

      Ja oikeesti, toi on niiiin ihmeellistä, että esim. rasismia vähätellään nykyään. Sitä on ihan yhtä paljon kun ennenkin. Ellei jopa enemmän. Samalla kun suvaitsevaisuus lisääntyy, niin suvaitsemattomuuskin lisääntyy. Tulee vaan jyrkempiä mielipiteitä ja pahoja asioita. 🙁

  14. MissEvilEve kirjoitti:

    WORD. Hyvää tekstiä sulta Monna! Mutta niinhän se sanontakin on että Haters gonna hate jne, ei voi mitään, mut olishan se kivempi kun ei olisi niin paljon negatiivisuutta ilmassa.

    Sen olen itse huomannut että esim. Blogspotin puolella tuntui kommentointi blogeissa olevan huomattavasti hillitympää kuin tällä FitFashionissa. En tiedä olisiko se liitännäinen siihen että täällä lukijakunta voi olla paljon nuorempi, ja sen myötä sitten kovin kärkkäitä ja ei-niin-loppuun-asti-mietittyjä kommentteja satelee joihinkin kirjoituksiin aina aika ajoin? Tai sitten se on vain siitä kiinni että kun tämä on isompi foorumi niin kävijöitäkin on enempi, ja sitä myöten myös kommentteja.

    Mulle on ihan ok että ihmiset on eri mieltä asioista, sehän voi olla hyväkin että keskustelua syntyy. Se vaan on se että MITEN ne asiat esittää, miksi pitää olla vihamielinen ja tuomitseva? Sitä en ymmärrä enkä tule koskaan ymmärtämään.

    Mä yritän jakaa hyvää mieltä ympärilleni, vaikka itse joskus kiukkuankin. Pääasia on se että märisen yksinäni ja itselleni tai yleisesti jostain asiasta, mutta en koskaan kellekään henkilökohtaisesti.

    http://musclefetish.fitfashion.fi/

    • Monna kirjoitti:

      Niinpä, haters gonna hate. Mutta mua silti ärsyttää se. 😀

      Toi on muuten ihan totta että täällä FF:n puolella kommentointi on kärkkäämpää ja ehkäpä lukijakunta tosiaan vähän nuorempaa.

      Keskustelu on aina hyvästä, mutta se voi olla myös rakentavaa. Juuri kuten sanoit. 🙂

  15. Maiju kirjoitti:

    Mä en viitsisi käyttää omaa energiaani vihantunteisiin. Käytän oman energiani mielummin niihin positiivisiin asioihin. Mä yleensä yritän keskittyä enemmän siihen, että mitä ihmisessä on hyvää, kuin, että mikä siinä ihmisessä mättää. Sama koskee myös muihin asiohin. Musta tuntuu, että ihmiset helposti vihaavat silloin, kun ovat itse epävarmoja. Voi kuinka onkaan kauheaa, kun jollain tuntuu aina menevän paremmin kuin itsellään. Siitä se varmaan lähtee. Ollaan positiivisia ja yritetään etsiä ne positiiviset asiat ympäriltä, vaikka se olisi kuinka pieni asia tahansa. Tsempiä vaan ihanalle Monnalle… sä oot niin positiivinen ja se on ihailtavaa.

    • Monna kirjoitti:

      No näin just Maiju!! <3
      Vihaaminen tulee varmasti helposti silloin kun on epävarma itsestään. On jotenkin muka helpompi vihata kun lähteä hyväksymään.

      Ja hei Maiju, sä olet itsekin niin ihanan positiivinen! <3

  16. Anneli kirjoitti:

    Myönnän että kuuluin itsekin joskus tähän ”silikonit yäk” -kerhoon. Nyt lihaksikkaaksi treenattu rintakehäni yhdistettynä hyttysenpistoilta näyttäviin tisseihini on aika surkea näky, ja oon alkanut itsekin haaveilemaan leikkauksesta. Olen 23 -vuotias ja opiskelen teknillisessä yliopistossa, joten en nyt oikein sovi tähän ”median talutusnuorassa” kulkevien viattomien tyttölasten joukkoon, jota joku kommentoija edellä jo kuvaili.
    Kukin tekee omalla kehollaan mitä itse haluaa.

    • Noora kirjoitti:

      Niinpä. Nää tissivihaajat eivät välttämättä ole kokeneet itse sitä, että kun ensin on tissit ja sitten niitä ei olekaan tai ei välttämättä ole suuria tissejä koskaan ollutkaan ja ovat olleet aina tyytyväisiä niihin omiin. Se on niin eri asia kun tosiaan joskus on ne tissit ollut ja sitten rintakehällä ei olekaan mitään.

  17. laiskakisu kirjoitti:

    Et voi olla tosissasi. Et vaan voi 😀 Mielestäni sinulla on huonot argumentit näin rehellisesti sanottuna. Viha on kuitenkin sanana jo sen verran suuri, ettei sitä voi sentään ihan kaikesta käyttää. Yleistät ikävästi suomalaisiin, miksi SUOMALAISET vihaa niin paljon. Jos katsot hiukan ympärillesi, niin kyllä huomaat että ihan yhtä paljon sitä ’vihaamista’ on muuallakin päin maailmaa. Se ei ole vain suomalaisissa.
    Ja yhtä paljon sitä vihaamista on ennenkin ollut. Koita vain elää sen kanssa. Netti antaa mahdollisuudet sanoa mitä ajattelee anonyymisti. Silloin myös uskaltaa sanoa vähän enemmän.

  18. Sanna kirjoitti:

    Hyviä pointteja. Ihan off topic on kyllä tää mun asia: mistä ihmeestä oot löytäny ton ihanan mustan hupullisen topin? 😀 Oon ettiny tollasta jo vuosia mutta ei vaan oo kohdalle sattunut.

  19. hanna kirjoitti:

    Why hate.. Oikeesti en koskaan ole tajunnut. Nyt kun myös kirjottelen omaa blogia oon saanut kommenttia että edistyn liian hitaasti omassa laihdutuksessani eikä olla ymmärretty että en ole dietillä vaan koitan muuttaa oikeasti omia elämäntapojani. Silikonit on kans keskusteluna yks perkele, samoin kuin muutkin kauneusleikkaukset ja nää kärkkäät kommentit puolesta ja vastaan ei muuten tule miehiltä vaan toisilta naisilta. En oo oikeen koskaan tajunnut minkä takia naiset arvostelee toisiaan, arvostelee ulkonäköä, arvostelee arvoja, arvostelee perheenkasvatustaitoja, arvostelee koulutusta. siis lista on loputon.. Eikö annettas vaan kaikkien kukkien kukkia ;). Tosi hyvä kirjoitus mun mielestä ja vaikka itse olen tyhmä ja joskus sorrun arvosteluun olen sitä koittanut radikaalisti vähentää. Positiivessalla asenteella oikeesti saa musta paaaljon enemmän aikaiseksi 🙂

    -hantsu-
    http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi/

    • Monna kirjoitti:

      Joo toi on ihan uskomatonta, että jos joku kuitenkin yrittää ja haluaa pudottaa painoa ja tehdä jotain, että on hyvä olla, niin sitten tulee kommenttia että miten sä etenet noin hitaasti jne.. Mutta sekin on valitettavasti sitä katkeruutta usein. Itse ei pääse sohvalta ylös ollenkaan ja v*tuttaa kun joku sentään yrittää tehdä.
      Sitä paitsi hitaasti hyvä tulee, myös painonpudotuksessa!

      Tsemppiä Hantsu! 🙂

  20. Eve_ kirjoitti:

    Olen jo pitkään lukenut blogiasi, mutta kommentoinnissa olen niin huono että nyt vasta ensimmäisen teen 🙁 Yksinkertaisesti haluan vain sanoa, että Monna sinä olet aivan ihana ihminen. Olen niin rakastunut positiiviseen elämänasenteesi, voin täysin rehellisesti sanoa että olet esikuvani <3

  21. awesome kirjoitti:

    Kyllä mä uskon, että vihan syynä usein on kateus. Kateus siitä, että joku uskaltaa tehdä asiat niin kuin oma sydän sanoo eikä toisten mielipiteiden mukaan. Omassa blogissani sivusin aihetta joku aika sitten, kun pohdiskelin juuri näitä negatiivisia kommentteja, joita tulee irl.

  22. mjai kirjoitti:

    Kyllä mäkin vihaan noita sun posetuksia kuvissas mutta silti oon koukussa blogiis. Ehkä se on vaan se ku viha ja rakkaus on nii lähellä toisiaan 😀

  23. linda kirjoitti:

    Tosi hyvä postaus! 🙂

  24. Sonja kirjoitti:

    Tää oli hyvä postaus! Ja totta. Oon itekin pohtinut, miksi esimerkiksi fitness-lajien edustajat saa niin saakelin paljon tuomitsevia kommentteja, katseita, asenteita. Mikä siinä on…

    http://www.sonjakorpela.fitfashion.fi

Vastaa