Hae
Monna Pursiainen

Kuvauskoulu

Eilinen aamupäivä tuli vietettyä A-lehtien tiloissa kuvauskoulussa. Oli kyllä super hyvä koulutus ja oppia tuli taas lisää kolmen ammattilaiskuvaajan toimesta. Meitä oli paikalla vajaa kymmenen koulutettavaa ja saatiinkin tosi hyvin tietoa ihan kädestä pitäen, koska ryhmämme oli sen verran pieni.

koululaiset IMG_1519-001

Kesäkuun alussa olin toisessa kuvauskoulussa, josta kirjoitinkin täällä. Silloin opin ensimmäistä kertaa oikeasti mitä tarkoittaa aukon suuruus ja syväterävyys jne.. Silloin opin myös käyttämään Lightroomia ja kuvauksesta monta uutta juttua.

Nyt tämä eilinen A-lehtien koulutus oli siis älyttömän hyvä lisä päälle. Kerrattiin taas vähän noita valokuvaukseen liittyviä teorioita ja pari tuntia tehtiin käytännön harjoituksia. Saatiin lehtikuvaajilta oppia myös esim. ruokakuvien tai purnukkakuvien sommittelusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamupäivän aikana tuli taas se ihana hinku käyttää enemmän kameraa. Olen (ja moni meistä koulutuksessa olleista on) käyttänyt pääsääntöisesti kännykkäkameraa, koska järkkäriä ei ole ”jaksanut” kantaa mukana. Kännykkäkuvistakin saa kuitenkin nykyään niin hyvälaatuisia ja pienellä kuvanmuokkauksella hyviä kuvia. MUTTA nyt taas kun otti järkkärillä kuvia ja näkee sen jäljen ja eron kännykkäkuviin, niin tuli taas sellainen olo etten halua ottaa blogiin yhtään kännykkäkuvaa. 😀 Kuvaamiseen tulee himo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOli hienoa oppia kuvasommittelusta myös uutta. Että miten vaikkapa ruokailuvälineillä voi kuvassa olla suuri merkitys. Ensimmäisen kuvan otin ilman haarukkaa ja veistä ja toiseen laitoin ne. Omaa silmää mielyttää enemmän tuo jälkimmäinen kuva. Ja onkin hauska oppia, miten pienillä muutoksilla voi kuvan ulkonäkö ja kokonaisuus muuttua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA kuvauskoulu3-001 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puhuttiin koulutuksen yhteydessä toisten bloggaajien kanssa siitä, että miten suuri rooli kuitenkin hyvillä kuvilla blogissa on. Kyllä kauniita, hyvin otettuja ja muokattuja kuvia on vaan mukavampi katsella. Ja se luo koko postaukselle kauniimman ja freessimmän yleisilmeen.

Nyt taidankin suunnata kirppikselle ostamaan kuvausrekvisiittaa, purnukoita, purkkeja, liinoja, haarukoita ja veitsiä. 😉
Opittiin koulutuksessa myös henkilökuvaamisesta lisää, miten käyttää valoja ja varjoja hyväkseen. Ja miten erilainen kuva tulee erilaisilla taustoilla tai ihan luonnonvalolla. Mulla mallina toimi ihana Aino. <3

Ainakin omasta mielestäni jo taas eilisen aikana opin paremmaksi kuvaajaksi. Niin henkilö- kuin ruokakuvien suhteen. Niin ihana fiilis! Nyt tekeekin mieli taas mennä kuvaamaan. 🙂

KIITOS VIELÄ KOULUTUKSESTA A-LEHDET JA SUPER KOULUTTAJAT! <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 kommenttia

  1. Jonna1983 kirjoitti:

    Hitsi että harmittaa kun en päässyt 🙁 Olis tullut tarpeeseen!

  2. fityoutoo kirjoitti:

    Ihana toi viimeinen kuva Ainosta, wow!

Vastaa