Hae
Monna Pursiainen
Kaupallinen yhteistyö

Rahastosäästäminen – 2kk takana!

Kaupallinen yhteistyö: Nordea

Rahastosäästäminen, sitä on takana nyt reilu pari kuukautta. Se on ollut tosi helppoa ja oikeastaan ihan huomaamatonta!

Kerroin lokakuussa teille TÄSSÄ postauksessa, että ollaan alettu säästämään rahaa Emmalle pelkän säästötilin ohella myös rahastoon. Kerroin silloin, että mulla ei ole ollut aiemmin rahastosäästämisestä kokemusta. Mulla on kyllä ollut säästötili ja useampikin, mutta ei rahastoa. Oon aina ajatellut ennen tätä, että rahastosäästäminen on varmaan jotenkin tosi vaikeaa!

Mutta tosiaankin: Ei tarvitse olla mikään sijoitusguru, että voi aloittaa! ?

rahastosäästäminen

Helppoa ja huomaamatonta rahastosäästämistä!

Rahastosäästäminen on tosiaan oikeasti helppoa! Sen voi aloittaa ihan pienellä kk-summalla ja kun se menee suoraveloituksena kuukausittain, on säästäminen jotenkin jopa huomaamatonta. 🙂

Kuten aiemminkin kerroin, mua on aina jotenkin vähän pelottanut rahastosäästäminen, se on tuntunut jotenkin suurelta asialta ja sellaiselta, jota itse ei ymmärrä ja siksi hankalalta.

Nordean rahastosäästäminen on kuitenkin sen verran helppoa ja hyvin ohjeistettu, että meikäläinenkin ymmärtää! 😉

Säästämisestä puhutaan kotona

Emma on vielä tietysti niin nuori ettei ymmärrä rahastosäästämisestä hölkäsen pöläystä, mutta ollaan alettu puhumaan kotona säästämisestä ja mitä se tarkoittaa.

Esim. että, kun Emma tahtoo jonkun lelun tai haluaa matkalle Espanjaan, niin ollaan kerrottu, että meidän pitää säästää rahaa siihen.

Emmalla on myös oma säästöpossu kotona, johon laitetaan monesti kolikoita, joita tulee vaikkapa limupullojen palauttamisesta. Näillä Emman kolikoilla hän saa välillä ostaa kaupasta esim. karkkia. Toki mekin hänelle siis ostetaan herkkuja, mutta välillä on kiva antaa Emmalle vaikkapa 2€ kolikko käteen ja sitten yhdessä pohtia kaupassa, että mitä sillä saa.

Kaupasta voi ostaa lisää rahaa!

Ollaan pikkuhiljaa myös opetettu Emmalle rahan arvoa näillä pienillä teoilla ja kerrottu, että kaupasta ei voi ostaa valitettavasti lisää rahaa.. Kuten Emma eräänä päivänä sanoi. 😀

Meidän mielestä pienelle lapselle voi jo tämän ikäisenä vähän opettaa mistä raha tulee ja että säästäminen kannattaa!

Kerron vielä hauskan tarinan, mitä ollaan myös Emmalle jo kerrottu.

Tuukka (Emman isä) on pienestä pojasta asti laittanut esim. viikkorahoja säästöön. Hän oli tosi tarkkana omista säästöistään pienestä pitäen. Ja tämä kannatti! Näillä säästöillä Tuukka nimittäin osti oman autonsa 18-vuotiaana!


Kannattaa tosiaan tutustua Nordean rahastosäästämiseen ja pistää oma tai lapsen rahasto pystyyn. <3 Täältä pääset kätevästi alkuun!

– Monna <3

Kaupallinen yhteistyö: Nordea

Vastaa