Hae
Monna Pursiainen

Alkoholi – miten, miksi ja kuinka paljon?

Alkuun KIITOS teille kaikille, jotka vastasitte mun kyselyyn alkoholista.

Oli tietysti aika arvattavaa, että tätä blogia lukevat eivät ehkä ole niitä jotka eniten alkoholia käyttää.
Mutta kuitenkin oli hauska lukea myös niitä vastauksia, että kerran viikossa ja lärvit tekee välillä hyvää. 😉 😀

Mä lähden nyt purkamaan näitä vastauksia, sekä omia fiiliksiä ja ajatuksia alkoholista.

sauna

Tarviiko sauna aina siiderin tai oluen?
Mun sauna ei.
Mä en yleensäkään juo mitään saunoessa. Mä nautin löylyistä ja jos ollaan mökillä, katselen ikkunasta metsään päin ja toivon näkeväni karhun siellä metsän reunassa.
En tuomitse saunaolutta, mutta en itse sitä vain tarvitse. Mun saunakokemus ei siitä mitenkään parane tai huonone olenko ottamatta tai ottaen.
Ymmärrän tavallaan sen pointin, että yksi olut tai siideri saunassa rentouttaa. Mutta sihahtaako sen jälkeen toinenkin olut ja kolmas? Vaikka olisi arki-ilta ja huomenna työpäivä? Sitä en enää niin ymmärräkään.

Mulla on alkoholiin jotenkin aika vahva suhtautuminen.
Ennen sitä tuli käytettyä paljon. Ystäviä näin oikeastaan ainoastaan juhliessa. Joka viikonloppu juhlin.
Ja tottakai, se oli osa nuoruutta. Mutta kyllä mä olisin ehkä voinut parit kossut olla juomatta tässä lähivuosien aikana..

Suhtautuminen alkoholiin on vahva myös siksi, että oma rakas isäni kuoli alkoholin liikakäytön vuoksi.

Alkoholinkäyttöä myös jeesustellaan ja vähätellään.
Se on ihan normaalia, että ottaa lasin viskiä (aina) iltaisin, koska uni ei muuten tule.
Se on ihan normaalia, että lounaalla vedetään lasillinen skumppaa ja sitten jatketaan töitä.
Se on ihan normaalia, että arki-iltana sihahtaa siksteri auki kohisten.
Se on ihan normaalia, että lomalla vedetään aamusta iltaan. Ja vielä illasta aamuun.

kuoh

Lomalla voi nauttia. Mutta tarkoittaako se sitä, että pitää olla pelti kiinni 24/7?
Kesälomalla saunassa voi ottaa sen siiderin tai oluen ja vaikka sen jälkeenkin vielä pari.
Mutta mitäs sitten jos kuukauden ajan joka ilta ottaa vaikkapa sen sixpackin verran?
Kun koittaa arkeenpaluu, kroppa onkin vähän ihmeissään ja kaljat kilahtelee auki kotonakin.
Mutta sekin on ihan normaalia?! Monelle se on. Eikä sitä edes kyseenalaisteta.

Moni mun kyselyyn vastanneista kertoi lopettaneensa alkoholin käytön kokonaan.
Itsekin olen jättänyt alkoholin todella vähäiseen kulutukseen. Mietin eilen illalla, että koska olen viimeksi juonut. En muistanut. Kysyin mieheltänikin, että koskakohan mä oon viimeks ollut juhlimassa? Hänkään ei muistanut.
Tänään kun selailin kuvia, muistin. Elokuun eka viikonloppu Tampereella Block Festeissä, siellä mä oon juonut viimeksi.
Eli kohta kolme kuukautta sitten. Meni synttärit ja kaikki välissä.. 😀 Synttäreillä nautin kahvista ja kakusta. Haha!
block

 

Oon myös miettinyt usein, että voisin ihan hyvin jättää alkoholin kokonaan.
Mutta toisaalta en halua tehdä sellaista päätöstä. Miksi pitäisikään?
Esim. tällä hetkellä mulla on vähän sellainen kutkuttava fiilis, että ois kiva pitkästä aikaa lähteä vähän ”humpalle” ja juoda vaikkapa vähän kuoharia.

Alkoholinkäyttöön mulla lienee vähän samanlainen suhtautuminen kuin kaikkeen muuhunkin. Jos 90% menee kunnolla, niin 10% voi mennä vähän löysemmin. 😉
Mä en missään tapauksessa tuomitse kokonaan alkoholinkäyttöä. Mutta kun se menee siihen, että valkoviiniä ei voi juoda kun se närästää ja sitten sitä juodaan kuitenkin blandaamalla vedellä tai vichyllä, niin silloin voidaan mun mielestä puhua jo vähän ongelmakäytöstä. Vai mitä ootte mieltä?

must sara tyt

 

Mä en tykkää krapuloista. No kukapa tykkäisi.. Mutta mulla ne on aivan järkyttävät. Joten myös sse on syy miksi en tykkää enää juoda usein.
Mä haluan mielummin käyttää vapaa-aikani hyvällä ololla ja virkeällä mielellä, enkä sängyssä maaten kun oksettaa niin paljon.
Kysyinkin teiltä, että jääkö kellään treenit välistä tai kärsiikö treenaaminen alkoholin käytön vuoksi.. Taisipa 99% vastata ei.
Eli sitten jos on juhlat tiedossa, niin treenit hoidetaan sen viikon osalta jo ennen sitä.
No näin tekisin minäkin.

gym

IMG_2760-001 IMG_2805-001

 

Kertokaa teiän omia fiiliksiä lisää! 🙂

Tää on mun mielestä vaan niin super mielenkiintoinen aihe!!
Kuinka paljon on ok? Onko se ok ollenkaan?
Miten paljon itsellä menee jos lähtee? Ja lähteekö lapasesta usein?
Tai ihan vaan muita fiiliksiä tän asian suhteen?
Onko osalla muuttuneet kaveriporukat/kaverit kun alkoholinkäyttö on vähentynyt?
Onko tullut halveksuntaa lopettamisesta tai vähentämisestä?

-Monna <3
IMG_2850-001

28 kommenttia

  1. Sonja kirjoitti:

    Kiitos Monna hyvästä kirjoituksesta. Sattui erittäin hyvään saumaan lukea juuri tämä kirjoitus. Saavuin tänään saaristoon mökille rentoutumaan yhdeksi päiväksi. Istun tuvassa, viinilasi kädessä, luen sinun blogikirjoituksia ja nautin ulkona pauhaavasta syysmyrskystä.

    Rupesin tässä miettimään että miksi juuri tähän hetkeen valitsin punaviinilasillisen enkä esim. Teetä…totean siihen että rakastan tämän juoman makua. Yksi lasillinen silloin tällöin on herkkua, välillä ehkä enemmänkin ja nautin tästä:)

    Juon alkoholia erittäin harvoin. Minulla ei kertakaikkiaan ole aikaa eikä halua viettää krapulapäiviä. Minua ärsyttää suunnattomasti se että monet ihmiset eivät ymmärrä sitä että illanistujaisiin voi mennä hyvin ilman alkoholia ja silti pitää yhtä hauskaa! Aina tulee kommentit ”mikä sulla on”, ”ota nyt pari, c’moon”, ”miks olet niin takakireä”..jne.! En tiedä onko tämä vain minun ympärillä olevat ihmiset vai onko tämä yleinen suomalainen tapa…joka tapauksessa tällainen kertoo minun mielestä hyvin paljon siitä vastahenkilöstä joka tällaista suustaan laukoo!

    Alkoholia kohtuudella ja sellaista sorttia mikä maistuu hyvälle❤️

    • Monna kirjoitti:

      Kiitos Sonja! ❤️

      Näin juuri. 🙂 Lasillinen silloin tällöin ei oo ollenkaan huono asia. Varsinkin jos juo viiniä sen maun takia lasillisen, eikä kännin vuoksi monta pulloa. 😀

      Mulla on sama juttu noiden krapuloiden kanssa.
      Ja tuo käytös ihmisiltä on todella typerää!! Mutta antaa heidän olla typeriä. 🙂

  2. Janna kirjoitti:

    Itselläni on jäänyt alkoholinkäyttö lähes kokonaan pois treenaamisen myötä. Ikää tosin mulla on vasta 17 vuotta, joten alkoholinkäyttö ei tietenkään pitäis olla edes ajankohtainen asia vielä… 😀 Saliharrastuksen myötä ei vaan enää halua kuluttaa hyviä treenipäiviä krapulassa sängyn pohjalla, ja tuntuu että yksikin ryyppykerta vaikuttaa useamman päivän treeneihin. Kaveriporukka on kyllä hieman vaihtunut alkoholin vähentymisen myötä, parempaan suuntaan kylläkin! Harmittavan moni nuori kyllä tänä päivänä on ympäripäissään lähes joka viikonloppu :/ Mutta vaikka välillä kaverit juo, ei ne silti onneks kieroon katso vaikka olen selvinpäin. Vähän saan kyllä kuulla ikäviä kommentteja kun luulen olevani ”niin fitness” kun en juo koska haluan olla skarppina treeneissä seuraavana päivänä. Mutta oon oppinut antaa näiden kommenttien jäädä omaan arvoonsa 🙂 Tähän loppuun täytyy sanoa vielä että Monna sulla on aivan ihana blogi, oot niin iloinen ja pirteän oloinen persoona! Tollainen sporttinen mäkin tahdon olla aikuisena, oot sellanen esikuva mulle!:-)

    • Monna kirjoitti:

      Aika mukava kuulla, että noin nuorenakin osaa jättää alkoholin pois. 🙂
      Monesti sitä kuulee, että vasta ns. vanhemmalla iällä tajuaa sen homman. 😀 Haha.

      Mutta niinhän se menee, ei halua menettää hyviä treenipäiviä. Älä välitä tuollaisista kommenteista. Kyllä niistä paistaa kateus.

      Kiitos kovasti! ❤️

  3. Marjo kirjoitti:

    Itsellä kans alkoholi jääny vähälle, koska mulla ei ole mitään tarvetta saada päätä sekasin. Kun kummiskin joudun siitä kärsimään seuraavana päivänä. Itse olen kans juonu viimeksi 2-3kk sitten eikä tee yhtään tiukkaa ja ikää löytyy 21 vuotta 🙂 Eikä mua haittaa, jos kaveriporukassa muut juo mut minä en.

  4. inamaria kirjoitti:

    Mä just mietin kuumeisesti mitä tehdä viikonlopun kanssa. Tiedossa olisi kahdetkin illanvietot, joista en haluaisi enkä kehtaisi olla pois, mutta toisaalta en myöskään haluaisi juoda, koska se sekoittaa mun rytmin täysin. Mulla on hyvä treenirytmi päällä ja olen innoissani treeneistä.
    Tykkään kyllä juoda viiniä ja käydä ulkona, mutta siitä palautuminen ei kestä vaan yhtä päivää vaan menee montakin päivää, että tunnen oloni (lähinnä mieleni) taas normaaliksi. Oikeastaan koko seuraava viikko menee ihan plörinäksi, ja sitten soimaan itseäni siitä. En myöskään ole sellainen, että jaksaisin yömyöhään notkua baarissa selvinpäin kun kaverit juo, ei mun juttu. Mieluummin olen kotona. Mutta mitäpä tehdä, kun tekisi mieli nauttia ystävien kanssa viikonlopusta viinin kera ja tanssia yöhön saakka, mutta ei kuitenkaan kestä henkisesti niitä seuraamuksia? :/

    • Monna kirjoitti:

      Nämä viikonlopun juhlat on jo menneet. Mutta toivottavasti löysit hyvän ratkaisun.
      Viiniähän voi juoda vaikkapa sen lasillisen tai sitten ei ollenkaan.
      Jos kaverit ei sitä ymmärrä, niin se on heidän murheensa. Mielestäni. 🙂

  5. Aada kirjoitti:

    Joskus tuli jotain kommenttia että ”jaa ootko paksuna ku et juo” johon taisin heittää että no sehän onkin ainut hyväksyttävä syy olla juomatta. Toki tuollaista tulee nykyään todella harvoin sillä suurin osa kavereista ja myös tutuista taitaa tietää että treenaaminen on nykyään iso osa elämääni ja siitä syystä alkoholinkäyttö on jäänyt vähemmälle. Toki olin selvinpäin ja autolla liikkeellä usein aiemminkin koska ei huvittanut juoda. Syitä siihen oli monia. Se on turhaa rahanmenoa, seuraava päivä menee ihan harakoille ja kun on itse autolla niin pääsee kotiin just silloin kun haluaa.

    Isäni on alkoholisti mutta en mielestäni suhtaudu alkoholiin mitenkään tiukkapipoisesti. Juon itse harvoin mutta suurin syy siihen on se että alkoholi ei kuulu terveellisiin elämäntapoihin ja niitä haluan nykyään noudattaa. Treenit menee usein juomisen edelle mutta joskus toisinkin päin, tosin niin että treenit hoidetaan ennen sitä juomista. Kaveripiirissäni on joitakin jotka käyttävät alkoholia enemmän, toki heillä on muutenkin erilainen elämäntilanne, esim. ovat sinkkuja ja käyvät paljon baareissa mutta siltikään en ymmärrä sitä että joka viikonloppu juodaan ja usein kahtena iltana. Kuuleepa joskus sellaistakin jonkun suusta että kuinkahan sitä sais oltua juomatta viikonloppuna. Tuo on minusta aivan absurdi ajatus – toki mulla on erilainen tilanne monessakin mielessä ja varmaan jollekin suuri osa juomista on se sosiaalinen tilanne – mutta mun mielestä olisi aiheellista huolestua jos se vaatii suuria ponnistuksia että on yhden viikonlopun juomatta.

    • Monna kirjoitti:

      Haha! 😀 Joo toi onkin just se ainoa syy, että vain raskaana ollessa on ok olla juomatta.. 😀
      Ja tuollainen oikeasti aika absurdia, että ”kuinkahan sais olla juotua”.. No olemalla juomatta. haha! 😀

  6. lokakuunneito kirjoitti:

    Kiitos rehellisestä ja rohkeasta päivityksestä. Mielenkiintoinen aihe, todellakin! 🙂

  7. Tanja kirjoitti:

    Mä en myöskään kaipaa mitään saunajuomia tai osaa muutenkaan ”tissutella”. Saatan joskus ottaa lasin viiniä ruuan kanssa tms, mutta aika harvoin kotona juon alkoholia. Illanistujaisissa/bileissä/keikalla/baarissa saatan olla selvinpäin tai sitten jos sattuu olemaankin fiilis niin voin juoda vaikka fresitaa/punkkua tms, välillä jopa ihan humalaan asti. Mutta kyllä mun vuoden känneihin varmaan riittää yhden käden sormet. Joskus se on ihan hauskaakin, mutta monesti, kun lähtee viihteelle, niin ei mulle sitten edes maistu niin paljon että olis humalassa. 😀 Ja treenit hoidetaan pois alta jos on juominkeja tiedossa. :). Mä oon varmaan kans enemmän juonut viimeks elokuussa. Tiivistettynä: alkoholi ei kuulu mun arkeen, eikä aina edes juhlaan, mutta jos sattuu olemaan sellanen fiilis ja sopiva tilaisuus niin silloin voin juoda enemmänkin. 🙂 Mutta eipä se ongelmia tuota olla ilman vaikka esim muut jois.

  8. Mirgga kirjoitti:

    Itse olen juonut viimeksi viime tammikuussa, nyt tosin olen raskaana eikä juotua tule muutenkaan, mutta en usko, että synnytyksen jälkeenkään palaan enää suuremmin alkon kuluttajaksi.

    Minua ei haittaa jos kaveriporukassa muut juo, mutta siinä vaiheessa kun niitä pitää alkaa kantaa niin kellään ei ole enää kivaa, tai jos oletetaan että se, joka ei halua itse juoda, on automaattisesti kuski koko illaksi.

    Nuorempana on tullut vedettyä rajatiloja, mutta enää en koe saavani niistä sekavista, morkkista aiheuttavista illoista mitään. Kaikkein eniten kaipaan pääseväni treenaamaan ja normaalielämään. Mieleni tekisi myös mennä tanssimaan, mutta vettä juoden.

    Enää ei tee vain mieli, miksi siis tehdä sitä. Sosiaalisia paineita tulee varmaan jonkinverran.

    • Monna kirjoitti:

      Juurikin näin. Ei niistä järjettömistä kaatokännäys-hommista enää saa mitään irti. Ihan tuntuu vieraalta ajatuskin sellaisesta.

      Sosiaalisia paineita voi tulla, mutta tulkoon. Ne kannattaa vaan ohittaa. 🙂

  9. Lillamyy kirjoitti:

    Kuningas alkoholia tulee nautittua tosi vähän ja”lapasesta” ei lähde ollenkaan. Saatan ihan hyvin lähteä juhlimaan muiden mukaan, mutta autolla ja juomana pepsi-max;) joskus miettii että ei hitsi olis kiva vetää kunnon lärvit kerrankin, mutta sit kun niitä lärvejä lähdetään vetämään, niin juon sen kaks ja sit tulee semmone ”mitäs hauskaa tässä ny muka oli fiilis” ja siihen jää se ryyppääminen mun osalta. Joskus toki hauska pitää ystävien kanssa viikonloppubrunssi ja juoda lasi skumppaa ja jouluna ruuan kanssa nauttia lasillinen viiniä. Mielestäni nolla linjalle ei tarvitse lähteä, jos alkoholi ei ole mikään ongelma. Jos nolla linjalla täytyy olla, osottaa se sen että se alkoholi on sulle ongelma ja hallitsee sua, etkä sä sitä. Jokainen tietysti tekee miten parhaakseen näkee, mutta täytyy myöntää että en ymmärrä ihmisiä jotka joka ilta juovat iltaviskin tai muutaman oluen. En mäkään suklaan rakastajana silti suklaata joka päivä popsi;) ja se olis vielä pienempi pahe kuin alkoholi:)

    • Monna kirjoitti:

      Haha! 😀 Mulla on käyny samalla tavalla nyt nämä viimeiset kerrat mitä on ollut. Ei se alkoholi maistu hyvältä, eikä tee mieli sitä oloa kun pää on ihan pyörryksissä.

      Nollalinjalle ei tarvi lähteä. Mutta joskus joku haluaa vetää nollalinjan ilman onhgelmaakin. 🙂

  10. Jennii kirjoitti:

    Itellä loppu juominen lähes kaks vuotta sitten kun löysin urheilun mahtavan maailman ja ymmärsin etten alkoholia tarvitse. Kaveri porukka tosin vaihtui tai ehkä enemmänkin ne ei aidot kaverit hävis silloin. Olen vielä alaikäinen ja nyt kun täysikäsyys lähestyy ei silti se juominen houkuta, ehkä joskus voi käydä jotain juhlimassa alkoholin kera, mutta tapaa siitä ei tule. Ja vielä tähän loppuun että tykkään tosi paljon sun asenteesta kaikkea kohtaa ja tää sun blogi on aina nii mukavaa luettavaa. 🙂

    • Monna kirjoitti:

      Monesti siinä käy niin, että ne ”juhlaporukat” sitten jää vähemmälle kun treeni alkaa kiinnostaa enemmän.
      Ja aidot kaverit toki säilyy on sitten alkoholia tai treeniä tai vaikka molempia elämässä.

      Kiitos ❤️

  11. Nina kirjoitti:

    olen myös raskaana nyt niin nollatollernasi ehdottmosti. Mutta en muutenkaan juo kun todella harvoin. Jotenkin meidän yhteiskunnassa on aika normaalia juoda niin ihmiset pitävät sua outona kun ei juo. Mutta varsinkin ihmiset jotka treenaavat ymmärtää paremmin? luulisin näin. En edes ymmärrä miten ihmiset jotka käy usein baarissa on varaa käydä. Alkoholi on kallista ja mielummin shoppailen jotain kivaa kun juon kurkusta alas. Joskus voi joku miettiä että miten mulla on taas rahaa ostaa jotain vaatteita tai kenkiä, mutta sillä rahalla kun ne menee baariin mä valitsen mielummin jotain muuta. Itse valitse miten rahansa käytää 🙂 tuli muuten mieleen kun kirjoitin rahasta että voisit kirjoittaa jotain siitä.

    • Monna kirjoitti:

      Baarissa käyminen on todellakin kallista! Juuri puhuttiin erään ystävän kanssa, että silloin nuorempana sitä saattoi mennä viikonloppuisin enemmän rahaa kuin arkena.
      Mäkin kyllä mielummin ostan vaikkapa treenivaatteita kun viinaa. 😀 Haha.

  12. Eerika kirjoitti:

    Itellä alkoholin käyttö on vähentynyt todella paljon. Tykkään juoda silloin tällöin jotain hyvää viiniä lasin tai kaksi ruoan kanssa, mutta siihen se oikeastaan jääkin. En vaan koe kaipaavani sitä humalatilaa (saatikka sitten sitä seuraavan päivän oloa) enkä nää syytä juoda mitään, mistä en pidä. Ja harvasta alkoholijuomasta voin sanoa pitäväni 😀
    Tälleen 20-v opiskelijana koen kyllä tän alkoholittomuuteni vaikuttavan esimerkiksi uusien kaverisuhteiden muodostamiseen. Aloitin uudessa opiskelupaikassa tänä syksynä ja tuntuu että kaikki sosiaaliset tapahtumat pyörivät sen alkoholin ympärillä. Ja jos et juo, joudut selittämään että miksi. Kaiken lisäksi ne opiskelijabileet on keskellä viikkoa, joten itse harvemmin tulee senkään takia lähdettyä. Seuraavana päivänä sitten puidaan koulussa läpi sitä kellä on kovin darra ja kuka oli pahiten seipäissä..

    • Monna kirjoitti:

      Toi on kyllä aika karua, että miten paljon oikeasti voikin alkoholi merkata myös uusien kaverisuhteiden luomisessa. Ja varmasti jotenkin vielä korostuu tuollaisessa opiskelijahommassa.
      Pidä kuitenkin omasta linjastasi kiinni ja luota siihen, että kavereita tulee joka tapauksessa. 🙂 ❤️

  13. Tea kirjoitti:

    Kauankohan siitä on kun viimeks oon vetänyt sen pellin kii.. 😀 vuosia. Join sillon punkkua, shotteja, siideriä ja kaikkea sekasin ja seuraavan päivän olotila oli sen mukainen, yök! Sen jälkeen ei oo juurikaan maistunut, en oo absolutisti, mut se alkoholin juominen ei vaan kiinnosta juurikaan. Harvoin juon lasin tai kaksi valkkaria tai jotain hyvää boolia (valkkaria serkun häissä ja boolia ystävien kanssa mökillä). Eli en juo vain juomisen takia vaan esim. sen pitää olla joku erityinen juhla & tunnelma.
    Ennen miehen kaverit kyseli oonko raskaana kun en juo yms. muuta yhtä fiksua 😉 mutta nykyään he ovat myös tottuneet siihen, että mulle ei yksinkertaisesti maistu. Omat kaverit eivät ole koskaan tuominneet mua jos en juo <3 Meillä on kyllä super hauskaa selvinpäin ja vuosien saatossa meidän tapaamisissa alkoholi ei ole enää nii suuressa roolissa kun se on joskus nuorempana ollut 😀 ollaan tunnettu jo päiväkodista asti.

    Mä rakastan viikonloppuaamuja kun saan herätä aikaisin, keittää kahvit ja katsoa yksin boksilta ohjelmita, joita oon tallentanut viikolta (mies + koirat nukkuvat vielä). Se krapula on niin jäätävä viimeisten muistikuvien mukaan, et ajatuskin puistattaa 😉 Nuorempana on vedetty ihan tarpeeks ja rymytty 😀
    Toki asiaan on vaikuttanut se, että mua on kiinnostaa enemmän treenaaminen ja terveelliset elämätavat. Mä mielummin, vaikka leivon jotain raakajuttuja kun joisin esim. siiderin.

    puspus <3

  14. Zanna kirjoitti:

    Minä en juo juurikaan alkoholia. Minulle se ei ole kovin suuri asia, mutten mielelläni osallistu juomabileisiin nykyään ollenkaan, koska en jaksa katsoa muiden örvellystä selvin päin. Saunan jälkeen jos tulee otettua jotakin, niin se on aina alkoholitonta siideriä. Teininä en myöskään juonut, kyllähän siitä silloin sai kuulla, sama asia myös tupakanpolton kanssa. Mutta onneksi nuo kommentit eivät juurikaan vaikuttaneet elämääni. Tulihan sitä toki mietittyä, miksi pitäisi juoda ollakseen osa jotakin kaveriporukkaa.

    En ole itse tehnyt päätöstä alkoholittomuudesta, koska en näe siinä mitään pahaa, jos juon joskus. Ja minulle se joskus voi olla kerran vuoteen tai kerran kuussa. Känniin asti en juo, sillä minua ei kiinnosta se krapulointi. Omassa suvussa esiintyy myös alkoholismia, mutten tiedä, onko se vaikuttanut tähän juomattomuuteeni juurikaan. Kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Minä saan kiksejä muista asioista kuin kännitilasta. Ja rentoudun myös muiden asioiden avulla, siihen ei viina tarvita.

    Viimeksi join alkoholia vajaa kolme vkoa sitten, kun ostin skumppapullon ulkosaunan valmiiksi saamisen kunniaksi. Kaksi lasillista mulle ja sulholle.

  15. unicorn kirjoitti:

    Musta on ok ottaa sillon tällön kuppia, eikä siinä mitään jos jollekin oikeasti sopii joka viikonloppu – itelle vaan ei. Alkoholi aiheuttaa mulle ahdistusta, joka tuntuu vahvasti seuraavina päivinä. Ihan sama juoko yhden pullon siideriä vai viiniä, se seuraa aina. Ja voi kahen päivän darrat!! Ei kestä kroppakaan. Alkoholinkäyttö on kausittaista, saatan olla pari kk juomatta ja sitten toisinaan on monta viikonloppua taas yhtä juhlaa. Se sopii mulle, koska tiedän palaavani aina ruotuun. Olo kropassa on vaan niin paljon parempi ilman alkoholia.

    Mä oon huomannut, että jos treenaan rankasti päivällä ja illalla juon alkoholia, niin seuraavan päivän darra on paljon pahempi kuin josen treenaa. Edellispäivänä jos menee enemmän kun pari annosta, en treenaa ollenkaan.

    Toisinaan inhottaa mennä juhliin, jos ei tee yhtään mieli juoda ja tietää muiden ryyppäävän, mutta vielä vähemmän tekee mieli olla humalaisten keskellä selvinpäin.

  16. Milla kirjoitti:

    Alkoholilla on mielestäni aivan liian iso rooli juhlissa. Itse en pidä alkoholista kovinkaan juurikin kovien krapuloiden takia ja siksi olenkin usein autolla liikenteessä. Ja AINA kuulen ihmettelyä ja kysymyksiä juomattomuudestani. Olen jopa huomannut miettiväni keinoja ja syitä, miksi voisin jättäytyä pois juhlista tai illanistujaisista koska en vain jaksa sitä ainaista kyselyä. Onneksi nykyään on kuitenkin melko paljon ihmisiä jotka eivät käytä tai käyttävät hyvin vähän ja tämä on leviävä trendi. Ehkäpä joku päivä meille kaikille on normaalia olla juomatta!

Vastaa