Hae
Monna Treenaa

Motivaatio loppuu tyytyväisyyteen?

*Sisältää mainoslinkkejä

Tiedättekö mä oon aina ollut sitä mieltä, että on ihan puppua sanoa ”motivaatio loppuu tyytyväisyyteen” tai ”tyytyväisyys tappaa kehityksen”. Mun mielestä niin ei oo koskaan ollut ja oon myös aina puhunut sen puolesta, että muutoksia pitäis voida tehdä tyytyväisenä itseensä ja rakkaudesta omaan kehoon ja hyvinvointiin, ei inhosta tai tyytymättömyydestä.

Mutta nyt mä oon yhtäkkiä tajunnut tän! Motivaatiota on vaikea pitää yllä, jos ei ole mitään ”syytä”. Jos haluat pudottaa painoa, motivaatio pysyy yllä, koska sulla on ehkä mielessä jokin painotavoite. Tai jos haluat vaikka oppia jonkun uuden taidon, opettelet sitä askel askeleelta…

Jos kuitenkin oot tyytyväinen peilikuvaan ja ulkomuotoosi, on vaikeampi pitää esim. jostain herkkulakosta kiinni – koska miksi? Toki ihan terveydellisistä syistä herkut on hyvä pitää jossain rajoissa, mutta on helpompi sortua työpaikalla kahvipöydällä loikoileviin kekseihin, jos ei ole mitään ”syytä” olla ottamatta.

Miten motivaatio ja kehitys sitten pysyy?

Ehkä se tyytyväisyys tosiaan voi tappaa kehityksen ja motivaation. Sen vuoksi onkin tärkeetä löytää syy tekemiselle! On sitten kyse mistä vaan asiasta. Syy voi olla esim. se, että tykkää jostain asiasta todella paljon ja haluaa tehdä sitä. Tai se voi olla vaikka joku tavoite: ensi syksynä vedän 10 leukaa, osaan puhua ranskaa, juoksen maratonin, olen päässyt sokerista eroon.. 😀

Esimerkiksi; mulla on erittäin hyvä motivaatio treenaamiseen! Mä nautin treenaamisesta tällä hetkellä aivan sikana! Mä tykkään siitä mm. siksi, että kehityn siinä. Saan nostettua painoja liikkeissä jne. Eli mulla treenimotivaatio pysyy, koska mulla on tällainen syy siihen. Toinen ja ehkä vielä isompi syy siihen on se, että mä oikeasti saan siitä niin paljon hyvää fiilistä itselleni! Mä rakastan sitä endorfiinia ja fiilistä kropassa ja pääkopassa treenin aikana ja sen jälkeen. Eli mulla on ainakin nää kaksi syytä treenata. 🙂

Kun painonpudotus ei oo mulle tärkeää, mulla on tosi huono motivaatio pysyä herkuista erossa. 😀 Yritän toki edelleen ihan terveydellisistä syistä olla arkisin syömättä herkkuja, mutta joka tapauksessa on helpompi lipsua, koska olen tyytyväinen peilikuvaani, enkä koe tarvetta painonpudotukselle. 🙂

motivaatio

Painonpudotuksesta puheenollen meiän Suurin Muutos -valmennus starttaa muuten taas 16.3. maanantaina. Ihan huippuja tuloksia on ihmiset tehneet viikko toisensa jälkeen! Ja on niin ihana lukea palautteita siitä, kuinka ihmiset on saaneet treenin osaksi arkea ja on huippua, kuinka paino voi pudota perus kotiruualla jne.. 🙂

Vaikuttajamedialta myös mm. Jenni ja Jonna on mukana valmennuksessa ja heidän fiiliksiä voi lukea heidän blogeistaan My project is me ja Palasia arjestani.


Mikä sua motivoi tai pitää sen yllä?

**

Monna

Vastaa