Hae
Monna Pursiainen

Ajatuksia herkuttelusta!

herkuttelu

Multa (tai oikeastaan meiltä Tuukan kanssa) kysytään usein meidän @suurinmuutos valmennuksessa, että mitä mieltä me ollaan herkuttelusta. Tätä kysymystä oon kuullut myös kymmeniä kertoja mun pt-asiakkailta. Tasaisin väliajoin multa myös pyydetään blogipostausta asiasta.

Pelko elämäntapamuutoksesta

Sellaiset karkkipyllyt (kuten minä) voi jopa kammoksua ajatusta lähteä elämäntapamuutoksen tielle, kun pelottaa ettei karkkeja tai muita herkkuja voi sitten enää I_K_I_N_Ä syödä!! Eikä se oo mikään ”turha” pelko, koska moneen dieettiin kuuluu kieltolistat ja herkuista ehdoton kieltäytyminen.

Mun filosofiaan ei kuulu mustavalkoisuus! Eikä myöskään meidän valmennuksien filosofiaan. Mä oon sitä mieltä, että tää on elämää kuitenkin vain. Kovat kieltolistat ja ajatus siitä, että mistä kaikesta joutuu luopumaan, jos haluaa muuttaa elämäntapojaan on mun mielestä surullista. En tosin ihmettele sitä, koska sitähän meille on tuputettu 80-luvulta asti.

”Jos haluan pudottaa painoa, mun pitää syödä mahdollisimman vähän.”  ”Karkkeja ei saa enää ikinä syödä, jos haluaa muuttaa elämäntapojaan terveellisemmäksi.”  NOOOOOT!!!! Ei totta!!

TÄä on oikeasti vaan elämää!

Mä haluan muistuttaa siitä, että oikeasti tää on elämää! Siihen kuuluu laskiaspullat, karkit ja pizzat! Mikään ei oo sen väärti, että ahdistuu ja stressaantuu, kun ”pitäis painaa tietyn verran” tms.

Painonpudotus on jokaisen oma asia ja motivaatio siihen pitää lähteä itseltään. Elämäntapamuutos ja painonpudotus on mahdollista niinkin, että karkkia voi syödä vaikka kerran viikossa.

Sitten vielä sellainen juttu, että mitä sitten vaikka välillä söisi kaksi kertaa viikossa karkkia / jäätelöä / pullaa tms. vaikka oliskin luvannut itselleen, että syö vaan kerran viikossa? Mitä sitten?! No kuulkaa; EI MITÄÄN!!!  Mä sanon, että elämäntapamuutokset ja painonpudotukset kosahtaa aina siihen, kun ollaan liian tiukkoja itselleen. Kauheat kieltolistat ja tomaattejakaan ei uskalla syödä, koska joku terveyshenkilö on joskus sanonut, että punaisia vihanneksia EI_SAA_SYÖDÄ!!

(onneks tällaisia ei meiän valmennuksissa sanota)


Muistakaa, että mikään ei oo mustavalkoista! Ei elämä, ei kuvakulmat, ei instagram, eikä terveyshenkilöiden kaikki sanomiset!  Pus!

Ps. Meiän Suurin Muutos alkaa taas 8.maaliskuuta! 🙂

Vastaa