Hae
Monna Pursiainen

Juoksuhommia (?!) ja ulkoliikuntaa!

Juoksuhommia ja ulkoliikuntaa, ne on treenimuotoja, jotka on nostaneet viimeisen vuoden aikana päätään varmasti super monilla! Viime keväänä saliketjut sulki ovensa ja ryhmäliiikuntatunnit sitä myöten meni pauselle. Nyt kuntien omat kuntosalit on kiinni, yksityiset salit saa vielä ainakin pitää ovensa auki.

ulkoliikuntaa

Entinen ulkoliikunnan ”heitteri”

Mä oon aina ollut enemän sisäliikunnan ystävä. 😀 Kuntosali, tanssitunnit, ryhmäliikunta jne.. Ulkona liikkuminen ei oo koskaan ollu mulle siis mikään suosikkihomma, vaan oon ollutkin jollain tapaa sen heitterinä. 😉

Toki oon vetänyt ulkoliikuntaa ryhmille, esim. meidän Treeniryhmä on ollut pystyssä jo kesästä 2014! Se on ollut aina tosi kivaa, mutta itse en oo silti innostunut. Myöskään juoksu ei oo ollut mulle lempilaji ikinä. Oon joskus ihan tosissani yrittänyt, mutta silti salitreeni vei voiton.

JUOKSUHOMMIA

Olikohan se vuonna 2015, kun Tuukka piti mulle ”juoksukoulua” ja teki mulle juoksukuntoon valmistavan liikuntasuunnitelmankin. Pisin lenkki, jonka juoksin oli 7km. Intervallilenkeistä aloin jo silloin pitämään, niissä matkaa kertyi jotain 5km per lenkki. Mutta sitten tosiaan salitreeni ja tanssi vei taas voiton. 😀

Nyt mulla on jo pidemmän aikaa kutkutellut juoksuhommien herättely mielessä. Ennen kuin lumet tuli tänne eteläiseen Suomeenkin, niin kävin muutamia kertoja intervallilenkeillä. Juoksu-osuudet tuntui yllättävän mukavalta. Oon myös yhdistänyt ulkoliikuntaa ja juoksuhommia niin, että ulkokuntosalilla tehnyt lihaskuntoa ja ottanut juoksupätkiä aina mukaan treenin sisälle.

ulkoliikuntaa

Juoksukengät saatu: Saucony Suomi

Mua kiehtoo juoksussa ja ulkoliikunnassa sen helppous! Ei tarvi ajaa / mennä mihinkään erikseen, että ”pääsee” treenaamaan. 😀 Voi astua ovesta ulos ja lähteä tekemään. Se on aika arvokasta ruuhkavuosissa.

Mä tiedän, että edelleenkin tuun treenaamaan kuntosalilla pari kertaa viikossa ja sitten, kun tanssitunnit saa taas jatkua, niin niitä tulee olemaan kaksi viikossa. <3 Mutta aion ja haluan silti mahduttaa viikkoihin myös ulkoliikuntaa ja tätä kutkuttavaa juoksuinnostusta.

Ulkoliikuntaan vinkkejä voi muuten hakea täältä #monnantreenivinkit


Onko täällä muita juoksusta tai ulkoliikunnasta innostuneita?

* Monna <3

Lue myös: Demonisoitu painonpudotus!

Kuvat: Laura Enroth

Vastaa