Hae
Monna Pursiainen

Kaksi ältsin hyvää treeniliikevinkkiä ja tankoilukuvia! :)

Viikon sairastelun vuoksi ehdin lukemaan paljon enemmän taas blogeja ja löysinkin vaikka kuinka paljon uusia liikevinkkejä, joita eilen pääsin testailemaan salille. 🙂

Olin sopinut treenitreffit ihanan ystäväni Saran kanssa Märskyyn sunnuntaille.
Aloitettiin treenaaminen kuulumisten vaihtamisella. 😉 Tottakai.
Kerroin Saralle myös tuntemuksistani osteopatiasta. Kävin Saran osteopatia-hoidossa pari viikkoa sitten. TÄÄLLÄ kerroinkin asiasta.
Osteopatia-hoidon aikana ei oikein osaa sanoa, että onko siitä tavallaan apua vai ei. Se on niin erilaista hoitoa kuin vaikkapa hieronta.
MUTTA nyt hoidon jälkeen mulla ei ole ollut enää kertaakaan takareisi kipeä!! Se ei oo juilinut eikä särkenyt eikä mitään!! Sanoinkin Saralle, että meinaan piakkoin varata häneltä uuden ajan. 🙂 Ettei vaiva vaan uusiudu.

Sara oli kattonut täältä blogista wallclimb-kuvia ja halus, että opetan ne sillekin. Treeni lähti käyntiin pienellä hölkällä, mittarimatokävelyillä ja kyykkyhypyillä. 🙂
Sitten seinälle.
DCIM100GOPRO DCIM100GOPROEnsin treenattiin ihan perus wallclimb. Ja sitten otettiin mukaan vähän jalan ojennusta ja pyöritystä.
DCIM100GOPRO DCIM100GOPROJa testattiin myös yhden käden näpyä. Eli tuolta wallclimbesta alas ”neliöön”, sitten vuorokäsi irti lattiasta ja näpy toiseen olkapäähän. (kiitos vaan Hennalle tästä liikevinkistä 😉 )
Hyvin huomasi, että toinen hartia oli jotenkin jumissa ja toisella kädellä näpyt onnistui paremmin.

Välissä vähän tatskan ihmettelyä ;)

Välissä vähän tatskan ihmettelyä 😉

Näitä ja vatsoja ja erilaisia sarjoja tehtiin hetki katsomon kuumuudessa ja sitten siirryttiin salille.

Ja tässä nyt liikevinkki nro 1:
TAKAPOTKU TALJASSA
DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO IMG_7229Aivan pirun hyvän poltteen sai pepulle tuosta. Itse tein 20kg:lla kaikki kolme sarjaa, mutta ehkä ens kerralle laitan vielä 5kg lisää. Silti mitään suuren suuria painoja ei liikkeeseen edes tarvi, kun tuntuma jo tulee aika vahvastikin!
Tämän liikkeen nappasin instagrammista. 😀

Sitten liikevinkki nro 2:
VATSARUTISTUS TALJASSA
IMG_7239 IMG_7243Oh ja hoh!! Kylläpä oli tehokas!! Tää tulee niin olemaan mun uusi vatsasuosikki.
Kiitos tästä liikevinkistä METALLISYDÄMELLE! 🙂
Vähän enemmän ”järkkäilyä” vaatii toi liike, mutta on niin tehokas että mielellään järkkäilee.
Eli vatsapenkki taljan eteen ja taljaan naru kiinni, sitten penkille makoilemaan ja nartsa lattialta käsiin. Kovin isoilla painoilla liikettä ei kannata alkuun yrittää, jotta löytää sen koko liikeradan.
Lihakset töissä sekä nosto, että jarrutusvaiheessa. Testatkaapa!!

Iltapalaa nro 1

Iltapalaa nro 1


Iltapalaa nro 2

Iltapalaa nro 2

Tänään aamusta tuntui todella hyvin sekä vatsassa, että pakaroissa. 😀 Ja kyllä toi selkäkin vähän kertoi olemassaolostaan kiipeilyn osalta.
Tankotanssitunnille Pole4Fitille tieni kuitenkin taas iloisesti vihellellen kävi! 😉
20140224_085008Tänään tanko-opena oli Linda. Ihana ja iloinen opettaja, jonka tunneilla en ollut aiemmin käynytkään. Ja taas tuli opittua uutta! 🙂
Alkupyörähdysten ja lämmittelelyjen jälkeen haettiin patjat tangon viereen ja alettiin treenaamaan päälläseisontaa tankoa vasten.

Mun ensimmäinen reaktio oli, että APUA!! Mä en edes osaa seistä päälläni. Linda näytti kauniisti miten tangolle ponkaistaan ensin toinen jalka ja sitten toinen ja sitten lähdetään testailemaan jalkojen venyttelyä suuntaan jos toiseen.
Hui. No enhän mä nyt hyvänen aika voinu sanoa etten osaa seistä päälläni ( 😀 ), vaan tein työtä käskettyä.
DCIM100GOPROEnsin laitettiin takaraivo tai siis oikeammin päälaki lattiaan hyvin lähelle tankoa. Sitten tangosta kiinni käsillä ja kyynerpäillä hyvä tuki lattiasta. Sitten peppu kohti taivasta ja jaloilla käveltiin mahdollisimman lähelle.

DCIM100GOPROSitten toinen jalka ylös kohti tankoa ja sekunti sen jälkeen toinenkin jalka irti lattiasta.

DCIM100GOPROJa ponnistus! Hoplaa! Samalla toinen nilkka tangon ympärille ja sitten…

DCIM100GOPRO..myös toinen. Ja tadaa!!! Siellä mä vaan törötin sitten! Hihi! 😀 Ekalla kerralla purkkiin! 😉

No sitten piti lähteä niitä jalkoja ojentelemaan suuntaan jos toiseen.
DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO
Linda kävi jokaisen luona katsomassa, että liikkeet onnistuu ja auttamassa jos ei onnistu.
Viimeisenä päälläseisontaliikkenä oli jalkojen avaus sivukautta auki ja sieltä vatsalihaksia todella vahvasti käyttäen jarrutella jalat sivukautta alas lattiaan asti.
DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO
Sitten lähettiin tekemään etureisipitoja ja inverttejä.
Invertti on siis tangolle pää alaspäin meno. Se pitäisi osata kunnolla, ennen kuin kannattaa siirtyä kakkostason tunneille. Tai näin mä ainakin ajattelen.
Tänään ei meinannut oikein reisistä pitoa löytyä, joten krusifiksi ilman käsiä ei onnistunut tällä kertaa. Mutta ei se mua masentanut, koska tiedän että sen osaan ja oon siinä onnistunut jo pari kertaa. 🙂
Tässä kuvasarja invertistä:

Lähtö tangon vierestä

Lähtö tangon vierestä


Käsillä nosto ja jalat etukautta tangolle

Käsillä nosto ja jalat etukautta tangolle


Toinen jalka tangon taakse

Toinen jalka tangon taakse


Ja toinen tangon eteen

Ja toinen tangon eteen

Tossa viimeisessä kuvassa siis pitäisi olla kädet irti lattiasta jos haluaisi tehdä sen krusifiksin. Mutta nyt ei riittänyt reisissä pito, joten käsillä lattiasta kiinni, etten ois romahtanu. 😉

Nyt on kroppa aika lötköpötkönä ja alaselkä huutaa hoosiannaa. Oli aikas tiukkoja nimittäin noi päälläseisontahommelit.

Muistutan taas, että POLE4FIT:llä on tutustumistunti mun lukijoille alehinnalla!! Normaalisti tunti maksaa 16€ ja teille mun lukijoille se on vaan 10€!!! Ei muuta kun tunteja varailemaan TÄSTÄ! 🙂
Tunnille mennessänne ilmoitatte vaan kassalla, että ootte mun blogin lukijoita, niin saatte alen.
Rohkeasti vaan kokeilemaan! Jokainen opettaja on todella loistava, eikä tarvitse pelätä että joudut tekemään jotain mitä et osaa. Aina tulee auttava käsi neuvomaan ja tukemaan, ihan siis konkreettisestikin! 😉

Ihanaa viikon alkua ja paljon hymyä ja iloa!
puspus <3
DCIM100GOPRO

12 kommenttia

  1. Inu kirjoitti:

    äääh.. voikunpa postaus olis tullut kolme tuntia aikasemmin ni olisin heti päässy testailee liikkeitä 🙂 nyt sykin vanhalla tyylillä ja pitkästä aikaa otin jopa penkin mukaan vatsoihin. Ens kerralla taljan kanssa 🙂

    Nopeasti sä kyllä opit asiat! Tankoilu on NIIIIN sun juttus 🙂

  2. Sini kirjoitti:

    Moi Monna! Mä menin tonne tankoilemaan sun innostamana ja sanon vaan, että on ollut ihan huippua. Vaikeaa joo, enkä tosiaan osaa vielä paljon mitään, mutta eilen sain krusifiksin ilman käsiä ja se oli niin makeeta! Ope seiso vieressä ja sano vaan että hienoa hienoa ja se tunne oli vaan niin sanoinkuvaamaton! Sä oot kyllä kehittynyt ihan supernopeaa ja ihailen sua 🙂 Joko olit 2-tason tunnilla vai oliko toi tänpäivänen vielä 1-tasoa?

    Oot muutenkin mahtava, kiitos ihanasta blogista!

    • Monna kirjoitti:

      Ihanaa!! 🙂 Se on niin huippua!
      Mä oon ollu vielä vaan noissa 1-tason tunneilla. En tiiä miks en uskalla mennä vielä kakkoseen, vaikka yksityistuntien sisällöt onkin ollut kakkostason ellei kolmosenkin luokkaa.

      Tsemppiä tankoiluun! 🙂

  3. kitkat kirjoitti:

    toi tankojuttu näyttää tosi hauskalta. Mitkä tunnit ois sopivia iha aloittelijoille? 🙂

  4. Maatu kirjoitti:

    Moi. Mistä noi ihanat eläinkuosin trikoot on? Upeat!

  5. Maikkila kirjoitti:

    Fiilikset 10min sitten loppuneen tankotanssitunnin jälkeen:

    Siis en oo varmaan koskaan saanu mistään lajista näin palkitsevaa onnistumisen tunnetta! Kävin elämäni toisella tankotanssitunnilla ja pyörähdykset onnistui tuhat kertaa paremmin kuin ekalla kerralla. 🙂 Olin myös ensimmäistä kertaa tangolla pää ylösalaisin ja sain tehtyä ensimmäisen inverttini! Ihan huippu laji, ei siitä pääse mihinkään 🙂

  6. Minna kirjoitti:

    Hihih, musta on niin ihana lukea näitä juttuja, kun itse oon siis harrastanu 1,5 vuotta :). Hauska lukea noita ”ohjeita” mm. krusifiksiin, kun siis itelle tuntuu niin luontevilta ne jo :D. Mutta ne on mullekin ollu joskus todella vaikeita, enkä haluais kuulostaa ”leijalta”, vaikka varmaan kuulostan :D. Ja sähän oot fyysisesti paljon vahvempi ku mä, mä en salilla nosta kovin isojakaan painoja, niin siksi kuitenkin kivaa, kun osaan paremmin nuo jutut mitä vasta opettelet ;))). Mutta kommentoinkin jo johonkin aikaisempaan postaukseen, että kehityt kyllä tosi nopeaa, että etköhän sä pian vielä mene mun ohi :D. Kannattaa muuten tutustua muidenkin tankolijoiden blogeihin, ite luen mm. semmosia kuin Dancing as fast as I can, Monkey Timezh, My partner in crime: pole, PolePain sekä Life, the Universe and pole dancing. Osa postaa vaan aika harvoin, mutta jos kiinnostaa edistyneiden tankoilijoiden blogit niin kannattaa tutustua noihin sekä tietty Spin around the pole – foorumiin, jossa on hyviä vinkkejä 🙂 Niin ja kannattaa tsekata tää sivusto: http://poledancingadventures.com/category/comics

    • Monna kirjoitti:

      Niinpä. Näitähän kirjoitan nimenomaan aloittelijan näkökulmasta ja ”ohjeet” tulee opettajien neuvoista. 🙂
      Eikä tosiaan se fyysinen vahvuus takaa, että olis heti ammattilainen tankotanssissa.

      Kiitos blogivinkeistä, tota Dancing as fast I can:ia oon jo lukenutkin, se on mun ystävä joka sitä kirjoittaa.

Vastaa