Hae
Monna Pursiainen

Älä laihduta!?

*Sisältää mainoslinkkejä

6.5.2020 vietettiin Älä laihduta -päivää. Se herättää mussa joka vuosi ristiriitaisia fiiliksiä.

”Älä laihduta – päivän tarkoituksena on ravistella ja kyseenalaistaa laihduttamiseen ja painoon liittyviä päähänpinttymiä ja pakkomielteitä. Lisäksi päivä haastaa jokaisen omalla panoksellaan rakentamaan sellaista yhteiskuntaa, jossa kaiken kokoiset, -muotoiset, ja -näköiset ihmiset ovat yhtä hyviä, arvokkaita ja kauniita. Suomessa Älä laihduta – kampanjassa ovat mukana Syömishäiriöliitto-SYLI ry ja sen jäsenyhdistykset.” –Syömihäiriöliitto

Mä ymmärrän päivän tarkoituksen kyllä ja se on TODELLA hyvä ja ERITTÄIN tärkeä! Ulkonäköpaineet niin nuorilla, kuin vähän vanhemmillakin on isoja.

On kamala esimerkiksi katsoa somessa hyväkuntoisten ihmisten kuvia, joiden kuvateksteissä he valittavat kuinka eivät ole hyvässä kunnossa ja puristelevat vatsaNAHKAA, että läskiä on siellä täällä. Tällaiset jutut vääristää varsinkin nuorten omakuvaa. Näin ainakin uskon.

Mutta sitten toisaalta, jokainen tuntee omassa kropassaan sen hyvän olon. Toiselle se tarkoittaa toista ja toiselle toista. Jonkun silmiin joku voi näyttää maailman parhaimmalta ja sen ihmisen omasta mielestä hänellä on muutama kilo ylimääräistä.

Laihduttaminen on eri asia, kuin elämäntapojen muutos

Mun mielestä laihduttaminen on eri asia, kuin elämäntapojen muutoksen myötä rauhallinen painonpudotus. Mä itse aikoinaan muutin elämäntapojani ja paino putosi siinä samalla muutaman kilon. Mutta oikeastaan paino ei ollut suurin asia mikä muuttui, vaan kehonkoostumus.

Kun jätin jokapäiväisen herkuttelun, mehun juomisen, shipsit jne.. ja nautiskelin herkuista vaan enää kerran pari viikossa, mun paino tipahti. En kuitenkaan kertaakaan tuntenut oloani nälkäiseksi tai stressaantuneeksi siitä, että perkule tässä pitäis painon pudota ASAP!

Samaan aikaan aloin treenaamaan enemmän, käymään salilla ja tanssimassa monen vuoden jälkeen. Treenilajit oli mulle sellaisia, joista todella nautin! Joten treenaamaan lähteminen ei ollut sellaista hammastapurren meininkiä, vaan oikein odotin koska pääsen salille ja/tai tanssitunnille.

Kun myös alkoholin käyttö väheni huomattavasti näiden edellämainittujen asioiden rinnalla, mun kehoni koostumus muuttui. Lihasmassaa tuli enemmän ja rasvamassaa paloi pois. Söin silti viikottain karkkia ja juhlimassakin kävin silloin, kun jotkut kivat juhlat oli. 🙂

Ei kieltolistoja

Mä en oo koskaan tehnyt mitään hirveitä kieltolistoja ja kitunut pienillä kalorimäärillä. Tätä samaa mä oon AINA suositellut myös mun asiakkaille. Liian tiukat säännöt, kieltolistat ja liian vähäkaloriset ruokavaliot (dieetit) ei KOSKAAN kestä pitkään. Kaalikeittodieeteillä ja muilla kitudieeteillä voi pudottaa painoa nopeasti, mutta ne tulee takaisin – kukaan ei jaksa sellaista meininkiä kuukautta pidempään.

Mä oon sitä mieltä, että painonpudottamisesta on myös tehty jonkinlainen mörkö! Joskus 90-luvulla oli about trendikästä kuulua Painonvartijoihin ja laihduttaa. Nykyään sitä jos haluaa vähän parantaa elämäntapoja ja pudottaa kiloja, ei meinata kehdata sanoa ääneen. Ettei vaan tuomittaisi.

Kaikki mun vaatteet ICANIWILL -> koodilla MONNA20 saatte niistä -20% alea! 🙂


Mä oon sitä mieltä, että epärealistisia ulkonäköpaineita voitais vähentää tosi paljon sillä, että kuvanmuokkaus-ohjelmat kiellettäisiin. 😀 Tai no ei ehkei nyt ihan noin mustavalkoisesti.. Mutta siis se, että jotkut paljon seuratut some-tähdet siloittaa sellullittia ja kaventaa vyötäröitä erilaisilla muokkaus-ohjelmilla pitäis saada loppumaan!

Mun mielestä on ihanaa, että ainakin Suomessa on paljon myös terveitä esikuvia somessa! Sellaisia, jotka ei muokkaa ja silottele kuviaan! Mä koen itse kuuluvani niihin myös! 😉 Mun lisäksi sellaisia on mm.  @anni.vallius @alonakuusisto @marttakatriina @kohonenkrista @umppu @marjaana_lehtinen @rosannakulju ja moni muu!

<3

** Monna


LUE MYÖS: Mitä paino merkitsee?

Painoindeksi roskakoriin!

Vastaa