Hae
Monna Pursiainen

Kaipaan säännöllisesti omaa aikaa…

…mutta en osaa aina nauttia siitä!!

omaa aikaa

Oon huomannut, että mulla on tullut lähiaikoina samaa ”oiretta”, kun Emman pikkuvauva-aikoina. Tulee olo, että kaipaa yksinoloa ja omaa aikaa hiljaisuudessa, mutta kun sitä saa onkin ikävä Emmaa ja kaipaa perheen seuraa.

Silloin, kun Emma oli pieni, mulla oli usein huono omatunto siitä, jos kaipasin edes pieniä hetkiä omassa rauhassa. Se huono omatunto tuli varmaan siitä, että olin saanut palautetta somessa ettei kukaan äiti kaipaa olla erossa omasta lapsestaan ja vain huonot äidit tarvii lepoa äidin hommista. jne jne

Koin olevani jotenkin huono äiti tai laiska tai jotain muuta, kun tuli säännöllisesti olo, että tarvin sellaista aikaa edes tunnin, kun en ole vastuussa kenestäkään ja saan olla yksin ja hiljaa vain. Kun Tuukka oli Emman kanssa (todella mielellään tietysti) ja mä olin vaikka sen tunnin jossain tai joskus yön hotellissa tms, mä koin tosi huonoa omatuntoa siitä.

Hyvinvoiva minä = hyvinvoinva äiti = hyvinvoiva perhe

Sitten jossain vaiheessa mä ymmärsin sen, että tää on mun tapani ja tarpeeni. Tajusin myös, että on PALJON muitakin äitejä ja isiä, jotka kaipaavat välillä hiljaisuutta ja aikaa, jolloin voi olla vain itsensä kanssa. Tajusin myös, että esim. erityisherkkänä tarvin ehkä enemmän sitä hiljaisuutta kuin joku toinen.

Se, että mä voin hyvin tekee musta paremman äidin ja sitä kautta koko perhe voi paremmin. 😉 Siis oikeasti! Jos mä oon väsynyt ja äreä, oon tottakai ns. ”huonompi äiti”, koska pinna on kireämpi ja lyhyempi. Ja se tietysti vaikuttaa koko perheeseen.

Oon aiemminkin puhunut siitä, että HYVINVOIVA ÄITI = HYVINVOIVA PERHE! Ja se, että mä oon hyvinvoiva äiti tarkoittaa sitä, että mun täytyy olla hyvinvoiva minä. <3

omaa aikaa

OMAA AIKAA – nautin siitä!

Mä oon nyt päättänyt, että tietoisesti taas alan harjoittamaan itseäni eroon tästä oireesta, että en osaisi nauttia sitten siitä omasta ajasta. Tottakai välillä osaan, mutta aina en. Jossain vaiheessa mulla oli jo sellainen meininki, että osasin nauttia omasta ajasta täysin rinnoin. Nyt haluan sen takaisin.

Sillä se, että osaan nauttia siitä takaa sen, että saan siitä kaiken irti!


Ihanaa viikoloppua! <3

Monna

Kuvat: Laura Enroth

Lue myös: Lellinkö lapseni pilalle?

Vastaa