Hae
Monna Pursiainen

Itsensä arvostaminen

Oon viime aikoina törmännyt useasti siihen, että itsensä arvostaminen ja oman elämän arvoasteikolla itsensä ylemmäs laittaminen on kovin monille vaikeaa.

Mulle tulee näissä tilanteissa aina sellainen olo, että haluaisin niin kovasti, että ihminen pysähtyisi ja tekisi muutoksen tähän. Mulle tulee myös vähän avuton olo, koska en pysty ”pakottamaan” ketään siihen. Voin vaan yrittää puhua siitä, miten tärkeää se on.

itsensä arvostaminen

Kukaan ei sinua siihen työnnä

Valitettava tosiasia on se, että jos ihmiset ympärilläsi on tottuneet siihen, että SINÄ olet aina se, joka joustaa ja sanoo kaikkeen kyllä – heistä kukaan ei sinua tule työntämään pois tästä asetelmasta. Kukaan ei työnnä sinua siihen, että alkaisit arvostamaan itseäsi enemmän ja laittaist rajoja.

Toki toivon, että jokaisella on ihmisiä ympärillään, jotka välittää juuri sun hyvinvoinnista ja onnellisuudesta. Mutta jos vaikkapa kumppani on aina tottunut siihen, että sinä ole se, joka siivoaa, laittaa ruuan, tekee kaiken ja viimeisenä muistaa itsensä – on epätodennäköistä, että tämä kumppani yhtäkkiä sieltä nousisi ja sanoisi ”Hei älä enää, nyt on minun vuoroni.”

Toki sitäkin tapahtuu varmasti! Mutta suurempi todennäköisyys on, että ihmiset ympärilläsi on tottuneet siihen, että sinä teet ja joustat. Kuka sitä nyt omista mukavuuksistaan sitten haluaisi luopua?

Ei ole itsekästä haluta itselleen hyvää!

Ajattele asiaa niin, että näillä tiedoilla tämä elämä on sinun ainoa elämäsi. Haluatko elää koko elämän muiden ehdoilla? Muiden toiveita täyttäen. Unohtaen itsesi.

Toivon, että vastasit ei. Se, että haluat itsellesi hyvää ei ole itsekästä. Huolehtimalla itsestäsi jaksat myös paremmin huolehtia muista.

Jos laittaisit elämäsi asiat arvojärjestykseen (esim. työ, kodin siisteys, lapset, kumppani, harrastukset jne..) niin mille sijalle asettaisit itsesi tällä hetkellä?

Laita itsesi ensimmäiseksi edes välillä!

On jopa helpompaa jatkaa sillä samalla tavalla, kuin tähänkin asti. Laittaen omat asiat listan viimeiseksi. Auttaen kaikkia muita ja sanoen kaikkeen joo. Olemalla rajaton. Kun siihen on tottunut ja se on itselle tuttu ja turvallinen toimintapa, on siitä vaikea irtautua ja tehdä muutosta.

Se on vaikeaa niille kanssaihmisille, mutta se on myös vaikeaa henkilölle itselleen. Tottakai!

Mutta silti kehotan: LAITA ITSESI ENSIMMÄISEKSI EDES VÄLILLÄ! Oikeasti! Kokeile edes! Siitä ei tapahdu mitään kamalaa. Ehkä opit itsestäsi jotain. Ja muut alkavat kunnioittamaan sinua enemmän.

Ei sinun tarvitse jaksaa yksin tehdä kaikkea kaikkien puolesta ja unohtaa itsesi täysin. Ei tarvitse!! Itsensä arvostaminen on asia, joka vaatii aikaa ja opettelua, mutta sinä pystyt siihen!

Olet arvokas ja ihana! Muista se!

************

Mulla on muuten alkamassa uusi valmennuskonsepti 26.helmikuuta! Energinen Minä -valmennus on super mahtava työkalu sun tueksi omien tavoitteiden saavuttamiseen. Kun mä valmennan sua ja mukana on myös koko porukan tuki niin saavutat varmasti kaiken sen minkä haluat. Saat myös motivoivat treeniohjelmat kotiin ja salille.

Valmennuksen tavoite on olla pitkäaikainen valmennus, jotta saat oikeesti hyvinvoinnin rutiiniksi. Jos sä oot joskus haaveillut personal trainerista, mutta mä asun liian kaukana tai on ollut joku muu este, niin tämä on nyt vastaus sulle! Tämä on myös enemmän ja henkilökohtaisempaa, kuin perus verkkovalmennus! (Mutta halvempaa, kuin personal training…)

Saat valmennuksessa siis mm. vaihtuvan treeniohjelman, helppoja reseptejä kiireiseen arkeen ja vinkkejä hyvinvointiasi ja itsetuntoasi kasvattamaan. Valmennan sua sovelluksen kautta joka viikko ja yhteisön tuki on jatkuvasti mukana. Et ole koskaan yksin ja mä varmistan, että sä onnistut.

Tavoitteiden saavuttamiseksi seuraan sun edistystä sovelluksessa ja pidetään puolin ja toisin yhteyttä, jotta hyvinvointi tulee aidosti sujuvaksi osaksi arkea. Voit myös aina olla yhteydessä ja kysyä neuvoja tai motivaatiota sekä jakaa omaa menestystarinaasi mun ja muun porukan kanssa.

Voit lukea lisää TÄSTÄ ja ilmoittautua mukaan. Siellä on vielä muutama paikka vapaana!

***********

Ihanaa viikonloppua! <3

Monna

Vastaa