Hae
Monna Treenaa

Lapsen reviirin laajentuminen

Emma on reilun viikon kuluttua aloittamassa esikoulun. Reviirin laajentuminen on jo selkeästi käynnistynyt! Tuntuu ihan hassulta, että oikeasti se on jo niin iso tyttö!! 🙁 Haikeeta ja ihanaa yhtä aikaa! <3 Syksyllä Emma täyttää jo 6 vuotta!!

Reviiri laajentuu pikku hiljaa

Emma on nyt kesän aikana alkanut leikkimään pihalla itsekseen pihan kaverien kanssa. Tähän asti Emma on aina halunnut, että jompikumpi meistä on mukana pihalla. Joko leikeissä mukana tai sitten ainakin istumassa pihalla niin, että Emma näkee meidät. 😉

Vaikka Emma onkin tosi reipas ja menevä tyttö tutussa seurassa, perheen kesken, tuttujen kaverien kanssa ja päiväkodissa, niin uudet tilanteet jännittää Emmaa. Nyt kuitenkin hän on uskaltanut jäädä pihalle itsekseen ja mennä jopa meiän läheisille kallioille kaverin kanssa.

Jopa se, että Emma lähti yksinään tähän meiän kotitalon pihalle tuntui alkuun jännittävältä! Mä kurkin ikkunasta vähän väliä, että onko siellä kaikki hyvin jne.. 😀

XPLORA RANTEESSA JA USKALLUS KASVAA

Emma sai pari viikkoa sitten oman kellopuhelimen. Se on ollut kovassa käytössä ja päivittäin on soiteltu linjat kuumina isovanhemmille ja kummeille, meistä vanhemmista puhumattakaan! 😀 Mutta hyvä niin! Kello on rohkaissut Emmaa liikkumaan vielä pidemmälle, koska hän saa meidät kiinni ja me hänet.

Kellon avulla saadaan myös Emman sijantitiedot mun ja Tuukan puhelimeen. Tää sitten taas helpottaa meiän vanhempien tuskaa. 😉 Emma on nyt muutaman kerran käynyt hyvän ystävänsä kanssa meiän läheisessä leikkipuistossa keskenään leikkimässä. Yhtään tien ylitystä ei tule ja puisto on tosi lähellä, mutta silti jotenkin jännittää tällaista vilkkaan mielikuvituksen omaavaa äitiä. 😀

Miten puhua ja varoittaa, ilman pelottelua?

Ollaan mietitty tässä nyt myös sitä Tuukan kanssa, että miten puhua tarpeeksi jämäkästi ns. ”vaaroista”, mutta kuitenkin niin ettei toinen raukka pelästy? Varsinkin, kun ei oo mikään rämäpää.

Se mitä ollaan jo sanottu on se, että aina ystävykset lähtiessään puistoon muistaa olla siellä yhdessä ja tulla kotiin takaisin yhdessä. Vähän niin kuin silleen, että kaveria ei jätetä. Mutta esim. miten sanoa se, että tuntemattomille ei tarvitse puhua tai varsinkaan niiltä ei saa ottaa mitään leluja tai karkkeja vastaan.. Jotenkin tuntuu kamalalta, että tätä edes pitää miettiä! Mutta toisaalta niin on ollut aina!

Silloin, kun mä olin ekalla luokalla koulussa, oli se kamala Jammu-setä, joka Myllypurossa sieppasi kaksi pientä tyttöä matkaansa ja lopun te varmasti ainakin suurin osa tiedätte. 🙁 Ja näitä ”namusetiä” sun muita hulluja on aina ollut. En tiedä onko tällaiset jutut yleistyneet vai onko se enemmän sitten verkossa tapahtuvaa kamaluutta..

No mutta nyt tää juttu lähti ihan laukalle! 😀 Piti vaan kertoa siitä, että Emma on jo niin iso, että reviiri laajenee ja esikoulu alkaa! <3 Aikamoista!


Monna <3

Lue myös: Emma 5v.

Seuraa mun juttuja mun aktiivisemmalla kanavalla: @MONNAPURSIAINEN

Vastaa