Hae
Monna Pursiainen

Tuorepuristettua mehua!

Päivät lyhenee ja auringonvalo vähenee. Mitä tehdä ettei väsy?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jostain pitäisi kaivaa energiaa, virtaa ja vitamiineja. Nyt niitä nimittäin tarvitaan, että jaksetaan painaa eteenpäin pimeämmässä vuodenajassa.
Valo auttaa, sitä voi tuoda lisää kynttilöin tai vaikka  kirkasvalolampuin. Mutta myös sisältäpäin pitää ravita ja tuoda vitamiineja extramäärä kehoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hedelmät ja marjat, luonnon omat vitamiinipommit. Ne kannattaa ottaa nyt käyttöön. Jos pakkasessa on kesältä pakastettuja marjoja, sulata niitä ja nauti aamupuurossa tai pistä smoothien sekaan.
Satsumat, mandariinit ja appelsiinit alkavat olla nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa kaupasta kantaa kädet vääränä kotiin. Niistä kun saa C-vitamiinia runsaasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me ollaan kotona nyt tehty melkein päivittäin erilaisia mehuja. Pelkästä hedelmän omasta mehusta, käyttämättä mitään lisämakeutusta. Ja voi pojat kun on hyvää! 🙂 Tässä on pari erilaista mehureseptiä:

AURINKOINEN SITRUSMEHU

  • 2 kpl satsuma
  • 1 kpl appelsiini
  • 1 kpl päärynä
  • 1 kpl omena
  • puolikas sitruuna
  • 1 tl OptiMsm
Aurinkoinen sitrusmehu

Aurinkoinen sitrusmehu

***

PORKKANAPLÄJÄYS

  • 5 kpl porkkana
  • 2 kpl omena
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porkkanapläjäys

***

Mehut on helppo ja hyvä tapa saada vitamiineja. Ne on myös niin herkullisia, että lasillinen hurahtaa huiviin parissa sekunissa. Itse puristettu mehu maistuu ehkä vielä hipusen verran paremmalle juuri siksi, että sen on itse tehnyt. 🙂

Mehut tehty Boschin mehulingolla.

3 kommenttia

  1. Miksu kirjoitti:

    Eikö ole vähän haaskausta heittää niin paljon vihanneksista ja hedelmistä menemään? Ja eikös hedelmien hiilihydraatit nostata verensokeriakin mehuna nopeammin kuin kokonaisena hedelmänä?

  2. Mehuhirmu kirjoitti:

    Meillekkin saapui muutama viikko sitten mehustin… voi juku et on ollut käytössä! Parasta on mielestäni vetäistä aamulla inkiväärishotti 🙂 Mehustin on ihan paras, mutta siivoaminen on turhauttavaa, koska ainakin meidän mehustimessa on paljon osia 😀 Ja jos haluaa vähänkin enemmän mehua niin hedelmiä tulee olla paljon.. mutta on se kyllä kaikki sen arvosta 😛

  3. Jonna kirjoitti:

    Voi persetti, että mäkin tahtoisin mehustimen, mutta tällä hetkellä ei ole kyllä varaa moiseen sijoittaa….Joulupukkiiiiiih!!!

Vastaa