Hae
Monna Pursiainen

Epätietoisuus on pahinta!

*Sisältää mainoslinkkejä

Tekis mieli kirjoittaa jostain muusta.. Olis ihana, jos vois vaan puhua jostain ihanista linnunlauluista ja sydämen kuvista. .  mutta kirjoitan silti koronasta.  Valitettavasti korona on asia, joka puhuttaa ja mietityttää tällä hetkellä. Ihan koko maailmassa.

Me päätettiin tänään aamulla, että mä jään Emman kanssa sittenkin kotiin. Vielä eilen sunnuntaina oltiin sitä mieltä, että viedään Emma päiväkotiin. Tehdään siten kuten suositukset on… Emma on täysin terve ja samoin me molemmat Tuukan kanssa. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että ei haluta ottaa riskiä, että Emma saisi taudin päiväkodista joltain sellaiselta, joka ei edes tiedä sitä kantavansa. Tai toisaalta, jos Emma onkin viruksen kantaja tietämättämme, hän tartuttaisi muita.

Tän päivän palaverit on siirsin puhelinpalavereiksi. Huomisen asiakastreenit pidän ulkona. Haluaisin kovasti nähdä mun veljeä ja äitiä ja appivanhempia. Mutta missä se kannattais tehdä? Ulkona? Vai soittaa vain videopuheluita?

Kun itse joutuu päättämään

Eniten mua ahdistaa tässä se, että joutuu itse päättämään. Joutuu itse miettimään, että mikä tässä on järkevintä. Osa vanhemmista pitää lapset kotona päiväkodeista ja osa vie ne sinne. Osa on ottanut lapset pois myös kouluista. Hämeen Sanomat kertoo, että Suomen koulut tullaan sulkemaan. Entä päiväkodit?

Hallituksen piti pitää tiedotustilaisuus klo 14, nyt se on siirtynyt klo neljäksi. Ihan oikeasti huolestuttaa tekeekö hallitus nyt tarpeeksi järeitä päätöksiä. Kun katsoo tilastoja esim. Tanskasta; siellä on NOLLA koronasta johtuvaa kuolemantapausta. Tanska on sulkenut koulut ja päiväkodit, myös maansa rajat. Mä toivon todella paljon, että Suomi myös uskaltaa tehdä tämän päätöksen.

EDIT: Hallitus sulki koulut ja otti tiukat rajat käyttöön! Oon oikeasti iloinen siitä, että hallitus uskalsi tehdä nää toimet! Nyt vaan pitää toivoa, että tämä ”Suomen sulkeminen” kuukaudeksi auttaa tilanteeseen!

Samaan aikaan edelleen oma toimeentulo huolestuttaa.

Vaikka mä henkilökohtaisesti toivoisin, että koulut ja päiväkodit suljettaisiin, tarkottaisi se samalla sitä, että mun ja Tuukan työt olis jonkun aikaa hyvin erilaisia ja tulot muuttuisi. Tuukka on töissä espoolaisessa koulussa eka- ja tokaluokkalaisten iltapäiväkerhossa ja tekee personal trainerin hommia ohessa. Mun ja Johannan koulutukset on pausella tällä hetkellä. Pitäis kai keksiä jotain uusia ansaintamalleja tässä nyt..

Emman sänky TÄÄLTÄ


Kyllä tää on vaan todella poikkeuksellinen tilanne! Samaan aikaan sitä ymmärtää sen, että edelleen on faktana yli 80% taudin saajista sairastaa sen lievänä flunssana. Silti esim. se, että kaupoissa hyllyt ammottaa tyhjyyttään ja Italiassa kuolemantapaukset vaan kasvaa, saa oikeasti vähän (ja aika paljonkin) huolestumaan.

En tiedä… nyt taidan tehdä päätöksen, että seuraava postaus ei käsittele koronaa. Ainakaan 98% varmuudella.

**

Monna

Vastaa