Hae
Monna Pursiainen

Hampurilaista, omenapiirakkaa ja uunibanaania kastikkeella!

Otsikosta voisi päätellä, että täällä on mennyt viikonloppu aivan sikailuksi ja herkkuja on mätetty oikein olan takaa. 😀

Kun viikonloppu koittaa, niin ainakin tän tytön päässä naksahtaa sellainen viisari päälle, että nyt saa vähän herkutella. Ja tiedän, että näin käy aika monelle.
Mutta kuinka moni tulee ajatelleeksi sitä, että jos herkuttelee vain viikonloppusin, niin siitä kertyy kuitenkin usein kolme päivää hölläilyä ja sitten vain neljä päivää viikosta menee skarpimmin. Eli vähän niinku fifty-sixty.

IMG_7195Perjantaina me tehtiin hampurilaiset. Ei haettu mäkkäristä tai mistään muualtakaan. Vaan tehtiin itse. McDonaldsilla tai muullakaan ketjulla ei olla kyllä käyty mieheni kanssa varmaan yli vuoteen. En ees muista koska viimeksi. Helsinkiin rantautui uusi ketju Burger King joku aika sitten, mutta eipä ole tullut sielläkään käytyä.

Jos vielä oltais hifistelty enemmän, oltais tehty hampurilaisleivätkin itse. Mutta tyydyttiin valmiisiin ruisleipäviipaleisiin.
Väliin tehtiin itse jauhelihapihvit, jotka paistettiin uunissa. Ja pilkottiin tomaattia, salaattia ja suolakurkkua.
Oltaisiin voitu ostaa cheddar-juustoviipaleita, mutta laitetiinkin vain jotain edam-tyyppistä ratkaisua. Ja rinnalle ei paistettu ranskalaisia, vaan viipaloitiin loputkin suolakurkut.

Aivan järjettömän hyvää ja täyttävää. Mutta ravintosisällöltään rikkaampaa ja vähäkalorisempaa kuin mäkkärin vaihtoehto. Ja hyvin helppoa ja nopeata tehdä! 🙂
Suosittelen!

IMG_7196 IMG_7199Perjantai-ilta ja kai sitä nyt jotain jälkkäriäkin tarvii?! 😀 Tai no ainakin tekee mieli.
Irtokarkkeja Filmtownista? Suklaata kaupasta?
Ei. Me tehtiin ”omenapiirakkaa”. Eli proteiinipannaria, jonka päälle viipaloitiin omenoita ja ripoteltiin kanelia. Loput omenaviipaleet laitettiin uuniin myös, niiden päälle laitettiin vähän kookosöljyä ja ripoteltiin sitä samaista kanelia. 🙂

IMG_7201 IMG_7205Viipale pannaria ja rinnalle omenalohkoja + päälle vielä kastiketta, eli maustamatonta soijajugurttia. 😉 Ai että kun oli taas hyvää!!
Toi kaneli ja omenalohkot, sekä pannarissa oleva kardemumma saa kyllä aikaan sen, että annos maistui kyllä niin pullalta. 😀 Eikä yhtään lisättyä sokeria tai valkoisia jauhoja.

No sitten olikin lauantai ja edelleen ”viikoloppuherkutteluviisari” sojotti herkkujen perään.
Olin aamun töissä ja sitten nälkäisenä kauppaan ostamaan ruokaa. (virhe)
Mitä olis tehnyt mieli ostaa? No niitä pirun SUKLAAPÄHKINÖITÄ!!! Enpä kuitenkaan ostanut, taistelin vastaan.

Meillä oli jäänyt lihapulla-aineksia perjantain hampurilaispihvi-valmistuksesta. Joten ostettiinkin kaupasta vaan salaattiainekset ja paineltiin kotiin tekemään ruokaa.
IMG_7210Fetasalaattia ja kruunuksi pari lihapullaa.
Ja kyllä taas maistu niin hemmetin hyvälle!!

Koska lauantai-iltaa vietettiin, niin tehtiinpä taas jälkkäriä – uunibanaaneja ja päälle roimasti herkullista kastiketta.
No menikö banaanit uuniin sokerikuorrutuksella? Ei.
Ne meni sinne taas kookosöljyllä valeltuna ja pikkasen päälle kanelia.
Kastike valmistui maustamattomasta soijajugurtista, jonka sekaan ruokalusikallinen raakakaakaojauhetta ja ruokalusikallinen mustikka-pellavarouhetta.
IMG_7212 IMG_7215
Banaanit oli 200-asteisessa uunissa n.10min.
Sitten banaanit lautaselle, päälle kastiketta, pari pensasmustikkaa ja vielä ripaus mehiläisen siitepölyä.
IMG_7221
Elämä on valintoja täynnä. Myönnän rehellisesti, että olis tehnyt aivan jumalattoman paljon mieli karkkia tai suklaata!!! Ja jos mulla ei olis noin tiukan itsekurin omaavaa miestä, niin mä olisin ihan varmaan sortunut. Mutta päätettiin yhdessä kiristellä meidän matkaamme asti.
Lomalle lähdetään maaliskuun lopussa ja perjantaina tuli uudet bikinit postissa.

Kaikki viikonlopun ruuat on ollut HERKKUJA!! Mutta terveellisiä sellaisia. Ja nyt on ihan loistava fiilis! Jes, mä selvisin tästä viikonlopusta ilman herkkuja. Arkena menee taas helposti. Eikä suklaapähkinöitäkään oo viikkoon eksynyt mun ostoskoriin. 😉 Samalla linjalla jatkan ensi viikonkin!

JES! Hyvä minä, hyvä sinä, hyvä Selänteen Teemu ja Suomen Leijonat! :D

JES! Hyvä minä, hyvä sinä, hyvä Selänteen Teemu ja Suomen Leijonat! 😀

Oli hauskaa saada eilen myös kommentteja instagrammiin mun kaurapuuro-annokseen, että ”täällä syödään valkuaisia” ja ”mä laitoin just protskupannarin uuniin” ja ”jälkkäriks proteiinivanukasta vaikka poikaystävän karkkipussikin olis houkutellut”.
No niin hyvä!!! Hyvä te kaikki, jotka taistelitte karkkipusseja vastaan! Hyvä minä, hyvä sinä, hyvä Selänteen Teemu ja hyvä Suomen Leijonat! 😀 😉

Tsippidii ja nyt mä lähden salille! Ekaa kertaa viikkoon, niin siistiä! 🙂
20140221_083742Kivaa sunnuntaipäivää kaikille! Älkääkä turhaan morkkistelko siellä jos eilen tuli otettua vähän napanderia tai syötyä niitä karkkeja. Huomenna on taas päivä uus ja voi tehdä terveellisemmän valinnan! 🙂
Puspus <3

15 kommenttia

  1. Henna kirjoitti:

    Oon lukenu sun blogia jo tooosi pitkään, en vaan muista olisinko aiemmin kommentoinu mitään… Kiitos paljon hyvistä ruokavinkeistä, täällä taistellaan kanssa karkkihimoa vastaan! Tosi kiva, että jaksat laittaa paljon erilaisia ruokaohjeita, on kiva kun saa vähän vaihtelua terveelliseen syömiseen ja saa muistutuksen ettei se terveellinen aina todellakaan tarkota tylsää ja mautonta. Prodepannaria on tullu kokeiltua jo parikin eri makuversiota ja kyllä on maistunu miehellekin. Kiitos taas motivaatiopläjäyksestä, ja kyllä ainakin blogista välittyy, että miten iloinen, positiivinen ja aito ihminen olet! 🙂

  2. Jaanaba kirjoitti:

    Aika namimaiskiksen näköinen hampurilainen. Mun ei kans koskaan tee mieli minnekään mäkkäriin tai heseen eikä edes supiin. Supissa tulee kyllä käytyä joskus ja jouluna, mutta mäkissä tai hesessä en oo käynyt vuosiin, öö viiteen tai seittemään tai yhdeksään en edes muista.
    Ainakin noi hampurilaispaikat on ihan hirveetä sontaa ja ajatuksenakin kuvottaa en vaan voi sille mitään.

    No mikään terveyden perikuva en todellakaan ole, os mun jotain ”roskaruokaa” tekee mieli niin se on ehkä sitten pitsaa ja mielellään haen sen Kotipitsasta vaikka nykyään kyllä teen enimmäkseen ihan itte. Ja pullat ja irtokarkit kyllä uppoo ihan liiaksi asti.

    Mun mielestä terveellinen ruoka ei oo koskaan tylsää ja mautonta vaan ihan parasta. =)

    • Monna kirjoitti:

      Haha! 😀 Joskus ja jouluna! Joo mulla sama! Mä tykkään kanssa joskus käydä supissa, mutta en kyllä usein sielläkään enää.

      Pullat ja varsinkin ne irtokarkit maistuu kanssa meikäläiselle! 🙂

  3. Maiju kirjoitti:

    Mä noudatan tuota, että vaikka välistä syönkin jotain ”hyvää”, niin en ruoski itseäni, vaan sitten seuraavana päivänä taas jatkan terveellisillä valinnoillani. toimii.

  4. Maria kirjoitti:

    Hyvin syöminen on oikeesti niin palkitsevaa! Käytiin eilen miehen kanssa ruokakaupassa, ja hänen naposteltavia lukuunottamatta meidän kärry oli ihan täynnä kaikkee hyvää ja terveellistä. Mies vielä ihan pysähty kattomaan ja ihmetteli, että miten terveellisesti me oikeesti syödään! 😀

  5. pähkinä kirjoitti:

    Ootko kokeillu tehä ite suklaa pähkinöitä? Mulla on paripäivää päässä pyörinyt että onnistuskohan jos raakasuklaasta ja vaikka cashewpähkinöistä tekis? Se raakasuklaan massa on vaa aika löysää niin vois olla hankala pyöritellä niitä pähkinöitä siinä:P

  6. Sari / Sarpukka.com kirjoitti:

    Paistetut omppulohkot kanelilla on kyllä niin herkkua, ettei siihen edes tarvitse lisäksi mitään. Paitsi vaniljakastiketta. Oon tehnyt vaniljaherasta ja maustamattomasta jogurtista kastikkeen ja en oikeasti maista eroa kaupan vaniljakastikkeeseen. Yhtä esanssinen 😀

  7. Katja kirjoitti:

    Voi Monna!!Mä en kestä,kuin sä oot niin ihana!! Susta huokuu sellanen yyyyyber ihana positiivisuus,et se välittyy tänne Kouvolaan saakka aina näiden tekstien välityksellä!! Hihihiii!!nytkin kun tässä maanantai ”aamuna” tätä lueskelen ja nautiskelen vapaapäivästä,ni sellanen positiivisuus pläjäys ja energia pamahti taas tajuntaan,että alta pois.Ihanan positiivinen tuulahdus tämä sinun blogi.
    Kiitos kun oot ja kirjotat!!Tuot aurinkoa varmasti monen muunkin päiviin <3

Vastaa