Hae
Monna Pursiainen

Lomaherkuttelu..

..on kivaa. 😀 Mä oon sellanen, että mä en osaa ottaa kovin tiukasti ruokavalion suhteen lomalla. Toki syön päivittäin terveellisen aamupalan ja lounaan jne.. Mutta lomalla on niin paljon helpompi iltaisin vähän napostella herkkuja. Loman jälkeen ehtii sitten taas skarpata ja palata ruotuun. 😉

Päätin, että tällä kertaa mä en ota huonoa omatuntoa siitä jos söisin vaikka joka päivä karkkia lomalla. Päivittäinen aktiivisuustaso on kuitenkin korkea, kävelyä ympäri uusia paikkoja, koirien kanssa lenkkeilyä, Emman perässä juoksemista jne.. 🙂 Ja niitä ihan kunnon treenejäkin. Joten jos loman aikana iltaisin tekee mieli vähän herkutella, sallin sen itselleni.

Mutta samalla myös odotan jo sitä, että syksyn tullen arki palaa ja rutiinit jatkuu. Karkit ja muut herkut pysyy pois arkipäivisin ja lauantaisin herkutellaan jos mieli tekee. Mä oon sopinut mun ystävän kanssa, että meillä alkaa elokuun alusta myös jokaviikoiset yhteistreenit salilla. Sen lisäksi mulla on tulossa pari muutakin kivaa treenijuttua elokuun alusta alkaen, joten treenimotivaatio on jo nyt iso.

Monesti terveellinen ruokavalio ja treeni kulkee käsikädessä. Jos treenaa säännöllisesti, herkuttelu pysyy myös ruodussa. Ainakin mulla se menee just näin. On helpompi ajatella jotenkin kokonaisuutta.

Onko teillä alkamassa syksyllä jokin uusi harrastus tai palaako normitreenit takaisin arkeen kesäloman jälkeen? Vai onko ees mitään lomataukoa ollut? Mulla ei tänä kesänä tullut niin selkeää treenitaukoa lomalla. Kerroinkin siitä, että jos ennen teki työkseen päivittäin treeniä ja urheilua asiakkaiden kanssa, oli lomalla sellanen fiilis, että halus taukoa liikunnasta kaiken kaikkiaan. 😀

Mutta herkuttelusta en oo pitänyt taukoa. 😀 Haha! Nyt on kyllä jo sellainen olo, että herkut saa jäädä pian kaupan hyllylle. Se on mun mielestä tavallaan aika hyvä, on tullut mitta täyteen herkkuja. Ja siis en oo mättänyt mitenkään kaksin käsin joka päivä aamusta iltaan, mutta melkein päivittäin on tullut jotain herkkua syötyä.

Miten teillä? Onko herkut maistunut enemmän lomalla?

 

 

 

Kaikki postauksen kuvat: Petri Mast

MUAH: Satu Arvo

Vaatteet: Yvette

Ps. Muistakaahan, että koodilla MONNA20 saatte alennusta kaikista Yveten normihintaisista tuotteista! 😉

15 kommenttia

  1. Saana kirjoitti:

    Hei. Tee taas postaus ”kuvista joita ei julkaistu ja miksi”. ? ja yhteyistyöpostaukset jotka on onnistunut mielestäsi parhaiten perusteluineen ?

  2. Laura kirjoitti:

    Hei aurinkoinen Monna 🙂 Pakko sanoa tähän väliin että tuo sinun lauseesi lomasyömisestä ”melkeinpä päivittäin on tullut jotain herkkua syötyä”, on oikeasti ihan hyvä tyyli jokapäiväiseen, terveelliseen ja timmiin elämään! Itse olen tietoisesti opetellut joustoa syömisessä niin, ettei varsinaista yksittäistä herkkupäivää tarvita. Jos minun tekee joskus torstaina mieli karkkia, saatan sitä ostaa, tai jos tapaan ystävääni kahvilassa tiistaina, voin ottaa croissantin jos tekee mieli. Se ei ole pois mistään vaan merkitsee minulle onnellista ja tasapainoista syömistä, kun kuitenkin perusruokavalio on terveellinen. Miljoonat lakot kokeilleena olen vihdoin oppinut etteivät ne toimi minulla. Toisaalta joillekin saattaa tuollainen kertaviikkoinen herkkupäivä sopia, olemmehan erilaisia. Mutta kannustan sua jatkamaan lomalla omaksumaasi tyyliä – Se on iso stressinaihe vähemmän, kun ei stressaa syömisistä. Kyllä se treeni ja perusarki pitää huolen siitä, ettei niitä herkkuja edes kaipaa joka päivä.
    Ihanaa kesän jatkoa! <3

    • Monna kirjoitti:

      Heippa! 🙂
      Mä oon itse asiassa joskus kokeillut tuota, että joka päivä saa syödä vähän herkkuja jos siltä tuntuu. Siis ns. arjessakin.
      Mutta mulle se ei oikein sovi, mulla lähtee helposti sit siihen, että no jos vielä vähän.. 😀
      Toi on tosi hyvä tapa kyllä ja monelle sopii! 🙂

      Ihanaa kesän jatkoa myös sulle! <3

  3. Johanna kirjoitti:

    Mulla kulkee myös treeni ja syömiset käsi kädessä. Jos en ole kovin aktiivisesti treenannut, niin sitten ne syömisetkin alkaa mennä vähän huonoiks. Periaatteessa syön kyllä terveellisesti, mutta sitten tulee tehtyä useammin huonoja valintoja, kun ei liiku.

    Nyt kesällä olen kyllä antanut itselleni vapauden valita mitä tykkään. Övereitä en ole makeaa vetänyt, mutta 3 kaverin vege jäätelöpurkki voi mennä kerta istumalta, heh! 😀 Olen ajatellut, että vois sitä jotain huonompaakin makean himoonsa syödä. Ja huomenna on päivä uus.

    Tänään on mun eka lomapäivä ja viikonloppuna jo ajattelin, että tästä tulee liikuntaloma. Käyn kyllä salillakin treenaamassa, mutta myös kävelylenkkejä ja kehonpainotreeniä. Silleen fiiliksen mukaan. Varsinkin reissussa ollessa on kiva käydä kävelyllä ja tutustua paikkoihin siten.

    Lomalla ehdottomasti pitää ottaa vähän iisimmin ja todellakin nauttia! 🙂

  4. ? kirjoitti:

    Vai onko pyöristymisen syy sitenkin vain uusi raskaus?

  5. Lisbeth kirjoitti:

    Hei! Tiedäthän, että toisen ulkonäön, mm. laihtumisen tai pyöristymisen, kommentointi on erittäin epäkohteliasta ja raskaudesta uteleminen tai sen spekuloiminen todella moukkamaista. Luulen, että kyseessä on nyt provo, mutta tätä asiaa ei voi korostaa tarpeeksi sillä naisten vatsanseutuja kytätään ja kommentoidaan edelleen siekailematta.

    • E kirjoitti:

      Tästä tulikin mieleen, olen 26 vuotias, ei lapsia. Aloitin tammikuussa uuden työn, muutaman päivän päästä kollegani kysyy että enhän ole raskaana? Olen vähän hämilläni että ”En, että näytänkö siltä” niin vastatataan että et, mutta tiedoksi että on sun vatsanseutua kovasti tutkailtu sillä silmällä… Voi juma olin ihan et mitä helvettiä 😀 En loukkaantunut, mutta olin vähän monttu auki että jaa sellasta sitten. 😀

      Että ihan totta, mun mielestä jokaisen oma asia ja tuollainen kommentointi kertoo siitä henkilöstä jo jotain.

      Ihanat nuo Yvetten trikoot! <3

    • Monna kirjoitti:

      Lisbeth ja E, nää tällaiset kommentoinnit toisen ulkonäöstä, mahasta, raskaudesta kyselyt jne on mauttomia. Ne on jokaisen omia asioita, eikä kenenkään pitäis niistä kysellä. Ei nimettömänä netissä, eikä työpaikoilla tms. 🙁

      Ihanaa kesää teille molemmille! 🙂

  6. Pauliina kirjoitti:

    Moi.
    Olin 10 vuotta töissä pikkupaikkakunnalla ja lähes joka kevät olin kyläpuheiden mukaan raskaana. Äitiäni onniteltiin mummoksi tulemisesta ja kerran jopa sanottiin, että olin kuulemma jo töissä kertonut asiasta jne. Työkaverini ”M” oli luonnostaan vatsasta kovin pyöreä, mutta jo päälle 50 v, joten epäilen minun raskaushuhujen johtuvan hänestä… Kerran nimittäin eräs kolmas työntekijä onnitteli minua raskaudesta. Kysyin häneltä hölmistyneenä, että näytinkö siltä. Hän vastasi ”no et, mutta kun sanoivat että M…. odottaa, mutta kun hänellä on jo ikää, niin minä arvelin että sinähän se olet raskaana, kun olet sen ikäinen….”. Kyllä piti pidätellä itseään sanomasta jotain pahasti… Ja paras juttu oli minusta se, kun vielä vuosi sen jälkeen kun vaihdoin työpaikkaa ihan muualle Suomeen, onniteltiin äitiäni taas kaupassa (työkaverini oli kuulemma kertoneet). Oli ollut onnittelijan ilme näkemisen arvoinen kun äitini oli kuitannut, että ”ai sinulla on tuttuja siellä tyttäreni uudessa työpaikassa”.

    Tämä ei nyt ollut vastaus, Monna, sinun postauksen kysymykseen, mutta juu, tulee herkuteltua lomalla enemmän. Varsinkin, jos käy kylässä tai käy vieraita. Tulee aina leivottua vieraille makeaa ja aika moni tuo tuomisiksi karkkia tai jäätelöä.

    Mukavaa kesän jatkoa!

    • Monna kirjoitti:

      Eikä!! Siis ihan uskomatonta käytöstä!! Mä en ymmärrä miten ihmisillä ei oo käytöstapoja! Tollanen on ihan älyttömän törkeetä ja epäkohteliasta!! 🙁
      Onneks et oo näköjään ottanut niistä itseesi! 🙂
      Ihanaa kesän jatkoa sinne!

Vastaa